yine, yeniden.

3 cocuk annesi ve esi hic yardimci olmayan biri olarak biz ne yapalim demeye geldim.
Sanslisiniz yine birkac gun sonra esiniz gelince toparlarsiniz.sirtinizi dayayacaginiz bir kocaniz var.
Benim suan cocuklarlardan ikisi hasta ve benimde bogazlarim acimaya baslamisti.ilerlemesin diye hemen antibiyotige basladim ki ilac icmekten nefret ederim.ama biliyorumki hasta olsamda hersey bana kalacak o yuzden basimin caresine bakmaya calisiyorum.
Beterin beteri var yani.Allah kolaylik versin gecer bu gunlerde ...

size bir tükenmişlik hikayesi anlatmaya geldim.
20 gün once doğum yaptım.
3 numara kızımız dünyaya geldi
(3.5 ve 1.5 yaş iki oğlan ardından)
doğumdan 15 gün önce bakıcımız gitti,
yenisine çocuklar tam alışamadan doğum oldu, doğumdan 5 gün sonra da eşim bedelli askerlik dolayısı ile gitmek zorunda kaldı

(tüm tsk personeli yakınlarından özür diliyorum, adına askerlik demişler, biliyorum 20 gün alt tarafı.)

yeni bebek, kıskanç iki abi, yeni yardımcı, yeni doğum yapmış ben, eksik baba ile bugün 18. günü tamamladık.

ama sanırım bir 18 ay gibi geldi.
her şey yolunda sezaryen doğum.
önceki 2 doğum gibi rahat toparlanan ben.
başımda bekleyen beni yiyip bitiren anne/kayınvalide yok. ara ara gelip yokladılar o kadar.
ama çocuklarla tükendim.
nasıl davranacağımı şaşırdım.

eşimle bugüne kadar ebeveynliği hep takım olarak yürüttük.

ben yemeğini yedirdiysem o banyosunu yaptırdı, o dışarı çıkardıysa ben oyun oynadım, ben kitap okuduysam o uyuttu.

genelde kuralları eşim koydu, ben biraz daha esnek olan taraftım. çocuklar üzerinde otoritem zayıf. ama güçlü olmasına da hiç ihtiyacım olmamıştı.

az önce çocukları uyuttuktan sonra duş almak için banyoya girdim.
aynada yüzüm yabancı geldi. uykusuzluk, gerginlik, kansızlık, yorgunluk,düşünceli hal, her şey birbirine karışmış.
son 4-5 gün.
çok şey istemiyorum,
biraz daha sabır.
gece uykusuna çocukları yatıracağım diye gün boyu gerilmemek.
gece boyu sürekli bir o odaya bir bu odaya gitmek zorunda kalmamak.
gün boyu çocukları mutlu edeyim, bugün ne yapsak diye düşünmemek...
kalıcı bir hasar olmadan şu dönemi atlatmak.
geçer di mi?
ah bir de şu kayan yüzüm gözüm düzelecek mi :))

he bir de sakin olun şampiyonlar, lohusa depresyonunda falan değilim :))
(inkar kaçıncı aşamaydı? :) )
Kayan yüzüm gözüm derken yüz felcimi kastettiniz

3 cocuk annesi ve esi hic yardimci olmayan biri olarak biz ne yapalim demeye geldim.
Sanslisiniz yine birkac gun sonra esiniz gelince toparlarsiniz.sirtinizi dayayacaginiz bir kocaniz var.
Benim suan cocuklarlardan ikisi hasta ve benimde bogazlarim acimaya baslamisti.ilerlemesin diye hemen antibiyotige basladim ki ilac icmekten nefret ederim.ama biliyorumki hasta olsamda hersey bana kalacak o yuzden basimin caresine bakmaya calisiyorum.
Baslamadan antibiyotik almak mi? Antibiyotik ne icin kullanilmasi gerekiyo bi fikrin var mi arkadasim?

Baslamadan antibiyotik almak mi? Antibiyotik ne icin kullanilmasi gerekiyo bi fikrin var mi arkadasim?
Biliyorum ama yapacak birsey yok.yataga dusersem iki gun kafadan iptal olurum.uc cocuk icin hic iyi olmaz.okullarda tatil oluyo evde ac susuz kalirlar
Zor yutkunuyodum evdede vardi basladim icmeye.ki dedigim gibi hiiiic sevmem nefret ederim ilac icmekten.Bu gunlerde gecer elbet Allah kimseye muhtac etmesin

Biliyorum ama yapacak birsey yok.yataga dusersem iki gun kafadan iptal olurum.uc cocuk icin hic iyi olmaz.okullarda tatil oluyo evde ac susuz kalirlar
Zor yutkunuyodum evdede vardi basladim icmeye.ki dedigim gibi hiiiic sevmem nefret ederim ilac icmekten.Bu gunlerde gecer elbet Allah kimseye muhtac etmesin
Amin anliyorum seni ama antibiyotigi cok amaci disinda almis olursun. Antibiyotik iltihap ve enfeksyonlarda alinabilir. Sen iltihap onleyici seyler icersen daha dogru olur. Tylolhot tarzi seyler icersen daha dogru. Genede sen bilirsin tabii, bi kamu spotu yapivereyim dedim: )

Bizimkilerin yaşlarının arası hemen hemen aynı. Sizi iyi anlayan biri olarak diyorum ki çocuk sevmediğiniz için değil de yorgunluk ve eşinizin yardım etmemesinden dolayı gelen bıkkınlıkla öyle düşünüyorsunuz büyük ihtimalle :)
Benim tanıdığım D Deve tabani yardım etmeyen kocanın alnını karışlar:halay:hele bi bu çocukları büyütmeye yardımcı ol, performansına göre üçüncü çocuğu düşünürüm bile diyebilirsiniz. :KK53:
Esim iste ben evde olunca ve adam yorgun gelince cokta bisey diyemiyorum :)

Hayırlı olsun Turuncu ^_^
Yani şimdi ne denir, tebrik edebilirim seni en fazla çünkü bir bebekle tövbe ettim çocuk olayına, maşallah üç bebek büyük cesaret. Gerçi 3. sürpriz olmuştu yanlış hatırlamıyorsam :)
Bu zamanın geçeceğini biliyorsun, sabır işi olduğunu da biliyorsun, toparlanacağını da biliyorsun. Sağlıkla büyüsünler de gerisi öyle de böyle de kolay ya. Zor ama kolay.
Şimdi o nasıl oluyor dersen o da şöyle oluyor; kendini kasmıyorsun, çocuklar senden negatif almıyor, zaten 18-20 günü devirmişsin ayaklanmışsındır da; tamam şimdilik bu yeter çocuklara. Sonrası çorap söküğü gibi gelir, hepsi birbirinin oyun arkadaşı olacak, hepsi birbirinden bilgi kapacak, hepsi sorumluluklarını kardeş olmanın bilinciyle fark edecek, büyüyüp gidecekler.

Ha uyku olaydı iyiydi ama bebekli hayatın cilvesi biliyorsun, eşin de gelmek üzereymiş. Gelince paslarsın vardiyalı uykuya geçiş yaparsın daha rahat olur.

ben anlamiyorum iste bunu vede sinir oluyorum boyle kocalara yapmayi cok iyi.biliyorlar ama eee bakmaya gelince neden bu duyarsizlik bir anneyi hasta olduğunda cocuklarim perisan olur diye bu duruma itmek cok cok kötu kabul edilir birsey degil bir cocuk dunyaya geliyorsa anne nasil sorunluk aliyorsa babada almali ama yok iste malesef yok

esle ortak bakinca boyle oluyor. ben de esim olmayinca sudan cikmis baliga donuyorum.
cogu bitmis azi kalmis. iyi bile dayanmissin bence

size bir tükenmişlik hikayesi anlatmaya geldim.
20 gün once doğum yaptım.
3 numara kızımız dünyaya geldi
(3.5 ve 1.5 yaş iki oğlan ardından)
doğumdan 15 gün önce bakıcımız gitti,
yenisine çocuklar tam alışamadan doğum oldu, doğumdan 5 gün sonra da eşim bedelli askerlik dolayısı ile gitmek zorunda kaldı

(tüm tsk personeli yakınlarından özür diliyorum, adına askerlik demişler, biliyorum 20 gün alt tarafı.)

yeni bebek, kıskanç iki abi, yeni yardımcı, yeni doğum yapmış ben, eksik baba ile bugün 18. günü tamamladık.

ama sanırım bir 18 ay gibi geldi.
her şey yolunda sezaryen doğum.
önceki 2 doğum gibi rahat toparlanan ben.
başımda bekleyen beni yiyip bitiren anne/kayınvalide yok. ara ara gelip yokladılar o kadar.
ama çocuklarla tükendim.
nasıl davranacağımı şaşırdım.

eşimle bugüne kadar ebeveynliği hep takım olarak yürüttük.

ben yemeğini yedirdiysem o banyosunu yaptırdı, o dışarı çıkardıysa ben oyun oynadım, ben kitap okuduysam o uyuttu.

genelde kuralları eşim koydu, ben biraz daha esnek olan taraftım. çocuklar üzerinde otoritem zayıf. ama güçlü olmasına da hiç ihtiyacım olmamıştı.

az önce çocukları uyuttuktan sonra duş almak için banyoya girdim.
aynada yüzüm yabancı geldi. uykusuzluk, gerginlik, kansızlık, yorgunluk,düşünceli hal, her şey birbirine karışmış.
son 4-5 gün.
çok şey istemiyorum,
biraz daha sabır.
gece uykusuna çocukları yatıracağım diye gün boyu gerilmemek.
gece boyu sürekli bir o odaya bir bu odaya gitmek zorunda kalmamak.
gün boyu çocukları mutlu edeyim, bugün ne yapsak diye düşünmemek...
kalıcı bir hasar olmadan şu dönemi atlatmak.
geçer di mi?
ah bir de şu kayan yüzüm gözüm düzelecek mi :))

he bir de sakin olun şampiyonlar, lohusa depresyonunda falan değilim :))
(inkar kaçıncı aşamaydı? :) )
merhaba turuncu seni görmek ne güzel ,hayırlı olsun minik prensesin merak etme hepsi geçecek,hep idealimdi üç çocuk ama cesaret edemedim :)çok sevindim senin adına kolay olmayacağını tahmin etmişsindir zaten demi beklenmedik bir durum yok sağlığınız yerinde çok şükür, az daha sabır....
Büyüdüklerinde şöyle oluyor boş bir anın olduğun da boşlukta hissedip bir şey yapmam gerek sanki hissiyle bir süre rahat edemiyorsun sonra bünye alışıyor boşta kalabilineceğine:))))

buyukler insanin sabrini o kadar uclarda siniyorlar ki bu donem,
ikinci dogumum zamani, buyuk ogluma bagirmayacagim diye dislerimi bir sikmisim, o gun ust bedende sol tarafim tutuldu, normale donmem bir hafta surmustu,
o gunden beri kendimi sikmamaya ve bosvermeye calisiyorum,
ne demisler;
oldugu kadar, olmadigi kader :rapci:

ben anlamiyorum iste bunu vede sinir oluyorum boyle kocalara yapmayi cok iyi.biliyorlar ama eee bakmaya gelince neden bu duyarsizlik bir anneyi hasta olduğunda cocuklarim perisan olur diye bu duruma itmek cok cok kötu kabul edilir birsey degil bir cocuk dunyaya geliyorsa anne nasil sorunluk aliyorsa babada almali ama yok iste malesef yok
Esime kalsa suan dorduncu cocuk bile olurdu.zaten ona gore birsey yok.bende isterim bol bol cocuk bakmadiktan sonra ne guzel.
Bilemiyorum belki yetistirilme tarzi belki kendi hayata bakisi bu.sadece para kazanmak cocuklari ozel okullara gondermek babalik icin yetiyor saniyor.ama benim gozumde o parayi zaten kazaniyor yani ekstra birsey yapmiyor cocuklar icin.onemli olan vakit ayirma kismi benim icin.

belkide boyle olmasi benim acimdan iyi olmustur.ben tek basima herseyi yapabilecegimide biliyorum mesela artik.neyse konuyu cok sabote ettim kusura bakmayin.:)

Aslında bunları yaşayacağınızı tahmin etmiş olmalıydınız.
Yaş aralalıkları dolayısı ile bir süre daha ,eşiniz olsa bile zorlanacaksınız.
Neyseki eşiniz kısa zamanda dönecek.
Merak etmeyin hepsi geçecek tabikide.
Allah yardımcınız olsun..

eylül’de ikisi bir mantıklı olan gerçekten. ama ortanca ile az vakit geçirdim gibi hisseder miyim o zamanda şimdiki gibi bilemedim :) neyseki daha var, biraz daha aklım başıma gelir o zamana :))
Bana kalırsa daha bile kaliteli zaman geçirirsiniz hepsiyle, 3 çocuk büyütmedim ama büyütenlerden gördüğüm, ilk çocuk okula yollanıp ortanca evde kalınca büyük dışlanmışlık hissi yaşıyor, ortanca bebekle ilgilenen annesine daha düşkün hale gelip paçasından hiç ayrılmıyor, hiç olmayan huylar geliştiriyor, şimdi ikisi beraber oynuyorlar, güreşiyorlar ama büyük okula giderse ortanca enerjisini atacak kimseyi bulamayacak, bu sefer sizin ilgilenmenizi isteyecek.

Daha zaman var nasılsa, iyice ölçüp tartarsınız Hoppa

teşekkür ederim :)
kreşe giden henüz yok. bazı durumlardan iki şehirde yaşıyorduk, tam yerleşik bir duzen yoktu. sonra doğum yaklaşmış oldu. 3.5 yaşa ikinci donem niyetliydim, şimdi de evi taşımak istiyoruz, böyle de ufak tefek ayrıntılar var. aslında tam yazsam, hayatının nasıl bir dönemi bir insan her şeyi ayni ana nasıl denk getirir dersin :))
9 ayın çarşambası aynı güne denk gelmiş :) ama bak kızın 1 aylık olmuş bile :) abileri de alışır zamanla. Onlar zaten anneyi birbiriyle paylaşmış, kız kardeşiyle de paylaşmaya alışırlar. Baba da gidince afallamış olmalılar. Neyse ki şimdi gelmiştir, mesajları okuyorum sırayla :)

Enee gelmiş üçüncü bebe gözün aydın turuncu. Valla okurken benim gözüm seğirdi, kalp atışlarım hızlandı. Benim bebe çok zor bir çocuk olduğu için mi bilmiyorum, dehşete kapıldım bir an :)

Az kalmış eşinin gelmesine az daha sabır. Bakıcı da varmış bir şekilde halledersin inanıyorum ben :)

hoşbulduk noop:)
adam kendisini böyle beklediğimi bilse, asıl askerlik burada diye gelmeyecek :)
büyüdükleri görüntüyü hayal etmek iyi geliyor ne yalan söyleyeyim.
8-6-4.5 yaşlarında çocuklarla kampa falan gidiyoruz, diye düşününce bir gülümsüyorum.
ote yandan o zamana kadar yaşlanmış olmam diye umuyorum :)
En zor günlerinde askere giderek kaytarmış eşin :)) ama kamp fikri çok hoş gerçekten ;) biz de doğaya atılmak için baharı bekliyoruz. Evimize yakın orman, gölet ve piknik alanları var. Çok özledim çıkıp temiz hava almayı.. gel bahar gelll...

Enee gelmiş üçüncü bebe gözün aydın turuncu. Valla okurken benim gözüm seğirdi, kalp atışlarım hızlandı. Benim bebe çok zor bir çocuk olduğu için mi bilmiyorum, dehşete kapıldım bir an :)

Az kalmış eşinin gelmesine az daha sabır. Bakıcı da varmış bir şekilde halledersin inanıyorum ben :)

ilkler diye mi bilmiyorum. ilk oğlumda ilk 4 ay aklıma geldikçe benim de gözüm seğiriyor :))
gece boyu evin koridorunda, kucağımızda çocuk volta atardık nöbetleşe. ve ne yaparsak yapalım her gece 12 den sabah 5 e kadar ağlardı.

atlattık çok şükür. baba geldi, 1 numara sakinleşti :) otorite boşluğundan azıttı diyordum sorana,
fazla yumuşak yüzlü buluyor beni sağolsun.
geçti şükür.
bundan sonrası akıl sağlığını korumaya çalışmak :))

Back
X