Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yipranmis sari saç???

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

-SWEET MOM-

All is well...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
2.998
2.689
133
34
Arkadaslar merhaba. Oncelikle hem saclarimi sari yaptigim icin ugrasamiyorum hem de acayip kalin bi sacim var yatistirmak icin ne yapabilirim banyo yapmak kabus oldu. Kestirmek istemiyorum uzatmak istiyorum ama boylede ugrasilmiyor. Yardimci olur musunuz?

20200427_093643.webp

ben varim bende sacmi kendim acip boyiorm keratin yukleme yap keratin bakimi al netten uygun fiyata var mrk etme onu yap yumusar sacin

benim de saçlarım sarıdan dolayı çok yıprandı. zeytinyağı sürüyorum uçlarına banyo yapmadan önceki yarım saat.
ayrıca haftada bir birtakım yağları karıştırıp saçlarımın diplerine dahil güzelce yediririm. 1 kaç saat kalsın saçınızda bu.

karıştırdığım yağlar: hint yağı, hindistan cevizi yağı -nemlendirir- tatlı badem yağı ve zeytinyağı.
bunları bir sprey kutusunda veya küçük bir saklama kabında karıştırın, düzenli olarak haftada bir saçınıza sürün, beklesin, öyle yıkayın.

ayrıca her saçınızı yıkamadan önce uçlarına hindistan cevizi yağı sürün. baya araştırdım bu konuları

Hahh tam benim durumum ,çok seviyorum nu konuyu :KK50:
zelischhh zelischhh arkadaşıma katılıyorum keratin bakımı bu işin en büyük sırrı.İnternette birçok alternatif var , ben Natura markasından memnunum. Diğer kullanığım ürün urban intense keratin serum, bu serum hem kolay tarama sağlıyor hem pamuk gibi yumuşatıyor hem de yatıştırıyor. Bunu her banyodan sonra uyguluyorum. Bir de haftada bir morfose saç maskesi var kabı siyah-beyaz olan obu uyguluyorum. Bir de gece yatarken saçını örmeni tavsiye ederim. Sabaha hem doğal dalgalı hem de yatışmış bir saçın olur.

benim de saçlarım sarıdan dolayı çok yıprandı. zeytinyağı sürüyorum uçlarına banyo yapmadan önceki yarım saat.
ayrıca haftada bir birtakım yağları karıştırıp saçlarımın diplerine dahil güzelce yediririm. 1 kaç saat kalsın saçınızda bu.

karıştırdığım yağlar: hint yağı, hindistan cevizi yağı -nemlendirir- tatlı badem yağı ve zeytinyağı.
bunları bir sprey kutusunda veya küçük bir saklama kabında karıştırın, düzenli olarak haftada bir saçınıza sürün, beklesin, öyle yıkayın.

ayrıca her saçınızı yıkamadan önce uçlarına hindistan cevizi yağı sürün. baya araştırdım bu konuları
Guzel karisim deneyeyim. Peki yikarken normal sampuan mi kullaniyosun??

zelischhh zelischhh arkadaşıma katılıyorum keratin bakımı bu işin en büyük sırrı.İnternette birçok alternatif var , ben Natura markasından memnunum. Diğer kullanığım ürün urban intense keratin serum, bu serum hem kolay tarama sağlıyor hem pamuk gibi yumuşatıyor hem de yatıştırıyor. Bunu her banyodan sonra uyguluyorum. Bir de haftada bir morfose saç maskesi var kabı siyah-beyaz olan obu uyguluyorum. Bir de gece yatarken saçını örmeni tavsiye ederim. Sabaha hem doğal dalgalı hem de yatışmış bir saçın olur.
Bende morfose keratin maskesini almistim ama pek begenemedim. Urbani da denemek istiyorum onafa bakayim mutlaka

ben varim bende sacmi kendim acip boyiorm keratin yukleme yap keratin bakimi al netten uygun fiyata var mrk etme onu yap yumusar sacin
Bu arada bende 1 yildir kendim acip boyuyorum dipten siyahlar ciktikca ve tekrar boyayinca biraz turunculuk olusuyor o bolgede mor sampuan kullaniyorum ama baska duzeltecek bisey var mi

Saclarimi ormeyi deneyeyim ama her gun daginik halde kalkiyorum o orgu sabahi bulmaz ;)

Bu arada bende 1 yildir kendim acip boyuyorum dipten siyahlar ciktikca ve tekrar boyayinca biraz turunculuk olusuyor o bolgede mor sampuan kullaniyorum ama baska duzeltecek bisey var mi
Saç boyanın içine nohut büyüklüğünde bundan kat, turunculuktan kurtulursun. Ama nohut büyüklügünü geçmesn sonra mavi olur:D

Eklentiler

• 08F7C26C-64C2-4AE0-AEF6-15B80296738F.webp
    08F7C26C-64C2-4AE0-AEF6-15B80296738F.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 90
mor sampuan dizeltmio onu ne yapsrsan yap herseyi denedm igoranin 0.22 turuncu azalticiyi yada 0.11 mavi boya katimi boyaya sonra mavi sampuan denedm hayir illa acman geekio diplerini diger taraflara degirmeden dipler cabuk acilior ztn acabilirsin sonra kullu boyayla boya 9.1 8.1 10.1 gibi mesela sonu 1 ile bitsin sonucu anlicaksin .boyayla acilan sac anca turuncuya kadar acitigi icin bir hafta sinra filan tekrar sac turuncu oluo sariya kadar scmasi gerekio ee oksidanda te basina acamio bolece ne yaparsan yap duzelmio acarsan hemen acilio ve sariya kadar acio iyi bir acici kullan birde.sonrada ardindan kullu boya is gorur aslada br daha turuncu olmaz cunku sariya kadr acildigi icin artk alt tonun sari olucak siyah sac ondan zor

mor sampuan dizeltmio onu ne yapsrsan yap herseyi denedm igoranin 0.22 turuncu azalticiyi yada 0.11 mavi boya katimi boyaya sonra mavi sampuan denedm hayir illa acman geekio diplerini diger taraflara degirmeden dipler cabuk acilior ztn acabilirsin sonra kullu boyayla boya 9.1 8.1 10.1 gibi mesela sonu 1 ile bitsin sonucu anlicaksin .boyayla acilan sac anca turuncuya kadar acitigi icin bir hafta sinra filan tekrar sac turuncu oluo sariya kadar scmasi gerekio ee oksidanda te basina acamio bolece ne yaparsan yap duzelmio acarsan hemen acilio ve sariya kadar acio iyi bir acici kullan birde.sonrada ardindan kullu boya is gorur aslada br daha turuncu olmaz cunku sariya kadr acildigi icin artk alt tonun sari olucak siyah sac ondan zor
Evet farkina vardim actimda bi kac kez ama tek basina yapinca yine eski oryalli yerlere geldi hep yiprandi sacim biraz toparlayayim da blondor alip acayim yipratmiyormus hemde daha iyi aciyormus

Ben de geçen yıl röfle yaptırdım iyi de bir kuafördü isimli olanlardan ancak zaten zayıf saçlarım iyice uçları gitti ,bende yılbaşından beri şampuanımın içine bepanten bemix evigen ampullerinden kırdım her yıkamada çalkalayarak kullanıyorum 1.aydan itibaren gözle görülür etki var ,4 aydır saçıma boya sürmedim sanki boyalı gibi parlak çıkıyor uzayanlar uçları daha iyi ama kendim de azıcık azıcık kesiyorum zaten kuaföre gidemiyoruz ama düzeldiler sanımrım ,keratin bakımı da geçen sonbahar yaptırmıştım hatta saç botoksu diyorlar ilk 2 ay saçlarım rüya gibiydi ama sonra tutan tutam döküldü ,bence içinde kimyasal olan her şey bir yeri onarırken bir yere zarar veriyor ,sadece organik sertifikalı ve az kimyasallı bir şampuan ve söylediklerimi kullanıyorum .Bir de tekrar kınaya merak sardım onunda gerçek iyisini buldum bekliyorum gelsin diye kargoyu:)

Back
X