Yirmilik disle ilgili bir soru.

GurratilAyni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
106
2
0
Zonguldak
Bundan 7 8 ay once yirmilik disim capraz buyuyup diger dise baski yaptigi icin enfeksiyon ve agri yapmisti. Ilac kullandim agri gecti. Cekilmesi lazim dediler ama gomulu oldugu icin cene cerrahisi cekebiliyormus bi tek. O da yasadigimiz yerde olmadigi icin agri da yapmiyor diye erteledik. Sorum su ki ramazandan sonra bebek dusunuyoruz. Su an agri falan yok. Ama hamilelikte bi sikinti olur mu diye korkuyorum. Hamile kalmadan cektirsem diyorum. Ama bunun icin sartlari cok zorlamam lazim.eger sikinti vermeyecekse dogumdan sonra cektiririm diyorum. Sizce nasil bir yol izlemeliyim. Kafam cok karisik:(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence bebek sahibi olmadan önce diş tedavinizi yaptırmalısınız.
Hamilelik süresince bir sorun olabilir
kalsiyum eksikliği nedeniyle zaten sorunlar oluyor
ozaman hamile olacağınız için dişe müdahale de zor..
önce diş tedavisi sonra bebek derim ben

Bence bebek sahibi olmadan önce diş tedavinizi yaptırmalısınız.
Hamilelik süresince bir sorun olabilir
kalsiyum eksikliği nedeniyle zaten sorunlar oluyor
ozaman hamile olacağınız için dişe müdahale de zor..
önce diş tedavisi sonra bebek derim ben:49:

Bence bi an önce kurtulmalısın.Zaten 15-20 dk bile sürmüyor hemen alıyorlar.Sonra bi kaç gün biraz ağrın oluyor.Ağrı kesicileri düzenli kullanırsın çok ağrın olmuyor.Biraz sulu şeyler yiyorsun dikkat ediyorsun.sonra geçip gidiyor zaten.Bende çok ertelemiştim şimdi keşke önce aldırsaymışım diyorum.Çok rahat oldu her streste şişiyordu yanağım.

Valla ayni durum bendede var korkudan cektiremiyorum 2 ayda birde antibiyotigi basiyorlar bana öldürüyor agrisi ama yok gidemiyorum yani.bence hamilelik durumu olucaksa kesinlikle cektirin kurtulun.

Arkadasim ben hamile kalmadan once genel kontrol amaciyla dis doktoruna gitmistim.cekilen rontgende ceneye gomulu yimilik disim cikti.bende panik oldum doktora hamilelik dusundugumu biran once caresine bakmak istedigimi soyledim.doktor docent olan diger doktora danisti o da dis sinire cok yakin agri olmazsa almaya gerek yok riske girme hem hamilelikte sorun ciksa bile yine operasyon yapilir rahat ol dedi.ben suan dort aylik hamileyim ve cok sukur bir sıkıntim yok. tabi yine son karari kendin ver.

Hamilelik icin yorum yapamiycam ama..cektirip kurtulabilyorsaniz kurtulun derim..onun yuzunden 2sene tel kullanmistim yan ciktigi icin butun dislerimin altust etmisti.ama neyseki ondanda telden kurtuldum..kucuk bi operasyonla alindi bikac gun sulu yiyecek tukettim.kurtulun bir an once bence

Bundan 7 8 ay once yirmilik disim capraz buyuyup diger dise baski yaptigi icin enfeksiyon ve agri yapmisti. Ilac kullandim agri gecti. Cekilmesi lazim dediler ama gomulu oldugu icin cene cerrahisi cekebiliyormus bi tek. O da yasadigimiz yerde olmadigi icin agri da yapmiyor diye erteledik. Sorum su ki ramazandan sonra bebek dusunuyoruz. Su an agri falan yok. Ama hamilelikte bi sikinti olur mu diye korkuyorum. Hamile kalmadan cektirsem diyorum. Ama bunun icin sartlari cok zorlamam lazim.eger sikinti vermeyecekse dogumdan sonra cektiririm diyorum. Sizce nasil bir yol izlemeliyim. Kafam cok karisik:(

üç yirmilik diş ameliyatı geçirmiş bir insan olarak bir an evvel çektir kurtul derim. benim ikisi gömüktü, yarıp aldılar. 10 gün ağzımı açamadım, yanağım kabakulak olmuşum gibi şiş gezdim. herkesin o kadar olmuyomuş ama benim ameliyat sonrası çok zordu:50: bir an evvel olursan kurtulursun.

Eninde sonunda çekilecek o diş o yüzden bir an önce yap kurtul. 10_15 dakkada çekiyorlar. Benim ağrı kesiciler sayesinde hiç ağrım olmadı. Hatta ilaca alışık değil bünyem 3 gün rapor vermişlerdi sürekli uyumuştum. Hamileyken belki ağrı kesici içten iyi olmaz öncesinde çıkar aradan canım
Birde çekimden sonra ben sürekli buz tuttum yanağıma ve hiç şişlik olmadı.

Ben bile yaptirdiysam inan korkylacak birsey yok.operasyondan sonra ne akla hizmet bu kadar agri cekmisimde gelip cektirmemisim dedim kendime.yarim saatlik bir operasyondu.ustlu altli iki disimi aldilar.biri dikisli biri dikissiz.valla o kadar agridan bezmistim ki,alabilirseniz sol taraftakileride alin dedim,dusun yani o kadar agrisiz birsey.zaten agri kesici filan kullaniyosun sonrasinda uc dort saat sonra hafif agrilarin basliyo ama ilaclar cok etkili.hic erteleme git hallettir hemen o dislerini.koltuktan kalkinca ustunden buyuk bir yuk kalkmis gibi hissedeceksin.ben o pamuk dolu agzimla güle güle ciktim odadan dusün yani rahatligi.gecmis olsun

Hamile olmadan önce mutlaka yaptırmalısın.
Hamilelik çalışmalarından bile önce yaptırmalısın, çünkü çok önemli. Hamilelik süresince enfeksiyon çok yüksek ihtimal. Kesinlikle de müdahale edemezler ve bebeğin sağlığa ve/veya hayatına zarar verebilecek sonuçlara kadar gidebilir. Hemen bir çene cerrahına git ve kurtul bence :34: ayrıca hiç korkulacak bir şey de değil. ben 4ünden de kurtuldum :42:

Alıntı: "... DİŞ KONTROLÜ İLE İLGİLİ OLARAK HAMİLE KALINMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İKİ ŞEY
Birincisi eğer planlı bir hamilelik ise hamile kalmadan önce mutlaka diş doktoruna gidilmeli ve bu dönemde problem yaratacak bütün dişlerin tedavileri yapılmalıdır. Çürük dişler, eskimiş köprü ve protezler, gömük dişler ve diş eti hastalığına yol açabilecek diş taşları gibi. Eğer planlı olmayan bir hamilelik ise yine de diş doktoruna gidilmeli ve diş eti hastalıklarına yol açabilecek olan diş taşı temizliği yapılmalıdır. Doktorunuzun size önereceği şekilde ağız bakımınızı yapıp düzenli diş kontrollerine gidilmelidir. İkincisi hamilelik boyunca ağız bakımına ve beslenmeye daha fazla özen gösterilmelidir. Özellikle çürük oluşturabilecek besinler çok sık tüketilmemelidir. Günde iki kez mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Günde bir kez diş ipi kullanılmalıdır. Ilık tuzlu su gargaraları çok faydalı olur..."

gebelikle birlikte diş çürümeleri ve diş hassasiyeti zaten 2 kat artar. Bunun yanında 20 lik dişler 18 ila 30 yaş arasında çıkar ve genelde diğer dişleri baskıyla ileriye ittirir. Çekilmesi zor olan bu dişler çoğunlukla cerrahi müdahale gerektirir.(zor bir süreçtir).Üstelik 20 lik dişler diş fırçasının ulaşması güç yerde olduğu için fırçalasanız bile çürüme riski en fazla olan dişlerdir. Yani gebeliğinizde dişle birlikte kaptığınız enfeksiyon bebeğinize ciddi olabilecek zararlar verebilir. Ağrı kesicileri bile dikkatli kullanmanız gereken gebelik döneminizde insanın günlük hayatını olumsuz etkileyecek bu tip rahatsızlıklarla baş etmeniz güç olur. Şimdiden geçmiş olsun diliyorum.

Son düzenleme:
Back
X