Yoğurt kovası...

herhangi bir tabakla goturuncede dolu geri aliyoruz belkide hamilesin ugrasma diyedir. geri alirkende insan cekiniyo tabagi dolu verdiklerinde.

Bisuru yöntem var yogurt kabi bana itici geldi çöpe doker gibi ne o oyle..ben olsam alinirdim,bi tencereye,saklama kabina koy herkesin evinde olan seyler..

Niye takıldınız alttarafı kabul edip yemezsiniz. Siz de kovayı yıkar içine soğuk yemek koyup geri verirsiniz. Unutamayacağınız, sizi uyutmayacak kadar vahim bir durum yok ortada

Geçen ramazan benim de komşum iftar daveti vermişti. Biz ayrılırken kap verin de yemek göndereyim çok arttı demişti. Kapları gönderdim 2 kepçe çorba, biraz pilav koymuş..yani bende çok bozulmuştum. Ne gerek vardı sanki. Bu arada diğer komşulara da et yemeğinden vermiş. Muhtemelen bana da pilav kalmış Yanı seninki de pek hoş olmamış aynı benim durum gibi ama yapacak birşey yok iyi niyetlidir belki de geç..

Çoğu kişi hoş karşılamış.

Gerçekten misafirler gittikten sonra dağıtılan yemeği uygun mu buluyorsunuz ?

Çok şaşkınım.
Hoş karşılamadık sadece uyutmayacak bir olay olmadığını düşünüyoruz çoğunluk olarak :) en kötü yoğurt kovasını, soğuk yemekle doldurup geri gönderir o da komşusunun o geceyi uykusuz geçirmesine sebep olur

Ziyan olmasın demiş demek, paylaşmış da bir nevi. Siz yoğurt kovasına mı takıldınız yoksa sonradan getirmesine mi? Bence ikisinde de sorun yok.
bence yemeğin soğuk olmasına da kırılmış olabilir:))hatta hiçbirine kırılmamış da olabilir:) konu sahibi bence kırılmış

Sorun ne? Yogurt kabiyla verilmesi mi?
Yine uyku saatim geldi galiba bisey anlamadim.
Sorun neymis??
Eger sorun yogurt kabiysa neden abartiyosunuz bunu tam olrak. Mesela bizde bazen plastik tabaklarla yada yogurt kabiyla komsuya biseyler veririz. Cunku porselen bi tabakta koyup " tabagi geri verirken icine bisey koymam gerek" dusuncesi olusmasin, cunku amacimiz al gulum ver gulum degl. Allah rizasi icin komsuyu dusunup bisey ikram etmek.

Yoksa nokta artik yemekler getirmesi mi?
Ne yapsin size ozel yemekmi hazirlasin??

Düşüncesizce düşünceli davranmış. Kendini üzmene değmez komşuluk eskidenmiş. Kabul etmeye bilirdin sonuçta onun yaptığını değiştiremezsin. Sen de canın ne istiyor ise yap geri ver sabah biz yiyemedik çöpe gitmesin de. Yahut kabullen notunu ver komşunun. Saygısız görgüsüz bencil insan dolu.

Birkeresinde karşıma taşınan kadın
- kediniz varmış balık yemiştik buyrun onada verin demişti .
Balık dediği de kol gibi çipura yemiş bir metre kılçıkğı kalmış, balık dediği yeride kafası. Hayvan yese ölecek o derece kötü . Içimden dedim bunu bir tarafına sok hayvan bunun neresini yiyecek ve ben senin çöpünemi kaldım.
Ikisi farklı ama bakış acıları aynı konular . Som derece terbiyesizce bir davranış, fakat her insan bir olmuyor ,herkes aynı incelikte olamıyor. Gülerek teşekkür ettim ve çöpe attım. Alımca çöpe attaysanız, birdaha getirirse bizim.mideler çok hassas dışarıdan yiyemiyoruz deyip kibarca red etin.

Konu açıklayıcı yazılmamış bişey anlamadım ama;

Kardeşim canınin kıymetini bil içindeki bebeğe yazık kafaya takma bu boş işleri al çöpe at hayvana ver yada canın istemez hiç alma o yemeği bosverr, iç ballı sütünü dinlenmeye bak.

Bu kadar hırs yapacak bir şey yok. Bir daha bir şey getirirlerse almayın geri yollayın olsun bitsin..

Çoğu kişi komşuyu haklı bulmuş.bitaneside fesatlıkla suçlamış.niye fesat olsun.ben komşularıma bişey vereceksem hemen veririm.daha el değmeden.hatta diyelimki kek verecem en güzel en kabarmış bölümünden veriyorum.benim başıma gelince bişey demiyorum ama çok sinirleniyorum.aslında anlamı ben çöpe atmadım çünkü günah.bütün sorumluluk sana geçsin sen ne yaparsan yaptır.konu sahibinin dediği gibi pasta börek çörek olsa insan rahatsız olmaz .burgul pilavı ne ya gece gelecek yemekmi yani.bi arkadaşın dediği gibi öğlen yenmiş akşam da yemişler öyle kanaat getirmiş fazla olduğuna.aman çöpe gitmesin.bence insanın karşısındakine biraz saygısı olmalı.benimde bi komşum var geçenlerde dibi yanmış dolma sarma getirdi.aldım kedilere verdim.ayıp yahu insan getirmeye utanır.insanlar çok değişik.

Yemeğin ne olduğuna bağlı olarak tepkim değişir..

Şaka bir yana yoğurt kabı vs. evimde hiç tutmam, komşuya vereceksem tabakta veya saklama kabında veririm. Ama annem atmaz lazım oluyor diye. O yüzden çok takılmazdım.

Uyumayacak ne var bu meselede abartmayın..

Aynen oglen pisen bir yemegi gece gidipte veremem ben de aninda yenmesi gereken yiyecekler var.

Bulgur pilavı vermis oglen pisirmis gece vermis ben veremezdim.

Dibi yanmış sarmayı çok severim :)

Terbiyesizlik bence düpedüz ! Ben bunu bir tabağa! boşaltayım deyip yoğurt kabını geri verirdim !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…