- 31 Ocak 2013
- 8.648
- 29.996
- 748
Bulgur pilavı yazmıyordu maalesef konuda. Benim de misafirim geldiği zaman bazen o hengamede komşuya veremediğim, unuttuğum olur birden kafama dank eder akşam 9-10 gibi verdiğim olur. Tabii yoğurt kabında vermem. Atta bazen el çabukluğu ile bir tabak hazırlarım misafirlere de hazırlarken bir kenara kaldırırım, unuttuğum olur. Ancak çoğunlukla aile veya çok samimi eş dost değilse gelen komşumu da davet ederim. Bana da eski komşum bir defa -normalde ne zaman özel bir şey yapsa verirdi- akşam 11'de dondurma kabında pişmemiş içli köfte vermişti. Fakat, bana ayırıp unutmuştu vermeyi. Hani yapmış, veririm diye dolaba kaldırmış istediğim zaman pişireyim diye. Bulgur pilavı elbette yoğurt kabını geçtim, gelen misafirden sonra verilecek bir yemek değil. Hadi yaparsın güzel olmuştur, kokusu gitmiştir belki canı çeker diye minik bir tencereyle falan verilebilir ama bulgur pilavı olduğunu okumadım.Bulgur pilavı vermis,biz de veririz elbette komsularimiza yada onlarda bize verir ama pisirildigi an veririz yedikten sonra gece yarisi vermem bana göre ayip oglen yapilan bir yemekmis, oglen yaptigim kısıri gece komsuma veremem bulgur zaten siser cabuk bozulan bir yiyecek bana gore.
Ara sayfada aciklamis bulgur pilavi veriyorsa bile onu tek veremem sanırım ben.Bulgur pilavı yazmıyordu maalesef konuda. Benim de misafirim geldiği zaman bazen o hengamede komşuya veremediğim, unuttuğum olur birden kafama dank eder akşam 9-10 gibi verdiğim olur. Tabii yoğurt kabında vermem. Atta bazen el çabukluğu ile bir tabak hazırlarım misafirlere de hazırlarken bir kenara kaldırırım, unuttuğum olur. Ancak çoğunlukla aile veya çok samimi eş dost değilse gelen komşumu da davet ederim. Bana da eski komşum bir defa -normalde ne zaman özel bir şey yapsa verirdi- akşam 11'de dondurma kabında pişmemiş içli köfte vermişti. Fakat, bana ayırıp unutmuştu vermeyi. Hani yapmış, veririm diye dolaba kaldırmış istediğim zaman pişireyim diye. Bulgur pilavı elbette yoğurt kabını geçtim, gelen misafirden sonra verilecek bir yemek değil. Hadi yaparsın güzel olmuştur, kokusu gitmiştir belki canı çeker diye minik bir tencereyle falan verilebilir ama bulgur pilavı olduğunu okumadım.
Misafir gittikten sonra kalan yemeği ,uygun kaba alıp ev halkı olarak biz tüketiyoruz artık olmuyor ki komşu konu sahibinin hamile olması sebebiyle vermiş olabilir.
Misafir varken belki ikram etmek için fırsati olmamıştır
Cevaplardaysa okumadım. Normal bir zaman içerisinde bulgur pilavı yapılmışsa diyorum. Komşu ile samimiyete bağlı bence bu.Ara sayfada aciklamis bulgur pilavi veriyorsa bile onu tek veremem sanırım ben.
Bunda bise yok bence cig balik sonuctaValla bende karşı komsuma yoğurt kabi ile pismemis, yikanmis temizlenmiş palamut vermiştim.
Ayip mi oldu dersiniz. Bilemedim simdi. Bize fazla gelmisti. Cope atmak istemedim. 2 cocuguvar, yesin dedim.
Ne bileyim konu yoğurt kovasi olunca birden aklima geldi.Bunda bise yok bence cig balik sonucta
Yok yok rahat olNe bileyim konu yoğurt kovasi olunca birden aklima geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?