Yoğurt kovası...

Bulgur pilavı yazmıyordu maalesef konuda. Benim de misafirim geldiği zaman bazen o hengamede komşuya veremediğim, unuttuğum olur birden kafama dank eder akşam 9-10 gibi verdiğim olur. Tabii yoğurt kabında vermem. Atta bazen el çabukluğu ile bir tabak hazırlarım misafirlere de hazırlarken bir kenara kaldırırım, unuttuğum olur. Ancak çoğunlukla aile veya çok samimi eş dost değilse gelen komşumu da davet ederim. Bana da eski komşum bir defa -normalde ne zaman özel bir şey yapsa verirdi- akşam 11'de dondurma kabında pişmemiş içli köfte vermişti. Fakat, bana ayırıp unutmuştu vermeyi. Hani yapmış, veririm diye dolaba kaldırmış istediğim zaman pişireyim diye. Bulgur pilavı elbette yoğurt kabını geçtim, gelen misafirden sonra verilecek bir yemek değil. Hadi yaparsın güzel olmuştur, kokusu gitmiştir belki canı çeker diye minik bir tencereyle falan verilebilir ama bulgur pilavı olduğunu okumadım.

Ara sayfada aciklamis bulgur pilavi veriyorsa bile onu tek veremem sanırım ben.

O zaman kapıda usulüyle söyleyecek , "Ben senin yemeğini ayırdım ama getirme fırsatım olmadı , kusuruma bakma diye "

Ayrıca tencereyle getirilebilir, tabakla getirilebilir , yoğurt kovası çok kaba bir davranış.
Bir kaç bina ötede olursa bir nevi anlayabilirim ( yine olmamalı ) ancak kapı komşusuna kovayla yemek gitmez.

Bende bir kaç bina öte için bazen yemek ayırıyorum ya da aynı apartmanda bulunan komşularıma ama muhakkak telefonla ilk başta arıyorum sevdiğin yemeği ayırdım haberin olsun ama şuan getiremiyorum diye.

Ara sayfada aciklamis bulgur pilavi veriyorsa bile onu tek veremem sanırım ben.
Cevaplardaysa okumadım. Normal bir zaman içerisinde bulgur pilavı yapılmışsa diyorum. Komşu ile samimiyete bağlı bence bu.

Amaan başka derdiniz mi yok? Verin hayvanlara gitsin, ya da dökün.

Kadın çok cinsmiş orası ayrı, ama sonuçta niyet kötü değil.

Bunda birsey yok ki..artan yemegi dagıtmış komşu..sizin gibi kaç kişiye verdi kimbilir..herkese özel tabakta mı verecekti yani..asure ayında asure de plastik kaplarda ..ne varki bunda..

Komşunuz belli ki çok ince fikirli biri değil,bana da bu şekilde yemek verilse hoşuma gitmezdi ama gece uyuyamayacak kadar da kafama takmazdım.
Herkes kendi aleminde ayrı bir dünya,şaşırıp geçin...

Valla bizim sitede suratimiza kapı kapatıp iyi akşamlar demekten aciz insancıklar olduğu icin bu komşu yine bi nebze insaniyetli geldi bana.
Ha bulgur pilavı hoş değil milletin kaşığı değmiş olabilir vs.ama yine de düşünmüş hamile diye.
Hem boşa gitmemiş hayvanlar yemiş ne güzel doymuş sayenizde yavrular.
Bence buna mutlu olun herkes ince düşünceli değil malesef.

Valla benim de hosuma gitmezdi boyle bir davranis.
Yemek goturuceksen sicakken guzel bi kaba koyar goturursun.
Ne o oyle artıkları gonderir gibi.

Bana da posette pilav vermislerdi.
Bildigini beyaz seffaf posette
Birde salakligima denk geldi aldim poseti sagolun diyip
Sonra mutfaga gidince bu ne ya falan
oldum.

Yogurt kabiyla ve soguk gelse sorun etmezdim sanırım .
Zaten kendi tencerenize döküp isitacaksiniz.

Niyeti kotu degilse dert etcek birsey yok. Hata komsu tabagini kiran ben icin daha bile iyi :)

Valla bende karşı komsuma yoğurt kabi ile pismemis, yikanmis temizlenmiş palamut vermiştim.
Ayip mi oldu dersiniz. Bilemedim simdi. Bize fazla gelmisti. Cope atmak istemedim. 2 cocuguvar, yesin dedim.

Valla bende karşı komsuma yoğurt kabi ile pismemis, yikanmis temizlenmiş palamut vermiştim.
Ayip mi oldu dersiniz. Bilemedim simdi. Bize fazla gelmisti. Cope atmak istemedim. 2 cocuguvar, yesin dedim.
Bunda bise yok bence cig balik sonucta

o kabın içine soğuduğu için katılaşmış mercimek çorbası koyup diğer gece iade edin. alınırsa demek alınacak bi şey var alınmazsa görgüsünde eksiklik var.

Fazla abartmışsınız bana aşırı olağan geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…