Yoğurt kovası...

kafaya takılacak bi mesele değil. yemekten kalanı göndermiş işte. işleri yeni bitmiştir. samimiyete bağlı bir durum.
buz gibi olmasına da neden takıldın anlamadım. ısıtıp mı getirmesi lazım?
dert aramayın boşa.

Yoğurt kovasina takilmadim ama komsuya yemek vermem gerekirse pistigi an veririm,gece yarisi gidip vermem ayip olur bulgur pilavi atilacagina sen ye gibi olmus bana gore.

Komşuya tabaklarını vermiyorsanız ya da bi hafta sonra bi ay sonra veriyorsanız ondan da yoğurt kabıyla vermiş olabilir

Yorumlariniz için çok sağolun hanımlar.

Benim gibi düşünen olduğu gibi düşünmeyen de olmuş.

Kimi kab vs demiş. Pek çok mesajımda açıkladım. Hani bölünebilen, kesilebilen bir şey olsa ertesi gün dahi olsa yenilir sıkıntı değil. Geçen arkadaşım kek yapmış dondurma kabına koymuş. Sıkıntı mı değil. Hatta buzluktan çıkarmış. Problem mı değil. Oturdum afiyetle yedim.

Fakat bilirsiniz bulgur pilavı çabuk bozulur. Ayrıca kimi insan tabakta az da olsa kalanı tencereye geri döker. Herkes yedikten sonra çekip gittikten sonra, neyin kimin ne kadar hijyenik olduğunu bilmediğim, nice kaşıkların sallandığı pilavı görünce sinirlerim bozuldu.

Ha komşu temiz Allah için. Ama yemeği yiyenler. Ha şöyle olsaydı. Nisa getiremedik ama bunu da şana ayırdık . Hiç kompleks yapmazdım. Allah korusun bu konularda bulamayanlarda var derim ısıtır yerim.

Sanırım gece can sıkıntısından yeterince ifade edemedim kendimi.

Komşuya tabaklarını vermiyorsanız ya da bi hafta sonra bi ay sonra veriyorsanız ondan da yoğurt kabıyla vermiş olabilir

Ah keşke öyle yapan biri olsam tamam derim. Muhakkak çabuk veririm. İki küçük çocuğum daha var. Emanet. Kırarlar vs diye.

Çünkü başıma geldi. Daha çocuğum olmadan, Canı sağolsun tabağımı komşumun çocuğu kırmıştı. Bu sebeple çok hassasım.

komsunun yaptıgı dokulecegıne zıyan olacagına sen ye demıs gıbı olmus
konu sahıbı haklısın ozensızce ve samımıyetsız bır davranıs
ınsanlar tabakta yer hıc olmadı karton tabak alırsın cok cok ucuz zaten mevlutmus herkese dagıtılıyormus o yemek plastık kokacagına karton yemek tabaklarındaa 1 tabak ıkram edersın
bırde ozellıkle oglen veya aksam yemek saatlerınde verırsın kı amac yerıne ulassın gece vaktı nereme yıyeyım yanı

ben sızın yerınızde olsam sokak hayvanlarına verırdım kı karınları doysun zaten komsu temızmı degıl mı bılemezsın kolay kolay kımsenın yaptıgı yemegıde yıyemem huylanırım . dırek sokak hayvanlarına ...

bu arada konu sahıbı adaşmısız senle benımde adım nisa :)

Ben hamilelikten dolayı takıldığını düşünüyorum çünkü takılacak bir durum yok paylaşmak istemiş bence

Mutfağı toplamaya anca fırsatı olmuştur kimisinin kabı kaçağı kıymetlidir geri getirme derdi olmasın diye yoğurt kovasiyla getirmiş yörenize uygunsa ve komşunuzun yemek yapma prensiplerine güveniyorsanız yiyin ne var bunda oh mis hamileyken hazır pişirilmiş yemek marketten yoğurt alıniyor da yıkanmış temiz yoğurt kovasına konan yemek mi rahatsız etti

Komsunuz sunum icin hazirliksiz yakalanmis
Dert ariyosunuz bence. Artik bir yemek degil o sonucta tabaklarda kalani siyirip koymadi bu kadin. Yoğurt kovasida uzgunum ama olağan bir durum.

Ayıp etmiş de bazı kişiler maalesef yol yordam bilmiyor.

Kalan yemek dagitilmaz. Dağıtmak isteyen dumanı üstünde verir kime verecekse.

Fazla takılmayın. Açık açık soylemeliydiniz , soyleyemediyseniz üzülmeye değmez.

Bir sürü adapsiz insan var, ayarlarimizi bozmaya değmez.

Çoğu kişi hoş karşılamış.

Gerçekten misafirler gittikten sonra dağıtılan yemeği uygun mu buluyorsunuz ?

Çok şaşkınım.

Misafir gittikten sonra kalan yemeği ,uygun kaba alıp ev halkı olarak biz tüketiyoruz artık olmuyor ki komşu konu sahibinin hamile olması sebebiyle vermiş olabilir.

Misafir varken belki ikram etmek için fırsati olmamıştır

Hamile kadına kokmuştur, canı çekmiştir diye yemek götürülür de, pişirildiği ve apartmanda koktuğu an götürülür. Götürmek için yemeğin artması ve soğuması beklenmez bence. O yüzden aa ne tontiş, paylaşımcı komşu gibi bakamayacağım olaya. Asıl niyetini bilemem ama görgüsüz olduğu kesin. Yoğurt kabına siz de evde pişirdiğiniz bir yemekten koyup geri götürün bence. Belki de biz kabı fazla küçümsüyoruzdur, aslında kıymetlidir filan.

Yahu tabak kültürü diye bir şey vardır. Bir komşu tabakta size bir şey verir, siz de boş vermemek için bir şeyler yapar verirsiniz. Belki komşunuz o hengamede unuttu, akşam kafasına dank etti. Sen de hamilesin, olur da verdiği tabağı geri verirken dolu vermek istersin diye öyle yaptı belki. Tabii belki diyorum, yemek neydi bilemiyorum. Annemin orada hep öyleydi. Bir komşumuz pişirdiğinden bize getirse asla geri boş vermezdik. Bizim evde kek, poğaça, hamur işi veya sarma vs pişse her zaman kokusu gitmiştir diye götürürdük karşı komşumuza. Tabağı isterdik, ısrarla vermezdi. Güzel günlerdi ya. He artan yemeği verdiyse ayıp elbette ama yoğurt kabına takılmadım ben. Lakin annemde hiç peynir, yoğurt kabı atmaz ben evde sevmem öyle şeyler.

Bulgur pilavı vermis,biz de veririz elbette komsularimiza yada onlarda bize verir ama pisirildigi an veririz yedikten sonra gece yarisi vermem bana göre ayip oglen yapilan bir yemekmis, oglen yaptigim kısıri gece komsuma veremem bulgur zaten siser cabuk bozulan bir yiyecek bana gore.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…