- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Komşuya tabaklarını vermiyorsanız ya da bi hafta sonra bi ay sonra veriyorsanız ondan da yoğurt kabıyla vermiş olabilir
Ay bu çok iyiydiKomsunuz sunum icin hazirliksiz yakalanmis
Dert ariyosunuz bence. Artik bir yemek degil o sonucta tabaklarda kalani siyirip koymadi bu kadin. Yoğurt kovasida uzgunum ama olağan bir durum.
Çoğu kişi hoş karşılamış.
Gerçekten misafirler gittikten sonra dağıtılan yemeği uygun mu buluyorsunuz ?
Çok şaşkınım.
Vaav bu iyiydi TurnaYemek yapın güzelce pembik bir sunumla (şaka şaka pembik gelin sunumu yapma) birlikte yoğurt kovasını da verin “belki gerek okur size diye düşündüm” diye ekleyerek. :)
Bulgur pilavı vermis,biz de veririz elbette komsularimiza yada onlarda bize verir ama pisirildigi an veririz yedikten sonra gece yarisi vermem bana göre ayip oglen yapilan bir yemekmis, oglen yaptigim kısıri gece komsuma veremem bulgur zaten siser cabuk bozulan bir yiyecek bana gore.Yahu tabak kültürü diye bir şey vardır. Bir komşu tabakta size bir şey verir, siz de boş vermemek için bir şeyler yapar verirsiniz. Belki komşunuz o hengamede unuttu, akşam kafasına dank etti. Sen de hamilesin, olur da verdiği tabağı geri verirken dolu vermek istersin diye öyle yaptı belki. Tabii belki diyorum, yemek neydi bilemiyorum. Annemin orada hep öyleydi. Bir komşumuz pişirdiğinden bize getirse asla geri boş vermezdik. Bizim evde kek, poğaça, hamur işi veya sarma vs pişse her zaman kokusu gitmiştir diye götürürdük karşı komşumuza. Tabağı isterdik, ısrarla vermezdi. Güzel günlerdi ya. He artan yemeği verdiyse ayıp elbette ama yoğurt kabına takılmadım ben. Lakin annemde hiç peynir, yoğurt kabı atmaz ben evde sevmem öyle şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?