Bebek Beslenmesi yoğurt mayalayamıyorum deli olcammmmmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kullandığınız sütte iz miktarda antibiyotik olabilir kızlar, sürekli sürekli tutmama problemi yaşıyorsanız sütün markası ne ise değiştirip başka bir markayla deneyin.

kızlar bana annem bebeğin yıkama suyu kıvamına gelınce mayala demişti hep öyle yapıyorum mis gibi oluyoor bu arada halis mulis yayla sütüyle mayalıyorum:)taş gibi yoğurt oluyor:)

ya dedikleri gibi yapmama ve defalarca denememe rağmen olmuyo olmuyo sinirlerim bozulduuu uff.parmağın dayanacak kadar sıcak diyo yoksa dahamı ılık olmalı nerde yanlış yapıyorummm

canım şişe sütü alıcaksın ablam şişe sütü alıyo küçül kaseler almış agzı kapaklı temcerede ısıtıyo iyice kaynatıyor sonra parmagın ne yanıcak ne yanmıcak olucak bir buçuk kaşık yogurt koyuyo karıştırıyo küçük kaselere koyuyo iyice bir sarıyo onları güzelde oluyo hem kase iyi oluyo maşallah oglumda pek seviyo sütü bbegin varsa öyle yap yoksa şişe sütle yap test edildi onaylandıbende paket sütle yaptım olmadı işeyi hiç denemedim ya tutmazsa diye korkmuyorum degil yanebüyük ablamdsa aklınızda bulunsun yogurt kovasına mayalıyo üstüne poşet geçiriyo 3 saat dışarda bekletiyo sonra dolaba koyuyo fikrimi paylaşıyım dedim çokta güzel oluyo

bende arzum yoğurt makınası aldım çok guzel oluyor kendimizede yapıyorum ayrıca ama keçi sütü kullanıyorum bebiş için

arkadaşlar pınarın sütüyle yoğurt mayalamaya çalışıyorum ama olmuyor bardakda diye tutmuyor sanırım yardım edin arkadaşlar

yakında bende başlıcam mayalamaya.
yalnız biley sormak istiyorum hazır süt ve hazır yoğurtla yoğurt mayalamanın bi mantığı varmıı sizce . o zaman hazır yoğurt verelim bebeklere yanlış anlamayın merak ettim şimdi tartışmak istesdim.
canım birde ben yoğurdu henüz mayalamadım ama tupperwarede mayalamayı düşünüyorum.çünkü onda mayaladığım hamurlar çok güzel oluyor

Kızlar yardım edin kafayı üşütücem bu gidişle!! En sonunda sabah ağlaya ağlaya tabak çanak fırlattım duvara resmen çıldırdım!!! Senelerdir her yolu denedim ama her yolu! Denemediğim marka süt yoğurt kalmadı. Açık sütlerle bile denedim,ev yoğurduyla mayaladım yok yok yok!! Bende bi güdümsüzlük mü var geceleri sabahlara kadar ısıyı kontrol edicem diye uyuyamıyorum yine tutturamıyorum!! Sıcak süt, ılık süt, fırında,sarmalamayla,petek üstünde,orda burda şurda... Ya bildiğiniz çökelek peyniri yapıyorum ya da hamur kokulu süt!! İnanır mısınız son çare yoğurt makinası aldım onunla bile tutmuyor ya harbi kafama huni geçirecem artık

Canım ben sürekli bebeğime mayalıyorum aynen aktarıyorum;
Sek yoğurtluk süt veya kaynatılmış mandra sütü tercih senin ikisi de güzel.sek sütü sadece ısıtıyorsun. Kaynatmana gerek yok. Süt ısınınca parmağını içine batır 7-8 E kadar say.o kadar dayanabiliyorsan ısı ok.ayrı bir cam kapta 1 tatlı kaşığı süzme yoğurda istersen çok az bal katarak ısıttığın sütten ekle ve iyice krema gibi olana kadar kaşıkla yoğurdu ez. Daha sonra süt tenceresine ekle en fazla 3 kez karıştır.ben cam kavanozlara boşaltıyorum sen de öyle yap bence dene en azından.ağzını kapatma. önceden 5 dk ısıttığın fırına koy fırını kapat 4-5 saat mayalansın üzerini hiç örtme.sonra çıkar kapaklarını kapat buz dolabına kaldır. 2 saat sonra afiyet olsuuuuunnnnn

Teşekkür ederim canım denemediğimi sanma her yol aynı kapıya çıkıyor malesef..fırında üstü açık kapalı 3 saat 4 saat 8 saat elimi ısırdı yok kaptı ama vermedi..her biri aynı. Benim için şuan ennn zor şey yoğurt mayalamak çünkü asla tutturamıyorum!! Elimde ne var bilmiyorum.
Aldığım makinayla eşim hayatında ilk kez dün gece yoğurt mayaladı sabaha taş gibiydi. Büyük bir şok yaşadım o kadar dalga geçtim ki iddia etme ben 10 senedir bi kere bile tutturamadım sen pat diye neyi tutturuyormuşsun diye bütün gece demediğimi bırakmadım. Bugün bütün gün benimle nasıl o alay etti diye anlatmıycam ama artık bezdim. Neyse ki çözümü buldum sonunda .. artık eşim mayalıycak evde yoğurtları

Mayalama yapılan kap da önemli .

Cam ,plastik, toprak ,metal.. onca yıldır tek bir kapta mayalamaya çalıştığımı düşünmüyorsunuzdur umarım..

Hayatımda ilk defa yoğurt makinasıyla 2. denememde tutturdum arkadaşlar. Sorunumun nedenini anladığımda çok şok oldum. Benim bozuk sanıp geri iade etmeye çalıştığım yoğurt makinam çalışırken çok az ısı veriyor. Yetkilileri aradım "Normal" dediler. Servise gidip bir de adamla tartıştım! Dedim bu makina bozuk,bu kadar ısıyla yoğurt mu tutar. Abla vallahi bunların hepsi böyle ve ilk şikayet eden sensin,herkesin yoğurdu tutuyor seninkü neden tutmasın dedi. Baktım yapacak bişey yok. Akşam eve geldim bi inat sabırla yine mayaladım ama hiç umudum yoktu. Yoğurt yüksek ısıda saklandığı zaman tutardı!!

Yani 10 yıldır bana kimse neden demedi "Bu kadar sıcakta mayalamaya çalışırsan elbet tutmaz" diye,bilmiyorum... Ben ısının 40-45 derece arasında sabit kalacağını,yoğurdun bu şekilde tutacağını sanıyormuşum. Halbuki yavaş yavaş soğumalıymış.

Buradan yoğurdu bir türlü tutmayanlara sesleniyorum. Benimle aynı hatayı yapıyor olabilirsiniz. Ben yoğurdumu ne zaman açsam üzerinde dumanı tüten bir sütle karşılaşıyordum. Zaten süt mayalanırken reaksiyondan ötürü bir sıcaklık yayıyormuş. Benim gibi çok sıcağa maruz bırakmayın. Artık yoğurdum tutuyor çok şükür!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…