Mutfak Püf Noktaları Yogurt nasil mayalanmali ??

ben de yoğpurt mayalamay çalışıyorum ama pek beceremiyorum.
Öncelikle ben günlük sütlerle yapıyorum ve kaynatmadan yapıyorum. sadece ısıtarak yani. 2 litre süt ile yapıyorum iki ayrı kaba ve her ikisini de 4-5 kaşık yoğurt ile mayalıyorum. bazen neredeyse 12 saat ve üzeri hiç oynatmadan sararak bırakıyorum. sıcaklık olarak da parmağımı hafif yakar gibi bir sıcaklık oluyor. bütün bunlarla birlikte bazı zaman kapkatı bazen de üstünde biraz su birikmiş şekilde oluyor. öyle sulu olunca mecbur yoğurtun hepsini karıştırıyorum sulu oluyor ama nerede hata oluyor da bazen katı bazen sulu oluyor bilemedim. fikri olan?

Sute kucuk parmagnizi degdirin 7 ye kadar saydiginizda elinizi yakmiyacak sekildeyse o zaman mayalayabilirsiniz. Ben oyle yapiyorum. 4 saat ustune kalin seyler ortup bekletiyorum. sonra acip bi 20 dk felanda agzi acik bekletiyorum. sonra dolaba 1 gun de dolapta bekliyo guzel bi kivamda oluyo ilk zamanlar bende yapamamistim. Tas gibi tutmuyo kesinlikle belkide tutturanlar vardir bilemiyorum ama ben yurt disindaoldugum icin marketten aldigim sutlerle yapabiliyorum. Bide siz 12 saat bekletince eksimiyomu yogurt:26: o sekilde eksi oluyo ben de yapmistim bi kere en ideal 4 saat bence. birde ben dolaba koyduktan bi kac saat sonrasinda temiz bi bezi koyuyorm ustune suyunu cektikce sIKIP tekrar koyuyorum suzme gibi oluyo suyu kalmiyo sizde oyle deneyin bi..

Sute kucuk parmagnizi degdirin 7 ye kadar saydiginizda elinizi yakmiyacak sekildeyse o zaman mayalayabilirsiniz. Ben oyle yapiyorum. 4 saat ustune kalin seyler ortup bekletiyorum. sonra acip bi 20 dk felanda agzi acik bekletiyorum. sonra dolaba 1 gun de dolapta bekliyo guzel bi kivamda oluyo ilk zamanlar bende yapamamistim. Tas gibi tutmuyo kesinlikle belkide tutturanlar vardir bilemiyorum ama ben yurt disindaoldugum icin marketten aldigim sutlerle yapabiliyorum. Bide siz 12 saat bekletince eksimiyomu yogurt:26: o sekilde eksi oluyo ben de yapmistim bi kere en ideal 4 saat bence. birde ben dolaba koyduktan bi kac saat sonrasinda temiz bi bezi koyuyorm ustune suyunu cektikce sIKIP tekrar koyuyorum suzme gibi oluyo suyu kalmiyo sizde oyle deneyin bi..

hmm bu yediye kadar sayma işini bir deneyeyim :) ben oniki saat hatta daha fazla da bekletiyorum hiç ekşi olmuyor tadında problem yok. sadece kıvam sorunu var. bir de siz ustune bez koyup suyunu cektiriyorum diyorsunuz ya en kıymetli yeri aslında yogurtda suyu. besleyici hersey orada. ben burada ya da baska bir yerde soyle bir sey okumustum isterseniz onu deneyin. yogurt mayalanan kabın ustune pecete koyuluyormus ve pecetenin kenarını da bos bir kaba denk getiriyorlarmıs boylece pecete suyu emdikce o kaa aktarıyormus. biraz eksik bir anlatım oldu galiba boylelikle kapta biriken suyla corba vs. yapılıyormus.

kızlar mayalayıp 1 gün ağzı açık buzdolabında beklettikten sonra bütün yoğurdu ben tülbente döküyorum bir yerde sarkıtıyorum ve suyu süzülüyor yani süzme yoğurt yapıyorum tavsiye ederim eşim baya katı kıvamda seviyor ne kadar çok bekletirseniz okadar katılaşır :)kolay gelsinn...

Back
X