onu bende yiyyorum canımda içindekiler konusu aklıma takıldı acıklama ykok .. şeker varmı içinde aceba ...:sm_confused:bende hemen hemen her gün danone actıvıa yiyorum bir tane.yağ oranına hiç dikkat etmedim valla ama probiyotik yoğurdun normal yoğurda oranla daha faydalı olduğunu bildiğimden yiyorum
onu bende yiyyorum canımda içindekiler konusu aklıma takıldı acıklama ykok .. şeker varmı içinde aceba ...:sm_confused:
teşekkürler canım ...bu acıklamayı nerden aldın. aceba paketin üstünde açıklama yok da .. şutarafagitti sitesinden mi.ben sadesini yiyorum canım.onun içindede bunlar var.yani şeker yok ama meyvelisinde doğal meyvenin kendi şekeri var.oda zaten sağlıklı.sadece kalorisi sadeye göre biraz fazla
Activia için Enerji ve Besin Değerleri
100 gr 110 gr
Enerji 67 kcal / 279 kJ 74 kcal / 307 kJ
Protein 4,0 g 4,4 g
Yağ 3,5 g 3,9 g
Karbonhidrat 5,3 g 5,9 g
Kalsiyum 136 mg 150 mg
canım niye yakmasın yogurt yagurttur hem o katkısız daha saglıklı bence ......a.sarkadaslar yani evde calınan yogurtda yag yakarmı sızce...?
ben 8 aydır diyetteyim. aslında artık bitti ama aşaa yukarı hep devam ediyorum. yani diyet sayılmaz sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.. diyetisyenimin uygulamamı istediği en önemli şeylerden biri de günde 1.5 bardak yoğurt yenmesi ya da süt içilmesi..
artık hiç mi hiç kola içmiyorum.. orjinal meyve yediğimden hiç hazır meyve suyu içmiyorum. dışarıda ne yersem yiyim yanında ayran içiyorum. akşamları da evde her tür sebzenin yanında 1 bardak yourt yiyorum. hee bir de salata yapıyorum çok da seviyorum. eskiden salatayı yağ ve limon karışımıyla karıştırır tadını harika yapar öyle yerdim. artık salataya 1-2 kaşık yoğurt ilave edip karıştırıyorum. kalorisi çok daha düşüyor yağsız olduundan. daha önce nerdeymiş aklım bilmem..
aslında o kadar çok hem güzel olup hem de light olan şey var ki.. sadece bütün bunları düşünemiyor, alışkanlıklarımıza devam ediyorduk..
yine bir örnek.. önceden kabakla müjver yapıp kızartırdım ama artık aynısını fırında yağsız yapıyorum gerçekten daha da güzel oluyor :)tatlı yiyeceksem mutlaka şerbetli tatlı oluyordu. artık evde sütlaç yapıyorum. muhteşem oluyor. hem süt içmiş oluyorum hem de şekerini isteğime göre ayarlayabiliyorum. yemekte nohut kuru asulye tarzı bişiler varsa, bunlar genelde ekmeğin yerine geçen şeyler olduğundan çorba olarak yanına mutlaka mercimek türevleri değil de bol yoğurtlu yayla çorbası vs yapıyorum.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?