- Konu Sahibi yasminapdr
-
ve dolaba koyarken ağzını aç, bikaç saat sonra kapat. dolapta da bekleme süresi biraz uzun olsun yemeden önce
bana kalırsa 2 kaşık yeterli gelir, bir de mayayı karıştırırken süt eklemeden karıştır
Mayan ekşiyse ya da çok uzun süre beklettiysen yoğurdun ekşi oluyor .
Bazen annem unutuyor açmayı erkenden , yenilmeyecek gibi ekşi oluyor.
Biz de 4-5 saat tutuyoruz , kıvamında oluyor .
Tabi mayaladığın sütün litresine göre bu süre azalıp çoğaladabilir.
mayam çok ekşi değildi, dediğiniz gibi çok uzun süre bekletmekten kaynaklandı galiba, 4-5 saat ideal olan sanırım. süt eklemeden ekleyip kapatıyorum, 4-5 saat bekletiyorum.bundan sonraki yoğurdumu böyle yapayım :))
Merhabalar arkadaşlar, umarım konuyu doğru yere açmışımdır..
Evde yoğurt yapmak istiyorum. ama tadı da çok ekşi oluyor hem de çok sulu oluyor. Mesela dün akşam tekrar yaptım. Anlatayım nasıl yaptığımı:
3 litre süt almıştım hepsini yapmak istedim. Öncelikle kaynattım. Parmağımı süte daldırdım 7'ye kadar saydım elimi yakmayacak kadar sıcaktı. Yani ılıkla sıcak arası. sonra 3 kaşık yoğurtla karıştırdım. Sardım. Bunu dün gece 10 gibi yaptım ve sabah 11 gibi açtım dolaba kaldırdım. öğleden sonra da yedik ama hem çok ekşiydi hem de sulu olmuştuNerde yanlış yaptım acaba? Miktarını mı ayarlayamadım ki???
canım çoooook bekletmişsin 3 saat yetiyor hatta ben 2,5 saat sonra bile aldığım oluyor inan yemeye doyamıyoruz harika oluyor tadı
ayyy ne güzel yaa, hadi bakalım bende iyi yapıcam bu yorumları tavsiyeleri okuduktan sonra :))))
canım çok teşekkür ederim. kavanozlara yapsam daha iyi olacak sanırım dediğin gibi. yarın hemen gidip kavanoz alayım:) tencerede ayarlayamıyorum sanıırım.vee çok bekletmek yok bi sonraki yaptığımda :))sonucu yazıcam yoğurt yaptığımda. 1 kavanoza 1,5 yemek kaşığı yoğurt koysam olur o zaman dimicanım bebeğim uyanmıştı uzun yazamadım bak şimdi uzun uzun anlatıyorum inşallah faydası olur ,sütümüz köyden geliyor mesela ben 5 kilo alıyorum her hafta ,kaynattıktan sonra (süt kaynamaya başladıktan sonra en fazla 5-6 dk daha kaynatılmalı biliyorsun değil mi daha fazla sağlıklı olmuyormuş ,araştırabilirsin)
sonra sütleri yarım kiloluk kavanozlara koyuyorum 7-8 kavanoz oluyor ,yalnız kavanozları da büyük market poşetleri oluyor ya onlara koyuyorum işte 7-8 tanesi sığacak kadar
başka bir yerde bi kaseye yoğurt koyuyorum göz kararı ben biraz bol koyuyorum sanırım mayalık yoğurdu ,sütler ılınınca kavanozlardan birer kaşık süt alıyorum kaseye karıştırıyorum ,sonra azar azar kavanozlara 1-2 yemek kaşığı mayalıktan koyuyorum ve kesinlikle karıştırmayı unutma
kavanozların ağızlarını kapatıyorum ,poşetin ağzını kapatıyorum ,üstüne de bebek battaniyeleri oluyor ya onlardan koyuyorum 2,5 -3 saat sonra yoğurdun hazır canım
eşim bayıla bayıla yiyor ,önceden ben de fazla bekletiyormuşum ekşi oluyordu bebeğim yemiyordu ,şimdi çok şükür o da yiyor eeeee yoğurdun tadı geldi tabi
kavanozlara yapınca daha güzel oluyor her defasında taze taze
inşallah yardımcı olabilmişimdir ,kolay gelsin canım ...
canım çok teşekkür ederim. kavanozlara yapsam daha iyi olacak sanırım dediğin gibi. yarın hemen gidip kavanoz alayım:) tencerede ayarlayamıyorum sanıırım.vee çok bekletmek yok bi sonraki yaptığımda :))sonucu yazıcam yoğurt yaptığımda. 1 kavanoza 1,5 yemek kaşığı yoğurt koysam olur o zaman dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?