Yoğurt yapamıyorum...

tadının güzel olmasına sevindim ,sulu olmasının sebebi yine de biraz fazla tutmuşsun bidahaki sefere 3 saat sonra bak ,yine su varsa demekki biraz daha erken alman gerekecek ben dedim ya 2,5 saatte alıyorum maşallah çok güzel tutuyor ,yoğurdu bozduktan sonra sulanabilir yalnız ev yoğurdu ya ondan

hımm tamam. kaymağın üstünde su vardı ama az. bir sonraki 3 saat olacak. :)

ben de yaptığımda üstünde su olur. kapağını açık bırakıp dolapta bekletince o su yok oluyor. maya da ekşiyse yoğurt ekşi oluyor

ben 4 saat bekletirim. kilo başına 1 yemek kaşığı maya koyarım. 1 tam gün geçerse iyice katılaşır. hemen açmayın.

bi de sütle de alakası var sanırım. benim aldığım yerdeki sütten yaptığım yoğurt hep tatlı oluyor. başka yerden alırsam ekşimsi oluyor. o neden çözemedim

dun annemden gordum yogurdu mayalayınca uzerıne mutfak havlusu ortmus mayalandıktan sonra aldı sulanmamıstı cunku havlu cekmıstı...bence guzel fıkır tavsıye ederım

mayanızın iyi olması lazım güzel bir maya bulun hazır yoğurttan yapınca güzel olmuyo bende evde yapıyorum katı oluyo azıcık su oluyo sadece 5 kg yada 2 kaşık maya koyuyorum yetiyo üzerinede 4 kat battaniye sarıyorum 5-6 saat içinde hazır oluyo yoğurdum bu arada ben 1 kg lık cam kavanozlara koyuyorum ama porselen çanaklardada güzel oluyo

Canım benim mayaladıpım yoğurda herkes bayılır hiç sulu veya ekşi olmaz. Sütü kaynatırım . Serçe parmağım7 sn dayanıcak sıcaklıkta 2lt süte bir tatlı kaşığı maya sğtyen azıcık alıp kenarda sulandırırım kaymağı dört yerden açar içine bölerim. Hiç karıştırmam kaymak bozulmasın diye. Mayayı ne kadar az koyarsan o kadar tatlı oluyor. Çok maya ekşitiyor. 5 saat kapağın altına havlu koyarak battaniyeye sarılı beklettikten sonra buzdolabında havluyu alarak 24 saat bekletirim. Kayınvalidem bile senin gibi yapamıyorum der bana mayalatır:)) bide böyle dene bakalım. Ayrıca sütü aldığın yer süte su karıştırıyorsa üstüne su çıkar süt aldığın yeri değiştir. Kaliteli yağlı süt sarıya çslıyor kıvamı yoğun oluyor azcık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…