Bebek Beslenmesi Yoğurt yapma makinesi kullanan var mi ? Tavsiye ediyo musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eda1205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
130
2
96
Ankara
Arkadaslar, yoğurt yapma makinesi kullanıyor musunuz, sizce alalım mı, gerekli ve faydalı mı?. Zamandan kazandıran birsey mi ? Marka öneriniz var mı? Tecrübeleriniz çok onemli. Sımdıden tesekkurler...

yogurt yapma makinesidemi cikmisilk defa duydum hic kullanmadim bana sorarsan gereksiz her zaman yogurt yapmassiniz yaptiginizdada kendiniz mayalayin olsun bitsin...bence evde fazlalik genede tercih sizin hic kullanmadim bilmiyorum belkide pratiktir bende bi inceliyim bari neymis bu makine

sanırım iyi fikir normal mayalamadaki gibi mayala beklet tuttumu acaba derdi yok galiba baktığıma göre elektrikli çalışan bir alet heralde mutfak robotları gibi hızlı karıştırıp anında kıvam tutturuyor olmalı

Gerçekten mi hiç duymadınız, ilginç.. yoksa şaka mi yapıyorsunuz??

neresi ilginç ki duymamış olmaz mı:26:bende duymadım böyle bir makina pilav yapma,yumurta haşlama makinası bile gördüm ama yoğurdu duymamıştım yani olabilir bilmeyebiliriz ilginç olan neresi ki sanki keetle flan bilmiyo gibi bir muamele çokta bilinen bir alet değil sonuçta

bende kızıma yoğurt yapayım diye sinbonun ucuz bir modelini aldım iyiki öyle yapmışım çünkü 3-5 kez kullandım benim aldığım modelde mayalamayı kendim yapıyorum makine sadece katkat sarma ihtiyacını ortadan kaldırıyor gerekli sıcaklıkta bekletiyor ama zaman tasarrufu sağladığını söyleyemem yine 6-10 saat arası bekliyorsun

Arkadaslar, yoğurt yapma makinesi kullanıyor musunuz, sizce alalım mı, gerekli ve faydalı mı?. Zamandan kazandıran birsey mi ? Marka öneriniz var mı? Tecrübeleriniz çok onemli. Sımdıden tesekkurler...

ben makina olarak almadım ama tupperware in yoğurtçusunu kullanıyorum. küçük bebeğim var ve benim için çok kullanışlı.

bende anlamadim neyin ilginc oldugunu sanki herkes herseyi bilmek zorunda...

merhaba...benim kizim 5 aylik.yavas yavas ek gidalara basladik.bende bugun ilk defa yogurt mayaladim o yuzden konu dikattimi cekti.ben arzumun yogurt makinesini aldim .kivami cok guzel tuttu.makinenin icinde 6 adet kucuk kavanozuda var buyuk kaseside var aile icin..kavanozlara mayaladim gunluk acip bebegime yedirecegim.tavsiye ederim.alet isler el ovunur;-)

makina bence çook iyi..stres olmuyo insan bikere:) ben tuttutarmıyodum katı gıdaya geçtikten sonra farklı ısılarda farklı sarılıp sarmalanmış farklı köselerde duran en az 5 küçük kavanozla bi kaçgün geçirdikten sonra makina aldım..yine sütü kaynatıyosun yine parmağı ısırdı kontrolünü sen yapıyosun ama tuttu tutmadı derdin yok:) doğru ayarlarsan bal gibi kerpiç gibi yogurt oluyo yanlış ayarlarsan ekşi ama kerpiç yogurdun oluyo:) ben çok memnunum..arzumda hafiften bi plastik kokusu oluyo bide çabuk bozuldu benimki sonra wewell inkini aldım ne koku ne bozulma masallah sağlam çıktı:)her aksam mayalıyorum sabaha yogurt hazır..taze taze yediriyorum kızıma:) 17 aylık olduk bıkmadan her aksam mayalıyorum makina sağolsun:)

Çok teşekkür ederim, bunları duyduğuma çok sevindim, özellikle marka konusunda da kararsizdim, çok bilgilendirici oldu. Sevgilerimle

bir heves ben de yoğurt yapma makinesi almıştım çok pahalı marka değil belki de ondandır ama normal olarak mayalamak daha kolayıma gitti.uğraştırmıyo bir de koy tencereni görünmez bir yere kandi kandine olsun. inan iki seferden sonra makineden bıkıyorsun. ıvırı kıvırı uğraşmaya değmez parana yazık. ben alma derim boşa masraf... ekmek makinasını da aldık bi heveste şimdi kaç kere kullanıyoruz. biz bayanlar böyleyiz işte...

Çok teşekkür ederim, ben de alacağım galiba, heveslenmeye başladım. Sevgilerimle

Haklısınız, benim de en sevmediğim şey birşeyi alıp da kullanmayip, bi kenara atmak. Doğuma yakın bir sürü ıvır zıvır şey almıştım, en kullanamadigim da şu emzirme minderi denen şey olmuştu, bir türlü beceremedim, bir kere bile kullanabilmeyi basaramadim:)) onun gibi kullanilamayan bir sürü şey, o yüzden de artık bişey almadan önce forumda tecrubelilere danisacagim. Cevabınız için çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

bende bugün aldım arzumunkini şimdi koydum bakalım sabaha hazır olacak. 50 tl ye aldım. aslında tefal almak istiyodum ama sonra sıkılır bi köşeye atarım diye fazla para yatırmadım. aldıktan sonra netteki yorumlara baktım kimileri arzumun koku yaptığını söylemiş kafamı çok karıştırdı. ama bizim zeki ev hanımları onada çare bulmuş küçük mama kavanozlarını kapakları kapalı denemişler ve aynı sonucu almışlar tabi kokusuz :) sabah yoğurtta plastik kokusu veya tadı alırsam bebeğime vermicem kavonozlarla denicem.

yoğurt makinesi almak istememe sebep doktorlar bebeklere 2 günü geçmiş yoğurtları vermemizi tavsiye etmiyolar. ben çalıştığım içinde eve süt alıp saatlerce kaynatıp soğumasını bekleyip mayalamak bana eziyet olurdu. makine daha pratik geldi. taze taze yer bebişler :)

mayalama önerilerindede bi çok kişi 1 tatlı kaşığı şeker ekleyerek daha iyi sonuçlar almışlar. benim en çok hoşuma giden babymixle mayalama fikri :) kefir mayalamakta fena fikir değil sırayla hepsini denicem bakalım. umarım sütleri berbat etmem.

tespitine bayıldım :)) bugün yoğurt makinesini alırken eşim bana ekmek makinesini hatırlattı aldın yatıyo diye :)9

bende geçen pazar aldım arzum bebbe 2-3 haftadır yoğurt yapmaya çalışıyorum ne zor şeymiş bu mutfakta bugüne kadar hiçbirşey içib bu kadar zorlanmamıştım.Hatta bir arkladaş konu açmış bu yöntemle %100 tutar die o yöntemide denedim olmadı olmadı ne süt ne yoğurt değişik bişey oldu hep...Ama pazar gününden sonra herşey değişti çok beğendim ürünü çok da süper oldu yoğurdum biz bile yemeye doyamadık.Pastörise süt de olsa gayet iyi tutuyor.Benim gibi uğraşıp da çileden çıkanlara tavsiye ederim.

Sevgili narcosis, ne yaptin, makineden memnun kaldin mi? Yorumlarini bekliyorum. Sevgiler

tefalin 300liralık bi modeli var onu düşünüyorum almışken tam olsun kendim için de uzun süre kullanayım diyorum ama çok pahalı işte yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…