• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yogurt

Night owl

Just Love!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
8.095
12.159
498
35
Ben yogurt mayaladigim her seferinde yogurdum tatli oluyor en son dun saat 11:00 da mayaladim firina koydum. Firini vir sure 75 derecede calistirdim sonra kapattim. Bugun saat 1 de aldim dolaba koydum. Az once tadina bakayim dedim yine bal gibi tatli. Hic eksilik yok. Esim de eksi yogurt seviyor. Ben bu yogurdu neden eksitemiyorum. 47 derecede mayaladim

Ben yogurt mayaladigim her seferinde yogurdum tatli oluyor en son dun saat 11:00 da mayaladim firina koydum. Firini vir sure 75 derecede calistirdim sonra kapattim. Bugun saat 1 de aldim dolaba koydum. Az once tadina bakayim dedim yine bal gibi tatli. Hic eksilik yok. Esim de eksi yogurt seviyor. Ben bu yogurdu neden eksitemiyorum. 47 derecede mayaladim
Dereceyle alakasi var mi tadinin? Koydugun mayayla alakali diye biliyorum.. eksiyse maya eksi olur birde az mi cok mu koydun o da etki edio

dereceyle falan ilgisi yokda mayasının ekşi olması lazım mayası nasılsa yogurtta oyle oluyor

Ekşi bir yoğurtla mayalarsanız ekşi olur bence belki kullandığınız mayadandır. Bir de o yoğurt tatlı olsa da bekleyince ekşir diye biliyorum ben.

Bir kac gun bekleyince eksiyor elbette ama esimin sevdigi eksilige yine ulasamiyorum. Asil problem de bu zaten. Yogurdum hep tatli oldugu icin mayamda tatli. Sicakta mi biraksam disarda acaba? Bayagi market yogurdundan vile tatli. Yani yogurt gibi degil. Gercekten anlam veremiyorum.

Koyduğunuz maya azıcık ekşi olsun ve fırını hiç çalıştırmadan mayalayin

Mataldiktan sonra buzdolabindan cikarip biraz disarda beklet.

Bir kac gun bekleyince eksiyor elbette ama esimin sevdigi eksilige yine ulasamiyorum. Asil problem de bu zaten. Yogurdum hep tatli oldugu icin mayamda tatli. Sicakta mi biraksam disarda acaba? Bayagi market yogurdundan vile tatli. Yani yogurt gibi degil. Gercekten anlam veremiyorum.
Mayalandigina emin mis8niz?

Iste o eksiyen yogurdu maya olarak kullan

Fırınla mayalamak ne ola ki :27: bildigimiz gibi yapın birinden ekşi yoğurt alın ve onunla mayalayın normal mayaladıktan sonra kapatıp üstünü örtüo koyun bir köşeye 12 saat sonra dolaba koyun soğuyunca yiyin :kk77: eksi olmayan yoğurdu bende asla yiyemem :110: böyle köpürecek ben kefirimi bile öyle yapıyorum :rolleyes:

Yani bayagi sert ve kati. Mayali oldugu kesin. Ben sicakta eksir diye disundugumden firini calistirdim ama o konuda spekulasyon cok. Yani bilmiyorum guneste birakicam biraz sanirim.
Güneşte bırakmana gerek yok yaptıgın yoğurttan biraz dışarda bırak bir kac gün o ekşiyenle yap bak nasıl eksi oluyor ağzım sulandı :)

Fırınla mayalamak ne ola ki :KK53: bildigimiz gibi yapın birinden ekşi yoğurt alın ve onunla mayalayın normal mayaladıktan sonra kapatıp üstünü örtüo koyun bir köşeye 12 saat sonra dolaba koyun soğuyunca yiyin :kk77: eksi olmayan yoğurdu bende asla yiyemem :110: böyle köpürecek ben kefirimi bile öyle yapıyorum :rolleyes:
12 saat boyunca üstü ortulumu oluyor sulanmiyor mu 3 saatte mayalaniyor yogurt en erken.

Yani bayagi sert ve kati. Mayali oldugu kesin. Ben sicakta eksir diye disundugumden firini calistirdim ama o konuda spekulasyon cok. Yani bilmiyorum guneste birakicam biraz sanirim.
Kac kasik katiyorsun mayayi 2 yemek kasigi yeter,firinda degilde disarida mayala ustu ortulu bir bicimde

Benimki de ekşi oluyormuş. (Kv öyle diyor) herkesin derdi başka işte :)

Back
X