Yok arkadaş , olmuyor . Bu adam degısmıyor . Evlılık cok zorrr cokkk

Tek sorun buysa haksızsın.nolmuş yani tshirt getir demiş.eline mi yapışcak.erkekler böyle zaten genel olarak.ama sürekli iş buyuran biri ise o başka...

Tek sorun buysa abartmışsınız. Ama tek sorun bu değil zaten belli. Sorunları konuşarak çözmeye çalışın başka yolu yok gibi

Ben senin için artık üzülmüyorum
Adam sana emrediyorum diyor. Sen bize ne diyorsun '' evet biliyorum çok günah ama bik bik''
Şimdi de su istemesine mi takıldın, zaten rahatsız değildin verseydin suyunu

Zaten değişeceği yoktu.
Adamın kendisi cahil, sen de kazara mı 3 dil öğrendin naptın yahu, bir insanın bir cümlesi mantıklı olmaz mı asyacım ya
Bi de tuttun 3. çocuğu yapsam mı dedin, sakın yapma demeyeceğim yakında gebe olduğunun da haberlerini alırız.

Valla ne diyim, hakkında hayırlısı olsun

Senin kocan tam bir öküz önceki konularından eminim. Seni hayat arkadaşı, yoldaş veya eş olarak görmüyor ki. Ona göre sen kadınsın getir götür pişir temizle falan gık da deme istiyor. E bunu ben buradan görüyorum sen göremiyor musun?
Şikayet de etsen her gün, her gün kavgada etsen kadını hizmetçi gören bir erkeği değiştiremezsin. Vazgeç yani değiştirebilirim algından.
İki seçeneğin var.
Ya ayrılacaksın boşanacaksın bu sefer ölçüp tartarak evleneceksin daha kibar eşitlikçi biri bulacaksın.
Yada kavga etmek yerine adamın beklentilerini yapacaksın.
Başka yol yok üzgünüm sen kavga ederek küsere trip ataraf bağırarak falan bu adamı değiştirmeyi bırak bir gıdım yontamazsın.

@prayforlosers ay hangi dilleri biliyormuş üç dilse çalışırdı kocasının eöri altında yaşıyor allahım ya!
Fransızca mezunu, yani öyle söylüyor. İngilizce yazmıştı birkaç yerde gördüm. Bunun dışında Türkçe biliyor.
Bir de arabistan da mı ne yaşamıştı afrikada yani.

Öyle öğrenmiş işte. Kendine geliştirmek namına napmış dersen bende cevap yok. Kendi söylesin.
Boşan demiyoruz ama, dememeliyiz. Çünkü kızıyor.

Fransızca mezunu, yani öyle söylüyor. İngilizce yazmıştı birkaç yerde gördüm. Bunun dışında Türkçe biliyor.

Öyle öğrenmiş işte. Kendine geliştirmek namına napmış dersen bende cevap yok. Kendi söylesin.

Ohoo bu detayları fark etmemişim ben.
Ben de mesleği ekonomik gücü yok ondan boşanamıyor bu öküzü çekiyor sanıyordum.
Bu adamdan adam olmaz yani. Kırk kere boşayıp kendi hayatına bakması lazım o zaman bu şartlarla

Yav istediği kadar dil bilsin onun da zihniyeti belli laf edilmesin diye evlenmiş mezun ol üç dil bil git bir yere çalış orda birini bul sev adam medeni olsun evlen değil mi?Bu üye mezun olur olmaz baba evine dönüp oturmuştur evde görücülerle görüşmüştür neyse artık....

Sizin hemen tüm konularınız böyle.
Çözüm istemiyorsunuz.
Adam da değişmez artık.

Siz yanlış evlilik yaptınız, sorunlarız da o yüzden katlanarak büyüyor.

Yoksa evlilik ,doğru zamanda doğru kişi ile yapıldığında zor filan değil, aksine keyifli.

Kabul edin artık, zor olan sizin evliliğiniz.

valla en iyisi bekarlık . Kalabıldıgınız kadar bekar kalın yada evlenecegınız zaman cok cok iyi tanıyın . Sinirim bozuk üzgünüm kavga edıp duruyorum . Ya ıkımızde oturuyoruz dışardan geldik o tekrar çıkacaktı . Bana tişört falan getır dedı cıkıcam . Kendın al dedım bende oturuyorum kalk kendın al dedım . İlla bana yaptıracak . Ben tüm gün çalıştım sen getırsen nolur dedı kavga cıkıyor boşuna . Direttim bende zaten zorla getırdım kavga uzamasın dıye . Nefret edıyorum erkeklerden . Köpek gibi pişmanım . Soruyorum size haksızmıyım. Dogruyu söyleyin eleştirin beni hıc sorun degıl . Nolacak getırseydın dıyen var mı yada sonuna kadar ben mi haklıyı m

Sizi eski konularınızdan hatırlıyorum. Bana çok tuhaf geldiğiniz için taa sitare zamanlarınızdan aklıma kazındınız desem olur.

Eşinizin kilosuna takıksınız, iğreniyorsunuz.

Evde düzenli yemek yapmıyorsunuz ama o işten gelince çayınızı size getirsin istiyorsunuz.

Temizlik için yardımcı geliyor, sizin bir kızınız var onunla ilgileniyorsunuz.

Eşiniz istediğiniz kadar dinine düşkün değil.

Afrika'dasınız.

"Bu" adamla evlendiğinize pişmansınız, "bekleseydim daha iyisi gelir miydi?" gibi sorular var kafanızda.

Sorunuza gelirsek;

Hayır, bütün evlilikler böyle değil.

Eşim (ki sizi tiksindirecek şekilde 130kg kendisi) proje bazlı çalışıyor, yani kimi zaman haftalarca evde olduğu olur. O dönemlerde; evden kahvaltı etmeden çıktığım için okulda yiyeyim diye akşamdan sandviç hazırlar. İşten eve bir dönerim ki temizlik yapılmış, varsa çamaşır yıkanmış, yemek hazırlanıp sofra kurulmuş. Beni bekliyor.

Suyumu da ayağıma getirir, rica etsem masaj da yapar.

Hatta "gerek yok" dediğimde, "çalıştın geldin, ben bütün gün evdeydim, ben varken senin kalkman ayıp" der oturtur beni.

Aynı durumda o olduğunda ben de ona yaparım. Hatta normalde de ikimiz birlikte dışarıdan döndüysek ayaklarını kaldırtıp çoraplarını ellerimle çıkarır, azıcık da masaj yaparım elim değmişken. Birbirimize bu tarz şeyler yapıp gönül okşamak hoşumuza gidiyor sanırım. Ama karşılıklı bu durum, sadece bir tarafın sürekli vermesiyle olacak iş değil.

Sizin evliliğinizin temelindeki sorun evlilikten beklentilerinizin çok farklı oluşu. O standart, ataerkil düzendeki domestik ev hanımını istiyor, "evime geleyim, ortalık temiz, yemek hazır olsun, sonra tv falan takılıp yatayım" Sizin daha büyük beklentileriniz var ama tavırlarınız da yanlış olduğu için eşinizi şekillendirmeyi başaramıyorsunuz.

Bir ara Ankara'ya dönmekten bahsediyordunuz, belki geri dönmek size iyi gelir, bilemiyorum.

Hiçbiri de olmazsa salın birbirinizin ipini, çocuğunuz sizin çatışmalarınızı çekmek zorunda değil.

yok anam kısmı felç geçirmiş gibi çoğu benim abilerim de öyle şükür eşim kendi yapar işlerini hatta ev işi de yapar nefret ederim öyle erkeklerden abimlerin arkasını toplamaktan sinirlerim fena bozulmuştu

Bu adamdan adam olmaz yani. Kırk kere boşayıp kendi hayatına bakması lazım o zaman bu şartlarla
İyi de çalışmıyor ki kadın zaten.Ayrıca boşanırsa laf eder ailesi diye boşanamıyor şimdi de dul diye yaftalarlar diye korkuyor.Kadın zaten böyle bir zihniyette büyümüş ne bekliyoruz ki devrim yapıp boşanmaz da gelip her gün ağlama duvarına çevirmesin artık biz mi yardıma gelelim hizmetçileri olalım nedir yani amaç?

Zihniyet belli hayatım, biliyorum kocamın emirlerini yerine getirmezsem cehenneme gideceğim diyor.
Adam da buna emrediyorum diye cümle kuruyor.
Valla ben olsam ayaklarımı bile yıkatırım sen ne diyorsun, ne desem he diyor.
boşan demişti başka bir konuda tövbe tövbe yazmış cevaba. Ayıp bir şey yani ona göre boşanmak.

İyi de çalışmıyor ki kadın zaten.Ayrıca boşanırsa laf eder ailesi diye boşanamıyor şimdi de dul diye yaftalarlar diye korkuyor.Kadın zaten böyle bir zihniyette büyümüş ne bekliyoruz ki devrim yapıp boşanmaz da gelip her gün ağlama duvarına çevirmesin artık biz mi yardıma gelelim hizmetçileri olalım nedir yani amaç?
Hay Allah m kardeşim boyle konuşacaksan yorum yapma . Amaç falan Yok senın gibiler zaten daha da insanı kötü hissetirir

Gazını alıyor işte.
Burada hep beraber toplu evlilik ne berbat bütün erkekler aynı topu öküz diyeceğiz. Arkadaş da deşarj olacak. Günü kurtarıyor işte

Sizin hemen tüm konularınız böyle.
Çözüm istemiyorsunuz.
Adam da değişmez artık.

Siz yanlış evlilik yaptınız, sorunlarız da o yüzden katlanarak büyüyor.

Yoksa evlilik ,doğru zamanda doğru kişi ile yapıldığında zor filan değil, aksine keyifli.

Kabul edin artık, zor olan sizin evliliğiniz.
Haklısınız

Hay Allah m kardeşim boyle konuşacaksan yorum yapma . Amaç falan Yok senın gibiler zaten daha da insanı kötü hissetirir
Kardeşim üç dilin var evde oturmuşsun zamanında evlenmeden bir çalışsaydın farklı dünyada olurdun tiksindiğin adamla hayat yaşamazdın okumasan anlardık biraz kendini geliştirmişsindir diye bekliyor insan dilciler öyledir ben de dilciyim yani bir tarafımdan sallamıyorum.Yani ananız mıyız kardeşiniz miyiz her gün aynı konular tamam okuma yazma diyeceksin de insan hep aynı kavgayı mı yapar be nefret eden boşanır yani mantıken sonra da ailenle yaşama reddederler seni en fazla gider paşa paşa çalışırsın sen de!

Back
X