Yok mudur çaresi?

archenemy

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
137
0
316
Samsun
Arkadaşlar;
aşırı derecede dikkat dağınıklığı dalgınlığım var.Örn; önemli bir telefon görüşmesi yaparken bir an aklım gidiyor farkında olmadan o an telefon görüşmesi yaptığımı unutuyorum..Basit konular yada çok çok önemli konular dahi olsa dinlemeye başlıyorum ama sonra kopuyorum o an dalıyorum bir şeyler düşünüyorum farkındayım ama ne düşündüklerimi bile hatırlamıyorum bazen ve bu yüzden çevremde çok büyük sorunlar yaşıyorum yolda yürürken, hastanede her yerde böyleyim.böyle olduğumdan dolayı da bazen anlatılanları yanlış anlayabiliyorum yanlış algılayabiliyorum buda kötü bir etki...arkadaşlar ya direksiyonun başındayım
(araba öğreniyorum da) sağıma soluma bakmıyorum sadece önüme bakıyorum ama dalgın halimle yanımda biri komut veriyor bazen algılıyorum bazen algılayamıyorum çok kötü haldeyim psikolojim daha bir bozuldu bu yüzden kimseyle konuşmak dışarı çıkmak ta istemiyorum birde rahatsızlığım var tedavi görüyorum bunun psikolojisiyle mücadele veriyorum..

benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa lütfen bana da tavsiyede bulunsunlar.bana aklı verin ne yapmam gerekir..?

(ayrıca sol kulak zarım delik ve sağ kulağım küçükten işitme kaybını yitirmişti bununda etkisi olabilir mi? )

Gördüğünüz tedavi ilaç tedavisi ise eğer,kullandığınız ilaçların yan etkisi dalgınlık yapabilir?Bazı antidepresanlarda mesela uyku yapıyor ve kullanırken dikkat isteyen işler yapılmamalı diye prospektüsünde uyarı oluyor.

yok hayır psikolojik ilaçlar yada herhangi bir ilaç kullanmıyorum..

canım aynı problem bende de var... dikkat eksikliği... ama ben kafamın yoğun olmasına bağlıyorum. ( sorunlu giden bir evliliğim var. )

senin de bi yerlerde kafanı kurcalayan bişiler mi var acaba? dikkat eksikliği büyük bi problam çünkü. eğer böyle bişi yoksa bi doktora gözüksen?

yok hayır psikolojik ilaçlar yada herhangi bir ilaç kullanmıyorum..

Bana bu kadar dalgınlık beyinde aşırı yüklenme olduğunu düşündürüyor.Uzun süreli yorgunluk,stres,kafada dönüp-duran sorunlar...vb.Eğer beyninizi çok yorduysanız ve bu arada düzensiz uyku,sağlıksız beslenme,oksijensiz ortamlarda uzun süre kalma,aşırı kafein,sigara,alkol falan beyin belki uyarı veriyordur diyeceğim ama devam etmesi halinde bence bir doktora danışmalı çünkü Allah korusun kazaların çoğunluğu dalgınlıktan oluyor.

kafamı kurcalayan şeyler muhakkak herkeste olduğu gibi bende de var bide şöyle mesela otobüsteyim o an biri dikkatimi çekiyor ve sürekli o kişiyi gözlemliyorum ama bu eleştiri anlamında değil iyi insan yada kötü insan diye de değil sadece hareketlerine tavırlarına bakıyorum yüzündeki yaratılışına bakıyorum gözlerinn şekli gibi ama dediğim gibi eleştiri amaçla değil..ama bunu yaparken bile farkında değilim kendime geldiğim anda anlıyorum bunu..

çok şükür kötü alışkanlıklarım yok belki dediğiniz gibi çok yüklenmiş olabilirim beynime:) ama bu senelerdir var bende...

çok şükür kötü alışkanlıklarım yok belki dediğiniz gibi çok yüklenmiş olabilirim beynime:) ama bu senelerdir var bende...

Canım telefon görüşmesi yaparken telefonda olduğunu unutmak...vb. normal değil.
Araba kullanmayı öğreniyorsan eğer ilerde araçta tek başına olduğunda ya trafikte olduğunu unutursan ne olacak,Allah korusun.

Yıllardır bu durumdayım demen beni düşündürdü.Belli ki sende bu durumundan rahatsızsın.Bence şifa aramalısın.

İnşallah sağlığına kavuşursun.

Son düzenleme:

evet maalesef yıllardır böyleyimm..Allah razı olsun güzel duanız için İnşallah..

Çaresi var psikolojik destek alabilirsin,terapilere katılarak dikkat dağınıklıgını düzeltebilirsin.

biliyorum da daha psikolojik destekten başka yöntem arayışındayım belki benim gibi durumda olanların neler uyguladığını öğrenmek için fikir almak için..

Dinlenin ve Enerji Şarj Edin – uykusuzluk ve açlık konsantrasyonu yok eder; problem az beslenme ve az uyku ise, iyice dinlenin ve bir kase salata yiyin.

Karbonhidratları Azaltın - bazı insanlar çok fazla rafine edilmiş karbonhidrat tükettiği zaman uykulu bir duruma girer. Eğer karbonhidratlara karşı hassassanız, öğle yemeğinde ekmeği azaltın ve biraz fazla protein ve sebze tüketin.

Doğal Tatlıları Kullanın – rafine şeker başlangıçta size enerji verse de, bir süre sonra çoğu insanı zihinsel ve fiziksel olarak uyuşuk bir duruma sokar. Gün içinde enerjiye ihtiyacınız varsa, çikolatalı bir gofret yerine bir portakal, elma veya muz yemenizi tavsiye ederiz.

B Vitaminleri Alın – thiamine (bir B vitamini) seviyenizi artırarak konsantrasyonunuzu sağlamak istiyorsanız, buğday ekmeği, fındık, ceviz, fındık, fasulye, bezelye, süt, yağsız et, yeşil yapraklı sebzeler, avakado, karnabahar ve ıspanak gibi yiyecekler yemelisiniz.

Demir Oranına Dikkat – demir eksikliğinin sebep olduğu anemi, beyne kanın dolayısıyla oksijenin az gelmesi nedeniyle hafıza ve konsantrasyonu etkilemektedir. Demir kaplarda pişirilmiş et, deniz ürünleri, brokoli gibi yiyecekler yiyin. Doktor tavsiyesi ile demir içeren vitaminler de kullanabilirsiniz.

OMEGA 3 + E – Bebek ve çocuk uzmanı Profesör Robert Winston’un yaptığı bir araştırma, balıkyağının özellikle disleksi (öğrenme bozukluğu), egzama ve iletişim zorluğu çeken çocuklar üzerinde olağanüstü etkileri olduğunu ortaya çıkardı.

satranç, sudoku vs gibi konsantrasyon isteyen oyunlara yönelin, ve spor yapmak da konsantrasyonu arttırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…