- 11 Şubat 2020
- 2.253
- 4.176
- 83
- Konu Sahibi Kardelen000007
Bir adam izin alyorsa kılıbık olur kadın ezik olur alakası bu zihniyet buAtaerkil olmakla aileye gitmenin ne alakası var?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir adam izin alyorsa kılıbık olur kadın ezik olur alakası bu zihniyet buAtaerkil olmakla aileye gitmenin ne alakası var?
İzin almak çok absürt geliyor. Bana aileme gideceğim diye haber vermesi yeterli. Hepimiz yetişkin bireyleriz, hiç gerek yok böyle saçmalıklara
Gerçekten siz böyle kadınların olmadığına mı inanıyorsunuz? Benim eşim de gelişimini tamamlamış bir birey olduğu için sahibim gibi davranmıyor bana, keza ben de onaAma tabi ataerkil olmadığımızı ispat etmeye çabaladığımız için sürekli yaparm izin almam giderim giyerim gezerim diyerek ispat etmeye çabalıyoruz
Acaba izin almak ne demek onu mu bilmiyorsunuz?Gurur kırıcı değil ezik bir kadın olacagımızı düşünüyoruz bilinçaltımızda bu var kadın evlensede izin almaz bu eziklk göstergesidir adamdada kılıbıklık göstergesi olur saçma sapan tabular bunlar her iki tarafta izin alabilir birbirinden böyle şeyler kadınıda adamıda aşağı çekmez
TercihGerçekten siz böyle kadınların olmadığına mı inanıyorsunuz? Benim eşim de gelişimini tamamlamış bir birey olduğu için sahibim gibi davranmıyor ban, keza ben de ona
Kimin zihniyeti bu ya? Aslında çifte standart var. Evet erkek izin alınca kılıbık deniyor ama kadın izin alınca zaten yapması gerekeni yapmış oluyor. Zaten cinsiyete bakmaksızın yetişkin bir insanın kendi hayatına ilişkin yapmak istediği bir şey için bir diğer insandan izin alması çok saçma. Tabi aşağılık kompleksi de yaratır, konuda olduğu gibi kişinin haklarını kullanmasına da engel olur. Evlenince tek kişi olmuyoruz hâlâ bireyiz şunu anlayalım.Bir adam izin alyorsa kılıbık olur kadın ezik olur alakası bu zihniyet bu
Ama tabi ataerkil olmadığımızı ispat etmeye çabaladığımız için sürekli yaparm izin almam giderim giyerim gezerim diyerek ispat etmeye çabalıyoruz
Gurur kırıcı değil ezik bir kadın olacagımızı düşünüyoruz bilinçaltımızda bu var kadın evlensede izin almaz bu eziklk göstergesidir adamdada kılıbıklık göstergesi olur saçma sapan tabular bunlar her iki tarafta izin alabilir birbirinden böyle şeyler kadınıda adamıda aşağı çekmez
Ne önemi var ki ? Canımı sıkan şeyi yüz yüze konuşmak varken ne bu triplerSöylemiyor kötü birşeyde yapmadım sadece ablamla o konusmam var eğer onu okuduysa yanlış anlamiş olmali başka da birşey yok
Acaba izin almak ne demek onu mu bilmiyorsunuz?
Size saygı duyan bir eş izin alma zorunluluğunda olmanızı istemez çünkü mesela
Örnek vereyim izin alma diyaloğuna:
A: Anneme gidebilir miyim?
B: Hayır
A: Tamam
( A kişisi evinde oturur mutsuz da olsa. Çünkü tek karar verebilecek kişi B kişisidir)
Haber verme durumunda uymayan bir durum varsa karşılıklı fikir alışverişi yapılır. Çünkü iki tarafın fikirleri eşit oranda önemlidir.
Kadınında Yapması gereken değil her iki tarafta bir planı varsa izin almalı söylemeli o anda şartlar farklı olacak belki gitme diyecegim sonra annesne göndermedi vay efendm kadına bak mı olacak sebebini söyler gitme diyeblirim bu gayet normal tabiki buna hakkım var sebepsiz saçma sapan gitme diyeset çekmekten bahsetmiyorum aynı şeklde eşmde gitme çünkü.. diye bana birşey derse gitmem senden izin mi alacagım tabiki giderimdemek bana kompleks göstergesi gbi geliyorKimin zihniyeti bu ya? Aslında çifte standart var. Evet erkek izin alınca kılıbık deniyor ama kadın izin alınca zaten yapması gerekeni yapmış oluyor. Zaten cinsiyete bakmaksızın yetişkin bir insanın kendi hayatına ilişkin yapmak istediği bir şey için bir diğer insandan izin alması çok saçma. Tabi aşağılık kompleksi de yaratır, konuda olduğu gibi kişinin haklarını kullanmasına da engel olur. Evlenince tek kişi olmuyoruz hâlâ bireyiz şunu anlayalım.
Bu yüzden suçlusunuz bahanelere sığındığında tamam deyip oturduğunuz için ... Beni büyütüp bu yaşa getirmiş ailem sen anneni babani evimize getirip ben onlara hizmet ediyorsam aylarca anne babama istediğim zaman giderim buna da karışamazsın yeter artık şimdiye kadar kendin anla diye bekledim ama sıkıldım kendine çeki düzen ver diyip cıngar çıkaracaksın !Eşime öyle seyler ters ,gitmese bile ailesi her kiş gelir 7 8 ay kalir kendisi yeterince özlemini gideriyor o yüzden halden de anlamıyor bana gelince yok onlar gelsinler yok korona var yok havalar soguk hep bir bahane
"İzin alma" ve "bir karar alınmadan önce fikir danışma" kavramları çok karıştırılıyor. Ben şehir dışına ailemi görmeye gitmek istesem, onun ne düşündüğünü bilmek isterim elbette fakat konu sahibinin eşi daha çok baskı kuruyor gibi geldi. Ablanın müdahil olması bence de hiç normal değil fakat baskıcı bir eş söz konusuysa son çare olarak böyle bir şey yapmak akıllarına gelmiştir diye düşünüyorum. Belki de eşi virüs konusunda çok umursamazdır, o yüzden bahane ettiğini düşünmüş olabilir. Aralarında büyük bir iletişim problemi var benceaslında bence olay burada düğümleniyor
konu sahibinin ailesi şehir dışında muhtemelen
burada eşim aileme göndermiyor konularının bir çoğu öyle
şimdi çantamı toplasam annemlere gidiyorum desem eşim ne der
"bu virüste ne işin var, yine artmış vakalar" der
bu beni göndermedi anlamına mı gelir yoksa makul bir insanı koruma tepkisi midir
ya da küçük bebeklerle, çocuklarla gitmek isteniyor
"kış, dışarısı buz gibi baharda havalar ısınınca gidersin" deniyor
bana izin vermedi annemi özledim diye konu açılıyor
bunlar izin alıp verme değil ortak yaşamdan kaynaklı olağan cümleler
hatta aileler yani anne babalar da aynı cümleleri çok çok rahat söylüyor
ha derse ki annem alt sokakta bensiz sokağa çıkamazsın diye izin vermiyor o ayrı
lakin yukarıda yazdım yine yazayım birisine izin vermedi isem annesi aramış, ablası aramış daha fazla sinir olurum
konu sahibinin eşinin durumunu bilmiyoruz ama virüs bahane demiş mesela konu sahibi bana göre gayet makul gerekçe konu sahibine göre değil
evliliklerde bu dengeler önemli
Ben size soyle anlatayim ilk korona zamanlarında kv bende kalıyorlardi gitmedim korona bu kadar ilerleyince erteledim bende korktum açıkcası şuanlik özlemim icimde kalsin sonra giderim dedim.yasaklar kalktığı zamanda ailem koylerine tarlalar icin gitmişlerdi o yuzden de gitmek istemedim eylul ekim ayi gibo artik dayanamadim esıme actim konuyu cok özledim bIr haftalığınada olsa gidip geleyim dedim ,korona var ya sana cocuklara birsey olursa dedi birakmadi.kasim ayinda eşim covid oldu ve banada gecti atlattık.karantina süreci falan bitti annemler eşome söylediler esimde havalar isinsin bakariz dedi ben yine konuyu actim o yine bahanelerle gecistirdi.gecen kandil günü annemi aradi annem yine dile getirdi bu da bakariz dedi yine.onun ertesi günü annem ablamdan kendisi rica etmis ablamda ilk eşimi aramıs annem cok özlemiş bir haftaliğına gönder kalsin geri gelsin covid gecirdiği için bir daha olma riski çok düşük (ablam yurt dışında çalışıyor hemşire kendisi) eşımde bunun üzerine tm demiş.sonrasında ablam beni aradı durumu izah eetti bana o sirada tlf kapandı whatsapp tan konuşuyorduk sonra ben mesaj attim.Yani ben arayipta ablamda esimi aramasını istemedim.dolayisiyla eşim mesajimizi yanlış anlamıs olmalı benim esimı arattırdığımi düsündü bence.kv ögrense zaten o büyük engel olur gitmeme ogluna nasihat mi verir sanki.ben sizi de eşinizi de anlamadım
hadi izin işini geçtim, yani bu virüslü ortamda ne işin var sonra gidersin demek izin vermemek ise bilemedim
lakin eşim bana herhangi bir şey için izin vermiyorsa bunu ablama söylemem, ablaya söyleyeceğim, üstüne de ablam arayıp da eşime söyleyecek bana çokkkk uzak
yani benim sözümü geçiremediğim, ikna edemediğim eşim, ablam "gönder" deyince gönderecek
kim ki benim ablam?
yani deseniz ki kv ile konuştum, beni kısıtlıyor dedim o da oğluna "yavrum, yapılmaz böyle, herkesin ailesi var, karışma kıza, gitsin görsün ailesini" dedi, "bunda bir kötülük yok, senin işin gücün var gidemiyorsun ama o gider" dedi vs anlarım
adamın annesi, daha önce öğretmesi gerekeni zamanında öğretmemiş de şimdi anlatıyor derim
ama benim sözümün geçmediği adama ablamın sözünün geçmesi beni acayip yaralar
"İzin alma" ve "bir karar alınmadan önce fikir danışma" kavramları çok karıştırılıyor. Ben şehir dışına ailemi görmeye gitmek istesem, onun ne düşündüğünü bilmek isterim elbette fakat konu sahibinin eşi daha çok baskı kuruyor gibi geldi. Ablanın müdahil olması bence de hiç normal değil fakat baskıcı bir eş söz konusuysa son çare olarak böyle bir şey yapmak akıllarına gelmiştir diye düşünüyorum. Belki de eşi virüs konusunda çok umursamazdır, o yüzden bahane ettiğini düşünmüş olabilir. Aralarında büyük bir iletişim problemi var bence
Sizin bahsettikleriniz farklı ama. Siz anlamsız, sebepsiz, sebebi olsa bile ne olduğu söylenmeyen bir ket vurmadan bahsetmiyorsunuz ki. Yine izin almak saçma. Haber verirsin, o da bence virüs varken gitmek doğru değil diye fikrini belirtir son seçimi yine sen yaparsın. Çocuk varsa değişir durum.katıldım ama yukarıda da yazdım
fikirler eşit ya ne yapacağız, çözümümüz ne
anneme gitmek istiyorum, en son geçen kış yani 2019 Aralık ta gittim
eşime dedim "gitmek istiyorum" diye
"virüs yine artmış, yaz boyu gitmedin de şimdi mi gideceksin, vakalar azalınca gidersin" dedi
ben de "gideceğim" dedim
orta yol yok
ya eşim gitme dedi diye evde oturup bana izin vermedi diyeceğim ya da eşim o kadar anlattım gitme dedim ama dinlemedi, beni hiç kayle almıyor diyecek
çözüm kendimize uygun hayatlara, beklentilere sahip kişilerle görüşmek, evlenmek
bizim evde bu diyalog yaşanmıyor, neden mi?
benzer düşünüp benzer tepkiler veriyoruz ya da otosansür uyguluyoruz
yani "ben bu virüste gitmeye kalksam böyle der, boş ver gitmeyeyim" gibi
ya da ne bileyim biz kaloriferli dairelerde oturuyoruz
komşumun kendi annesi de kv si de köyde, sobalı evlerde
eşi "kışın köylere gitmeyelim çocuk da sen de perişan olursun" demiş kadına
makul mü makul, "doğru dedi" diye kadın anlattı
şimdi izin vermiyor mu adam, hayır makul bir açıklama yapıp karşı tarafı ikna ediyor
ama aynı cümleyi bizim komşu X e değil de Y ye söylesen "eşim izin vermiyor, anam babam 3 aydır çocuğumu göremedi, annem aradı kızımı torunumu özledim dedi, eşim olacak adam da bu soğukta olmaz, yaza doğru geliriz kalırız" dedi, sanki kendisi sarayda büyümüş, o da köyde büyümüş de şimdi benim ailemin köydeki evini beğenmiyor
ablama söyledim o da aradı, "annem de Y de üzülüyor, bizim de çocuğumuz var ama bak bacanağın Z abin bir şey demiyor, sen de gönder" dese hoş olur mu
Tm demiyorum o zaman ki şartlar gercekten uygun değildi ben bi umut sormustum o yüzden tm dedim şuan üsteliyorum hatta dün sabah ben tavir yaptim tm deyip gondermiyorsun dedim o da heralde bu kararli dedi böyle birsey yaptı ki beni bastırabilsinGerçekten merakımdan soruyorum, kocanız ailenizin yanına gitmenize izin vermeyince tamam mı diyorsunuz ?
Ablanız da ayrı olay kardeşi için arayıp izin almak nedir ? Eşinizin tavrını onaylar gibi.
Herkes sizin için ebeveyn rolü oynamış.
Ben size soyle anlatayim ilk korona zamanlarında kv bende kalıyorlardi gitmedim korona bu kadar ilerleyince erteledim bende korktum açıkcası şuanlik özlemim icimde kalsin sonra giderim dedim.yasaklar kalktığı zamanda ailem koylerine tarlalar icin gitmişlerdi o yuzden de gitmek istemedim eylul ekim ayi gibo artik dayanamadim esıme actim konuyu cok özledim bIr haftalığınada olsa gidip geleyim dedim ,korona var ya sana cocuklara birsey olursa dedi birakmadi.kasim ayinda eşim covid oldu ve banada gecti atlattık.karantina süreci falan bitti annemler eşome söylediler esimde havalar isinsin bakariz dedi ben yine konuyu actim o yine bahanelerle gecistirdi.gecen kandil günü annemi aradi annem yine dile getirdi bu da bakariz dedi yine.onun ertesi günü annem ablamdan kendisi rica etmis ablamda ilk eşimi aramıs annem cok özlemiş bir haftaliğına gönder kalsin geri gelsin covid gecirdiği için bir daha olma riski çok düşük (ablam yurt dışında çalışıyor hemşire kendisi) eşımde bunun üzerine tm demiş.sonrasında ablam beni aradı durumu izah eetti bana o sirada tlf kapandı whatsapp tan konuşuyorduk sonra ben mesaj attim.Yani ben arayipta ablamda esimi aramasını istemedim.dolayisiyla eşim mesajimizi yanlış anlamıs olmalı benim esimı arattırdığımi düsündü bence.kv ögrense zaten o büyük engel olur gitmeme ogluna nasihat mi verir sanki.
Oturduğum yerden ayağa kalkıp alkışladım resmen yorumunuzu.Ailenizle görüşmek için neden eşinizden icazet almanız gerekiyor? Kendi kendine aile reisi rolüne girmiş, sizin üzerinizde baskı kuruyor. Bu saçmalıklarına boyun eğmeyin
İnanın suçlu olsaydim eğer eşim bunun hesabıni sorardı bana bence birşeylerin altına siğınıp verdiği sözden cayma peşindeGit istediğin yere ya ne takıyorsun onu Allah aşkına
Gitmek istediğin yer de çok absürd bi yer değil
Annenin babanın evi
Kendi kendine küstüyse kendi kendine barışır
1 kere sorduktan sonra tekrar sormazdım bile ben
Derdi varsa anlatsın
Surat asmak ne?