Yokluğumda yapılan ziyafetler

sevilmedim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
326
88
118
Merhaba arkadaşlar benim ailem yaşadığım yerden 2 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyor.ben bundan 1 al kadar önce ailemin yanına gitmiştim 2 gün kalıp gelmiştim.ben yokken eşim gider annesinde yemek yer.ben varken de her cuma onlarda yemek yeriz.ve o gün balık günüdür hep balık yapılır.benim de pek fazla aram yoktur balıkla.neyse eşim bekarken her cuma özellikle eşim ve görümcemin kızı için özel olarak somon alırlarmış bunlar.kendileri içinde başka balık alırlarmış.ben daha yeni duydum bunu.ve ben evlendiğimden beri hiç böyle birşey olmamıştı.görümcem marifetmiş gibi kardeşime anlatmış.benim annemlerde olduğum hafta gene yapmışlar bunu.sadece 2 dilim somon almışlar eşime ve görümcemin kızına.kardeşim anlattı bunu bana çok bozuldum.yani benim balıkla hiç aram yoktur zorla yerim ama ben yokken böyle birşey yapılması fesatlık değilmi.ben mi yanlış anladım sizce.yani evlendiğimden beri hiç böyle bir şey olmadıda benim olmadığım hafta niye yapmışlar bunu.maksat pahalı olan birşeyi gelin yemesin mi?ben mi yanlış anladım acaba..

senın sevmedıgını bıldıklerı ıcın yapmamıs olabılırler.amac hepbırlıkte yemek yenırken ortak sevılen bıseyı yemektır sen sevmedıgın ıcın yapmamıslardır..sen yokken yapmaları bu yuzdendır..bence bu incelıktır..bende sebzeyı sevmem annem yapmaz ben yokkken esıme yapar cunku o cok sever..kv nı tanımıyorum..ve ben de kvlere bayılan bırı degılım ınan bende yenı evlıyım..ama sen cok ön yargılısın.

tam aksine bugüne kadar hiç somon konusu açılmadı ve sormadılar bana sen yedinmi hiç severmisin falan hiçbişey.ve ayrıca palamut denilen balığı hiç ama hiç sevmem ama kv her hafta gider özellikle palamut alır açık açık söylerim sevmiyorum ben bunu diye ama yine de alır

40 yil dusunsem boyle bir sey aklima gelmez...bence sizde bunu kafaniza takip kendinizi bosuna germeyin Allah askina...

Daha yeni evlisin bu kadar önyargılı olmamalısın.Ne var bunda, "balıkla aram yok" diyorsunuz, ıkı dilim balık nasıl birz zıyafet olabılır kı, kendinizi boş yere üzmemelisiniz. Daha yolun başındasınız sonrasında yıpranan ilişkiniz olur.

Ayrıca siz yokken eşinizin gidebeliceği güvendiğiniz bir evi var ne güzel...

eşiniz duruma nasıl bakıyor peki? yani haberi yok değildir heralde bunları anlayabiliyordur? ailesine düşkün mü?

bide bi tavsiye zaten birlikta yaşamıyorsunuz boşverin sizin eviniz ayrı yiyecek için kendinizi üzmeyin. eşnizi seviyor ve de seviliyorsanız gerisi teferruat bence

sanki bu konu daha evvelde açılmıştı:44:
ya canım boşver bence art niyetle yapılan bir şey yok

siz yokken yenilen şeylerden dahı kasıt ararsanız,evlilik hayatınız boyunca çok fazla mutlu olamazsınız.daha karşınıza neler neler çıkacak.herşeyi üzerinize alınmayın!!!

benim öncelikle garibime giden neden sadece eşim ve yeğeni.o evde kendileri de var.yaşlı babanne ve hasta kp var.neden ayrımcılık yapılıyor.tamam haklısınız ben üstüme alınmıyayım ben yokken ya da varken neden sadece iki kişiye bu muamele.bir ailede az da olsa çok da olsa herkes yemezmi o şey sofraya konulduğunda

açık konuşmak gereirse palamut bile yapsalar onlara karşı minnet duymalısınız çünkü sizi her hafta ağırlamak mecburiyetinde değiller.. beklentiye girmezseniz sıkıntı da yaşamazsınız ayrıca eşinize kızın bence balık yemediğinizi bile bile size somon yemeği teklif etmemiş yarın bir balık lokantasına gidip eşinize somon şiş ısmarlatın ve deyinki bir değişiklik yapalım kocacım artık her hafta balık yemeye dışarı çıkalım :)

gören de beluga havyarları, kalamarlar, kalkan balığı felan havada uçuştu sanır alt tarafı kıytırık bir somon sizin palamuttan 3-4 lira fazladır bu mu yani tüm olay? çok gereksiz evham yapıosunuz, ortada hiç bir şey yok. balık sevmiosunuz diye kayınvalideniz sorma ihtiyacı hissetmemiştir özellikle hangi balığı sevdiğini...

ayrıca somon bazılarına kuru geliyor yağlı bir balık değil, herkesin ağız tadı farklı evin diğer bireyleri ondan yemiyordur. şahsen ben de füme somon dışında somon yemem mesela, çok kuru geliyor.

Son düzenleme:
Bence bu durumu önce eşine sorsan daha iyi olur. Burada ne dersek diyelim bir şeyler senin kafanda takılı olarak kalacak.:44:

ziyafete gel...hanımın yokluğunda niye somon alınmış...çok komik ya.allah başka dert vermesin.gerçekten allah sıkıntı vermezse insan kendi yaratıyo sıkıntıyı.

Arkadaslara katiliyorum, cok bosuna kafana takmissin.

Ama diyelimki ben senin yerinde olsaydim ve bu durumdan rahatsiz olsaydim, ozaman birdahakine onlara giderken esimi onlari önceden aratip "siz birsey almayin, biz alacagiz baligi, siz hangi balik istiyorsunuz?" dedirtirdim ve sordururdum.
Onlar palamut ve somon mu istiyor, onlara öyle, sizde hangisini seviyorsaniz, onu alirdiniz.
Hicbirini sevmiyorsaniz, baska yiyebileceginiz birsey alabilirsiniz, mesela degisik bir salata gibi birseyler, ortaya koyardiniz, siz sadece salata yiyebilirsiniz onlarda baliklarini yerler.

Simdi onlarda bu balik yeme olayi bir gelenek olmus, palamut yapip veya somon yapiyorlar her cuma.
Sen gelinsin, sende bir sekilde katilman gerek, ama balik sevmiyorsun.
Ama belkide seni alistirmak icin baliga - sonucta cok faydali - yine ayni kafa devam ediyorlar yapmaya, sen sevmiyorum dedigin halde ayni baligi almaya.
Bu yüzden is sana düsüyor.
Sen ne olursa olsun orda misafir sayilirsin o gün, misafirde umdugunu degil, buldugunu yer.
Ya kendin alacaksin yiyecegin seyi, yada sesini cikartmiyacaksin ayni seyi yiyeceksin yada erken gideceksin ve kendine ve digerlerinede daha farkli birsey hazirliyacaksin masaya koyacaksin ve sen sadece kendi hazirladigindan yiyeceksin vs vs vs
yani kendin bir yolunu bulacaksin.

Birde niye tek iki kisiye somon aliyor diye germe kendini, sonucta herkesin agzi var, yemek isteyen söylesin somon istedigini, sen niye düsünüyorsunki?

Ve sana tavsiyem "Palamut sevmiyorum" deme, "Sunu seviyorum" de onu alsinlar. Sen sevmedigini söylüyorsun, ama onlar alternatif olarak ne alabileceklerini bilmiyorlar, diger baliklar belki daha pahali geliyor veya yememisler iste hic simdiye kadar baska bir balik...yani ne istiyorsan onu söyle.

Son düzenleme:
Ben esimin aiesine dair rahatsiz hissettigim hic bir olaya kucuk buyuk gozuyle bakmiyorum

Beni rahatsiz etmesi yeterli

Ve hemen soyluyorum yuzlerine

Senin yerinede olsam derdim hayirdir benim icin hic somon pisrimediniz neden

Haftaya bende istiyorum derdim

eşiniz ve yeğeni palamut yiyemiyorlardır, diğerleri yiyebiliyorlardır
onlarda balıktan vitaminini alsınlar diye yiyebildikleri somonu alıyorlardır
tabi ki herkes yemeli sofraya koyulan şeyi ancak
yenebilen ve yenemeyen şeye göre, kişiye göre değişir bu
garipsenecek, ziyafet olarak görülecek hiçbir tarafı yok durumun ve iki parça somonun

gören de beluga havyarları, kalamarlar, kalkan balığı felan havada uçuştu sanır alt tarafı kıytırık bir somon sizin palamuttan 3-4 lira fazladır bu mu yani tüm olay?.

Bu yoruma çok güldüm ya resmen :):) Scarlet_89 harikasın :):):)

Ayrıca kim ne yemiş ne yememiş ona bile takılırsanız işiniz zor. O onu sever bu sevmez ona somon buna hamsi her ne ise.. Hem siz "ben palamut sevmiyorum" deyip geçmeyin bi köşeye, açık olun. Ben palamut sevmiyorum şu balığı seviyorum deyin onlar da bir dahaki hafta onu alsınlar. Mesela ben de eşimle yazları kayınvalidemler mangal yapar bizi çağırırlardı. İlk gidişimizde mangalda kanat yapmışlardı ben de tavuğun bi tek göğsünü yiyorum. Ben de dedim ki "anne ben kanat yiyemiyorum, bi tek göğüs seviyorum" dedim, o gün salata çorba vs geçiştirdim. Bir dahaki mangala çağırdıklarına yine kanat yapmıştı ve benim için de iki parça göğüs alıp kanatların yanında bana da onu yapmıştı. Yani çözümü biraz da biz üretmeliyiz. Bu niye böyle şu niye şöyle diyip çekilirsek koca koca insanlar sizin ne istediğinizi ne istemediğinizi anlamaya çalışacak değil. Ve de hiç hoş değil insanların yediklerine takılmak. Geçin böyle şeyleri, Rahat olun, kafanızı boş şeylerle yormayın. Hem "gelin pahalı balığı yemesin" gibi düşünürseniz bi zaman sonra o insanlara düşman olarak bulursunuz kendinizi. İşinize gücünüze bakın, Dert aramayın kendinize...

Son düzenleme:
hiç derdiniz yok sanırım ne mutlu size....kendi kendinizi üzmeyin böyle şeyler için,bende zeytintinyağlı yaprak sarmasına ölür biterim ama gel görki kayınvalidem hep etli yapıyor küssemmi acaba....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…