yoksa deliriyor muyum? ben ne yapıyorum?

Takma_Kirpik

kadına şiddete son.!
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
279
2
296
İstanbul
bir çok derdim var ama kıskançlıkla başlamak istiyorum kendimden bıkmış durumdayım. kesinlikle özgüvenle alakası yok ya da başka kadınları tehlike olarak görmüyorum..aldatılma korkum ASLA yok.. Ben sadece onun başkasına safça olan ilgisini kıskanıyorum bu bir kediye de olabilir anneyede.. yani sanki onun ilgisi o elleri o bakışları sadece bende olmalıymış hissi gibi birşey bu.. ben onun ilgisini kıskanıyorum çünkü onun ilgisi baskasında olduğu an sen geri planda kalıyorsun belki en fazla 2 dk sürüyor ama kavga için yeterli olabiliyor.. Bu çok sevmekle mi alakalı diyorum.hayatında ilk defa bana aşık olduğunu söyleyen adam nasıl olur da öncesinde başka tene dokunmuş ona seni seviyorum demiş ona sarılmış diye çıldırıcam bazen.. diyorum ki bak bitmiş gitmiş.. ama kıskandığım eski sevgilisi değil o kız umrumda değil..benim sevgilimin başkasına göstermiş olduğu ilgi.. mesela o beni daha çok sevdiğini söyler hep ama asla benim yaptıklarımı yapmaz.. ama neden? neden benim erkek arkadaşım çok aşık olduğunun dillendirip benim kadar kıskanmaz? Adam deli gibi aştan bahsediyor inanıyorum ki o bana daha aşık ama neden köpek gibi kıskanan ben?
erkek arkadaşım rahattır hep huzur ister.. ben ise sırf aşığız ya biz bu kadar huzura gelemem fazla huzur gözüme batar.. Sebebsiz yere kavga çıkartırım onun üzüldüğünü anladığım an bitirirm kavgayı.. Çünkü kafamda o acı çeksin isterim hani bize bütün sosyal ağlarda bir misyon yükledirler ya(acılı aşk sözleri paylaşımları) aşk acısız olmaz diye.. Düşünürüm ki bu ilişki de huzur varsa acı da olmalı.. yoksa ona kalsa devamlı arım balım peteğim modunda gezmemiz gerekiyor.. şu an psikoloğa gitmem imkansız.. düşünmekten yoruldum...

Ben eşinize Allah Kolaylık versin diycem kusura bakmayın ama :18: Adam nereye baksa ne yapsa suç...

allah yardım etsin sevgiline...
gerçekten çok sıkıcı bi hal almış kıskançlığın..
hadi boşver sevgilini kendine zarar bu tutum....
değişmek zor tamam ama bu şekilde uzaklaştırırsın kendinden...

Bu kadar kıskançlık bunaltma herşeyden önce kendinize yazık nasıl bir stres o öyle sevdiginizide bunaltırsınız kendinizide sizde söylemişsiniz zaten bencede psikolojiyle alakalı destek almalısınız kendiniz atlatamıyorsanız etrafınızdakini bırakın kendinize zarar böyle.

Bende senin gibiyim (
Ciddi ciddi senin gibiyim bazen ve o kadar kötleşiyor ki bazen çıldıracak gibi oluyorum.

Çalıkuşu romanında bi söz var aklıma mıh gibi kazınan..

"madem ki seviyorsun beni bütün belalar sana hak, öyle ya bende seviyorum seni bütün kutsal kitaplardaki türlü müsibetler sana müstehak"

gerçekten de nefret içeren bir sevgim var.
kızınca kıskanınca nefret edercesine soğuyorum.

ve bende senin gibiyim hani asla başka kadınları veya başka bir durumu değil onun bir saniyelik bile bir ilgisi olsa onu kıskanıyorum çıldırır gibi. ve senden daha beterim asla affetmiyorum. ağzıma geleni söylüyorum.

bilmiyorum bu halim ne olacak :26:
emin ol iyi davransam çok mükemmel gidebilecek bir ilişki ama, ben resmen canını yakmaktan zevk alıyorum.
bana istediğim ilgiyi vermiyor ya hani canını sonuna kadar yakıyorum..

sağolun yorumlarınız sayesinde durumun vahimiyetini anlıyorum..dediğim gibi belki de kendi saçma ruh halimi çok doğru buluyorum o yüzden aksi bana yanlış geliyor.. Tutkulu aşk diye diye deliye dönüyorum farkında değilim

Bi an için onun, hayatında hiç olmadığını düşün..
Onun yokluğunu düşündüğün için , şiddetli bir şekilde sahiplenme duygusunu hissediyorsun..

Aslında bu duruma kötü bakma,bu deli gibi aşık olduğunu gösteriyor.
Yapman gereken tek şey , erkek arkadaşınında desteği ile bu duruma dur demen lazım..

Mesela bende senin gibiyim.
Canımlı cicimli ilişki kesinlikle bana göre değil.Sıkılıyorum.
İnatlaşmak huyumda var.Seviyorum.Yıpranıyorum sanıyorum ama öyle değil işte..
Aksine daha da bağlanıyorum..

Anlamışsındır sen benim ne demek istediğimi.. =)

Amacim seni yargilamak deil yardimci olabilmek. Bende aynen boyleydim sevgilime cok ama cok bagliydim . O kucuk bi cocugu bile sevse . IlgiSIni istiyodum. Ya bu kelimelerle anlaşılabilecek bisey deil. Yasamayan bilemez...... neyse sonra ilgimi baska seylere yonelttim birazda baktim ki sıkıldı benden soguyo..
Artik bende biraktim adamcağızi neyse sonra dualarim kabul oldu. Hep asik olmadan evlenmem diyordum cok sukur asik oldugum adam bana evlenme teklif etti... kabul ettim . Artik evliyiz ve eskisi kadar bunaltmiyorum .. sanada tavsiyem fazla bunaltma erkek gelemez boyle seni anlayamaz..

böyle devam edersen kaybeden sen olursun..bırak da nefes alsın biraz
unutma kimse bulunmaz hint kumaşı değil, adam yarın bi gün ee seni mi çekecem yeter der çeker giderse üzülürsün...
kendine bi an önce çeki düzen vermen lazım...

Hayatta her şey karşılıklıdır, kendi iyiliğin için bunu aklından çıkarma. Üzersin Üzersin bir gün gelir, o da seni hepsinin acısını çıkarırcasına üzer. Onu kaybetmeyeceğine emin olduğun için bu şekilde davranabiliyorsun, seni kendi metodlarıyla düzeltmesine ya da daha kötü şeylere mahal vermeden düzeltebilirsin bu durumu

bazı yerlerde okudum kendimi gördüm bende bu şekilde aşırı kıskanıyorum askerde şuan her allahın günü konuşup ediyoruz ama bazen normal annesini babasını araması bile batıyo benle konuşsun hep gibi burdada öyle yani herşeyi benle yapsın tek ben olıyım modu oluşuyor insanda ama baktığında bu gerçekten bunaltıcı bi durum farkına varmış olmanda güzel bunu saplantı haline getirmenden daha iyidir bende mesela işe girmek ne biliyim başka birşeylerle uğraşıp kendimi yönlendirmeyi düşünüyorum döndüğünde çünkü sürekli olarak o şekilde olduğunda gerçekten çekilmez bi hal alırsın ve bi süre sonrada bardak dolar taşar sonrasında bu piskolojiyle onsuzlukla kendinede zarar verirsin ben yaptım çünkü saplantılı hale gelip kavga ettik ve telefonlarımı açmadı hastanelik odum 3gün serumlar yedim ettim hala beraberiz belki ama biraz daha kenimi toparladım eğlendiğimiz şeyleri yapıp bazen kıskansamda içimden çığlıklar atıp kavga etmek geçsede kendimi içten içe frenledim.kendi içindede halletmen gerekiyo bunları sadece piskologa giderek halldebilceğin kadar basit değil ama evet burda bizim yerimize uzmanlardan bunu okumuş insanlardan öğüt alman tabi ki de daha etkili olucaktır allah bızımkılere sabır bıze akıl versın cokta napcam dıye dusunup ıyıce delırtme kendını sall bı akısına bırakmayı dene

Iliskiniz ne kadar zamandir devam ediyor bilmiyorum, ama iliskinin baslari bu konularda her zaman daha sancili gecer...
Bu durumu sadece siz kafanizda bitirebilirsiniz, madem kalkip bir yardim alamiyorsunuz, kendiniz halledin.
Yaptiginizin pek te saglikli olmadiginin farkindasiniz, o zaman konusun kendinizle, onu o kadar severken ondan bu huzuru almaya hakkim var mi diye sorun. Ya da benimde arkadaslarima, aileme, ona buna kanim kayniyor, seviyorum, ilgi gosteriyorum ne var ki bunda diyin.
Erkeklerin en cok istedigi sey huzur, ve guleryuz, emin ol!! Kendinden usandirma!!
Ya otur dusun aklini kullan, kafanda bitir bu durumu, ya kalk baktin olmuyor yardim al, ya da onun gun be gun senden bikmasini izle. Secim senin...
Umarim hersey yoluna girer ve aslinda o seni rahatsiz eden huzurun insani ne kadar onardigini, ne kadar ihtiyaci oldugunu umarim en kisa zamanda anlarsin.

böyle yaparak kendini hasta edersin en iyisi elinden geldikce böyle şeyleri aklına getirmemeye çalışman.yoksa en çok zararı sen görürüsün.

canım ya seni çok iyi anlıyorum...benimde 4 yıllık bir ilişkim var ve son 1 yıldır bazı yaşadığım olaylardan snra ona değil ama karsısındaki herkese güvensizliğim oldu..yavas yavas atmaya calısıyorumm zor yanii kendine hakim olmaya calıs gercktn offlamaya baslıyolarr hemennn..arkadslarından deestk almaya calss kendini yıpratma düsünme fazla canm yaaa

peki gerçekten çok sevmek çok kıskanmak mı demek??

Alakası bile yok, hatta seven insanın sevdiğini incitecek şeyler yapmayacağını düşünürsek tam tersi bile diyebiliriz. Bu kadar kıskanmanın ne çok sevmekle ne de tutkuyla sevmekle alakası var. Kesinlikle sağlıklı değil. Karşındakini, kendini ve ilişkinizi yıpratmaktan başka bir şey yapmaz.

farkındayım.. zaten dediğim gibi ben onu onun beni sevdiği kadar sevmiyorum. Sadece hayatta ne benden güzeli ne benden eğitimliyi ne bende zengini hiç bişeyi kıskanmadım.. şimdi bir kızla basbasa bir evde kalsa kıskanmam. sadece ben derdimin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.. bakıyorum herkes aşkını acıdan besliyor öyle olan insanlardan da sıkıldım hiç mi nazım hikmeti örnek almıyorsunuz?

Kıskanclık psıkolojıde dırek ozguvensızlıkle alakalıdır sen bıldıgın ozguvensızsın eger terapı gorursen 1-2 sene ıcınde epey duzelırsın.ozguvende daha cocukken kazanılan bır duygu ve genelde turk aılelerı ılerde cocuklarının ozguvensız olmalarına mahal verıcek sekılde davranıyolar cocuklarına..aman yapma dusersın aman etme ayıptır sus bakıyım cocuklar konusmaz vs..avrupa bırlıgıymıs pehh tr nın avrupa olması ıcın daha kafadan 100 sene var

Beyin devrelerimin yandığı andır. Aynı evde bir kızla kalsa kıskanmıyorsun ama 2 dk başkasına ilgi gösterse kıskanıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…