- 2 Nisan 2012
- 7.893
- 4.823
- 248
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
ketem 40 yaşındaki kadınlara bakıyor canım gögüste oyuzden genel cerrahiden randevu almalı yada gitmeliBulunduğun şehirde ketem i bul git. Ücretsiz. Mammografi ve usg çekiliyor. Hastanede randevular aylar sürer.. Aile hekimliğine git ebe hanıma danış bulamazsan.
Canım benim annem meme kanseri'ni yendi.O kadar canım sıkıldı ki dayanamayıp buraya sormak istedim, belki içimi rahatlatacak bi kaç bilgi veren olur.
Bi kaç gündür memem ağrıyordu, dün gece de baktım sol mememin alt kısmında kızarıklık var, etrafı da mor gibi, hatta damarlı bi görüntüsü var. sivilce vs değil kesinlikle, bi çıkıntı yok ama derinin görüntüsü bozulmuş gibi.
dokunduğumda da elime sert bi şeyler geldi, içinde bi sertlik var gibi.
Doktora git diyeceksiniz tabi ama pazartesi günü ilk işim doktora gitmek olacak zaten. Ama pazartesiye daha 2 gün var ve ben bu 2 günü moralim bozuk geçirmek istemiyorum.
Bilgisi olan bi şeyler söyleyebilir mi? Bu gibi bulgular sadece kanserin belirtisi midir? Başka bi şey olamaz mı? Daha önce bu bulguları yaşayıpta sonuçları temiz çıkan oldu mu? Çok korkuyorum, ne sağlıklı beslenebiliyoruz ne havamız temiz, ne de stressiz bir hayatımız var. Öyleysem de şaşırmam yani.
O kadar canım sıkıldı ki dayanamayıp buraya sormak istedim, belki içimi rahatlatacak bi kaç bilgi veren olur.
Bi kaç gündür memem ağrıyordu, dün gece de baktım sol mememin alt kısmında kızarıklık var, etrafı da mor gibi, hatta damarlı bi görüntüsü var. sivilce vs değil kesinlikle, bi çıkıntı yok ama derinin görüntüsü bozulmuş gibi.
Doktora git diyeceksiniz tabi ama pazartesi günü ilk işim doktora gitmek olacak zaten. Ama pazartesiye daha 2 gün var ve ben bu 2 günü moralim bozuk geçirmek istemiyorum.
Bilgisi olan bi şeyler söyleyebilir mi? Bu gibi bulgular sadece kanserin belirtisi midir? Başka bi şey olamaz mı? Daha önce bu bulguları yaşayıpta sonuçları temiz çıkan oldu mu? Çok korkuyorum, ne sağlıklı beslenebiliyoruz ne havamız temiz, ne de stressiz bir hayatımız var. Öyleysem de şaşırmam yani.
Son aylarda bende aynen bu durumdayım.Yakın akrabamda çıktı.Tedavi oluyor.Son 1 aydır bende de o korku var . Çok yakın arkadaşımda Teşhis edildi . Ondan çok etkilendim . Psikolojikyir diye umut ediyorum . Sizin yaşınız daha küçükmüş ama artık çok Yaygın . 30 undan sonra rutin göstermek lazım . Ne kadar erken Teşhis o kadar iyi . Göstermekte fayda var . Ya çıkarsa diye gitmekten korkuyorum . Ya bişey elime gelirse diye yoklamaktan bile korkuyorum .
Son 1 aydır bende de o korku var . Çok yakın arkadaşımda Teşhis edildi . Ondan çok etkilendim . Psikolojikyir diye umut ediyorum . Sizin yaşınız daha küçükmüş ama artık çok Yaygın . 30 undan sonra rutin göstermek lazım . Ne kadar erken Teşhis o kadar iyi . Göstermekte fayda var . Ya çıkarsa diye gitmekten korkuyorum . Ya bişey elime gelirse diye yoklamaktan bile korkuyorum .
Biz annemle 6 sene meme kanseri mücadelesi verdik. Yapabileceğim bir şey olursa yaz bana, ama bahsettiğin olay kanser belirtisi değil, sakin ol :)
bir arkadaşım kitleyi farkedip hemen ddr. a gitmişti. ve evet kanserdi... öyle belirti vermeden pat diye çıkıveriyor... inşallah iyi olacak... siz kesinlikle ihmal etmeden dr a gidin...insallah önemsiz bişeydir... önce genel cerrahtan randevu alın... direk meme cerrahına gidilmiyor.randevu aldınız mı?
Sertlik olduğundan emin misin ? Diğer tarafla karşılaştırdın mı ? Aynısı diğer tarafta yok mu ?
Belki ciltle alakalı olabilir diye soruyorum.
Acaba dugun stresinde olusmus birsey olmasinz?
Veya adet donemine yakin misin?
Bulunduğun şehirde ketem i bul git. Ücretsiz. Mammografi ve usg çekiliyor. Hastanede randevular aylar sürer.. Aile hekimliğine git ebe hanıma danış bulamazsan.
Regl dönemin yakın mı? İçerdeki bezeler şişebilir
Ketem devlete ait tatlım.bence korkup gitmemek, kafanı kuma gömmek gibi. sen bakmasan da orda... kesinlikle git, yüzleş, tedavini ol. ben de pzt gideceğim.
çok teşekkür ederim, sonuçlar bi çıksın da inşallah bi şey sormama gerek kalmaz :)
hala almadım en kısa zamanda alacağım.
karşılaştırdım ama solda olan yerde sağda yok, sağda olan yerde solda yok :)
yakın aslında zamanı geçti gibi ama olamadım hala :)
ketem devlete mi bağlı yoksa ücretli bi yer mi?
aslında olmam lazımdı ama olmadı daha :)
Pardon yanlış bilgi vermeyim meme ićin 40 yaş üzeri idi sanırım. Siz bi araştırın.Ketem de 30 yaş üzeri isen 1 kereye mahsus ücretsiz baktırabilirsiniz.
Bizde ailede de var . Arkadaşımdan sonra sürekli kafamda . Onda ailede olmadığı halde çıktı . Bir anda altüst oldu tüm hayatı. Çok etkilendim . Olabilir tabi hersey Allahtan sonuçta . Baktırmak lazım . Erken Teşhis çok önemli bu hastalıkta .Son aylarda bende aynen bu durumdayım.Yakın akrabamda çıktı.Tedavi oluyor.
Geçenlerde gece yarısı uyumakla uyumamak arasında elime bir sertlik geldi.Fırladım yataktan ışığı açtım.Apar topar geceliği nerden açacağımı şaşırdım panik halde.Zaten yatarken sütyen takma alışkanlığım da yok.Göğüs ucuymuş :)
Gülermisin ağlarmısın
ben daha geçen hafta doktora gittim memem çok ağrı yapıyordu sadece tek bir nokta doktor iyi bir doktor dedi kızım bak ağrıyan memeden korkma meme kanseri vakalarının %90 nı ağrımadan rutin kontrollerde veya ağrısız kistle ortaya çıkar dedi içini ferah tut ..O kadar canım sıkıldı ki dayanamayıp buraya sormak istedim, belki içimi rahatlatacak bi kaç bilgi veren olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?