Yoksulluktan utanilmaz ama bu haksizlik..

haksizlık falan deme canım boşver Allah büyük. belki bu sıkıntılar gelecek güzel günler içindir.

Kusura bakma ama sen ailenin kızısın doğal süreç olarak tabiki erkek arkadaşın olacak ve anlaştıktan sonra gelip seni babandan isteyecek sonra ya söz yada nişan yapılacak ,her ailenin rıskı farklı sen onların kurtarıcısı değilsin kendinide bu konuda buhrana sokma ve doğal gelişmelerede baban katı diye engelleme , herkes rıskını yer ve açlıktan ölmez sadece annenin yeni koltukları,bulaşık makinesi,yeni set tabakları, yeni yer döşemesi,yeni perdeleri olmayacak hepsi bu sakın ailendende gizleme

canim.bn dusundugun gbi biri olsam
bu cocukla isim ne ??? bulurum zengin burini yani calismam etmem ben okuyorum.haftasonu calisip harcligimi cikariyorum aileme nasil esya alim 3 kurus parayla yargiliyosun suan bni...

tatlım senin adına çok üzüldüm ama böyle ümitsiz olursan kötü düşünceler kötüyü getirir. hele ki yalan konusu zaman geçtikçe içinden çıkılamayacak bir hal alır. daha zor durumlara düşmek istemezsin dimi? bak ben de üniversiteyi çok zor şartlarda okudum. çalıştım özel ders verdim burs kazandım bir şekilde mezun oldum ve atandım. ve şimdi çok güzel bir işim ve evliliğim var nazar değmesin. erkek arkadaşını al karşına ve bir hata yaptığını güzel bir şekilde anlat. eminim ki seni anlayacaktır. çok geç olmadan yap bunu. zaten bu yüzden aranız bozulursa bırak gitsin. seni olduğun gibi kabullenmeli. aklını kullan dediklerimi yap lütfen. inşallah bundan sonra her şey istediğin gibi olur

Ben bile 2yılı aşkın sevgilime daha 3 ay önce ailemi anlatmaya başladım..
Daha çok erken..

benim kuzenim okudu.
onunda uzun süreli ciddi bir ilişkisi vardı
sevgilisi okul biter bitmez evlenmek istiyordu

kuzenim maddi durumları normaldi.
sevgilisine nasıl açıklama yaptı bilmiyorum ama.

aile içinde konusu olunca "ben işimi elime alıp.babama yardım etmemiş(babasının biraz borclari vardı.sonuçla 3 çocuk okutuyor du.hemde 4-4lük)
evlenmem.Babam beni okuttu.hemde ne zorluklarla"diyordu.

gerçekten de öyle yaptı.kendisi tarih öğretmeni 4-5yıl çalışıp.ailesine destek oldu.
suan evli kendisi

kıyamam sana yaa nasıl hayırlı bir evlat olmussun ailen için. ilişkinin en heyecanlı dönemlerinde bile bu kadar ileriyi düşünüyorsun. baska kızlar yarın ne giysem derdindeyken, sen yarın obur gün evlenirsem aileme katkım olmayacak diye üzülüyorsun. aferin sana.. vicdanına o güzel kalbine sağlık..

simdilik cok fazla dert etme, oldu ki evlendin, ailene yine destek olursun uzaktan, yuva kurduğun için onlar da mutlu olurlar, sonra cocuklarınız olur manevi destek olursun torun severler:)

belki cok zengin olursun kocamaan bir evde aileni yanına alırsın :) büyük düşün.

Allah herseyi gönlüne göre versin, cok mutlu ol inşallah..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlari dusunmek icin cok erken...
Iliskin daha cok yeni, yavas yavas yeri gelince bu konular konusulur, citlatirsin, fakat kimseye kendini ve aileni baska sergilemek zorunda degilsin, sakin yapma...
Ne kadar guzel universitedesin, calisiyorsun, emin ol ortada gercekten bir sevgi varsa, bunlar gereksiz detaydir, evet baban yanlis yolda fakat bu senin hatan degil, sen yapman gerekeni yapiyorsun, gerisini umursama, sen gogsunu gere gere yasa, maddiyat hayatta detaydir, erdem,onur, basari, aile, dost, huzur, saglik gibi kavramlardir asil sahip olmazsak uzuleceklerimiz.
Tamam gani gani para olsa ne ala ama olmadigi zaman yanmaya gerek yok, bunun seni uzmesine izin verme, bir de 2 yil sonra tanismak isterim, cok kesin bir rakam yahu... Sen ne zaman istersen, uygun olursan, o zaman davet edersin, bu sana da bagli, tek kisilik bir karar degil ki bu...
Istersen girersin isine, o zamana kadar uc bes eve gozune batanlara duzeltme yaparsin, sonra gerisi gelir zaten...
Bunlari dusunmen icin cok erken, iliskinin keyfini cikar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…