- 2 Temmuz 2017
- 8
- 5
- 1
- 33
- Konu Sahibi kimsoylemis
-
Merhabalar, kafam biraz karışık. Üniversite son sınıfa geçtim. 5 yıllık da bir ilişkim var. Öyle ki 5 yıl önceki kararlar ve planlar 5 yıl sonrakilerle pek uyuşmuyor. Hayattan beklentiler mi değişiyor demeliyim, kendi adımıza istediklerimiz mi artık her neyse bunun adı.
Biraz okuldaki hocalarımın yönlendirmeleriyle, biraz babamın aklımı çelmeleriyle derken Hakim olmak istediğimi düşünmeye başladım. Hakimlik mesleği de bilindiği üzere tayinci bir meslek. Fakat 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımın özel sektörde kendisine ait bir işyeri var. Yani kurulu bir düzeni. Yıllarca kendim içinde istediğim kurulu düzen değişen fikirlerimle varlığını kaybetti. Öyle birşey ki şimdi, Hakimliğe karar versem kazandığımı varsayarsak bu ilişkiyi sırf bu sebeple bitirmem demek. Aksi düşünülemez çünkü benimle gittiğim yerlere gelebilicek yada işlerini uzaktan da yürütebilicek bir durumu yok hayatımdaki insanın.
Sırf bu ilişki için bu hayalimden vazgeçsem evet yine bir işim düzenim kazancım olucak ama o kadar heves ettim ki evlilik için bu hayalimden vazgeçmem gerekicek ileride pişman olur muyum korkusu yaşıyorum.
İlişkim konusunda net karar vermiyim hakimliğe çalışıyım kazanırsam yapıcak bişey yok kazanamazsam evlenirim demekte biraz hayinlik gibi geliyor çünkü erkek arkadaşım okulu bitirip mesleğe atıldığımda evleniceğimizden çok emin. Ben hakim oldum kazandım kusura bakma bitti bu ilişki de denmez. Şimdi bitiriyim desem belki sınavı kazanamicam, kolay bişey değil sonuçta.boşuna bunca yıllık ilişkiyi bir çırpıda bitirmiş olucam ki sorunlu sıkıntılı bir ilişkide değil.Saygı çerçevesinde ilerleyen sevildiğimden emin olduğum sevdiğim saydığım birisi kendisi.
Sizce ne yapmalıyım? Siz olsaydınız ne yapardınız? Ya da bununla ilgili kararı hangi dönemde vermeye çalışırdınız? Hayalim ve aşkım arasında kaldım resmen, garip bi duyguymuş.
eğer gerçekten "aşk" ise hayallerinizin peşinden gitseniz de bir çıkış yolu bulunur
yok "aşk" değilse kalsanız dahi biter
bence önce gerçekten hayalinizin hakimlik olup olmadığını netleştirin
eğer öyle ise, sevgilinize açık açık söyleyin
senden de hayalimden de vazgeçemiyorum nasıl yapabiliriz diye konuşun
karalar bağlamadan önce bir çıkış yolu arayın, kararı ona göre verin
fakat yazmadan geçemiycem, bana siz "aşık"mışsınız gibi gelmedi...
Öyle çok aşkından ölen bir arkadaşım 9 senenin ardından evlendi ..Çok aşıktı ,gözünü açamadı ..bizim şirkette çalışıyordu ,şimdi çalışmıyor ,başka bir yerde çalışmasına da izin yok ..ailesiyle gorusemiyor. .dayak yiyor .."ayrılırsan öldürürüm "tehditleri alıyor .. öyle yakışıklı ,iyi bir işi olan ,karakterli bir adam da değil ..aşkın gözü kör ,kötüyü iyi gösteriyor ..Hayatımdaki insanı çok seviyorum. Ama hiç bir dönemimde gözü kara aşık olamadım. Gerçi hep özenmişimdir herşeyden vazgeçebilicek kadar gözünü karartarak sevenlere. Onların mutluluktan öldüklerine filan inanıyorum. Ama ben öyle biri değilim. Ayaklarım yere basmadan, kararlarımda mantık biraz olsun barındırmadan yaşadığımda mutsuz oluyorum. Karakter meselesi, biraz da korkaklık diyebiliriz. Gelecekten baya korkuyorum bu tarz kaygılarım var.
Gerçi hep özenmişimdir herşeyden vazgeçebilicek kadar gözünü karartarak sevenlere. Onların mutluluktan öldüklerine filan inanıyorum.
Bence hakimlikten vazgeçme ama sevginden de vazgeçme, seviyorsanız bir hal yol bulunuyor bir şekilde.
Hayatımdaki insanı çok seviyorum. Ama hiç bir dönemimde gözü kara aşık olamadım. Gerçi hep özenmişimdir herşeyden vazgeçebilicek kadar gözünü karartarak sevenlere. Onların mutluluktan öldüklerine filan inanıyorum. Ama ben öyle biri değilim. Ayaklarım yere basmadan, kararlarımda mantık biraz olsun barındırmadan yaşadığımda mutsuz oluyorum. Karakter meselesi, biraz da korkaklık diyebiliriz. Gelecekten baya korkuyorum bu tarz kaygılarım var.
. Sizin bitti demenize gerek yok ki sınavınıza çalışın. Sınav sonucuna göre bir yol haritası çizersiniz. Kaldı ki sizin ilişkiyi bitirmenize gerek yok. Diyelim ki hakim oldunuz ve gideceksiniz bırakın olmaz yürümez diyen vazgeçen karşı taraf olsun. Erkekler ilişkiyi kendileri bitirmez de kadını zor durumda bırakarak kadının ilişkiyi bitirmesini sağlarlar ya biraz onun gibi oldu.Merhabalar, kafam biraz karışık. Üniversite son sınıfa geçtim. 5 yıllık da bir ilişkim var. Öyle ki 5 yıl önceki kararlar ve planlar 5 yıl sonrakilerle pek uyuşmuyor. Hayattan beklentiler mi değişiyor demeliyim, kendi adımıza istediklerimiz mi artık her neyse bunun adı.
Biraz okuldaki hocalarımın yönlendirmeleriyle, biraz babamın aklımı çelmeleriyle derken Hakim olmak istediğimi düşünmeye başladım. Hakimlik mesleği de bilindiği üzere tayinci bir meslek. Fakat 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımın özel sektörde kendisine ait bir işyeri var. Yani kurulu bir düzeni. Yıllarca kendim içinde istediğim kurulu düzen değişen fikirlerimle varlığını kaybetti. Öyle birşey ki şimdi, Hakimliğe karar versem kazandığımı varsayarsak bu ilişkiyi sırf bu sebeple bitirmem demek. Aksi düşünülemez çünkü benimle gittiğim yerlere gelebilicek yada işlerini uzaktan da yürütebilicek bir durumu yok hayatımdaki insanın.
Sırf bu ilişki için bu hayalimden vazgeçsem evet yine bir işim düzenim kazancım olucak ama o kadar heves ettim ki evlilik için bu hayalimden vazgeçmem gerekicek ileride pişman olur muyum korkusu yaşıyorum.
İlişkim konusunda net karar vermiyim hakimliğe çalışıyım kazanırsam yapıcak bişey yok kazanamazsam evlenirim demekte biraz hayinlik gibi geliyor çünkü erkek arkadaşım okulu bitirip mesleğe atıldığımda evleniceğimizden çok emin. Ben hakim oldum kazandım kusura bakma bitti bu ilişki de denmez. Şimdi bitiriyim desem belki sınavı kazanamicam, kolay bişey değil sonuçta.boşuna bunca yıllık ilişkiyi bir çırpıda bitirmiş olucam ki sorunlu sıkıntılı bir ilişkide değil.Saygı çerçevesinde ilerleyen sevildiğimden emin olduğum sevdiğim saydığım birisi kendisi.
Sizce ne yapmalıyım? Siz olsaydınız ne yapardınız? Ya da bununla ilgili kararı hangi dönemde vermeye çalışırdınız? Hayalim ve aşkım arasında kaldım resmen, garip bi duyguymuş.
Bunları düşünebildiğinize göre bu ilişki bitmiş Ewt kariyer yapmak hayalini kurduğun meslek için çabalamak güzelde neden sevgilinizi bu resme yerleştiremiyorsunuz
Tam olarak emin olmamakla birlikte erkek arkadaşınız özel sektörde çalışsa da sigortası belli bir süredir yatıyorsa (ne kadar bi sure bilemiyorum) eş durumundan tayin isteyebiliyorsunuz bulunduğu yere. Bir arkadaşım öğretmen, doğuda görev yapıyor, erkek arkadaşı uzun yıllardır kendi memleketlerinde egede bi şehirde patiserisi var. Bu yaz evlendiler ve tayin istiyor eş durumundan. Siz bunu bir araştırın. Acele etmezseniz her şey hallolur merak etmeyin
Hiç kimse vazgeçilmez değildir ,vazgecilmemesi gereken tek gerçek hayallerdir.Merhabalar, kafam biraz karışık. Üniversite son sınıfa geçtim. 5 yıllık da bir ilişkim var. Öyle ki 5 yıl önceki kararlar ve planlar 5 yıl sonrakilerle pek uyuşmuyor. Hayattan beklentiler mi değişiyor demeliyim, kendi adımıza istediklerimiz mi artık her neyse bunun adı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?