- 9 Temmuz 2012
- 2.814
- 2.062
- 333
- Konu Sahibi autumnleaf
-
canım kayınvaliden ne kadar kıskanç olursa olsun ne kadar kötü olursa olsun önemli olan eşin.Eşinle mutluysan bosver dış etkenleri.Ama eşinle mutsuzsan durumu iyi değerlendirip ver kararını.hayat senin hayatın,dünyaya bir defa geliyorsun bunu unutma.
eger evliliginize bir sans daha verip,mucadele etme gucunuz varsa esiniz gozu onunde kayinvalidenizle cok iyi gecinin,isteklerini yapin,esiniz dile getirmeden bazen kucuk davetler yapin ailesine..mesela onlar cagirmadan siz iftara davet edin..bunlarin ayarini siz dengede tutun,bunlari yaparkende kendinizden odun verip,ezdirmeyin.Allah yardimciniz olsun insallah esiniz zamanla degerinizi gorecek,bulundugu perdeden kurtulacaktir..
ilk olarak actigin diger konulari okumadim, k.validenizin nasil biri bilmiyorum yani...
ama sunu rahatlikla söyleyebilirim: kocam ailesine cok düskün diye bosanilmaz ve türk erkeklerin geneli ailesine düskün veya cok cok cok düskündür...
bunu cevremden, kk forumdan, kendi esimden, kendi agbimden gayet iyi biliyorum...
ama bunu negatif olarak degerlendirmemek gerekir, cünkü ailesinden nefret eden ve kopuk olan bir erkek daha kötüdür bence...
türk erkegi genelde evliliginin dogru bildigi, daha dogrusu annesinden ve ailesinden ögrendigi kurallari ile yürümesini istiyor...hatta basta yemeklerin de, ev düzenin de, yani herseyin alistigi gibi olmasini istiyor...
ve cinsellikle veya terk edilmelerle tehdit edilmesinden genel de hoslanmiyor, kisacasi muhtac olmaktan hoslanmiyor, bazen de "gidersen git" cevabi veriliyor...kadin boyun egecektir, ben onu ne pahasina olursa olsun egitmem lazim diyor...
kadin da tabi bu kadar baskiyi, kisitlamayi kabullenemiyor kendine yediremiyor (sonucta kadin neyi var neyi yok erkegine sartsiz surtsuz sunuyor) ve esim ailesini benden üstün tutuyor diye sikayetleniyor...iki taraf sabirsiz oluyor, hemen sonuc alamayinca, bosanalim diyor, iki taraf cephe aliyor ve sürekli kavgalar basliyor...vs vs.
HALBUKI akilli kadin bunun böyle oldugunu bilir veya kisa zaman sonra anlar ve uzun vadeli düsünür...kocasinin asiri nefret ettigi seyleri yapmaktan kacinir, ailesini sever veya seviyor gibi yapar, yani saygida kusur etmez, ve hep iyi niyetli olmaya calisir ama saf olmaz...yeri geldiginde ne istedigini gayet acik ve net ifade eder kirmadan...bazen boyun eger, bazen sinira kadar gider...ama asla affedilmeyecek hatalar yapmaz...zamanla kocasinin gözüne girer ve onu kah cilveyle kah mantikla kah yaptigi fedakarliklarla yönlendirebilme asamasina gelir...bu da herseyden önce ZAMAN alir...
Mücadele etme gücüm yok aslında benim özellikle annesinin yüzünü görmeye bile tahammülüm yok.Onunla iyi geçinerek yürüyecekse bu evlilik hiç yürümesin daha iyi.Kadın öyle takıntılı ki eşime yarın öbürgün kötü bir şey olsa seninyüzünden der.Zamanla eşimin ailesine karşı tutumu değişse sen kopardın oğlumu bizden der.Benim baş edemeyeceğim tarz bir insan annesi.
ilk olarak actigin diger konulari okumadim, k.valideniz nasil biri bilmiyorum yani...
ama sunu rahatlikla söyleyebilirim: kocam ailesine cok düskün diye bosanilmaz ve türk erkeklerin geneli ailesine düskün veya cok cok cok düskündür...
bunu cevremden, kk forumdan, kendi esimden, kendi agbimden gayet iyi biliyorum...
ama bunu negatif olarak degerlendirmemek gerekir, cünkü ailesinden nefret eden ve kopuk olan bir erkek daha kötüdür bence...
türk erkegi genelde evliliginin dogru bildigi, daha dogrusu annesinden ve ailesinden ögrendigi kurallari ile yürümesini istiyor...hatta basta yemeklerin de, ev düzenin de, yani herseyin alistigi gibi olmasini istiyor...
ve cinsellikle veya terk edilmelerle tehdit edilmesinden genel de hoslanmiyor, kisacasi muhtac olmaktan hoslanmiyor, bazen de "gidersen git" cevabi veriliyor...kadin boyun egecektir, ben onu ne pahasina olursa olsun egitmem lazim diyor...
kadin da tabi bu kadar baskiyi, kisitlamayi kabullenemiyor kendine yediremiyor (sonucta kadin neyi var neyi yok erkegine sartsiz surtsuz sunuyor) ve esim ailesini benden üstün tutuyor diye sikayetleniyor...iki taraf sabirsiz oluyor, hemen sonuc alamayinca, bosanalim diyor, iki taraf cephe aliyor ve sürekli kavgalar basliyor...vs vs.
HALBUKI akilli kadin bunun böyle oldugunu bilir veya kisa zaman sonra anlar ve uzun vadeli düsünür...kocasinin asiri nefret ettigi seyleri yapmaktan kacinir, ailesini sever veya seviyor gibi yapar, yani saygida kusur etmez, ve hep iyi niyetli olmaya calisir ama saf olmaz...yeri geldiginde ne istedigini gayet acik ve net ifade eder kirmadan...bazen boyun eger, bazen sinira kadar gider...ama asla affedilmeyecek hatalar yapmaz...zamanla kocasinin gözüne girer ve onu kah cilveyle kah mantikla kah yaptigi fedakarliklarla yönlendirebilme asamasina gelir...bu da herseyden önce ZAMAN alir...
Eşimle mutluyum ama ailesi söz konusu olduğunda başka bir insan oluyor sanki.Özellikle annesi o ya da bu şekilde öyle hayatımızda ki ben artık onu görmezden gelemiyorum.Bilmiyorum takıntı mı ne oldu sadece görev gibi görüşüyorum ailesiyle.Bir kaç gün iyiysek ardından temelinde bu konu olmak üzere yeniden ayrılma noktasına geliyoruz.Artık bıktım.Ya susan ben olacağım ya da çekip gideceğim.
Ailesinden uzaklaşacağını sanmıyorum.
Zamanla değişir diye de birşey yok.
Ben bu duruma katlanabilir miyim katlanamaz mıyım buna bakacaksın...
Arkadaşlar sana kayınvalidene sen gidip gelmeyi teklif et eşine demişler de zaten her gidiş gelişlerde iyice olaylar olacak daha çok canın sıkılacak.
O yöntemler de işe yaramıyor.
Ama yol başındayken bence oturup konuşun eşinle..
Sen benimle devam etmek istiyor musun istemiyor musun diye bir de sen sor bakalım ne diyecek.
Ne demek benim kurallarıma bu evde var mısın demek.
Neymiş kuralları acaba ?
Bu arada sakın çocuk düşünme. Bu olayları hallet evliliğini oturt öyle düşün. Çocuk olunca sorunlar hallolacak diye de düşünme.
Evet benim durumumu ve belkide bir çok kişinin yaşadığı durumu çok güzel bie şekilde anlatmışsınız.Ama neden hep fedakarlığı kadın yapmak zorunda kalıyor?Neden kadın evlenince erkeğin ailesiyle de evlenmek,onların kurallarıyla yaşamak zorunda kalıyor?
Malesef tek taraflı olmuyor ilişkiler,tamam annesi yaşını başını almış saygı duyuyorum ama onun bana saygısı yoksa her daim kendini ıspatlama,huzurun benim elimde çabası içerisinde olunca evlilik nereye kadar sağlıklı sürebilir?
zaten bu şekilde çok zor tabiki, fakat şartların lehine gelişmesini istiyorsan zama ihtiyac var.. bir süre fedakarlık yap, sonra zaten gerisi düzelecek yavaş yavaş... fedakarlıgın boşa gitmeyecek eger tek derdin sorunun kaynanandan kaynaklanıyorsaBen de çok inatım bu konuda eşim de çok inat.Ben onun her dediğini yaptığım süre içerisinde ve ailesiyle iyi olduğum sürece zaten problem yok ama nereye kadar ben onun bana sunduğu biçimde bir evlilik istemiyorum ki
(
Ailelenle özel günlerin dışında görüşmek istemiyorum dedim.Bana pılını pırtını topla evine git dedi.Bitti artık.
Ailelenle özel günlerin dışında görüşmek istemiyorum dedim.Bana pılını pırtını topla evine git dedi.Bitti artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?