- Konu Sahibi autumnleaf
ne der sen,nki istersen seçim sun restleş bakalım.Arkadaşın dediği şeyin açılımı şudur.: ben annenleri kabul etmiyorum,benimiçin uzka bir komşudn farkları yok.Gidersem de göstermelik giderim ve bu konuda senin fikrin çok daönemli değil.Erkekelrin elilikten beklentisibir kadın alayım her türlü paylaşımı yapalım ama bunun dışında hiçbirşeye katlanmasın değildirçÖyle olsa gider kendine sevgili yapar.Annesiyle babasıyla ileride çocuklarıyla ve eşinin ailesiyle birlikte olmak için evlenirler.Sen baştan resti çekersen ooooo.Kuşak çatışması olabilir kültür çatışması olabilir huylar farklı olabilir aaönemli olan eşin ailesiyle ilişkileri iyiy tutmaktır.
Bence bu konular hassas konular.
Öyle kul değiliz ki onlara itaat edelim ne yaparlarsa yapsınlar. Küçücük bir çocuğa bile saygılı davranmak zorundayız. Toplumda nedense küçük büyüğe sonsuz saygı gösterecek onlar ne yaparsa yapsınlar.
Anne babası da olsa kimse kimseyi zorla sevemez , sevmek de zorunda değil ama karşılıklı saygılı davranmak zorunda. Bu kadar basit. Onlar sürekli saygısızca davransın ama biz sonsuz müsamaha gösterelim, hiçbirşey olmamış gibi davranalım o zaman bu da samimiyetsizlik olur ve belli bir yerde o zaman şahsiyetimiz de kalmaz.
Bu demek değildirki onların en ufak bir hatasında vay efendim bana böyle davrandı vs. diyerekten ortaya çıkalım.
Belli oranda sessiz kalacaksın, hatta eşine bile duyurmayacaksın ama onlar birgün birikir daha da büyük sorunlar haline de gelebilir ona da dikkat etmek lazım.
Ama yapılabiliyorsa da mümkün oldğunca iyi olmaya çalışmak en iyisi tabiki. Karşı taraf sürekli hata aramıyorsa, saygısızlık yapmıyorsa, gözünün üzerinde kaşın var demiyorsa...
Niyet önemli...