Sizinki de bizim gibi mi? Nasıl üstesinden geldiniz
yok canım, biz de sevgiliyiz daha maalesef. benimkiler de çok önyargılı bu konuda...
üstelik benimkiler tanıştılar kendisiyle, ilk tanışmadan sonra hiç olumsuz bişey söylemediler(alevilik kısmını bilmiyolardı henüz), efendi, saygılı, ılımlı, hoşgörülü, anlayışlı birine benziyo dediler. ne zaman öğrendiler alevilik mevzusunu ondan kötüsü olmadı
sizin durum ne tam olarak bilmiyorum ama, bizimkilerin sadece adı alevi.. yani alevi gibi bir yaşayış tarzları yok... inançlarda, kuranda, namazda, oruçta vs.. bizden bir farklılık yok yani.. ama buna rağmen bizimkiler sırf o etiket yüzünden olmaz da olmaz diyolar.. elalem ne der diyolar..
biz önümüzdeki 1 yıllık süreçte ikna etmek için herşeyi yapmaya devam edeceğiz, baktım olmuyorlar, o zaman ben de resti çekerim artık ne yapayım...
Sizin için bi sorun yokmuş aslında İnşallah mutlu olursun Keşke bizim inançlarımız da biraz benzeseydi Çok isterdim
Gelemedm hala o konular acilsin tartisiriz benm tartisma nedenm onun farkli bir mezhepten olmasi degil. Bana saygi duymamasi. Benim dusuncelerimi inanclarimi Kabullenmek istememesi. Onun inancini benmsememi istiyor
sizde nasıl peki durum tam olarak?
Evet çok zor Benim erkek arkadaşım alevi ama alevilik adına da Bişey yok Hiç bilmez yani Ben ondan çok biliyorum Açıkçası evlilikte ortak haraket etmek önemliymiş Ben bazen düşünüyorum Eğer o 12 imam orucu tutsaydı Cem'e gitseydi ben seve seve giderdim Ama o en ufak Bişey yapmadı Belki siz de kızarsınız banao da beni suçluyor
Alevi ama aleviliği de pek bilmiyorlar Tabi oruç namaz felan imkansız gibi Yani aleviyiz diyorlar ama pek dinle alakalı değiller Biraz yalın olsak ikna etmiştim zaten bizimkileri
benimde böyle sorunum vardı. ben sünniyim nişanlım alevi. ailesi beni istemedi. sünni kız almayız dediler. halbuki bnm nişanlım orucunu tutar namazını kılar. insanlarımız elalem ne der diye sevenleri ayırıyorlar. bunun vebalini nasıl öderler bunu düşünmüyorlar. neyse nişanlım beni istemey geldi ailesi gelmedi. nişana da gelmediler. gelmesinler çok da umrumda değil ama benim ailem de eğer kabul etmeseydi ikimizi de yanlış yola sürükleyeceklerdi. toplumca bu konuda çok cahiliz. aileni ikna edebilecek tek kişi sen ve sevgilinsin. onlara sevginizin arkasında durdugunu gösterin kararlılığınızı görsünler.
Gelemedm hala o konular acilsin tartisiriz benm tartisma nedenm onun farkli bir mezhepten olmasi degil. Bana saygi duymamasi. Benim dusuncelerimi inanclarimi Kabullenmek istememesi. Onun inancini benmsememi istiyor
konu sahibinin sastim yanlus msj atmisim
Konu sahibini sasirdim yanlis mesaj
Hanginiz alevi sanirsam sizsiniz benim daha gecen bi tanidik evlendi alevi - sunni iki ayri mezhepten kizin ailesi şart koştu namaz kildirmaya kuran okumaya zorlamicaklar diye o şekilde izin verdiler sizde öyle yapabilirsiniz evinizin içini bilmicekler sonuçta
aleviliği herkes yanlış biliyor. Sonuçta namaz kılmak oruç tutmak dinimizin gereği. Ben bu güne kadar saklamadım alevi olduğumu. Çünkü bildiğim için savunabildim. Ama evlilikte aynı olmuyor. Eşinin ailesi bişey dediğinde üzülüyor insan. Gücüne gidiyor. Bunlar kesin olur demiyorum ama eğer olursa hazırla kendini
valla canım benim de aynı. ben aleviyim eşim sunni. bazı insanların bunları kabullenmesi zor oluyor. Ama eğer nasipse kimse bişey diyemiyor. :)Doğrudur ama ben ve erkek arkadasim sünnîyiz bana kimse bisey demez de kizi bilemem inşallah uzmezler kizi bahsettiğim kiz alevi esi sünni
valla canım benim de aynı. ben aleviyim eşim sunni. bazı insanların bunları kabullenmesi zor oluyor. Ama eğer nasipse kimse bişey diyemiyor. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?