• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yola cikilir mi bu sekilde?

randevu almışlar bebeği görmeye başka şehirden gelmişler

bebeğin amcasını da getirmişler

ben de teyzeyim. ablam hamile iken gideyim de şu bebeyi bi ultrasonda göreyim demek aklıma gelmedi. ultrason fotoğrafı bile görmemiş olabilirim.

çok merak ediyorum bi amca neden erkek kardeşinin/abisinin eşinin göbeğine bi alet dayanıp da ekrana yansıtılan siyah beyaz görüntüyü merak eder? bişey de anlaşılmıyor ki?

Bende riskli kanamali gebelik gecirdim surkeli igne ve progesteron kullandim. Surekli yat dinlen hicbisey yapma o sekilde bebek tutunabilir bence. Dusecek bebegi hicbisey engellemez diyenlerede katilmiyorum. Benim kanamam varken ilac kullanmayip dinlenmeseydim ne olacakti yani boyle bir riske girilmez.

Bizim ülkemizde doktorlar cok baska kosullarda calisiyorlar.Cok özverili calisan doktorlarimiz var.Burdaki baska insanlardan da duydum kendi doktorlarimizin cok daha iyi oldugunu.Bunda gerceklik payi oldugunu düsünüyorum.Her gün yüzlerce farkli hastayla karsilasmaktan uzman olmuslardir.bir de belki de bizim doktorlarimiz hastayi daha fazla önemsiyordur bilemiyorum.Ben türkiye de hic doktora gitmedigim icin kiyaslama yapamiyorum.
Türkiye’de güzel
Merak ettim, hangi ülkede yaşiyorsunuz? En basit smear testi, gögüşte kanser olma ihtimaline, vajende mantar gibi milyon tane şeyler yaparlar jinekologlar. Sadece ağir vakalara bakarlarsa adamlar işsiz kalir.

Yurtdişinda kalan biri olarak cidden ülkeni merak ettim.
Ben Almanya’dayım göğsümdeki şiddetli ağrıdan dolayı gittim jinekoloğa eliyle kontrol bile etmeden ultrason a gönderdi.Ve benim sonucu öğrenmem 2 ay sürdü çünkü hepsi dolu

Arkadas nerde yaşıyor bilmiyorum ama bildiğimi anlatayım size. Malum 3. Aya kadar dusukler sık olduğu için jinekologlar bakmiyor 11. Yada 12. Haftaya kadar. İlk randevuler genelde 12. Haftalarda olur. Eğer hamileligin saglikliysa ebeyle görüşürsün. Sağlıksız genelde jinekologa gider ama yine de 12. Haftaya kadar bakmazlar. Acil durumlarda hastaneye gidersin normal giriş yada acil girişi. Ama ebe ve jinekolog seçimi tamamen sana kalmış. Burda herkesin aile hekimi var ve o aile hekimi sizi başka bir doktora yönlendirmezse ( bütün doktorlar için geçerli)o doktorla gorusemezsiniz asla sizi kabul etmezler. Ha acil durumlarda hastaneler var aciller var. Ama açık konusmak gerekirse burdaki insanlar bilinçli her küçük şeyde hastaneye yada acile gitmezler.
Çok sevdim bu sistemi

Türkiye’de güzel

Ben Almanya’dayım göğsümdeki şiddetli ağrıdan dolayı gittim jinekoloğa eliyle kontrol bile etmeden ultrason a gönderdi.Ve benim sonucu öğrenmem 2 ay sürdü çünkü hepsi dolu

O zaman Türkiye yerine Belçika, hollanda fransa gibi ülkelere git. Orda yardimci olurlar

Dis gebelik olusmussa hatta mol gebelik olusmussa ve kanama yapmayip tupte/ karin boslugunda vs buyumeye devam ediyorsa?
Bu durum kadini oldurebilir.
Bende yurtdisindayim,Avrupada.
Kan testi yapilmiyor fakat idrar testi pozitif ciktiktan 2 hafta sonra anne kontrole cagriliyor ki bu 6. Haftaya tekabul eder.
Bebek nasil yerlesmis kalp atimi var mi kontrol edilir.
Gercekten 12. Haftaya kadar ultrasona girmemek hayatimda duydugum en sacma sey.
Ilk kontrolden 1 ay sonra yine cagrilir anne.
Amerika mi orasi diye merak icindeyim acikcasi cunku ben AB ulkelerinde boyle bi uygulama senelerdir duymadim.
Evet çok haklısınız çok saçma bir sistem. Burda sürekli kan tahlilileri yapılır doktor bir anormallik gorurse,yada sen kendin bir anormallik hissedersen seni ultrasona gönderir. Kanada da yaşıyorum bu arada.

ben böyle olduğumda dr bana düşük çönelyici ilaç vermişti tedbir amaçlı.ozman bende şehir dışındaydım görmediği için yorum yapamadı.
seninki de yerleşme kanaması olabilir ama o haptan da kullanmanda fayda olabilir.
ben isim veremem ama danışın birilerine.

Back
X