yolculukla ilgili lütfen bana fikir verin...

k4rdelen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2010
13
0
86
Aydın
[COLOR="Blue"]bilmiyorumkismileslm arkadaşlar memleketime 24 saatlik yolculuk kadar uzağım 32. haftamda doğum için gideceğim.Uçaktan korkuyorum zaten bir de heyecanla bebeğime zarar veririm diye korkuyorum.O yüzden otobüs yolculuğu yapamayı düşünüyorum.Fakat çevremdeki herkes otobüsle o kadar uzun süre yolculuk yapmanın daha tehlikeli olacağını söylüyor.Aranızda 32. haftasında uzun otobüs yolculuğu yapan var mı?Ben ne yapacağım ya..................[/COLOR]

bi arkadaşım 36. haftasında samsundan mersine gitti tek vesaitle otobüsle orda dr. bulamadı geri geldi 1 hafta içinde ve 1 hafta sonra doğurdu
aynı zamanlarda ben de hamileydim doktorlarımız aynıydı bana izin vermedi
doktoruna danış derim

teşekkürler içim rahatladı biraz doktorum şimdilik sorun yok diyo bakalın 2 hafta kaldı son anda bişey çıkmaz inşburda imkanlar kötü çünkü size niye izin vermedi erken doğum tehlikesi görürse mi vermiyor

canım uçaktan korkma sebebin daha önce kötü bi deneyimin olması mı yoksa öylesine mi , öylesineyse bence bu korkunu yenmelisin uçak kalkarken biraz değişik oluyo ondada derin derin nefes alarak atlatabilirsin onun dışında bişey yok zaten içecek yemek servisi veriliyo bi de bakmışsın gelmişsin :) bitti bence uçakla gitmen daha iyi , 24 saate normal insan zor dayanır hamilelikte çok daha zor olur ama mecbur kaldıysan kendini oku ALLAHA sığın ..

kötü bir tecrübem yok canım da ilk denememi hamileyken yapmak istemiyorum arkadaşıma 28. haftasında doktoru uçak için rapor yazmam uygun bulmuyorum kara yolculuğu yap demiş demekki bebeğime zararlı olur düşüncesine kapıldım ve korkum arttı teşekkür ederim...

kendi doktorun 2 hafta sonra sorun yok derse bence uçağı tercih et otobüs çok zor , dayanabilirim dersen otobüsle yap senin tercihin ..

ben 34.haftamda yaklaşık 800 kmlik yolculuk yaptım.Ustelik yol berbattı.Sürekli zıplaya zıplaya cukurlara gire gire geldik.Kendi aracımızdı.Otobuste bu kadar sarsıntı olmazdı zaten.belim çok ağrıdı gelince ama çok sorun olmadı baska.Fakat sen 24 saat diyorsun.Yolda acil kanaman olsa,suyun gelse falan nereye gidebilirsin,hastane varmıdır hepsini planla.Guzergahın önemli.Yerinde olsam uçakla giderim.hiç korkma ucaktan,çok daha guvenli inan bana.en acil durumda bile olsan,en fazla1 saat sonra karadasın:)))) eğer yinede otobus dersen,2 kişilik bilet almanı,ayaklarını uzatıp yatmanı,sarsıntıları az hissetmen için altına yumuşak bişey sermeni tavsiye ederim.Zarar gelmeyeceği kanısındayım..

Ben 32. haftada uçağa bindim, tüm hostesler tedirgin oldu.

Annem de doğumdan bir kaç hafta önce 800 km kadar yol gitmişti arabayla.

Ayaklarınızı uzatacağınız yer olsun.Daha doğuma 8 hafta var, doktorunuz ok derse bence korkmayın.

sizi bilemiyorum ama benim daha yolculuk soz konusu olmadan doktorun ilk dedigi sey ucaga binme hem bebek icin hemde senin icin onermem. kara yolunu tercih et isersen 24 saat olsun diye onerdi. havadayken kan dolasimini etkiliyormus hem annenin hem bebegin. benden demesi

teşekkürlr arkadaşlar önerileriniz için of tüf de desem otobüsle gideceğim sanırım çevremdeki herkes bunun saçmalık olduğunu düşünse de....

ben 31. haftama girdiğimde şehir dışına bir gezi için çıkmam gerekecek ve doktoruma önceden söyledim, uçakla gidebilirmiyim diye 31. haftamda tabii dedi, rapor verirmisiniz dedim tabii veririm dedi hiç sorun olmaz dedi.

bence hamileliğin gidişatı ve doktorunun ne söyleyeceği önemli. Ayrıca havayolalrı sanırım 34. haftadan sonra almıyor yolcu olarak. Rapor olsada.

24 saatlik yolculuk çok yorucu senin ve bebeğin için, yinede sen bilirsin ama ben snein yerind eolsam 1 sn düşünmem ve uçağı tercih ederim.en fazla gideceğin 2-3 saattir.Ayrıca tuvalete gitmen gerekir, bacaklarını uzatman gerekir,yatman gerekir,derken bir sürü ihtiyacın var senin.

canim ya neden gitmen gerekki evinde kal desem cokmu karismis olurum acaba :S yani gitmen sart degilse kendini ve bebegini okadar yormasan?

bulunduğum yerde imkanlar çok kısıtlı malesef özel hastane de yok zaten bebeğimi ve kendi sağlığımı düşündüğüm için gideceğim.ben de isterdim evime gelsin ilk bebeğim ama....

Back
X