• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YOLDA BULUNAN KIZ!

Çok tuhaf yorumlar okudum ya... Gerçekten çok saçma bir yandan da.

Birincisi; Bu olayı siz okudunuz ve düşündünüz bazı kısımları ve öyle bir şeyler karaladınız. O an başınıza gelmedi, sizin düşünecek mantık yürütecek zamanınız vardı. Yani konu sahibi ve annesini ısrarla eleştirenler bir vazgeçsin lütfen! Siz burada bu konuya odaklanırken, onlar eminim ne yapacağız, napsak gibi düşünmekten akıllarının ucuna gelmemiştir bazı şeyler. İşin matematiğini düşüneceğim diye kafa patlatmadılar herhalde. Yok nasihat verecek biri mi anneniz? ne alaka ? verebilir, neden vermesin ki? Yaptığı yanlışları anlamak için psikolog mu olması lazım. Büyüklerimiz de bize nasihat vermesin o halde.

İkincisi; Tek kızdığım nokta, direkt polisi aramamanızdı ama şuan kız ailesine teslim edildi mi? edildi. Tamamdır! İçim rahat.

Allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın.

İnsanlara hiç güvenmiyorum özellikle ilk defa karşılaştıysam .
Bi ara başka bi şehirden ev tuttuğumuzda iki kız geldi ev arıyolarmış bizim oturduğumuz apartmandan nasıl evlerin içi falan dedi . Baktım annem kızları hemen içeri çağırdı gelin bakın diye. Yahu kimdir nedir bilemeyiz neler geliyor insanların başına .Bayağı bi söylendim . Annemde sonradan bana hak verdi .
Annenizin tanımadığı bi kızı eve alması büyük cesaret .

Ben annenizi tebrik ediyorum. Hem cesaretinden dolayı hem de güzel kalbinden dolayı. Böyle iyi niyetli insanların hala var olması beni mutlu ediyor. Anneniz eve getirmeseydi muhtemelen ya sokakta kalacaktı ya da bir arkadaşına gidecekti. O zamanda kim bilir başına neler gelecekti, düşünmek bile istemiyorum. Belli ki kız saf, her yöne kolayca çekilebilirdi. Anneniz çok büyük bir hayır işlemiş. O kızın karşısına Allah çıkarmış annenizi, belki de kızın başına kötü bir iş gelmesinden korumuş.

Aslında anneniz bir yandan da çok tehlikeli bir iş yapmış. Kız madde bağımlısı, hırsız vs. çıkabilirdi, Allah korusun size zarar verebilirdi. Ya da polise gittikten sonra beni zorla tuttular diye iftira atabilirdi, başınıza iş açabilirdi. Artık o kadar kötü ki ortam çocuk, genç dinlemiyor kötülükler. Bizde malesef güvenemiyoruz hiç kimseye.
Risk aldı farkında annem ama işte insan vicdanı işin içine girince böle oluyor başımıza bişey gelmedi ama annemin içi rahat şu an oda bize yeter.

Aradan 24 saat geçmedikçe polis kayıp olarak kabul etmiyor. 24 saat geçtikten sonra kayıp diye aramaya geçiyor.

Munna Munna Allah annenizden, sizden razı olsun. Sizin gibi insanlar malesef çok az. Konuyu okudum da o kadar çok saçma yorum yazanlar olmuş ki. İnsanın başına gelmeden bu tür şeylerin ne kadar acı olduğunu bilmezler.
Ailesine bu durumda o kadar çok iş düşüyor ki, Allah yardımcıları olsun.
24 saat diye bir kural yok çocuklarda aninda ekip gelip bilgi alıyor.

Munna Munna Allah ne muradiniz varsa versin .Ne diyim buyük sevaba girmissiniz.

Konunuzu okuyunca evden kaçmış olabileceğini düşündüm. Eminim benim annem de aynı şeyi yapardı ve ben ona neden yaptın diye asla kızmazdım. Çok iyi bir kadınmış anneniz, Allah herkesin karşısına anneniz gibilerini çıkarsın. Belki de bu onun için bir imtihandı, Allah özellikle annenizin karşısına çıkardı o kızı. İstanbul çok kötü bir yer. O kız benim karşıma çıkmış olsa onu Allahın bir emaneti olarak görürdüm. Cahil sonuçta, yaşı küçük. Annenize çok selam söyleyin ve onu benim yerime öpün. :)

Konunuzu okuyunca evden kaçmış olabileceğini düşündüm. Eminim benim annem de aynı şeyi yapardı ve ben ona neden yaptın diye asla kızmazdım. Çok iyi bir kadınmış anneniz, Allah herkesin karşısına anneniz gibilerini çıkarsın. Belki de bu onun için bir imtihandı, Allah özellikle annenizin karşısına çıkardı o kızı. İstanbul çok kötü bir yer. O kız benim karşıma çıkmış olsa onu Allahın bir emaneti olarak görürdüm. Cahil sonuçta, yaşı küçük. Annenize çok selam söyleyin ve onu benim yerime öpün. :)
Çok tatlısınız teşekkür ederim :)

Eee sonuç neymiş nolmuş..
Kız evinde. Kesin ve net evden kaçmış öğrendik. Cahil hayatı yeni öğrenen bir kız çocuğu. Ailesi arkadaşlarını sevmiyormuş görüşmesini istemiyormuş sakıncalı buluyormuş ceza olarakta telefonuna el koymuş okula gidicem diye evden kaçmış zaten okul kıyafetleriyleydi. Ama bi psikolaga götürmeleri şart çok kolay kötü niyetli insanların kurbanı olur. Verilmiş sadakası varmış. Ne gündü ya

Yani ben yorumların çoğunu cidden anlayamadım. Fırsatımız varsa başka insanlara yardım etmeliyiz tabi ki. Hele de bir genç kız varsa, her yer sapık kaynıyor. İşin daha kötü yanı normal görünen adamlar bile fırsatı bulunca sapıklaşıyor. Her gün taciz tecavüz haberleri var , anne burda potansiyel bir tecavüzü engelledi belki, kızın aklı başında değil gibi. Ben anneyi insaniyetinden dolayı tebrik ediyorum sadece.
kesinlikle katılıyorum sana. buradaki yorumlar beni gerçekten düşündürdü :(

ay çok şükür nasıl rahat ettim anlatamam.. nerdeyse yardım ettiğiniz için linç ediliyordunuz..
ben kendi adıma dua ediyorum size..
devir çok kötü evet kimseye güvenmemek gerekiyor ama yarın bigün kötü bişey görsek üzülüp ağlıyoruz.. samimi olmuyor bu şekilde...
Allah sizin gibi insanların sayısını artırsın..
kat kat arttırsın gerçekten.

bizde çok şeyler görüyoruz duyuıyoruz korkuyoruzda yardım isteyen birinede kayıtsız kalamıyoruz.kız ben kayboldum dese anneme zaten eve gelmeden direkt karakola gideceklerdi. arkadaşımı aricam telefonunuz var mı bi de wc ye gitmem gerekiyor diyince böle oldu :) kızın tuhaf olduğunuda evde anladık sonrasıda malum :) o deil de annem sokakta yardıma muhtaç birini daha eve almıştı ve 3 yıldır bizimle şu an hiç pişman deiliz profil resmimdeki şahsiyettir kendisi :KK70:
annenin ellerinden öperim. bir melekmiş annen.

ailesine teslim edilmesine çok sevindim.

kızların akılları havada,erkekler potansiyel sapık olma yolunda.
Allah korusun bu yaşlarda hata yapma oranı çok yüksek.

insan çocuğunu nerden,kimden,neyden,nasıl koruyacağını şaşırıyor.
Allah'a emanet artık.

2000 de Ankara'ya yabancı dil sınavı için gitmiştim ablamla.

kuğulu parkın önünden geçiyorduk.
bir arabanın içinde 3-4 erkek ve arka koltukda erkeklerin yanında iki kız vardı 18-19 yaşlarında.
saat de 7-8 gibi yaz ayı.akşma olmak üzere.

ortadaki kızlardan biri ağlamaktan kızarmış gözleriyle bana baktı .
ama kurtar beni der gibi...

içerdeki erkekler de serseri tiplerdi.

hiç bir şey yapamadım sadece baktım.:KK43:
ama bunca yıldır hep içimde sızıdır.
o bakış hala gözümün önünde.

o akşam ne yaşadı,neden o arabadaydı,neden ağlıyordu?

orda polise şikayet etsem diye düşündüm ama ne diyecektim ki?

ailesine teslim edilmesine çok sevindim.

kızların akılları havada,erkekler potansiyel sapık olma yolunda.
Allah korusun bu yaşlarda hata yapma oranı çok yüksek.

insan çocuğunu nerden,kimden,neyden,nasıl koruyacağını şaşırıyor.
Allah'a emanet artık.

2000 de Ankara'ya yabancı dil sınavı için gitmiştim ablamla.

kuğulu parkın önünden geçiyorduk.
bir arabanın içinde 3-4 erkek ve arka koltukda erkeklerin yanında iki kız vardı 18-19 yaşlarında.
saat de 7-8 gibi yaz ayı.akşma olmak üzere.

ortadaki kızlardan biri ağlamaktan kızarmış gözleriyle bana baktı .
ama kurtar beni der gibi...

içerdeki erkekler de serseri tiplerdi.

hiç bir şey yapamadım sadece baktım.:KK43:
ama bunca yıldır hep içimde sızıdır.
o bakış hala gözümün önünde.

o akşam ne yaşadı,neden o arabadaydı,neden ağlıyordu?

orda polise şikayet etsem diye düşündüm ama ne diyecektim ki?
Ya bende de var oyle bisey .Balkondaydim bi araba vızzt diye gecti arkadanda bi çığlık imdaaat diye bir kız sesi gece yarısı.
Ne arabayı secebildim ne baska bisey .Hiç unutmuyorum .:KK43::KK43:

Munna Munna bütün mesajları okuyamadim, annenizden Allah razı olsun insanlık ölmemiş,konuyu okuyunca evden kaçmış belli demiştim, hatta müge Anlı da aranan kızlar mı diye düşündüm

Ya bende de var oyle bisey .Balkondaydim bi araba vızzt diye gecti arkadanda bi çığlık imdaaat diye bir kız sesi gece yarısı.
Ne arabayı secebildim ne baska bisey .Hiç unutmuyorum .:KK43::KK43:
insan çok kötü oluyor.

burda bir üniversite yurdunda müdürelik yapıyordum evlenmeden önce.
otoban vardı yudun arka tarafında.
bir akşam bir kadın çığlık çığlığa imdat diye bağırıyor.
çok korktuk hepimiz.

güvenlik abimiz Allah rahmet eylesin,gidip baktı kadına.
arabadan atmış adam çantasıyla beraber.

polis gelip,götürmüştü kadını.

Back
X