Herkes bakar mı bilemem, ama herkes baktığını görmez. Çünkü biraz da ilgi alanına göre şekilleniyor görme işi. İnsanlar ve insanların nasıl göründüğü, güzelliği vb umurunda olmayanlar var... Babam mesela, yolda yanından geçerken, dibine vardığımızda bizi bile görmediği çok oldu annemle :) Seslenirdik öyle fark ederdi çünkü baktığını görmüyor adam, uzağa bakıyor, caddenin geneline bakıyor. Bu da bi çeşit mesela
Eşimden örnek vereyim, birlikte yürüyüşe çıksak ve yeni bir resim peşindeysem o sıra bilhassa, tüm kadınlar gözümden bi geçer yürürken. Ve belirtmeliyim ki çirkin kadın görmedim ben ömrümde, hepsinin bir havası, yüzünde mutlaka güzel bir yeri var, sadece kimi (Bence) yanlış saç-giysi- makyaj tercihleri vb ile kendini sönükleştirenler. Ha ama kimilerinin çok daha ayrı bi havası ve güzelliği var misal... Aynı yolda yürüyelim eşimle, o cadde üzerindeki tüm araba modellerini, renklerini, nasıl park edildiğini, kaç senesinde üretildiğini, fiyatlarını sayıversin mesela. Onun ilgi alanı da o, araba inceler, benim insan süzdüğüm gibi, o da araba süzer plakalarından çıkarım yapar hikayesini yazar. En yakın örnek, dün üstü açık lüks bir araba Adana plaka, omzumu dürttü "Adanalı abinin araba da pek klasmış" diye. İlgi alanı işte.
İlgi alanı safi cinsellik olan, insanları et gibi gören, aklı sürekli buraya basanların bakışı da ayrı oluyor ki zaten ona da taciz diyoruz.
Öyle bakar-bakmaz, bakanların hepsi şöyledir diye genellemek pek doğru gelmiyor bana özetle. Çeşit çeşit herkes.