• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolun sonu

Normal memur maaşı benimki altmissa 30 u her ay eve gitmesini istiyor
Ancak yetiyormuş
Arkadaşım yediğimiz yemek içtiğimiz kahve hepsi ikiye bölünüyor
Sırtınızdan atın bu yükü, yalnızlıktan falan da korkmayın, huzurunuz önemli sanırım henüz çok gençsiniz sizi gerçekten eşi, hayat arkadaşı olarak girecek bir adamla birlikte olursunuz, bu adam bir ömür çekilmez

Ben biriken paraya takıldım, boşanacaksanız da eşiniz uzun zamandır ortak birikim yapıyor anladığım kadarıyla, hakkınız olanı almanız gerekir, bunu kanıtlayabilir misiniz? Banka üzerinden mi atıyordunuz parayı ona? Bu konuda konuşma kayıtlarınız falan var mıydı? Boşanınca üstüne yatmasın emeğinizin.

Ailesi önceden yoksulmuş evet .Yüksek mühendis
Asgari ücret alıp tek başına ev geçindiren erkekler var, bir de mühendis olmuş pes doğrusu, amacı sizi ev giderlerine ortak etmek değil, sizi kullanarak birikim yapıp hayatını garantiliyor size biriken miktarı eksik söylediğinden eminim

Ben biriken paraya takıldım, boşanacaksanız da eşiniz uzun zamandır ortak birikim yapıyor anladığım kadarıyla, hakkınız olanı almanız gerekir, bunu kanıtlayabilir misiniz? Banka üzerinden mi atıyordunuz parayı ona? Bu konuda konuşma kayıtlarınız falan var mıydı? Boşanınca üstüne yatmasın emeğinizin.
İşte benim yolladigim giderlerin küçük bir kismıymış çoğunu kendi karsiliyormus biriken para da kendi maasindanmis kendi parasından biriktigi için hakkın yok diyor .Sen olmasan da bu para birikirdi diyor

İşte benim yolladigim giderlerin küçük bir kismıymış çoğunu kendi karsiliyormus biriken para da kendi maasindanmis kendi parasından biriktigi için hakkın yok diyor .Sen olmasan da bu para birikirdi diyor
Zaten o parayı bana ölür yine yedirmez bir çaresine bakar anında benim ciddiyetimi anlayınca

Madem öyle siz giderlere ortak olmayın aynı miktarda parayı biriktirsin, madem sizin bir katkınız yok. Herkes kendi yiyecegini alsın herkes kendi birikimini ayrı ayrı yapsın, ya gerçekten o kadar sinir bozucu bir adam ki, lütfen bir kuruş vermeyin kıyamet kopacak da da kopsun inanın kurtulmuş olursunuz

Utanç verici evli iki insanın şunu yaşaması. Madem giderler içinmiş sizin verdiğiniz, kiranın ve faturaların yarısını her ay öğrenip o kadarını atın. Market alışverişi mi yapıldı, yarısını hesaplayıp verin. Madem sadece giderlere anca yetiyor verdiğiniz para, giderleri kalem kalem hesaplayıp kendi elimle vereceğim diyin. Elinizde kalanı da kendiniz biriktirin.

Utanç verici evli iki insanın şunu yaşaması. Madem giderler içinmiş sizin verdiğiniz, kiranın ve faturaların yarısını her ay öğrenip o kadarını atın. Market alışverişi mi yapıldı, yarısını hesaplayıp verin. Madem sadece giderlere anca yetiyor verdiğiniz para, giderleri kalem kalem hesaplayıp kendi elimle vereceğim diyin. Elinizde kalanı da kendiniz biriktirin.
Ben de öyle dedim işte hep marketi kendim harcayım kira faturalar ödeyim ortak olarak olur dedim ama adam biniyorum diye arabanın mazotunu nistedi.Gittigimiz tatili takside böldü her ay yarısını ödüyorum. Kasko sigorta her şeye ortak etti. Kira faturada kalsa canıma minnet .Nasıl dayandım hayret ediyorum kendime .Rabbım peygamber sabrı veriyor gercekten

Sırtınızdan atın bu yükü, yalnızlıktan falan da korkmayın, huzurunuz önemli sanırım henüz çok gençsiniz sizi gerçekten eşi, hayat arkadaşı olarak girecek bir adamla birlikte olursunuz, bu adam bir ömür çekilmez
A bi de senin gelirin benden fazla ama deyince de sen de daha cok calis kazan seninki de fazla olsun diyor

Adamın ruhu züğürt. Ağır asalak aslında sade cimri değil. Nasıl bir aşağılık duygusuysa başedemeyip size aynalıyor. Çok muhtaç zamanları olmuş belli. Birinin kendinden daha aşağıda olduğunu düşünmeye ihtiyacı var.

Ne yapıp edin paranızı ona kaptırmayın. Bitsin gitsin deyip hızlı kurtulayım derken hakkınızı bırakıp çıkmayın lutfen.

Adamın ruhu züğürt. Ağır asalak aslında sade cimri değil. Nasıl bir aşağılık duygusuysa başedemeyip size aynalıyor. Çok muhtaç zamanları olmuş belli. Birinin kendinden daha aşağıda olduğunu düşünmeye ihtiyacı var.

Ne yapıp edin paranızı ona kaptırmayın. Bitsin gitsin deyip hızlı kurtulayım derken hakkınızı bırakıp çıkmayın lutfen.
Güzel analiz yaptınız. Kendinden muhtaç görünce çok mutlu olur

Birikimi o yaptı kalan maaşıyla benim katkım yok güya .İstemiyorum o birikimden hiçbir şey
Saf mısın acaba sen azcık? Biraz delil toplasan, bir avukatla ilerlesen donuna kadar alırsın. Bu adama verilecek en güzel ders de bu olur.

o evin içinde iş yapmazken siz bütün temizlik ve yemek işlerini yapmışsınızdır eminim. onların karşılığı nerde hani???

toplasam hayatım boyunca on tane yakından doktor erkek tanıdım eş dost akraba, hepsi ultra cimriydi. biri 60ından sonra boşandı tekrar evlendi, yeni eşiyle datçaya taşındı sürekli yurt dışı tatillerine gidiyorlar :) ilk karısının ümüğünü sıka sıka biriktirdiklerini ikincisiyle çatır çatır yiyor. bi de doktor kocayı yere göğe koyamazlar, al işte.
Benim eşimde doktor, aksine bize karsi çok cömerttir.
genelleme yapmak saçma
Maasimi kendine harcıyorum, eve hiç katkım yok

Su an belirsizliklerden korkuyorum. Yaşadığım şehirde ailemden hiç kimse yok akrabam vs de yok.Is arkadaşlarım dışında arkadaşım yok .Etrafımdaki herkes evli.Bir süre yalnızlık zor.olacak

Yalnızlıktan korkuyorsunuz ama aslında zaten yalnızsınız, sadece bunun farkında değilsiniz. Daha önce anlattıklarınızdan da biliyorum; eşiniz, siz evin giderlerine katkıda bulunduğunuz hâlde sizi evde adeta “besleme” gibi görüyor.
Asıl korkmanız gereken yalnızlık değil, bu adamla yaşamaya devam etmek olmalı. Yarın öbür gün Allah korusun bir sağlık sorunu yaşasanız ya da başka bir şey olsa, bu adamla hayat yürütülmez.
Şu an yaşadığınız şey bir evlilik değil. Verdiğiniz karar gerçekten çok doğru. Hâlâ yeni bir hayat kurma şansınız varken ayrılmanız sizin yararınıza olacaktır.

Benim eşimde doktor, aksine bize karsi çok cömerttir.
genelleme yapmak saçma
Maasimi kendine harcıyorum, eve hiç katkım yok
Böyle şeyler bana çok ütopik geliyor mesela
Maasimi kendime harcamak bir tarafa birnkez içinden gelerek değerli bir hediye alsın isterim değerlisi de dursun düz hediye
Bazen yüzsüzlük edip şunu çok beğendim bana hediye alır mısın diyorum sen.bana ne aldın ya da alacaksın diyor

Ben de öyle dedim işte hep marketi kendim harcayım kira faturalar ödeyim ortak olarak olur dedim ama adam biniyorum diye arabanın mazotunu nistedi.Gittigimiz tatili takside böldü her ay yarısını ödüyorum. Kasko sigorta her şeye ortak etti. Kira faturada kalsa canıma minnet .Nasıl dayandım hayret ediyorum kendime .Rabbım peygamber sabrı veriyor gercekten

Ay darlandım kız bu nasıl evlilik. Bu arada ben evi erkek geçindirmeli kafasında değilim, kadın da erkek de evin masrafından sorumlu olmalı, sevmiyorum öyle benim maaşım benimdir diyen kadınları kocaları çok ciddi rakamlar kazanmıyorsa. Ama yolu yordamı var her şeyin. Yani sizin daha evin giderinden haberiniz yok, belki onun birikiminden de haberiniz yok. Çiftlerin birbirinden bu kadar kopuk olduğu evlilikler bana çok tuhaf geliyor. Bizim evin giderinin ne olduğunu ne kadar olduğunu aylık gelirimizi giderimizi hep beraber hesaplayıp birikimi de birlikte yapıyoruz.

Ay darlandım kız bu nasıl evlilik. Bu arada ben evi erkek geçindirmeli kafasında değilim, kadın da erkek de evin masrafından sorumlu olmalı, sevmiyorum öyle benim maaşım benimdir diyen kadınları kocaları çok ciddi rakamlar kazanmıyorsa. Ama yolu yordamı var her şeyin. Yani sizin daha evin giderinden haberiniz yok, belki onun birikiminden de haberiniz yok. Çiftlerin birbirinden bu kadar kopuk olduğu evlilikler bana çok tuhaf geliyor. Bizim evin giderinin ne olduğunu ne kadar olduğunu aylık gelirimizi giderimizi hep beraber hesaplayıp birikimi de birlikte yapıyoruz.
Giderlerden haberim var tabii faturalar kira her şeyi biliyorum yarısı bende
Ama bazı şeyleri erkek kendisi halledebilir ya o.kafadayim yani kadın her şeye kurusu kuruşuna ortak koşulmamalı. Hiçbir zaman paramı kendim harcayım olmadım

Back
X