Bu kadar ne gideriniz olabilir ki? Zaten gıda, yakıt, kira her şeyde siz de yarısını ödüyorsunuz. Kiramız çok cüzi demişsiniz. Eee adam pinti zaten giydiğinize, kendi giydiğine de harcamak istemiyor, çocuk da yok. Neye harcayabilir de bu kadar yetmiyor der? Her ay Viyana, Paris, İsviçre'de Alpler falan geziyor musunuz?
yetmiyor demiyor ki
biriktiriyor bile, yetmese nasıl biriktirsin?
ama adam istiyor kadının 2 pantalonu 3 kazağı 2 gömleği olsun filan olsun efendim, 2 de papucu. yazı kışı bunlarla çevirip çevirip giyerek çıkarsın...
ha eminim evlenmeden önce de kadının çeşit çeşit giyinip takıp takıştırdığını filan görmüş böyle hoşlanıp evlenmiştir--> ancak evli bir kadının, ektra bi giyinmesine filan luzüm yok diye düşünüyor herhalde.
kadın da aksine giyinmeyi, alışverişi filan seven birisi. mümkün olsa yapacak yani.
kadın 70-80 alıyor mesela, adam belki 130-140 alıyor (böyle birşeylerdi sanırım). zaten tatilden mazota marketten içtikleri kahveye hepsini kadından yarı yarıya alıyormuş. kiraları da uygun. çocuk yok. maaşlarının yetmeyeceği birşeyleri yok. ha ama bu kadının da senelerdir biriktirdikleri para nerede onu takip ettiği yok...y
a da mesela 1 ayda tüm masrafları ne kadar. diyelim 90 bin tamam 45'ini ben ödüyorum, maaşımdan kalan 20-30 neyse onu ben kendim biriktircem diyemiyor. böyle değişik bir çiftimiz.
benim bir yengem var mesela. babası pazarcıydı. babasının pazarda tezgahta satamadığı 80 senelik, güneşte solmuş, ebem dedem tarzı şeyler giyerdi (zaten küçücük anadolu kasabalarında tezgah açan, uygun ucuz şeyler satan bir adam bu, öyle sosyete pazarı malı, ihraç fazlası filan gibi düşünmeyin). kadın evine gelen oldu mu çay içer Allah korusun yemek yer (abooov) diye ölürdü bildiğin hasta olurdu

böyle böyle kimse gidip gelmiyor şimdi evine. adama tam bu model kadın lazımmış. biriktirip biriktirip ev alıyor. --ha ama bu kadının eşi (yani kuzenim) işi gücü varken, kadın istiyor diye gidip kadının babasına ne iş varsa yardımcı oluyor, mesela tezgahta yardım ediyor, pazarlarda geziyor filan.