Yolun sonuna geldik artık...

Değil mi, eğitmeyi becerememiş adamı.
Sakin olsun, sabırla eğitsin.
Adamda ışık var, eğitmeni yok sadece.
Yetişkin de olsa erkek, sorumluluk vereceksin ki gelişecek.

Yani yapıcı olmanız güzel de erkeğin sorumsuzluğunu neden kadına yüklüyoruz, bu cinsiyetcilik çok değil mi gerçekten?
Ben 3tane çocuk büyütüyorum zaten. Koskoca adama niye ben sorumluluk vereyim ki. Evde 3tane küçük çocuk var ortada çakmak bırakılmaması gerektiğini ben mi öğreteceğim bu adama.

Arkadaşına müdürüne anasına babasına tüm sorumluluklarini yerine getiren adam bana gelince çocuk gibi oluyor. Bunu da ben yapamam artık.

Başak burcuyum. Matematik öğretmeniyim Yok öyle mükemmel bişe beklemem yapabildiğini yapsın derdindeyim.
Birini aldım bu sene yardım için haftada 2 gün geldi ama geçen ay bıraktı maalesef.
Bencil eşim sadece kendi keyfini düşünen biri.
Bir al ver dengesi var ilişkilerin siz hep veren taraf olmuşsunuz. Almadan vermeye alıştırmışsınız. Rahata alışan herkes bencil olur bence. 9 sene önce ipleri eline almış adam.
Ama ipin ucu size geçer mi tekrar bilmiyorum.

Tek çocuk ev hanımıyım , sabah kahvaltoda görümcemler vardı çayları hep eşim tazeledi ekmek falan olayı zatrn hep onda ben hiç karışmam. Valla ben sizin gibi kadınları tebrik ediyorum her şeyi geç ben fiziksel olarak dayanamam ya 3 çocuk , iş , eşe hizmet bir de surat laf çekicem. Arkanıza bile bakmayın

Bir al ver dengesi var ilişkilerin siz hep veren taraf olmuşsunuz. Almadan vermeye alıştırmışsınız. Rahata alışan herkes bencil olur bence. 9 sene önce ipleri eline almış adam.
Ama ipin ucu size geçer mi tekrar bilmiyorum.
Evet bunu arkadaşlarım da der. Kendinden başka herkese fazlasını veriyorsun kendini düşün biraz daha diye. Bundan sonra geçmez sadece bı sürelik olur sonra yine aynı olur ben bu haftasonunu ne kendime ne de çocuklarima bir daha yaşatmak istemiyorum

Evet bunu arkadaşlarım da der. Kendinden başka herkese fazlasını veriyorsun kendini düşün biraz daha diye. Bundan sonra geçmez sadece bı sürelik olur sonra yine aynı olur ben bu haftasonunu ne kendime ne de çocuklarima bir daha yaşatmak istemiyorum
Önce ben demeyi kendinizi düşünmeyi başarırısınız umarım.
Yolunuz açık olsun.

Sizi gerçekten tebrik ediyorum. Maalesef yuvasında huzur bulamayan, köle gibi görülüp, değer verilmeyen yüzlerce kadın var ama kurtulmaya cesaret edemiyorlar. Çok doğru bir karar vermişsiniz. İnşallah bundan sonrası sizin için çiçek bahçeleri olur 💐

haklarınızı çok iyi alın. siz 3 çocuğa bakacaksınız adam istediği bekar hayatına kavuşacak. çocuklarınız henüz küçük anladığım kadarıyla. şu an boşansanız bile hayatınızda kimse olmaz muhtemelen. bence adama arayıp bulamadığı bu rahatlığı vermeyin. işlere dahil edin hizmetini yapmayın ama niye özgür bırakacaksınız. mis gibi tek başına takılacak siz 3 çocukla cebelleşirken.
Valla çok haklısınız ben de hep böyle düşünmüşumdur, eğer çocukları babanın başına atıp hayatını yasamayacaksa bir kadın ki bunu yapabilecek anne sayısı da çok azdır, eee ne anladım ben bu işten adam hayatını yaşayacak sen tek başına 3 çocuk bakıp buyuteceksin, sonra sahiplenecek benim de çocuklarım diye valla yok öyle yağma. Aslında tutacaksın eve hizmetçi ve bakıcı, adam geziyor mu sende 1 fazla gezeceksin gorsun hanyayi konyayi, boşanmak çözüm mü asla değil bence....

Valla çok haklısınız ben de hep böyle düşünmüşumdur, eğer çocukları babanın başına atıp hayatını yasamayacaksa bir kadın ki bunu yapabilecek anne sayısı da çok azdır, eee ne anladım ben bu işten adam hayatını yaşayacak sen tek başına 3 çocuk bakıp buyuteceksin, sonra sahiplenecek benim de çocuklarım diye valla yok öyle yağma. Aslında tutacaksın eve hizmetçi ve bakıcı, adam geziyor mu sende 1 fazla gezeceksin gorsun hanyayi konyayi, boşanmak çözüm mü asla değil bence....
O zaman ne anladım ben bu evlilikten. Evlilik zaten bi hayatı ortak yaşamak değilmidir ki? Ben zaten şu durumda 3cocugumla geziyorum ilgileniyorum. Tüm sorumluluklari benim üzerimde. Ama ben bu adamla ortak hiç bişey yapmıyorum. Çocuklarim asla yük değil onlarla olan etkinlikler, tiyatrolar beni fazlasıyla mutlu ediyor zaten. Kendi arkadaş grubumla da görüşüyorum. Ama benim tek derdim bu adamla benim aramda geçen günün nasıl geçti gibisinden bı diyalog bile yok ki anlattığımı dinlemiyor. Niye ben bu adamı çekiyorum o zamana dönüyor iş? O zaten evli ama bekar gibi bı hayatı yaşıyor. Eve geldiğinde temiz bı ev sıcak bı yemek beklentisi sadece. Bunu da yardımcı da alsam, bakıcı da bulsam o yapar ama ben onun hayatında neredeyim?

Evliliğiniz bitmiş zaten. Eş olmak böyle bir şey değil. Çay, şeker, ekmek hepsi bahane, ortada olmayan sorumsuz bencil bir adam, kendini paralayan yorgun bir kadın var hikayede. Ne diye kahrını çekesiniz ki ? Bi faydası yok bari zararı olmasın di mi.. Verilecek en güzel karar boşanmak. Yaş geçiyor, ömür bitiyor. Çocuklar öyle böyle büyürler. Zaten babayı gördükleri yok. Mükemmel bi baba demişsiniz de, hani nerde biz göremedik o mükemmel babayı ? Valla mükemmel baba bi zahmet çocuklarının anasına saygı duysun. Koştur koştur sokaklara kaçacağım diye 9da uyutmak mı mükemmel babalık allahını seversen ? Evdeki çaydanlık bile daha faydalıdır çocuklara.

Bi de bu kadar çok çocukla evliliğin sarsılması normal diye yorumlayanlar olmuş. Doğru tabi, kadın çeyizinden getirdi bu çocukları. Bi de o taşıdığı karnında, hele de kadın cinsi olduğu için herrrr şeyleriyle bi o ilgilenmek zorunda. Kocasına zaman ayıramadığı için, tüm yükü bi başına taşıdığı için o suçlu ! Gereken sorumlulukları paylaşsa, her gece her gece bi bok varmış gibi dışarı çıkmasa, aile olmayı becerebilse bu noktalara asla gelinmezdi ki. 3 çocuğu yap, sonra at kadının başına vınnnn sokaklara. Erkek olmak ne güzel şeymiş be !!

Son düzenleme:
haklarınızı çok iyi alın. siz 3 çocuğa bakacaksınız adam istediği bekar hayatına kavuşacak. çocuklarınız henüz küçük anladığım kadarıyla. şu an boşansanız bile hayatınızda kimse olmaz muhtemelen. bence adama arayıp bulamadığı bu rahatlığı vermeyin. işlere dahil edin hizmetini yapmayın ama niye özgür bırakacaksınız. mis gibi tek başına takılacak siz 3 çocukla cebelleşirken.
Adam zaten yokmuş ki.
Boşanırsa en azından haftada 1-2 gün kendine ayırabilecek vakti olur konu sahibinin.

Dava acip ona kagit gittiginde onunde paspas olacagini umursamadan, bu cesaretli kararin icin seni tebrik eder, yeni hayatina biran once kavusmani dilerim 🙏🙏

Evliliğiniz bitmiş zaten. Eş olmak böyle bir şey değil. Çay, şeker, ekmek hepsi bahane, ortada olmayan sorumsuz bencil bir adam, kendini paralayan yorgun bir kadın var hikayede. Ne diye kahrını çekesiniz ki ? Bi faydası yok bari zararı olmasın di mi.. Verilecek en güzel karar boşanmak. Yaş geçiyor, ömür bitiyor. Çocuklar öyle böyle büyürler. Zaten babayı gördükleri yok. Mükemmel bi baba demişsiniz de, hani nerde biz göremedik o mükemmel babayı ? Valla mükemmel baba bi zahmet çocuklarının anasına saygı duysun. Koştur koştur sokaklara kaçacağım diye 9da uyutmak mı mükemmel babalık allahını seversen ? Evdeki çaydanlık bile daha faydalıdır çocuklara.

Bi de bu kadar çok çocukla evliliğin sarsılması normal diye yorumlayanlar olmuş. Doğru tabi, kadın çeyizinden getirdi bu çocukları. Bi de o taşıdığı karnında, hele de kadın cinsi olduğu için herrrr şeyleriyle bi o ilgilenmek zorunda. Kocasına zaman ayıramadığı için, tüm yükü bi başına taşıdığı için o suçlu ! Gereken sorumlulukları paylaşsa, her gece her gece bi bok varmış gibi dışarı çıkmasa, aile olmayı becerebilse bu noktalara asla gelinmezdi ki. 3 çocuğu yap, sonra at kadının başına vınnnn sokaklara. Erkek olmak ne güzel şeymiş be !!
3yillik mücadelemin sonuna geldim. Benim çocuklarım genel anlamda erken uyurlar zaten. O da onlar uyuduktan sonra çıkar. O süre zarfında çocukları ile oturup sohbet eder. Oyun oynar ama bana saygısı zaten yok. 33 yaşındayım. Geçmişteki günlerimi geri alamam ama bundan sonrasi için çok daha mutlu yasayabilrim.

Dava acip ona kagit gittiginde onunde paspas olacagini umursamadan, bu cesaretli kararin icin seni tebrik eder, yeni hayatina biran once kavusmani dilerim 🙏🙏
Dava kağıdı gitmeden önce zaten iş ciddiye bindiği anda bunu yapacak. Bunu benim için değil düzeni bozulmasın diye yapacak ama bununda farkındayim.

Duygusal tatmin yoksa, eş olarak beklentilerin karsilanmiyorsa yasadigin hayal kirikligi insanı daha çok yoruyor fiziksel olarak. Yaptığın iş daha yorucu, yemek daha yorucu geliyor. Kendi cayini dolduramayan bir erkekle beraber 4 cocuga bakiyor gibisiniz.
Boşanmak istiyorsanız cok iyi planlama yapmak zorundasiniz. Nereye gideceksiniz, ne zaman ise baslayacaksiniz, cocuklara kim bakacak, esiniz nafaka odemeye baslayana kadar (sanieim dava asamasina kadar kendi rizalariyla yollamiyolar) gecinebilir misiniz vs. Her ihtimale gore hazirlikli olmalisiniz. Allah yardimciniz olsun

İyi geceler hanımlar,
Biraz uzun oldu.
3cocuk annesiyim. 9yıllik evliyim. 3cocugu da istedik Rabbim nasip etti. Ama 3. çocuğuma hamileliğimde sorunlar başladı. Eşim her akşam arkadaşlarıyla dışarda hiç demedi ki bu kadın hamile, 2cocugumuz var evde kalıp yardımcı olayım demedi. Pandemi senesiydi zaten. Ben evden calisiyordum markete bile gitmedim ki bulaşmasın çocuğuma diye. Ama o her akşam dışarda gezdi. Güzellikle anlattım tartıştık kavga ettik ama vazgeçmedi maalesef. Durumu ailesine açtım belki onları dinler diye yine kimseyi dinlemedi. En son bari cocuklarinla ilgilen dedim diye çocuklari 9 da uyutup gitmeye başladı. Sonra git gide iletişimimiz azaldı. Çünkü ben anlatıyorum o dinlemiyor soruyorum cevaplamiyor. Sadece karı koca ilişkisi için yanımda sonrası yok.

Çok seviyordum öyle çok seviyordum ki o da bunu sonuna kadar kullanıyordu. Evet çok iyi bı baba ama ya ben dedim benim isteklerim ne olacak ben ne zamana kadar değer görmediğim bı evliligi sürdürecem. Durumu aileme anlattım. Babam dedi kızım ara ailesini anlat bilsinler ben her türlü senin arkandayım. Ailesine haber verdim babasi dedi kızım bende senin arkandayım. Ama bı şans daha ver 3cocugunuz var tamam dedim çocuklarim için bı şans vereyim. Sonra hersey mükemmel gidiyordu beni dinliyor anlıyordu ki deprem oldu. Sonra o görevli ben çocukların yanında ailesinin yanındaydım. Sonra ailemin evine gittim 1ay sonunda evimize girdiğimiz de yine eskisine döndü herşey yine o bildiği hayatı yaşıyor ben 3cocuk ev iş koşuyorum.

Bugün ise bardağı son taşıran damla, kahvaltı yapıyoruz çocuklarin karnını doyurmaya ugrasiyorum. Çayi bitti uzattı kalktım doldurdum. Baktım şeker yok kikerden şeker aldım geldim bende kahvaltıya başladım. Dedi bi tek sen yersin zaten kimsede ekmek var mı yok mu bakma dedi. Dedim misafir değilsin isteyebilirsin dedim çocukların yanında uzatmadim olayı. Çocuklari uyutunca yanına gittim konuşayım diye ama adam resmen beni kölesi gibi görüyor. Sonra dedim ben bu adamı niye çekiyorum benim ailem arkamda, işim gücüm var herşeyiyle çocuklarima bakabilecek gücüm var bunu niye çekiyorum dedim. Ve pazartesi boşanma davami acıyorum.sizden de Sadece cesaret bekliyorum.
Çocuklar biraz büyük olsaydı babalarıyla beraber bırak derdim.
Anlasaydı anyayı konyayı
Ohh ne güzel dünya
3 çocuğuna eksiksiz bakılıyor, evde bir işin ucundan tutmuyor, tabanı yanmış gibi geziyor üstüne homurdanıyor.
Arada küçükleri alıp büyüğü babasıyla evde bırakın bence
Gezmek konusunda siz önce davranın bakalım ne yapacak?

evet ben de öyle düşündüm ama bir arkadaş haftada 2 gün tamamen bırakıp kendine vakit ayırabilir demiş. onu yapabilirse olabilir

Değil mi, eğitmeyi becerememiş adamı.
Sakin olsun, sabırla eğitsin.
Adamda ışık var, eğitmeni yok sadece.
Yetişkin de olsa erkek, sorumluluk vereceksin ki gelişecek.

Yani yapıcı olmanız güzel de erkeğin sorumsuzluğunu neden kadına yüklüyoruz, bu cinsiyetcilik çok değil mi gerçekten?
Haklısınız fakat madem bu yuzden boşanacaktı 3 çocuktan sonra değil. Yıllarca çek adamı ayağına hizmeti getir 3 çocuk doğur sonra da yardım etmiyor diye boşa. İnsan sorumluluk almayan kocayı başta boşar.
3 çocuktan sonra evlilik icin mücadele etmeli değiştirmeye çalışmalı birseyleri. Herseyi yaptım diyebilmeli. Ha zaten herseyi yaptım dedi cevap olarak bana ben de o zaman haklısın boşan o zaman dedim

Çocuklar biraz büyük olsaydı babalarıyla beraber bırak derdim.
Anlasaydı anyayı konyayı
Ohh ne güzel dünya
3 çocuğuna eksiksiz bakılıyor, evde bir işin ucundan tutmuyor, tabanı yanmış gibi geziyor üstüne homurdanıyor.
Arada küçükleri alıp büyüğü babasıyla evde bırakın bence
Gezmek konusunda siz önce davranın bakalım ne yapacak?
Onu zaten yapıyorum. Bazen o küçüklerle vakit geçiriyor. Bazen ben küçüklerle vakit geçiriyorum. Ayrı ayrı çocuklarla ilgileniyoruz hafta da bir falan ama sadece bununla da olmuyor. Hafta da bı gün dersim geç bitiyor. O günde Eve geldigim an herşeye ağladılar diyip yine çıkıp gidiyor.

Back
X