- Emoji Skoru
- 55.692
- Puanlar
- 1.123
- Konu Sahibi pazar pogaca
-
Milletin cocugu yurt disina gidiyor. Bu bir bahane..Bir sey olacak edecek diye yasarsak yandik.Ya bana onu söylüyorlar , sonra ki günlerde ise de hasta olursan kim gelecek yada biz hasta olduğumuz da nasıl geleceksin gibi . Bu arada 3 kardeşiz
Aminnnn.Mantıklı bir zemin üzerine oturmuyo istememeleri tamamen fuzuli şeylerden o zaman. Annedir neler neler ister gönlü o ayrı ama bence çok önyargılılar. ALLAH bilir tabi belki çok çok mutlu olacaksınız hakkınızda hayırlı ve kolay olan olsun
Pardon çok özür dilerim de annen mi girecek koynuna? Annenin tipine göre mi evleneceksiniz. Tipini beğenmemesi bir sebep olamaz. Annenizin sizi dizinin dibinde istiyor olması gurbete gitmemenizi istemesi de geçerli bir sebep değil, ömrümüz boyunca annemizin dizinin dibinde yaşayamayız. Başka bir sebep olmalı anneniz niye istemiyor?Yani annem tanıştı sadece , sadece içime sinmiyor ama annem içine sinme umuduyla gitmedi zaten yolda giderken bile hep olumsuz şeylerden bahsetti, çocuğu gördü ve eminim ki tipini beğenmedi , çünkü annemin tip algısı hep esmer ve uzun boylu.
Konuştum kimsenin konuşmasına müsade etmiyor ki benim kızım siz karışmayın deyip kestirip atıyor . Zaten artık yalanlarda işin içine girmeye başladı erkek arkadaşımın atanmadığını falan söylüyor herkese , ki daha bir sürü şeyanneniz zamanında esmer ve uzun boylu birini sevip alamamış galiba. yoksa böyle saçma bir sebep ve inat olamaz.
karşısına sırf esmer diye hapçı serseri gelse verecek o zaman sizi.
34 yaş artık hayatınızı ele almanız için gayet uygun bir yaş.
sevgiliniz çok haklı. onun da önünü görmesi lazım. ne kadar daha annenizin nazını kaprisini bekleyebilir.
hasta olursa atlar gidersiniz.
vallahi artık kimse annesinin dizinin dibinde oturmuyor. herkes kendi hayatının geçiminin derdinde.
ailenizde aklı başında bir aile büyüğünüz yok mu. gidin konuşun. sevgilinizle tanıştırın. ailenizi ikna etsin. olmuyorsa da hayat sizin yani.
İlk baş gurbet diye başladık sonra erkek arkadaşımın fotoğrafını gösterince tamamiyle vazgeçti , yanına yakışmadı diyerek . Sizce ön yargıyla başlanılan bir yolda diğer sebeplerin önemi kalır mı ?Pardon çok özür dilerim de annen mi girecek koynuna? Annenin tipine göre mi evleneceksiniz. Tipini beğenmemesi bir sebep olamaz. Annenizin sizi dizinin dibinde istiyor olması gurbete gitmemenizi istemesi de geçerli bir sebep değil, ömrümüz boyunca annemizin dizinin dibinde yaşayamayız. Başka bir sebep olmalı anneniz niye istemiyor?
Ya ne biliyim kumar alışkanlığı vardır, sorumsuzluğu vardır, bir falsosu vardır ya da aranızda çok ciddi kültürel fark vardır vs bunlar istememesi için geçerli sebep olabilir ama uzakta yaşayacaksınız diye istememesi bencillik, tipini beğenmemesi ise hepten saçma.İlk baş gurbet diye başladık sonra erkek arkadaşımın fotoğrafını gösterince tamamiyle vazgeçti , yanına yakışmadı diyerek . Sizce ön yargıyla başlanılan bir yolda diğer sebeplerin önemi kalır mı ?
Benim gözlemdeyim kadarıyla yok Rabbim de göstermesin . Cidden saçma geliyor olabilir vallahi öyle , içime sinmedi diyor sadece diyorum neden bilmiyorum deyip kestirip atıyor.Ya ne biliyim kumar alışkanlığı vardır, sorumsuzluğu vardır, bir falsosu vardır ya da aranızda çok ciddi kültürel fark vardır vs bunlar istememesi için geçerli sebep olabilir ama uzakta yaşayacaksınız diye istememesi bencillik, tipini beğenmemesi ise hepten saçma.
Gaybı yalnızca Allah bilir , siz hayatımla ilgili ne biliyorsunuz da bu kadar ağır ithamlarda bulunuyorsunuz. Sadece yazdıklarımla mutabilsiniz , insanların neler yaşadığını hangi sınavlardan geçtiğini kimse bilemez. Ben sadece bazı şeyler yüzüme vurulsun diye yazdım çünkü burada alıntı yapıp yazılanların hepsini biliyorum anlıyorum , ama bu kadar ağır yorum yapmaya gerek yokHep aynı konu hep aynı tavır hep aynı dram, kendinizi tekrar etmekten ve 5 yaşındaki çocuklar gibi sıfır aksiyonla boş boş ayaklarınızı yere vura vura ağlamaktan sıkılmadınız mı?
Anne babanızın zihniyeti afedersiniz ama iğrenç ötesi, onlara söylenecek çok şey yok Allah şifalarını versin. Asıl sorun sizsiniz üzgünüm, 34 yaşında okumuş etmiş meslek sahibi olmuş bir kadının rest çekememesi bir evlat bir birey olarak asssla sözünü hatrını dinlettirememesi çok vahim, neyse hadi onu da geçelim siz de böylesiniz sizi de böyle kabul ettik tamam.
Peki siz sözünü dinletemeyen ailesini ikna edemeyen bir birey olarak sevgilinizin hayatından neden çıkmıyorsunuz? Bu noktada ailenizin size yaptığı bencilliğin aynısını siz de adama yapıyorsunuz, eminim "ayrılmak istemiyor" diyeceksiniz şimdi, bu noktada da ümit verdiğinizi ikna etmeye çabaladığınızı halledeceğinizi falan söylediğinizi düşünüyorum kimse kimseyi şu şartlarda beklemez, bize olduğunuz kadar hayatınızdaki adama şeffaf olduğunuzu düşünmüyorum asla,
umarım bir an önce adam anlar da ayrılıp yoluna bakar çünkü sizinle evlense de mutlu olamaz, ailenizi ikna etmiş şekilde evlenseniz bile assssla rahat vermezler, rest çekip gidip nikah kıysanız siz huzur vermezsiniz ailem de ailem diye, olan adama olur. Çok sıkıntılı ve bence hastalıklı aile bağlarınız var ama tek taraflı değil en az aileniz kadar sıkıntılısınız siz de. Belki biraz daha önceki yıllarda hep birlikte bir yardım destek alsanız toparlardınız ama şu saatten sonra onun bile yararı olacağını düşünmüyorum nedense.
Son olarak kimse ölümsüz değil kimin önce ölüp kimin sonraya kalacağı da belli değil tabii ama yine de söylemeden geçemeyeceğim
anne babanız göçüp gittiğinde, belli bir yaşa gelmiş bazı şeylerden içi geçmiş, özgüvensiz, pişman ve yapayalnız bir kadın olarak sudan çıkmış balık gibi kalacaksınız koca dünya karşısında haberiniz olsun.
Ağır ithamda bulunmadım sizin tüm konularınızı ele alarak yorumladım, yani tam da istediğiniz gibi yüzünüze vurdum,Gaybı yalnızca Allah bilir , siz hayatımla ilgili ne biliyorsunuz da bu kadar ağır ithamlarda bulunuyorsunuz. Sadece yazdıklarımla mutabilsiniz , insanların neler yaşadığını hangi sınavlardan geçtiğini kimse bilemez. Ben sadece bazı şeyler yüzüme vurulsun diye yazdım çünkü burada alıntı yapıp yazılanların hepsini biliyorum anlıyorum , ama bu kadar ağır yorum yapmaya gerek yok