- Konu Sahibi pazar pogaca
-
Konuştum kimsenin konuşmasına müsade etmiyor ki benim kızım siz karışmayın deyip kestirip atıyor . Zaten artık yalanlarda işin içine girmeye başladı erkek arkadaşımın atanmadığını falan söylüyor herkese , ki daha bir sürü şey
O degil de ikiniz de atanmadiysaniz ,ucretli öğretmen misiniz?Konuştum kimsenin konuşmasına müsade etmiyor ki benim kızım siz karışmayın deyip kestirip atıyor . Zaten artık yalanlarda işin içine girmeye başladı erkek arkadaşımın atanmadığını falan söylüyor herkese , ki daha bir sürü şey
Erkek arkadaşı atanmış, konu sahibi ücretli öğretmen. Konu sahibinin annesi damat adayı atanamadı diye yalan söylüyormuş çevrelerindeki insanlara.O degil de ikiniz de atanmadiysaniz ,ucretli öğretmen misiniz?
Evet bu sözleriniz de haklısınız , ama dediğim gibi yüzüme vurmak da can acıtıyor . Ama acı olsa da benim artık yüzleşmem gerekiyor .Ağır ithamda bulunmadım sizin tüm konularınızı ele alarak yorumladım, yani tam da istediğiniz gibi yüzünüze vurdum,
bazen bazı şeyleri kabullenmek zor oluyor haklısınız hakaret gibi algılanıyor, oysa sizin yazdıklarınızı size farklı bir pencereden yorumlayarak tekrar yazıyoruz, buna ağır itham diyemeyiz,
ancak sizin mevcut durumunuzun vehameti diyebiliriz, tam olarak bu noktada tekrar dönüp "ben ne yaşıyorum, neyin içindeyim" diye sorabilirsiniz mesela kendinize.
"Yapayalnız kalacaksınız" noktasında biraz incindiniz sanırım siz ama, 34 yaşında ve ailesi tarafından akraba evliliği yapması istenen, ailesi izin vermediği için sevdiği insanla evlenemeyen herhangi birisi de muhtemelen yapayalnız kalır zaten, bunun geleceği bilmekle falan alakası yok yani, yaşamın da kendi içerisinde alma verme dengesi var sonuçta, ne ekersen onu biçersin ne için mücadele edersen onu yaşarsın, mücadele etmezsen genelde yalnız ve mutsuz olursun, ki belirtmişsiniz zaten "kimseyle görüşmüyorum çünkü bu konuyu sorduklarında verecek cevabım yok" diye.
Evet erkek arkadaşınıza ümit verip haksızlık ediyorsunuz ve hakkına giriyorsunuz bekleterek. Kusura bakmayın ama gerçekler bazen acı.
Nesi ağır itham, hangisi yanlış? Erkek arkadaşınız böyle olsa hemen ayrıl, daha kalıbını dolduramıyor, annesinin lafından çıkamıyor derdik. Adamın aile kurma çocuk sahibi olma hakkı yok mu? Annenizle sizin keyfinizi kaç sene daha beklemesi gerekiyor? Açık konuşup dürüst oluyor musunuz yoksa az kaldı ikna ederim vs diyip oyalıyor musunuz? Ne tipi ne eğitimi kalmış, adamın arkasından yalan yanlış konuşulup iftira atılıyor. Anneniz kim ki elin adamına iftira atıp aşağılıyor? Sağa sola gidemezsin, koca lazımsa teyzenin oğluyla evlen diyen bir anneye fazla kıymet veriyorsunuz. Adamın aklı varsa hemen bitirir, saygı kıymet gördüğü biriyle evlenir.Gaybı yalnızca Allah bilir , siz hayatımla ilgili ne biliyorsunuz da bu kadar ağır ithamlarda bulunuyorsunuz. Sadece yazdıklarımla mutabilsiniz , insanların neler yaşadığını hangi sınavlardan geçtiğini kimse bilemez. Ben sadece bazı şeyler yüzüme vurulsun diye yazdım çünkü burada alıntı yapıp yazılanların hepsini biliyorum anlıyorum , ama bu kadar ağır yorum yapmaya gerek yok
Bilmem olabilir mi ?sadece gurbet mi sorun ?
başka şey olmasın
Son cümle hariç siz de haklısınız ki bende çok koydum kendimi onun yerine, çok zor bir durum , ama sevgi gibi kavramı unutup böyle destanlar yazmak kolay . Hadi ayrıl hadi durma , vallahi annem gibi konuştunuz.Nesi ağır itham, hangisi yanlış? Erkek arkadaşınız böyle olsa hemen ayrıl, daha kalıbını dolduramıyor, annesinin lafından çıkamıyor derdik. Adamın aile kurma çocuk sahibi olma hakkı yok mu? Annenizle sizin keyfinizi kaç sene daha beklemesi gerekiyor? Açık konuşup dürüst oluyor musunuz yoksa az kaldı ikna ederim vs diyip oyalıyor musunuz? Ne tipi ne eğitimi kalmış, adamın arkasından yalan yanlış konuşulup iftira atılıyor. Anneniz kim ki elin adamına iftira atıp aşağılıyor? Sağa sola gidemezsin, koca lazımsa teyzenin oğluyla evlen diyen bir anneye fazla kıymet veriyorsunuz. Adamın aklı varsa hemen bitirir, saygı kıymet gördüğü biriyle evlenir.
34 yaşına gelmişsin ve hâlâ her cümlende annenin baskısından söz ediyorsun. Bu artık mağduriyet değil, düpedüz sorumluluktan kaçmak. Kimse kusura bakmasın ama bu saatten sonra yaşadıklarının nedeni annen değil, cesaretsizliğin ve korkaklığın.Son cümle hariç siz de haklısınız ki bende çok koydum kendimi onun yerine, çok zor bir durum , ama sevgi gibi kavramı unutup böyle destanlar yazmak kolay . Hadi ayrıl hadi durma , vallahi annem gibi konuştunuz.
Kendimi köşeye sıkışmış gibi hissediyorum, bu yazdıklarım da galiba içimden taşanlar . Ben ailesini ikna edemeyen belki korkağın tekiyim , hiç kimseyle görüşmüyorum sırf sormasınlar diye çünkü kimseye diyecek bişeyim yok . 2 yıldır ailemi ikna edemiyorum gurbet diye vermek istemiyorlar gorusturdum de annem içime sinmedi dedi . Bu arada ben 34 yaşında bir kadınım , evet yas olarak büyük fakat belki hala cesaretsiz . Erkek arkadaşımla ikimiz de ogretmeniz , atandı gitti bende özel sektörde çalışıyorum, gurbet diye ailem istemiyor sonra bir sürü bahane buldular . Yok buradan bul yok daha yakışıklı daha zengin olsun diye diye beni böyle bekletiyorlar . Ha bende bekliyor muyum hayır hep konuştum dil döktüm , çeyiz bile aldım , asla konusunu bile açtırmıyorlar . Babam başta bişey demedi suan onunda fikri değişti. Bilmiyorum kaçmak çözüm mü ? Ama bunu yapsam içimde çoğu şey buruk kalacak . Ailem de yanımda olsun mutlu mesut yuvamı kurmak istiyorum, hergun dua ediyorum fakat bizimkiler o konu açıldığın da ağızlarından alev çıkıyor . Ha hiç mi istedikleri olmadı oldu , teyzemin oğlunu istedi annem , yada kendisinin yakısıklı buldugu uzaktan bir akraba ,. Tabiki de bana göre çok yanlış ben istemedim sonra oda vazgeçti . Suan sadece beklemedeyiz . Erkek arkadaşım da artık beklemek istemiyor , ailemle konuşmamı ona göre yolumuzu çizelim diyor . Sanki herkese rezil oluyorum kaç yaşında kadınım elimde mesleğim var ama aileme söz geçiremiyorumama hayatım sanki ellerimden kayıp gidiyo
Annen baban çok baskın karakterler seni pıstırmışlar çok afedersin bir de bahaneleri çok saçma hani düzgün birisi anladığım kadarıyla beyefendi daha yakışıklı olsun daha zengin olsun demeleri çok saçma bahaneler olarak geldi yine siz bilirsiniz ama aileniz sizi kendi istedikleri gibi biriyle evlendirmek istiyor sizin tercihleriniz istekleriniz pek onları ilgilendirmiyor onları karşınıza alıp evlenmekte olmaz arayı bir şekilde bulmanız lazım hemen istemek nikah yapmaznız lazım zamanla alışırlar acele edin heleki çocuk istiyorsanızYani annem tanıştı sadece , sadece içime sinmiyor ama annem içine sinme umuduyla gitmedi zaten yolda giderken bile hep olumsuz şeylerden bahsetti, çocuğu gördü ve eminim ki tipini beğenmedi , çünkü annemin tip algısı hep esmer ve uzun boylu.