Yönetici asistanı...

Bana da garip geldi ben de yapıyorum yönetici asistanlığı ve çok büyük bi kurumda.
Bizim ne genel müdür ne yönetim kurulu üyeleri asla aramaz.
Yüz kişi önce görüşür en son üst düzey yöneticiyle tanıştırılır.

Fakat çok ekstra bi özelliğiniz var mı?mesela çince falan mı biliyosunuz?
Yani aradıysa da çok ekstra bi özelliğiniz olmalı.

Tatminkar ücret yazıyor o halde ücret fazla olacak diye mi düşündünüz cidden? Asgari ücretin bir tık yukarısını bu şekilde tanımlıyor çoğu denyo firma.

Ayrıca "patronun sağ kolu olabilecek" diye özellikle belirtilmesi, bizzat patronun araması... Biz paranoyaklık yapmıyoruz adamın metres arıyorum diye pankart açmadığı kalmış. Yönetici asistanları "tatmin edici" ücreti ancak çok büyük ve kurumsal firmalarda çalıştıklarında alırlar, öyle firmalar da patronun sağ kolu olabilecek gibi tanımlamalar kullanmaz, ayrıca mutlaka deneyimli eleman isterler. Patronlarının iş başvuru yapan birini bizzat aramasını söylemiyorum bile.

Bir arkadaşım uzun seneler önce yeni mezunken ( kendisi de yönetici sekreterliği mezunu) bu şirkette çalışmıştı kısa bir süre. Büyük saat firması deyince aklıma o firma geldi ve evet o firmaymış, konu sahibine de çekincelerimi anlattım çünkü arkadaşım pek memun kalmamıştı patronunun davranışlarından.

Bunu konu sahibine anlattım yani sır veya gizli bir şey değil aslında siz de merak etmişssiniz buraya da yazayım.

Ayrıca nacizane on beş senelik kurumsal iş hayatım var buna dayanarak tekrar ediyorum. Hiçbir patron kendisi aramaz işe alacağı adayı. Kurumsal diyoruz bakın İK neden var ? Evet yol ve konaklama masrafları da karşılanır ama ilk etapta, daha adayı görmeden niteliklerini test etmeden bu tarz bir ısrar ve yaklaşım bana hiç profesyonelce gelmedi.

Ekleme : Tatminkar ücret de resmen olta. Yine kurumsal firmalar diyeceğim ama evet hiçbir firma ilana ücreti yazmaz, ücret yüz yüze konuşulur.

Ayrıca baba mesleğini sormak da ne demek ? Adam işini sağlama alıyor baba polis falansa diye heralde. Neyse ben konu sahibine uyarımı yaptım sonuçta kendi hayatı karışmak bize düşmez. Bir yere kadar uyarabiliriz.

Niye asilsinlar size yahu, amma abartiyorsunuz... Bu sadece bir is basvurusu, hemen hikaye yazmayin.
Buyuk firmalarin sehir disindan gelebilecek adaylarina bilet, konaklama vs destek saglamasi gorunen bir sey. Rahat olun, size asilan yok yani. Ama bu sekilde bir paranoyaniz varsa hic baslamayin bence. Her seyden killanip insanlarin gunahini alacakmissiniz gibi geldi bana. Bu kadar huylaniyorsaniz, genelinin kadin personeli oldugu alanlara, islere bakin. Daha simdiden profesyonel olarak bakmadiginiz belli oldu bu ise. Ben girseniz bile uzun omurlu bir is olacagini sanmiyorum. Adam sag kolu olabilecek bir yardimci ariyorsa ayaklari yere saglam basan, bu isi iyi kivirabilecek birini ariyordur. Yaninda yurutunce kendisine asildi mi sanacak bir kadini anlar ve istemez bile, soyleyeyim. Bu cok sig bir bakis acisi.

Kaç senelik kurumsal tecrübeye dayanarak yazdımız bunu çok merak ettim. Gerçekten.

Bir arkadaşım uzun seneler önce yeni mezunken ( kendisi de yönetici sekreterliği mezunu) bu şirkette çalışmıştı kısa bir süre. Büyük saat firması deyince aklıma o firma geldi ve evet o firmaymış, konu sahibine de çekincelerimi anlattım çünkü arkadaşım pek memun kalmamıştı patronunun davranışlarından.

Bunu konu sahibine anlattım yani sır veya gizli bir şey değil aslında siz de merak etmişssiniz buraya da yazayım.
Ayrıca nacizane on beş senelik kurumsal iş hayatım var buna dayanarak tekrar ediyorum. Hiçbir patron kendisi aramaz işe alacağı adayı. Kurumsal diyoruz bakın İK neden var ? Evet yol ve konaklama masrafları da karşılanır ama ilk etapta, daha adayı görmeden niteliklerini test etmeden bu tarz bir ısrar ve yaklaşım bana hiç profesyonelce gelmedi.

Ekleme : Tatminkar ücret de resmen olta. Yine kurumsal firmalar diyeceğim ama evet hiçbir firma ilana ücreti yazmaz, ücret yüz yüze konuşulur.

Az daha aciklama yapmasaydin cvmi yollucaktim o sirkete olayi cozebilmek icin. Kendimi KK icin kurban edicektim :KK48:

kızlar merhaba, benim konularımı bilenler vardır. Şuan boşanma aşamasında oldugum bir evliliğim var. Şehir değiştirdim ve harıl harıl iş arıyordum.
Başvurularımdan bi tanesi az önce geri döndü. Ama bu iş yeri şuan bulunduğum şehirde değil istanbulda.
Türkiyenin en büyük saat firmalarından biri. Konum olarak ise yönetici asistanlığı.
Aslında istanbulda yaşamayı hic düşünmezdim ama bu iş ilanında aranan özellikler bana cuk oturuyodu bide ek olarak gözlerimi aynı şöyle yapan:confused: bi ifade vardı ' TATMİNKAR ÜCRETLE yöneticinin sağ kolu olabilecek bayan asistan'. Öyle işte.. Az önce arandım. Direkte firma sahibi aradı şaşırdım. Pazartesi günü uygunsanız uçak biletlerinizi aldırayım gelin, havaalanındanda alınacaksınız gelmekte tereddüt etmeyin şartlarımızın sizi memnun edeceğine eminim dedi. Bide nereli olduğumu ve babamın işini sordu :/ onu anlamadım. Belkide aile yaşantısına önem veriyordur ama ben boşanıyorum.oralara gidipte bu yüzden olmaz derlerse bide bana... Kendimi bi garip hissettim. Yada işe alındım diyelim Şimdi taa istanbula gidipte bu işi devam ettiremezsem ortada kalırmıyım diyede korktum.
Benim pek iş deneyimimde yok bi iki ay biyerde çalışmıştım sadece. Çünkü daha gecen yıl mezun oldum.
Bide dizilerde olurya hani patron asistanına asılır falan yada firmadaki herkes onların dedikodusunu falan yapar.
Öyle şeyler oluyormu gercekten? Siz ne düşünüyosunuz bu yönetici asistanlığı konusunda? Böyle bir iş yapanız var mı? Bide bu firma türkiyenin en büyüklerinden yani sahibi olan adamda bi Koçlar Sabancılar kadar tanınır sayılır. Zaten direk o arayıncada şoka girdim.
Tavsiyeleriniz varsa bekliyorum kızlar şimdiden teşekkür ederim herkese. Gideyim mi gitmeyeyim mi?
Ay sakın gitmeyin ne mümasebet ya neden sixin uçak biletinizi alıyor ayrıca patrona mı düşmüş aramak????????
Ahlaksız tekliflere karşı hazırlıklı olun kurumsal bir şirket olsaydı zaten patron asla arayıpta size öyle şeylrr söylemezdi aman diyeyim çok dikkatli olun!!

Hiç profesyonelce gelmedi bana da.
Babanın mesleğinden adama ne?
Nikahına mı alacak?
Direk arayan kişinin o olduğunu nereden biliyorsunuz?
Belki adamın adını kullanıp başkası aradı.
Ben olsam ben de kıllanırdım.
Bu arada bir dönem yönetici asistanlığı yaptım.
Patronum da çok yakışıklı ve çok zengindi.
Değil asılmak bir gram yanlış hareketi olmadı. ;)

Çok dikkatli ol
Böyle bir kurumda yönetici aramaz
İnsan kaynakları arar ve tecrübesiz birinin uçak masraflarını da vermezler
Kesinlikle katılıyorum...
Benim başıma geldi nemalesefki burada şirket adını vermeden hemen kısaca anlatayım 1 yıllık evliydim ve yönetici asistanı olarak iş başvurularında bulundum x şirket insanlaynaklarından arandım görüştüm sizi yöneticimiz aynı zamanda patronumuzla görüştürücez dediler buraya kadar herşey tamam.Neyse iş konusunda konuştuk falan lafı şuraya getirdi direk size bir soru sorucam bana düşünmeden cevap verin lütfen.Hobaaa dedim ne gelicek acaba iş seyehatindeyiz rezervasyon yapıldı ancak yanlışlık olmuş ve tek oda var ayırtılan başka da otel yok civarda neyaparsınız???
:KK57:

Benim başıma geldi nemalesefki burada şirket adını vermeden hemen kısaca anlatayım 1 yıllık evliydim ve yönetici asistanı olarak iş başvurularında bulundum x şirket insanlaynaklarından arandım görüştüm sizi yöneticimiz aynı zamanda patronumuzla görüştürücez dediler buraya kadar herşey tamam.Neyse iş konusunda konuştuk falan lafı şuraya getirdi direk size bir soru sorucam bana düşünmeden cevap verin lütfen.Hobaaa dedim ne gelicek acaba iş seyehatindeyiz rezervasyon yapıldı ancak yanlışlık olmuş ve tek oda var ayırtılan başka da otel yok civarda neyaparsınız???
Hahaha ne cevap verdiniz cok merak ettm

Fergul123 Fergul123 eger gorusmeye gitmeye karar verirsen bizi bilgilendirirmisin burdan?
Isigin geyigi bi yana... bende onumuzdeki aylarda Turkiyede is basvurulari yapmaya baslicam. Magazacilik istiyorum ama Büro Yönetimi ve Yönetici Asistani mezunuyum belki o alanda basvuru yapmak zorunda kalirim. Ve ben Türkiyedeki is görüsmelerinden korkuyorum :KK17::KK17::KK17:

:oha:

Hahaha ne cevap verdiniz cok merak ettm
Ben evliyim ve bir eşim var beni evde bekleyen gider lobide uyurum dedim..hiç düşünmeden size bu cevabı verebilirim dedim kibarca(içimden:vay şerefsiz pislik bana asılıyor Allah belanı versin senin hayvan!! Öküz domuz ayı sayıyorum tabi...)
Neyse adamın cevap:Hibele hanım ama çalışmak istediğiniz pozisyon profesyonellik gerektiren bir pozisyon sizin böyle düşünmeniz beni üzdü!
Ben şok ben iptal :oha:

Ben evliyim ve bir eşim var beni evde bekleyen gider lobide uyurum dedim..hiç düşünmeden size bu cevabı verebilirim dedim kibarca(içimden:vay şerefsiz pislik bana asılıyor Allah belanı versin senin hayvan!! Öküz domuz ayı sayıyorum tabi...)
Neyse adamın cevap:Hibele hanım ama çalışmak istediğiniz pozisyon profesyonellik gerektiren bir pozisyon sizin böyle düşünmeniz beni üzdü!
Ben şok ben iptal :oha:
Tiksiniyorum bu tip insanlardan yaaa

Fergul123 Fergul123 eger gorusmeye gitmeye karar verirsen bizi bilgilendirirmisin burdan?
Isigin geyigi bi yana... bende onumuzdeki aylarda Turkiyede is basvurulari yapmaya baslicam. Magazacilik istiyorum ama Büro Yönetimi ve Yönetici Asistani mezunuyum belki o alanda basvuru yapmak zorunda kalirim. Ve ben Türkiyedeki is görüsmelerinden korkuyorum :KK17::KK17::KK17:
Vazgectim gibi:)

Tiksiniyorum bu tip insanlardan yaaa
Eşi ve çocuklarının olduğu çerçeveye takıldı gözüm eşi ve çocukları vardı fotoğrafta onların adına çok üzüldüm..Eşine baktım internetten hemşeriymişiz arayıp eşiniz iğrenç birisi bir dost deyip kapatmak istedim:KK62:

Beni de gecen bulent eczacibasi aradi
Once bir sasirdim,
Sen niye aradin la dedim ahahahaa :))

Cok dikkatli ol
Anlattigin gibiyse hic inanma.
Bizim patron sabancilarin yaninda adeta
Mahalle arasi bakkal
Yani bakkal bile degil birak is ilanina donmeyi
Biz aradigimiz da dahi acmaz telini.

Back
X