- 16 Eylül 2013
- 555
- 144
- 53
- Konu Sahibi Maria_Puder
-
Bence bir kere kesinlikle bakımlı olmalısın. Ucuz bakımdan değil ; karizmatik bakımdan bahsediyorum.merhabalar,
bugün bir tekstil firmasına görüşmeye gittim. Şirket sahibinin asistanlığını yapıcam eğer olumlu olursa. ki % 90 olumlu olacak müdür beyin kararı.
daha önce 1 yıl muhasebecilik yaptım. yönetici asistanlığı biraz farklı.
iyi bir yönetici asistanı olmak için ne yapmak gerekir? Püf noktaları nedir bu mesleğin ?
merhabalar,
bugün bir tekstil firmasına görüşmeye gittim. Şirket sahibinin asistanlığını yapıcam eğer olumlu olursa. ki % 90 olumlu olacak müdür beyin kararı.
daha önce 1 yıl muhasebecilik yaptım. yönetici asistanlığı biraz farklı.
iyi bir yönetici asistanı olmak için ne yapmak gerekir? Püf noktaları nedir bu mesleğin ?
sigara kullanmıyorum neyse ki :)Bence bir kere kesinlikle bakımlı olmalısın. Ucuz bakımdan değil ; karizmatik bakımdan bahsediyorum.
Sigara kullanıyorsan baştan -1 başlarsın zaten.
Kılık kıyafet,saç bunlar çok önemli.
Bir de duruş tabi. Hayatından bezmiş gibi görünmezsen bence iyi bir başlangıç olur.
Bir de fazla yalakalık yapmamak lazım bence. sonra alıştırıyorsun karşındaki insanı. Yaptıkların senin görevin haline dönüşür.
Hakkında hayırlısı ben de çok heycanlıydım ama sonra her şey monotonlaşıyor. ilk günleri atlat gerisi gelir. Bir de izin konuları hep sıkıntı oluyordu hep göz önünde olunca siz olmayınca göze batıyor. Bir de farklı bir tavsiye ama herşeyi bil ama hiç konuşma her konuda büyük yerlerde laf daha çok olur.Önerileriniz için teşekkürler.. hepsi benim için çok kıymetli.
müdür bey yıllarca resmi bir kurumda müdürlük yapmış. hala da özel sektörde bir çok yerde aktif olarak görev yapıyor. haliyle beklentisi biraz yüksek.
görünüşüme her yerde her zaman dikkat ediyorum onda sıkıntı yaşamam belki ama benim heyecanlı bir kişiliğim var. bu da hata yapmama sebep oluyor. bunun önüne nasıl geçebilirim ?
bu arada müdür bey yurt dışında, cuma günü dönecek.inşallah olumlu döner bana .
maşallah 14 yılyaklaşık 14 yıldır yönetici asistanlığı yapan biri olarak söylüyorum
en önemli şey saygılı ve güleryüzlü olmak canım
BenIpek belirtmiş sigara kullanmak kullanmamak önemli
ben kullanıyorum ama idare ediyorum bir şekilde :)
ama yöneticiler kullanmayanı tercih ediyorlar
gereğinden fazla konuşulmamalı
hatırlatmalar çok önemli
gelenine gidenine nezaketli olunmalı
müdürün yoksa gelen kişiye o gelene kadar çay kahve v.s. ilgilenilmeli
telefon kayıtları titizlikle tutulmalı..
ve tabii izinler sorun oluyor biraz.. yöneticinin eli ayağı oluyorsun
inşallah istediğin gibi olur
Allah yardımcın olsun meslektaşım :)
evet tanımak çok önemli. ne düşündüğünü ne yapacağını kestirebilmek önemli.Aslında birçok kişi söylemesi gerekeni söylemiş.
Sır tutabilmek, sakin ve güler yüzlü aynı zamanda ciddi olabilmek çok önemli.
Uluslararası bir firmada genel müdürün asistanlığını yapıyorum 6 ay oldu yeni müdürüm atanalı ve zor bir insan anlamak tanımak zor birçok şey bekliyor ama ne beklediğini napmak istediğini öğrenemiyorsun izin almak tam anlamıyla problem tüm planımı ona göre yapmak durumundayım.
Yöneticiden yöneticiye farkediyor yöneticinin önce ne beklediğini nelerden haz etmediğini öğrenmen gerekli böylelikle onunla iletişimin daha sağlıklı olacaktır. Not herşeyi düzenli bir şekilde not almalısın.
Başarılar.
canım ben belediye şirketindeyimmaşallah 14 yıl
bu kadar tecrübe ne kadar maaş getiriyor size ?
bana net maaş söylenmedi ama maaş dolgun şüphen olmasın dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?