Yönetici asistanlığı yapan arkadaşlar ?

Maria_Puder

iç güveysinden hallice
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
555
144
53
merhabalar,
bugün bir tekstil firmasına görüşmeye gittim. Şirket sahibinin asistanlığını yapıcam eğer olumlu olursa. ki % 90 olumlu olacak müdür beyin kararı.
daha önce 1 yıl muhasebecilik yaptım. yönetici asistanlığı biraz farklı.
iyi bir yönetici asistanı olmak için ne yapmak gerekir? Püf noktaları nedir bu mesleğin ?

İlk etapta yapabileceğiniz tek şey firma içini ve sürekli irtibat halinde oldukları kişi ve kurumları tanımaya çalışmak olacaktır. Zaten sonrası kendiliğinden gelişir yöneticinin asistan anlayışına ve tutumuna göre.. Hayırlı olsun.

Çok dikkatli olmanız gerekiyor.
Hızlı kararlar almak gerekiyor.
Güleryüzlü olmak gerekiyor..
İletişiminiz kuvvetli olmalı.
Çok kitap okuyun. Gündemi çok iyi takip edin..
Çıkabilecek olası problemlere hazır olmak için devamlı bir b planınınz olmalı..
Nezaket kurallarına çok çok önem vermelisiniz..
Zamanla alışırsınız.
Allah yardımcınız olsun.

Bence bir kere kesinlikle bakımlı olmalısın. Ucuz bakımdan değil ; karizmatik bakımdan bahsediyorum.
Sigara kullanıyorsan baştan -1 başlarsın zaten.
Kılık kıyafet,saç bunlar çok önemli.
Bir de duruş tabi. Hayatından bezmiş gibi görünmezsen bence iyi bir başlangıç olur.
Bir de fazla yalakalık yapmamak lazım bence. sonra alıştırıyorsun karşındaki insanı. Yaptıkların senin görevin haline dönüşür.

Sürekli söylenenleri not almanız gerek aman hafızam iyi demeyin belli bir süre sonra kimin kime ne not bıraktığı çorba oluyor. Güler yüzlü olun ama gereksiz insanlarla da fazla muhabbet etmeyin devamını bekliyorlar .Sürekli kendinizi geliştirip açık sözlü olun hatta biraz dominant olun çünkü bazen insiyatif sizde olabilir.

Sürekli not alın,yöneticinizin söylediklerini unutmayın. Hatta araştırmalar yapın. Mesela ben resmi bir kurumdayım ve belirli gün ve haftaları araştırır etkinlik programı hazırlıyorum kendiliğimden. onun dışında yönetici asistanı olmanın avantajları dikkatinizi çeken şeyleri, ve fikirleri yöneticinize iletme yakınlığı olması. firma ile ilgili değişik güzel fikirleriniz varsa bunları ona iletebilirsiniz. Ve yöneticinizin irtibatta olduğu kişileri, firmaları öğrenmelisiniz,tanımalısınız ... zamanla olacak bişey bu da. mesela randevuya gelenlere güleryüzlü ve yardımcı olunuz. Başkalarının da beğenisini kazanmış olursunuz. Sırtınız yere gelmez.

herkesin yazdığını okudum farklı yazacağım tek şey sır tutmak, yöneticinizin özel hayatını da bileceksiniz ama hep herseyı bılmemezlikten geleceksiniz. başarılar.

Önerileriniz için teşekkürler.. hepsi benim için çok kıymetli.
müdür bey yıllarca resmi bir kurumda müdürlük yapmış. hala da özel sektörde bir çok yerde aktif olarak görev yapıyor. haliyle beklentisi biraz yüksek.
görünüşüme her yerde her zaman dikkat ediyorum onda sıkıntı yaşamam belki ama benim heyecanlı bir kişiliğim var. bu da hata yapmama sebep oluyor. bunun önüne nasıl geçebilirim ?
bu arada müdür bey yurt dışında, cuma günü dönecek.inşallah olumlu döner bana .

sigara kullanmıyorum neyse ki :)
karizmatik bakım derken , sade şıklıktan mı bahsediyorsunuz acaba ?
ben böyle anladım da , teyit edeyim istedim

Hakkında hayırlısı ben de çok heycanlıydım ama sonra her şey monotonlaşıyor. ilk günleri atlat gerisi gelir. Bir de izin konuları hep sıkıntı oluyordu hep göz önünde olunca siz olmayınca göze batıyor. Bir de farklı bir tavsiye ama herşeyi bil ama hiç konuşma her konuda büyük yerlerde laf daha çok olur.

yaklaşık 14 yıldır yönetici asistanlığı yapan biri olarak söylüyorum
en önemli şey saygılı ve güleryüzlü olmak canım
BenIpek belirtmiş sigara kullanmak kullanmamak önemli
ben kullanıyorum ama idare ediyorum bir şekilde :)
ama yöneticiler kullanmayanı tercih ediyorlar
gereğinden fazla konuşulmamalı
hatırlatmalar çok önemli
gelenine gidenine nezaketli olunmalı
müdürün yoksa gelen kişiye o gelene kadar çay kahve v.s. ilgilenilmeli
telefon kayıtları titizlikle tutulmalı..
ve tabii izinler sorun oluyor biraz.. yöneticinin eli ayağı oluyorsun
inşallah istediğin gibi olur
Allah yardımcın olsun meslektaşım :)

Aslında birçok kişi söylemesi gerekeni söylemiş.
Sır tutabilmek, sakin ve güler yüzlü aynı zamanda ciddi olabilmek çok önemli.

Uluslararası bir firmada genel müdürün asistanlığını yapıyorum 6 ay oldu yeni müdürüm atanalı ve zor bir insan anlamak tanımak zor birçok şey bekliyor ama ne beklediğini napmak istediğini öğrenemiyorsun izin almak tam anlamıyla problem tüm planımı ona göre yapmak durumundayım.

Yöneticiden yöneticiye farkediyor yöneticinin önce ne beklediğini nelerden haz etmediğini öğrenmen gerekli böylelikle onunla iletişimin daha sağlıklı olacaktır. Not herşeyi düzenli bir şekilde not almalısın.

Başarılar.

maşallah 14 yıl
bu kadar tecrübe ne kadar maaş getiriyor size ?
bana net maaş söylenmedi ama maaş dolgun şüphen olmasın dedi

evet tanımak çok önemli. ne düşündüğünü ne yapacağını kestirebilmek önemli.
inşallah başarabilirim. gerçi daha kabul edildiğim bile meçhul ama :)

bir de kafama takılan şöyle bir durum var :
benden önce 2 aday görüşüp çıktı. benimle görüştükten sonra müdür bey beni aşağıda arabaya kadar geçirdi. eşim arabada beni bekliyordu.eşimle tanıştı, kızımı sevdi. memnun ayrıldı iki taraf da.
eşim olumlu sonuçlanacağını söylüyor . .. sizce de öyle olabilir mi ?
kpss ye hazırlandım atanamadım ama bu işi alırsam atanmış gibi sevinicem çünkü çok içime sindi.

maşallah 14 yıl
bu kadar tecrübe ne kadar maaş getiriyor size ?
bana net maaş söylenmedi ama maaş dolgun şüphen olmasın dedi
canım ben belediye şirketindeyim
maaşım iyi çok şükür
lise mezunuyum bide o yüzden halime bin şükür
yönetici asistanlığında özellerde de iyi maaş var bildiğim kadarıyla
hayırlısı artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…