• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorgunluktan kurtulmam için yardım lütfen

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Arkadaşlar boyum 155.
Kilom 42-43 arası değişiyor.
Yaşım 23.

Benim derdim çok çabuk yoruluyor olmam. Bence beslenmemden kaynaklanıyor.

Yediklerim:
Genelde kahvaltı yaparım.
Öğlenleri atıştırırım. Bazen hiç yemem.
Akşam makarna pilav ya da patates, et (köfte, kızartma), pizza gibi bişeyler yerim genelde. çorba da yapıyorum arada. en çok makarna pilav ama. kolay diye.
meyve çilek ve erik dışında yemem, sebzelerden taze fasulye, bezelye, bamya, patlıcan, ıspanak ve kabak yerim.
bakliyat tüketmem nerdeyse.
kırmızı eti sık tüketirim. salam sucuk sosis üçlüsünü de yerim.
hamur işi severek yerim ama çok sık değil.
tatlıyla aram yoktur. puding ve dondurma yerim sadece.
süt ve süt ürünlerine bayılırım ve mutlaka her gün tüketirim.

Sabah 9.30 da yorgun uyanıyorum. İşe arabayla geliyorum merdivenleri çıkana kadar enerjim bitiyor. Sonra bütün gün masada oturuyorum, akşam 5'te eve gidiyorum. kendimi bi koltuğa atıyorum akşam 8-9 a kadar. sonra bişeyler yiyip 11 gibi yine uyuyorum. ve yine yorgun uyanıyorum.

bu döngüden kurtulamadım.
sürekli yorgunum. iştahım da sadece sevdiğim yiyeceklere karşı.
meyve yiyemediğim için suyunu içiyorum ama pek yararlı olmuyor galiba.
Yememe içmeme dikkat etmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum?

(Kilo almak da istemiyorum en fazla 44 oldum şimdiye kadar o da hep karın kısmına gitti kocaman göbeğim oldu)

tamam en kısa sürede baktıracağım.
yaz günü bile çok üşüyorum sürekli pamuklu çorap da gidiyorum. gece de boynuma kadar örtünüyorum.
daha önce kan tahlilinde kansızlık yok değerlerin normal demişti doktor.
tekrar baktıracağım.

ay bende de var yorgunluk
Annem 53 yaşında. ben 23. beraber mutfaga girsek, ben bikaç saat sonra yoruldum belim koptu diyip salona atıyorum kendimi, annem aynı enerjyle yemek hazırlamaya devam ediyor :D yaşımdan başımdan her şeyimden utanıyorum
çok çabuk yoruluyorum
şu an istanbuldayım, 1 saat uzaklıkta bi yere gitmek zulum benim için. eve gelince mutlaka yatar uyurum
ben de senin gibi iyi besleniyorum aslında, ama yorgunluga çözüm bulamadım, kahve içmek falan da açmıyor uykumu. eger uykum gelmişse, masa başındaysam orda uyurum. Burger kingte mesaj çekerken uyuy kalmışlıgım vardır ya :D
burnumda kemik problemi var, spor yaparken agzımdan nefes alıyorum. yorgunlugumun sebebi de bu diye düşünüyorum. senin de bu olabilir belki ?

bende de kansızlık yok. az spor yapıyoruz belki ondandır :)

Aynı dertten muzdaripim (:

Dahiliyeye defalarca gittim, bütün değerlerim normal elhamdülillah.
Ama bu yorgunluk geçmiyor.
Iki sebebi olduğunu düşünüyorum.

Burun kemiğim eğri benim ve sanırım alerjim de var.
Sabahları yorgun kalkıyorum demişsiniz, uykumuzda iş güç yapmadığımıza göre solunumda problem var ki yorgun kalkıyoruz.
Siz de bir kbb'ye gidip sorun var mı yok mu öğrenin.

Diğer neden de muhtemelen kilo.
Bir doktor ölçüm yapıp yağımın yetersiz olduğunu söylemişti.
54-55 kilo olduğumda daha iyi hissediyorum sanki ben de kendimi, ama o kilolarda tutunamıyorum bir türlü.

Burnumu düzelttirsem, biraz kilo alsam ve spora başlasam düzeleceğini düşünüyorum bu durumun.

belirtilerin aynı bende de var sabah uykulu ve yorgun uyanıyorum merdiven zor çıkıyorum gün içinde sürekli bi halsizlik...ben 5 senedir tedavi görüyorum troid hastasıyım bende bi TSH baktır derim sağlık ocağına gidip

bir keresinde tv de izlemiştim. eczacı bir adam vardı. sürekli yorgunum. uyuşukluk hali var diyenler için

sabahları kızarmış ekmeğin üzerine halis zeytinyağı ve kekik koysunlar demişti. bunu yapanlar pire gibi olurlar demişti.

bide bence çok fazla karbonhidrat tüketiyosun. protein ağırlıklı beslen. ama öyle işlenmiş ürünler değil(salam,sucuk,sosis yeme)
köfte ,kavurma, haşlanmış tavuk,balık tarzı şeyler ye. yeşilliği de bol tüketmeye çalış. salatanı büyük yap. bide akşamları yarım saat yürüyüş yap. hep oturma.tembellik tembelliği getirir. mesela eve gelirken 3 durak önceden in yürü vs.

protein kas kütleni arttırır seni güçlendirir. bunları yaparsan çoookkk farkedicek. özellikle yürüyüşü ihmal etme.

Ilgiyle takip edeceğim bende öyleyim çünkü kolumu kaldıracak halim yom 1 aydır

benim de özellikle yaz aylarında daha da artıyor. ama sürekli var yorgunluk. vitamin takviyesi kullandım Y..plus diye biraz sanki işe yarıyor gibiydi.

ay bende de var yorgunluk
Annem 53 yaşında. ben 23. beraber mutfaga girsek, ben bikaç saat sonra yoruldum belim koptu diyip salona atıyorum kendimi, annem aynı enerjyle yemek hazırlamaya devam ediyor :D yaşımdan başımdan her şeyimden utanıyorum
çok çabuk yoruluyorum
şu an istanbuldayım, 1 saat uzaklıkta bi yere gitmek zulum benim için. eve gelince mutlaka yatar uyurum
ben de senin gibi iyi besleniyorum aslında, ama yorgunluga çözüm bulamadım, kahve içmek falan da açmıyor uykumu. eger uykum gelmişse, masa başındaysam orda uyurum. Burger kingte mesaj çekerken uyuy kalmışlıgım vardır ya :D
burnumda kemik problemi var, spor yaparken agzımdan nefes alıyorum. yorgunlugumun sebebi de bu diye düşünüyorum. senin de bu olabilir belki ?

evet ya şimdi işten eve yürüyerek gidicem, of sonra 2 saat yatarım artık :(
burnumda şimdiye kadar bir sorun olmadı ama eşim ağzın açık oluyor uyurken diyor. nefes alamıyor olabilirim.

bende de kansızlık yok. az spor yapıyoruz belki ondandır :)

hiiiiiç spor yapmam. pilates topum evde öyle duruyor.

Aynı dertten muzdaripim (:

Dahiliyeye defalarca gittim, bütün değerlerim normal elhamdülillah.
Ama bu yorgunluk geçmiyor.
Iki sebebi olduğunu düşünüyorum.

Burun kemiğim eğri benim ve sanırım alerjim de var.
Sabahları yorgun kalkıyorum demişsiniz, uykumuzda iş güç yapmadığımıza göre solunumda problem var ki yorgun kalkıyoruz.
Siz de bir kbb'ye gidip sorun var mı yok mu öğrenin.

Diğer neden de muhtemelen kilo.
Bir doktor ölçüm yapıp yağımın yetersiz olduğunu söylemişti.
54-55 kilo olduğumda daha iyi hissediyorum sanki ben de kendimi, ama o kilolarda tutunamıyorum bir türlü.

Burnumu düzelttirsem, biraz kilo alsam ve spora başlasam düzeleceğini düşünüyorum bu durumun.

benim de kilom az işte. aslında 44-45 boyuma göre ideal ama çıkamıyorum o kiloya. gece yiyip yatıyorum, yağlı falan yiyorum olmuyor. bir de meyve yemem lazım, vitamin alamıyorum bence.

belirtilerin aynı bende de var sabah uykulu ve yorgun uyanıyorum merdiven zor çıkıyorum gün içinde sürekli bi halsizlik...ben 5 senedir tedavi görüyorum troid hastasıyım bende bi TSH baktır derim sağlık ocağına gidip

annemde vardı tiroid belki bende de vardır baktırayım.

bir keresinde tv de izlemiştim. eczacı bir adam vardı. sürekli yorgunum. uyuşukluk hali var diyenler için

sabahları kızarmış ekmeğin üzerine halis zeytinyağı ve kekik koysunlar demişti. bunu yapanlar pire gibi olurlar demişti.

bide bence çok fazla karbonhidrat tüketiyosun. protein ağırlıklı beslen. ama öyle işlenmiş ürünler değil(salam,sucuk,sosis yeme)
köfte ,kavurma, haşlanmış tavuk,balık tarzı şeyler ye. yeşilliği de bol tüketmeye çalış. salatanı büyük yap. bide akşamları yarım saat yürüyüş yap. hep oturma.tembellik tembelliği getirir. mesela eve gelirken 3 durak önceden in yürü vs.

protein kas kütleni arttırır seni güçlendirir. bunları yaparsan çoookkk farkedicek. özellikle yürüyüşü ihmal etme.

evde has zeytinyağı var yarından itibaren yapıcam.
fazla karbonhidrat alıyorum haklısınız. ekmek falan çok tüketirim hemen karnım doysun diye.
yumurta falan yesem iyi olacak. bundan sonra düzgün besleneceğim. ama şimdi eve gidince yorulurum yemek de yapamam :))) şaka bi yana tavsiyelerinizi uygulayacağım.

Son düzenleme:
eczanelerde pharmaton diye bir vitamin ilacı satılıyor..kesinlikle kullanmanı tavsiye ederim bana dua edersin..ben de bir ara öleydim kullandım ve enerjim normale dönmüştü. hem iştah da açıyor sürekli bişeyler yemek istiyorsun. fiyatı biraz pahalı ama sanırım 40 tl civarı olması lazım.30 tane var içinde yani bir aylık..bbi dene istersen

Son düzenleme:
bendede var çok yorgunum ve üşüyorum. eşim kansızlık var sende diyordu. bu ayda hastalanmadım sağlık ocağına gittim hem gebelik testi hemde kan testi yaptırdım bütün değerler normal çıktı ama benim çok tansiyonum düşüyor, yorgun oluyorum, sabaha karşı üşüyorum, yazın sıcağında ayak ve el parmaklarım buz gibi :44: doktor dedi hormon testi yaptır. yakın zamanda hastaneye gidip yaptırcam:40:

Kandaki değerlerde eksiklik, vitamin eksikliği, troit değerlerindeki anormallik, beslenme, uyku... bunlar bu tür problemleri yaşamamızdaki nedenler.

Bir kan tahlili yaptırarak kandaki eksikliklere, vitamin eksikliklerine ve Troit değerlerinize baktırın, herkes baktırmalı ihmale gelmez.
Bunlardan oluşan birşeyse beslenme şekilleri ve ek vitaminlerle gideriliyor. Troit ise ancak ilaç takviyesi oluyor.

Gelirsek... bu sorun bende var. Uyku problemi. Gece uyuduğumuzu zannederiz fakat kaliteli uyumamışızdır. Ya nefesimiz habire kesiliyordur (biyolojik nedenler), ya habire uyanıyoruz uykumuz bölünüyordur... Bizi tedavi eden ve dinç olmamızı sağlayan o NREM uyku döngüsüne giremiyorsak bu yorgunluk devam eder gider, ve en nihayetinde sağlığımız iyice bozulur.

Bunun için de uyku merkezleri var. Zahmet edip de bir gidemedim :) Kalitesiz uyumanızdaki faktörü araştırıp size çare oluyorlar. Bazı hastanelerin o bölümleri mevcut. Fakat üşenmemek gerekiyor tabi.

eczanelerde pharmaton diye bir vitamin ilacı satılıyor..kesinlikle kullanmanı tavsiye ederim bana dua edersin..ben de bir ara öleydim kullandım ve enerjim normale dönmüştü. hem iştah da açıyor sürekli bişeyler yemek istiyorsun. fiyatı biraz pahalı ama sanırım 40 tl civarı olması lazım.30 tane var içinde yani bir aylık..bbi dene istersen

Youplus içmiştim ben de multivitamin olanını. bugün sorarım pharmaton u da. inşallah işe yarar bi araştırayım şimdi.

bendede var çok yorgunum ve üşüyorum. eşim kansızlık var sende diyordu. bu ayda hastalanmadım sağlık ocağına gittim hem gebelik testi hemde kan testi yaptırdım bütün değerler normal çıktı ama benim çok tansiyonum düşüyor, yorgun oluyorum, sabaha karşı üşüyorum, yazın sıcağında ayak ve el parmaklarım buz gibi :44: doktor dedi hormon testi yaptır. yakın zamanda hastaneye gidip yaptırcam:40:

benim tansiyonum normalde bile büyük 8 küçük 6.
ben de aile hekimime bir gideyim.
doğum kontrol hapı mı yapıyor dedim 2 ay bıraktım yok yine aynıyım.

Kandaki değerlerde eksiklik, vitamin eksikliği, troit değerlerindeki anormallik, beslenme, uyku... bunlar bu tür problemleri yaşamamızdaki nedenler.

Bir kan tahlili yaptırarak kandaki eksikliklere, vitamin eksikliklerine ve Troit değerlerinize baktırın, herkes baktırmalı ihmale gelmez.
Bunlardan oluşan birşeyse beslenme şekilleri ve ek vitaminlerle gideriliyor. Troit ise ancak ilaç takviyesi oluyor.

Gelirsek... bu sorun bende var. Uyku problemi. Gece uyuduğumuzu zannederiz fakat kaliteli uyumamışızdır. Ya nefesimiz habire kesiliyordur (biyolojik nedenler), ya habire uyanıyoruz uykumuz bölünüyordur... Bizi tedavi eden ve dinç olmamızı sağlayan o NREM uyku döngüsüne giremiyorsak bu yorgunluk devam eder gider, ve en nihayetinde sağlığımız iyice bozulur.

Bunun için de uyku merkezleri var. Zahmet edip de bir gidemedim :) Kalitesiz uyumanızdaki faktörü araştırıp size çare oluyorlar. Bazı hastanelerin o bölümleri mevcut. Fakat üşenmemek gerekiyor tabi.

önce kan tahlilimi yaptırayım. sonuca göre hareket edeceğim artık.. teşekkürler

Merhaba,

bundan 5-6 sene önce aynı durumları bende yaşamıştım.hep uyuklama,sürekli enerji kaybı,depresif bir yaşam tarzı,çabuk yorulma v.b... Meğer hipertiroid hastalığı varmış...tiroid bezlerim hızlı çalıştığı iiçin yıllarca kendimi böyle hissediyordum.bir endokrine gidip tahlilleri yaptırmada fayda var derim...

aynı sıkıntı bende de var .20 yaşındayım 44 45 kiloyum. sürekli halsizim uykusuzum kan değerlerime baktırdım sorun yok dediler şuanda iş yerindeyim ayıla bayıla çalışıyorum hiç takatim kalmadı :) :D

evvet işte tam benim başlığım :) 25 yaşındayım 50 kiloyum kendimi bildim bileli uykum var ve yorgunum,bir dönem ağır bir anemi geçirdim,tedavi oldum değerlerim iyi ama bilemiyorum bir yerde bir sorun var hala.

Yazın bile üşürüm,gün içinde depresif bir haldeyim ve yorgunum,pharmaton kullanmaya başladım ama ona başladığım ilk gün daha çok uykum geldi :) ters etki yaptı bende sanırım :) önümüzdeki hafta bir doktora gideceğim bakalım ne diyecek...

Merhaba,

bundan 5-6 sene önce aynı durumları bende yaşamıştım.hep uyuklama,sürekli enerji kaybı,depresif bir yaşam tarzı,çabuk yorulma v.b... Meğer hipertiroid hastalığı varmış...tiroid bezlerim hızlı çalıştığı iiçin yıllarca kendimi böyle hissediyordum.bir endokrine gidip tahlilleri yaptırmada fayda var derim...

buna mutlaka baktıracağım, çabuk yorulma özellikle bana çok uyuyor. temizlik yaparken evde 1 odaya elektrik süpürgesi tutuyorum inanın resmen tüm enerjim bitiyor. hop uzanıyorum yine.

aynı sıkıntı bende de var .20 yaşındayım 44 45 kiloyum. sürekli halsizim uykusuzum kan değerlerime baktırdım sorun yok dediler şuanda iş yerindeyim ayıla bayıla çalışıyorum hiç takatim kalmadı :) :D

ben de 2 sene önce baktırmıştım kan değerlerime vitaminler dahil hepsi normaldi. öğleden sonra gidip tahlil yaptıracağım.

evvet işte tam benim başlığım :) 25 yaşındayım 50 kiloyum kendimi bildim bileli uykum var ve yorgunum,bir dönem ağır bir anemi geçirdim,tedavi oldum değerlerim iyi ama bilemiyorum bir yerde bir sorun var hala.

Yazın bile üşürüm,gün içinde depresif bir haldeyim ve yorgunum,pharmaton kullanmaya başladım ama ona başladığım ilk gün daha çok uykum geldi :) ters etki yaptı bende sanırım :) önümüzdeki hafta bir doktora gideceğim bakalım ne diyecek...

:) benim de akşamları özellikle ayaklarım buz gibi oluyor, eşim "üşüdüm" dediğimde şoka giriyor hava 35 derece sen nasıl üşüyorsun diye. kışın zaten 2 çorap üst üste giyiyorum. gece yatarken giydiğim pamuklu çoraplarım var :))
inşallah kurtuluruz bu durumdan hawana. şimdi böyleysek yaşlılığımızı düşünemiyorum! yerimden bile kalkmam herhalde.

diyetisyene gideceksiniz başka yolu yok... yemedikleriniz bi yana yedikleriniz de öyle çok ii olduğu söylenemez.. makarna pilav küçük çocukların en çok sevdiği menüdür...pizza deseneiz sağlıksız. kahvaltının içeriğini yazmamışsınız... meyve ile aranız yok..
daha nelerr...
şimdi yorgunluk ama ileride ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz...
bir de ben yorgunluk hissettiğimde mutlaka çayımın içine karanfil atar öyle içerim bende faydası oluyor da sizinki daha ağır bir olay yine de denemek isterseniz diye yazdım......

Back
X