Yorgunum, herkesten uzaktayım...

EndoplazmikSeyyahikulum

Eski triton-×
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
4.493
4.528
333
Bugün bir pazar günü...
Yatağımda yine yalnız uyandım, evet böyle bir hayatı biliyorduk...ama bilmekle yaşamak çok farklı şeylermiş...
Binbir hevesle başladığım akademik hayatımın bana yalnızlığı getireceğini nereden bilebilirdim ki? Memuriyete atanıp başlasaydım da mutlu olmazmıydım sanki? Ailemin eşimin belkide bebeğimin yanında uyanırdım kim bilir...
Eşimle evleneli 3 yıl olucak ve biz halen ayrıyız, aramızda 3/4 saatlik bir yol var, senelerde git gellerle sürdürülen bir evlilik...akademisyen olduğum için büyük şehirlerde heryer çakıkı kadro atamamız yok eşimin yanına gidemiyorum...eşimde çok iyi bir klupte çalışıp benim yasadığım küçük şehirde iş imkanı bulup gelemiyor. Üniversiteye geçebilmesi için çok iyi bir dil puanı alması lazım, hiç temeli yok imkansız...artı ordaki işinde yükseliyor ve geleceği parlak duruyor...kısacası birleşemiyoruz ve daha bu ne kadar sürecek bilmiyorum...
Yalnızlığım 3ay önce bebeğimi kaybetmemle kat ve kat arttı...biz eşimle birbirimizi çok seviyoruz, ama şu yaşadığımız kader utansın...vardır herşeyde bir hayır bilmiyorum, ama artık çok yorgunum, sabrım da tükeniyor...burada benim gibi olup sonra birleşen var mudır bilmiyorum ama en ufak bir umut bile içimi ısıtacak...bir öğretmen yada memur olsam çoktan eşimin yanındaydım...emeklerim de çok bu işte ama aile herşeyden önemli...

üniversite zor aynen dediğiniz gibi çakılı kadro benim arkadaşımda akademisyen olucak yurt dışında okuyo şuan bu sene biticek gelicek bende kilisden başka bir yere gidemiyceksin biliyorsun değil mi diyorum nişanlısı ankara da oda şuan düşünüyo, kendini ankara üniversitesine atamayı falan, istifa etse neyse de zorunlu görev var , üstelik istifa edicekte ankara üniversitesinden kadro bulucakta çok zor , okumayı seçtin madem katlanıcaksın diyorum sizinki de o hesap...

Çok zor amaimkansız değil 5 yıldan sonra doktorası bitip : yasındaki çocuğu ile kocasının yanına gecen gördüm. Özel üni fln deneyemez misin? Gözn hrp ilanlarda olsun. Akademik bixim ülkemizde değer görmüyor ve zor. Bunları düşünüp bende 3 kez kazanmama rağmen baslayamamıştım

Esimin yanında olmayı hiç bir akademik kariyere değişmezdim...

Kader degil, tercih oldugunu hatirlarsiniz icinizde bulundugunuz durumu kabullenmek daha kolay olur.

Her tercih bir vazgecistir.
Siz kariyerinizi tercih etmissiniz.
Umarim anlatabilmisimdir..
Çok teşekkürler yorumlarınız için, çok içimi ısıttı...kimse kimsenin hayatını bîlemez, o tercihlerin yapılıp, eşininde yerinin ayarlanıcağı garantî olup, sonra rektörün iki dudağı arasından çıkıp tüm planların yok olması ne demektir bilemezsiniz, işte bu kaderdir neyse uzatmıyorum, beni anlayabilseydiniz zaten şu kötü halimde bu yorumları hiç yapmazdınız

üniversite arkadaşlarım hep özelde çalışıyolar ve hemen hepsi çok iyi pozisyonlarda iyi maaşlarla çalışıyorlar ben ise eşim polis diye memuriyete yöneldim memur oldum devlet her sene yüzde 2 3 zam yapacak diye bekle dur arkan yoksa ne uza ne kısal...bazen keşke diyorum ama bu anlattıklarından sonra duruma farklı bakıyorum gerçekten aileden değerli bişey yok

Bu durumu niye dramatikleştirdiniz ki? Bence sizinkisi kış depresyonu. Ben de izmirde akademisyendim eşim asker onun için bıraktım öyle çok zengin falan da değil yani. İzmir i kariyeri bıraktım şimdi doğunun biyerindeyim eşimle uyandım yemişim kariyeri. Bu benim fikrim tabi.

Aynen öyle şuan ne zorluklarla doktoramı bitirdim, bugünleri görebilseydim hiç başlamazdım inanın...bizim alanda özelde hiç para vermiyorlar, devlete 95üstü kpss ile atanıyorsun...araştırmay sevdiğim için de mesleğimi yapmak üzere bu alana başladım. Kadroları devamlı takip ediyorum, ancak sizde biliyorsunuzdır kişiye özel ilan çıkarıyorlar...

Peki arkadaşım bu da senin fikrin, ben depresyondayım haklısın

Bu sizin alanda bu şekilde, bizim alanda asgari ücret ile çalıştırıyorlar...

Bu sizin alanda bu şekilde, bizim alanda asgari ücret ile çalıştırıyorlar...

evet benim alanım sağlık hoş bizde şu an batmanda herkesten uzaktayız ama en azından çekirdek aile olarak bir aradayız durumuna çok üzüldüm bu durumda olan belki binlerce çift var vay giden ömüre değilmi. ..
bebeğin içinde ayrıca üzüldüm

Sen akademisyen olarak kendini mutlu hissediyosan, en doğru kararı vermişsin demektir. Elbet zorlukları vardır. Unutma, sen mutlu olmazsan, 7/24 eşinin yanında olsaydın, yine mutlu olmayacaktıN.

herkesin hayattaki öncelikleri farklıdır. Bende önce 'ben' diyenlerdenİm.

Benim aîlemden hiç kimse yok yanımda, ben ona da razıyım...eşimle birarada olayım heryere giderim ama işte şuan tünelin ucu gözükmüyor... Ayrıca çok teşekkür ederim...
Ewet araştırmak tam bana göre...eşim uzakta diye de krndimi iyice çalışmya verdim. Belki de mutlu olmadığım bir mesleği yaoınca da yine yakınacaktım bilemiyorum haklısın... Benim gibi ayrı hayatlar yaşayan her hafta gel git yaparak o kadar fazla hoca varki...işte buna bi çözüm getirilmeli diye düşünüyorum bilemiyorumki...

zor bir durum..ama düşündükçe daha da zorlaştırıyorsunuz gibi geliyor..buraya konu açmanız çok güzel olmuş ..en azından kimbilir kimin yazdığı bir küçücük kelime sizi kendinize getirebilir :)

hiç birşey sonsuzza kadar sürmez ,ama biz öyle sanmıyoruz çok zaman,belkide sizin için en iyisi bu ,eşiniz yanınızda olsa ,bu kadar bağlı olmayacaktınız,herşeyi size batacaktı ( burda açılan konulardan ),o zamanda ben bu adam için mi kariyerimi,sevdiğim işi bıraktım diyecektiniz vs vs bir sürü neden üretilebilir

en iyisi biraz sabır ,
bakalım yarın size ne süprizler getirecek..kim bilir :))))))

Ben akademik kariyer yerine sevdiğimin yanında olmayı tercih ederdim. Memurda olabilirsiniz. Sabahları uyandığınızda geceleri uyurken akademik kariyere sarılamıyorsunuz. Eve geliyorsunuz dört duvar akademik kariyerle konuşamıyorsunuz. Sonuçta hayatınızı memur olarak da sürdürebilirsiniz.
Bu benim fikrim.

bazı güzelliklerin zahmeti çok oluyor:) işinizi seviyorsanız beklemeye değer. Eşinizle birbirinizi seviyorsanız yine beklemeye değer...Umarım yakında yeni bir bebiş gelir hayatınıza ve herşey daha da güzelleşir. kolaylık ve ferahlık dolu bi gün diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…