- 16 Ocak 2011
- 4.493
- 4.528
- 333
- Konu Sahibi EndoplazmikSeyyahikulum
-
Esimin yanında olmayı hiç bir akademik kariyere değişmezdim...
Kader degil, tercih oldugunu hatirlarsiniz icinizde bulundugunuz durumu kabullenmek daha kolay olur.
Çok teşekkürler yorumlarınız için, çok içimi ısıttı...kimse kimsenin hayatını bîlemez, o tercihlerin yapılıp, eşininde yerinin ayarlanıcağı garantî olup, sonra rektörün iki dudağı arasından çıkıp tüm planların yok olması ne demektir bilemezsiniz, işte bu kaderdirHer tercih bir vazgecistir.
Siz kariyerinizi tercih etmissiniz.
Umarim anlatabilmisimdir..
Aynen öyle şuan ne zorluklarla doktoramı bitirdim, bugünleri görebilseydim hiç başlamazdım inanın...bizim alanda özelde hiç para vermiyorlar, devlete 95üstü kpss ile atanıyorsun...araştırmay sevdiğim için de mesleğimi yapmak üzere bu alana başladım. Kadroları devamlı takip ediyorum, ancak sizde biliyorsunuzdır kişiye özel ilan çıkarıyorlar...Çok zor amaimkansız değil 5 yıldan sonra doktorası bitip : yasındaki çocuğu ile kocasının yanına gecen gördüm. Özel üni fln deneyemez misin? Gözn hrp ilanlarda olsun. Akademik bixim ülkemizde değer görmüyor ve zor. Bunları düşünüp bende 3 kez kazanmama rağmen baslayamamıştım
Peki arkadaşım bu da senin fikrin, ben depresyondayım haklısınBu durumu niye dramatikleştirdiniz ki? Bence sizinkisi kış depresyonu. Ben de izmirde akademisyendim eşim asker onun için bıraktım öyle çok zengin falan da değil yani. İzmir i kariyeri bıraktım şimdi doğunun biyerindeyim eşimle uyandım yemişim kariyeri. Bu benim fikrim tabi.
Bu sizin alanda bu şekilde, bizim alanda asgari ücret ile çalıştırıyorlar...üniversite arkadaşlarım hep özelde çalışıyolar ve hemen hepsi çok iyi pozisyonlarda iyi maaşlarla çalışıyorlar ben ise eşim polis diye memuriyete yöneldim memur oldum devlet her sene yüzde 2 3 zam yapacak diye bekle dur arkan yoksa ne uza ne kısal...bazen keşke diyorum ama bu anlattıklarından sonra duruma farklı bakıyorum gerçekten aileden değerli bişey yok
Bu sizin alanda bu şekilde, bizim alanda asgari ücret ile çalıştırıyorlar...
Benim aîlemden hiç kimse yok yanımda, ben ona da razıyım...eşimle birarada olayım heryere giderim ama işte şuan tünelin ucu gözükmüyor... Ayrıca çok teşekkür ederim...evet benim alanım sağlık hoş bizde şu an batmanda herkesten uzaktayız ama en azından çekirdek aile olarak bir aradayız durumuna çok üzüldüm bu durumda olan belki binlerce çift var vay giden ömüre değilmi. ..
bebeğin içinde ayrıca üzüldüm
Ewet araştırmak tam bana göre...eşim uzakta diye de krndimi iyice çalışmya verdim. Belki de mutlu olmadığım bir mesleği yaoınca da yine yakınacaktım bilemiyorum haklısın... Benim gibi ayrı hayatlar yaşayan her hafta gel git yaparak o kadar fazla hoca varki...işte buna bi çözüm getirilmeli diye düşünüyorum bilemiyorumki...Sen akademisyen olarak kendini mutlu hissediyosan, en doğru kararı vermişsin demektir. Elbet zorlukları vardır. Unutma, sen mutlu olmazsan, 7/24 eşinin yanında olsaydın, yine mutlu olmayacaktıN.
herkesin hayattaki öncelikleri farklıdır. Bende önce 'ben' diyenlerdenİm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?