Yorgunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi evimizde oturuyoruz,
eşimle ikimizin de arabası var.
Evimize giren para ülke ortalamasının üzerinde.
Bir kuruş borcumuz yok.
Bu durumda bile araba modeli yükseltmek için 50.000 TL kredi çekmem,çektirmem.
Kendinizi iyi hissetmek için tatile gitmeniz en mantıklısı.

Hastalık olur işsizlik olur aileler yardım etmedi diye içlenirsiniz ama kimse hayallerinizin evini krediye batıp aldınız yetmedi üstüne kredi çektiniz ödeyemediniz diye yardım etmek zorunda değil. Ayrıca anladığım kadarıyla yaşınız genç birikim ev lüks araba diye kendinizi parçalamayın. Hayat kalitenizi düşürmeden birikim yapın kalanıyla da borçlanmadan kafa rahat yaşatın işte. Niye durduk yere kendinize anksiyete yaratıyorsunuz

Krediyi çekerken bütçenize göre ayarlamadınız mı?
Benim anlamadığım, kredi taksitleri ekonomik krizden sonra değişiyor mu? Yani ben krizden önce kredi çektim ve bir kaç ay ödedim, daha sonra dolar krizi patladı. Benim o taksitler değişiyor mu? Kredi düşmanı olduğum için bilmiyorum.
Eğer değişmiyorsa, neden ayağınızı yorganınıza göre uzatmadınız. Kaldı ki, benim prensibim şu anın en iyi olduğu an oldu ve ileride daha da (maddi anlamda) düşebileceğim konusudur. Bu nedenle akrabalara veya ailelere sitem etmeniz çok yersiz. Ekonomik kriz sizi vurduğu kadar diğer insanları da vuruyor.
Siz en azından borçlarınızı ödemişsiniz, biz bütün paramızı (zamanında) banka batınca kaybetmiştik. Yine de sizin gibi umutsuzluğa kapılmadık. Yeniden çalışıp çabaladık.
Ayrıca şımarmak için yeniden 50 TL kredi çekmek cidden yürek ister.

Biraz az şımartın kendinizi. Arkadaşların dediği gibi bir tatil şımarmanıza yeter de artar bile.

Üstteki arkadaşın yazdığı gibi 15 yıl önce eşimin ortak girdiği bir işte İstanbulda alınabilecek iyi bir ev parası batırdık biz.
Kocamın iki gecede saçları ağardı.
Canımız sağolsun çalışır,toparlanırız dedik.
Ki ben ortak olmasına gönüllü olmadığımı söylemiştim.
İnsan başına her şey gelir.
Önemli olan yaşanmışlıklardan ders alıp benzeri hataları yapmamak.
Eşim bu olaydan sonra girişimcilikten vazgeçti,
maaşlı çalışan oldu.

Etrafınizdakilerin sizi suçlaması boşuna değil demek yani bunaliminizin sebebi maddiyat ama gereksiz yere borç yaparak moral düzeltmeye çalışıyorsunuz gidin bir tatile bu da geçer olsun diyin şu anki halinize sukredin imkan varsa birikim yapin

ne mutlu size kimseye gebe değilsiniz
kendi borcunuzu kendınız yapmış kendınız kapatmışsınız ,

bencede 50000 kreid gereksiz olur şuan elinizdekiyle idare edin araba için diyorum ,
ve birikim yapın dolar altın , ne alırsanız ne kadar alırsanız fark etmez ,

yeniden ayağa kalkarsınız inşallahhh ve hiç kimse sırtınızda olmaz .:-)

Allah sağlık versin. Kendinizi bu kadar üzmeyin. Insanlarin daha baska nice sorunlari var.Araba değiştirmek bana göre keyfi bir durum. 50 bin az para degil. Bir de onu odemekle mi ugrasacaksinz. Ben olsam değiştirmesini istemezdim

Yani ne desem bilemedim.
Önceki konunuzda çok yazıldı çizildi, hatırlıyorum.
Günü kurtarma peşine eşiniz.

Mrb herkese, ekonomik kriz patlamadan önce hayallerimizin evini almistik bi miktari krediydi bazi durumlar oldu ve borc ustune borc yapmak zorunda kaldik cabaladik ama baktik ki is iyice bataga dogru gidiyor evi sattik düsük bir fiyata ve borclari kapattik.Öyle cok zarar ettik ki gunlerce midemde agrilarla gezdim hala da dusununce gozlerimden yas geliyor.Cunku yillarca biriktirdigim emeklerim cöpe gitti.Ne nasil oldu detaya inmeyecegim ancak cok üzgun ve kirginim hayata.Saglik olsun tabiki onemlisi o.Ama evim gitti tekrar kiraya ciktim.Simdi oyle bir kirginlik var ki hayattan zevk alamiyorum mutsuzum etrafimda kimseyi istemiyorum zor gunumde bana destek olmayip anca konustuklari icin.Elimizden birsey gelir mi diye sormak yerine bizi suclayici konustuklari icin.Kendi aileme onun ailesine konusmak dahi istemiyorum.Esim ve ben calisiyoruz cok sukur kimseden yardim almadan yillarca didindik ugrastik.Ekonominin boyle olacagini bilemezdik.Simdi esim uzun bi sure bana ev deme kiradayiz diyor ve istersem 50 bin kredi cekip suanki aracimi degistirebilecegini sirf ben mutlu olayim diye bunu istedigini soyluyor.Kararsizim suan arabam varken sirf keyfi degisim icin tekrar borc yapmaya deger mi?Zaten ciddi maddi kayiplar oldu suan evim yokken araba degistirsek millet bize ne der diyorum.O da cok yiprandi kendimizi simartalim biraz motive olalim diyor.Haksiz da degil oyle yorulduk ki.Sizlerin fikirlerini yorumlarini merak ediyorum.Tesekkurler simdiden
Çok saçma bir fikir. Ben ev alamamışım, ne diye arabamı yükselteyim ki? Hemde 50bin ₺. Hani 10bin₺lik şahini satıp 12bin₺ye taksi çıkması albea alalım diyo desen çok mantıklı derdim ama,, 50bin₺verip model yükseltebileceğim arabam varsa onu satar eve ara ödeme yapardım. İki işe girer, eşimi de iki işe sokar afedersin eşek gibi çalışır krallar gibi yaşardım. Evimi satmazdım. 3 sene 5 sene zorlanırdım, yeni kıyafet, ayakkabı almaz, dışardan yemek yemez, boş harcama yapmazdım ama kira vereceğime evimin borcunu öderdim...

Son 2 yılda gram altının fiyatı rahat 100 lira attı. 150 liradan 260 lira oldu.Birikim yapacaksanız krediyle değil, altınla yapmanızı tavsiye ederim.

Bi durum yahu...
Ne kredisi?
Hele şu devirde ne kredisi?
Hiç bulasmayin

Devamli tuketelim hevesinizi anlamadim dogrusu. Buyuk sorunlar yasamisken tuketmeye degil biriktirmeye kotu gun parasinini köşeye atmayi dusunun bence. Maddi seylerle mutlu olmaya degil de saglikli olusunuzla herseyi yeniden yapabilme gucunuzun olusuyla vs mutlu olmayi deneyin derim.

Bence evin gitme sebebide bu kendinizi bir sure simartamayin derim.araba varken 50 bim borc sirf motive olacaksiniz diye degistirilmez.yani kendi fikrim.bence esini durdur.ben once ev sonra arabadan yanayim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X