- 11 Aralık 2014
- 1.072
- 764
- 108
- Konu Sahibi regarde-moi
-
Mutlu olmayı bilmiyor. Ailesinde yüzü gülen tek bir insan olmaz mi. Yok. Ekstra sebepleri de varsa ki elbette vardır ama ben bilmiyorum. Sinava hazırlaniyordum. Bitti. Haftasonundan beri yani üç gündür yataktan çıkamıyorum. Sanırım bunalımdayım. Sinav süresince erteledigim ne kadar düşünce varsa akın etti. Düşünmemek için uyumak istiyorum sürekli. Kolumu kaldıracak enerjim yok.bazı insanlar enerjisini sömürüyor insanın..hayatında tutmamamk lazım..hayata bir kere geliyoruz mutlu olmak hakkımız,boş yere sebebpsiz yere huyu böyle olan negatif insanları hayatımda barındırmıyorum..tabi, o sizin eşiniz hemen atmak kolay değil..neden böyle davranıyor sorunu ne?
yaşınız da genç tahminen..eşinizle yaş farkı çok mu?Mutlu olmayı bilmiyor. Ailesinde yüzü gülen tek bir insan olmaz mi. Yok. Ekstra sebepleri de varsa ki elbette vardır ama ben bilmiyorum. Sinava hazırlaniyordum. Bitti. Haftasonundan beri yani üç gündür yataktan çıkamıyorum. Sanırım bunalımdayım. Sinav süresince erteledigim ne kadar düşünce varsa akın etti. Düşünmemek için uyumak istiyorum sürekli. Kolumu kaldıracak enerjim yok.
Ben kendimi taniyamiyorum. Sinirlerim altust olmuş durumda. Isten eve geliyor ve bi elinde telefonu bi elinde tv kumandasi. Tek kelime etmeden saatlerce o şekilde.
Iki yil once evlendik. Hep böyleydi. Bazen zorla evlendirildigini düşünüyorum benimle. Doğum günümü kutlamaz bi özel gün bilmez. Azıcık ilgi beklesem omzuna başımı koysam hemen rahatsiz olur. Neden böylesin diye sorduğumda bi cevap alamam çünkü bi cevabı yok. Sevmemis sevilmemis.siz mutlu olmak için evlendiniz değilmi,önce eşinizin sıkıntısı nedir onu öğrenmeye çalışın çözülecek birşeydir umarım ,yok çözülecek gibi değilse size mutsuzluk veren sizin enerjinizi sıfıra indiren bir adamla onuda geçtim bir ömür böyle birisiyle devam edebilirmiyim diye düşünün cevabı kendiniz bulacaksınız zaten
bu durumda hayatını böyle mutsuzluğa mahkum etmeye gerek var mı? adama mutlu olmayı öğretecek değilsin..bunun içn de bu kadar çabaya gerek yok bence..insan bazen yüklerinden kurtulmayı da bilmeli..yoksa bu gidişler siz de asla mutlu olamaycaksınız ..Iki yil once evlendik. Hep böyleydi. Bazen zorla evlendirildigini düşünüyorum benimle. Doğum günümü kutlamaz bi özel gün bilmez. Azıcık ilgi beklesem omzuna başımı koysam hemen rahatsiz olur. Neden böylesin diye sorduğumda bi cevap alamam çünkü bi cevabı yok. Sevmemis sevilmemis.
Benim bi kuralım var. Salona girdiğimizde teli dışarıda bırakmak. Bunu kızım için yapıyoruz. Bu kuralı ben getirdim eşim şaşırdı başta ama sonra Gayette güzel olmaya başladı.Mutlu olmayı bilmiyor. Ailesinde yüzü gülen tek bir insan olmaz mi. Yok. Ekstra sebepleri de varsa ki elbette vardır ama ben bilmiyorum. Sinava hazırlaniyordum. Bitti. Haftasonundan beri yani üç gündür yataktan çıkamıyorum. Sanırım bunalımdayım. Sinav süresince erteledigim ne kadar düşünce varsa akın etti. Düşünmemek için uyumak istiyorum sürekli. Kolumu kaldıracak enerjim yok.
Ben kendimi taniyamiyorum. Sinirlerim altust olmuş durumda. Isten eve geliyor ve bi elinde telefonu bi elinde tv kumandasi. Tek kelime etmeden saatlerce o şekilde.
Ben 26 o da 27 yaşında. Yıllarca herseyin ustesinden birlikte geldik. Evlenince sonuç böyle olmamaliydi. Herşey o kadar duygusuz o kadar yuzeysel ki.yaşınız da genç tahminen..eşinizle yaş farkı çok mu?
Ailem gelir o telefonuyla ilgilenir. Babamin yuzune bakmadan konuşur. Bana kardeşlerimi elestirir sürekli. O kadar yoruldum ki. Babamin evine gitsem yardım etmeye yüzü düşer bi kere gitsem ikinciye hemen soylenmeye başlar. Kendi ailesi gelince de telefonuyla ilgilenir hatta arkadaslari grldiginde bile. Gercekten cok mutsuzum. Iki yilda yasadiklarima inanamıyorum. Inisli çıkışlı bi iyi bi anlamsız.bu durumda hayatını böyle mutsuzluğa mahkum etmeye gerek var mı? adama mutlu olmayı öğretecek değilsin..bunun içn de bu kadar çabaya gerek yok bence..insan bazen yüklerinden kurtulmayı da bilmeli..yoksa bu gidişler siz de asla mutlu olamaycaksınız ..
Bu söylediğin o kadar güzel ama o kadar imkansız ki. Denedim defalarca. Üstüne onun özgürlüğünü kisitladigimi öne sürerek daha beter oldu. Ama benim elimde telefon olsa beş dk sonra bağırmaya başlar. O böyle birisi. Ve ben katlanamiyorum. Biryerim agridiginda ilk tepkisi ne olur biliyor musun. Doktora gidelim mi. Imali bi sekildr sorar. Gitmek istemediğimi bildiği için en kestirme benimle ilgilenmekten boylece kurtulur. Birkaç gün once dizlerim inanilmaz agriyordu. Oturup kalkarken yavasca hareket ediyordum. Sordu söyledim. Doktora gidelim mi dedi. Gerek yok gecer dedim. Aksam isten geldi halen agriyordu. Tepkisi şu oldu : belki de sen cok hassassin benim hep ağrıyor. Bunu söyledi. Ne denir ki bu adama. Dün başım dönüyordu hatta dusecektim bi ara o kadar çok. Doktora gidelim mi dedi. Hayır dedim. Askimdan dönüyordur deyip gecistirdi. Bu saat oldu arayip nasilsin demedi. Evde tek basimayim. Basima birsey mi geldi umrunda değil. Eminim hatirlamiyordur bile.Benim bi kuralım var. Salona girdiğimizde teli dışarıda bırakmak. Bunu kızım için yapıyoruz. Bu kuralı ben getirdim eşim şaşırdı başta ama sonra Gayette güzel olmaya başladı.
İyide niye gitmiyorsunuz doktora. Birazds siz kapatıyorsunuz yolları. Madem sizi bildiğinden böyle diyor sizde ters köşe yapın gidelim diyin.Bu söylediğin o kadar güzel ama o kadar imkansız ki. Denedim defalarca. Üstüne onun özgürlüğünü kisitladigimi öne sürerek daha beter oldu. Ama benim elimde telefon olsa beş dk sonra bağırmaya başlar. O böyle birisi. Ve ben katlanamiyorum. Biryerim agridiginda ilk tepkisi ne olur biliyor musun. Doktora gidelim mi. Imali bi sekildr sorar. Gitmek istemediğimi bildiği için en kestirme benimle ilgilenmekten boylece kurtulur. Birkaç gün once dizlerim inanilmaz agriyordu. Oturup kalkarken yavasca hareket ediyordum. Sordu söyledim. Doktora gidelim mi dedi. Gerek yok gecer dedim. Aksam isten geldi halen agriyordu. Tepkisi şu oldu : belki de sen cok hassassin benim hep ağrıyor. Bunu söyledi. Ne denir ki bu adama. Dün başım dönüyordu hatta dusecektim bi ara o kadar çok. Doktora gidelim mi dedi. Hayır dedim. Askimdan dönüyordur deyip gecistirdi. Bu saat oldu arayip nasilsin demedi. Evde tek basimayim. Basima birsey mi geldi umrunda değil. Eminim hatirlamiyordur bile.
Mutsuz hep huzursuz. Ailesiyle guldugunu hiç hatirlamam mesela. O kadar sacma şeyler yaşadım ki. Ne gerek var bunlara bilmiyorum. Benimle konuşmuyor gerekmedikce. Hadi birak şu telefonu da sohbet edelim dediğimde tamam edelim hadi deyip telefona bakmaya devam eder. Gozgoze gelmeden günlerimiz geçer gider. Kaldır bi kafanı da yüzünü görüyum derim ama hep böyle. Iki yildor degisiklik yok. Bence de sevmiyor. Ha başkasını sevebilir mi onu da bilmiyorum.Uzun zamandır düşünmeyi ötelediğim ne varsa hepsi akın ediyor aklıma. bu cümlen beni çok etkiledi ...zor bir durum ya çözüm ara çözüm armanı dilerim çünkü hayat böyle geçmez yaşlarınızda çok küçük sizin şimdi bıcır bıcır olmanız lazım ben bu yaşta böyle olan adamın orta yaşını, yaşlılığını düşünemiyorum..zorla evlendirmişim gibi dedin ya biraz acı olucak ama seni sevmiyor bacım o ..yapamamış evliliği ..boşansan rahatlıcak ama ben böyle adamları rahat ettirtmek istemiyorummmmmmmmm!
O telefonu alın, duvara çarpın bir gün! Bir kriz geçirmenin zamanı çoktan gelmiş de geçmiş.Ailem gelir o telefonuyla ilgilenir. Babamin yuzune bakmadan konuşur. Bana kardeşlerimi elestirir sürekli. O kadar yoruldum ki. Babamin evine gitsem yardım etmeye yüzü düşer bi kere gitsem ikinciye hemen soylenmeye başlar. Kendi ailesi gelince de telefonuyla ilgilenir hatta arkadaslari grldiginde bile. Gercekten cok mutsuzum. Iki yilda yasadiklarima inanamıyorum. Inisli çıkışlı bi iyi bi anlamsız.
Gecen yil bu basdonmesi olayi yine olmuştu. Doktora gidelim diye gecistirmeye çalıştı yine. Çok kotuydum tamam gidelim dedim. Goturdu. Test yaptılar. Birsey çıkmadı. Stresten olabilir dediler. O aralar aramız gergindi. Muhtemelen o yuzden olmuştu. Eve geldik hastaneden. Evde yemek yok diye kiyameti kopartti. Kendine pizza soyledi bana binbir bagiris umrunda bile olmadım. Iko gündür bas donmesi yuzunden ayaga kalkamiyordum. Ben omdan birsey istedigimde her defasinda vana geri dönüşü buna benzer şekillerde oldu. Bıktırdi. Bi bardak su isteyemez oldum. Allah tan tek dileğim su sinavdan yeterli bi puan alıp guzel bi isimin olmasi. Bıktım yemin ediyorum.İyide niye gitmiyorsunuz doktora. Birazds siz kapatıyorsunuz yolları. Madem sizi bildiğinden böyle diyor sizde ters köşe yapın gidelim diyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?