Merhaba hanımlar, yıllardır bu siteye üyeyim fakat bu gizli derdimi anlatabilmek için yeni bir hesap oluşturmak zorunda kaldım korkularım var anlayışınıza sığınıyorum.
17 yıl önce eşimle severek evlendik, fakat eşimin içki, kumar, madde, ve gece hayatı bağımlılığı vardı. Bunu evlendikten sonra fark ettim.
Yurt dışında doğup büyümüş ve maalesef yetiştiği aile şartlarından dolayı aile kavramının ne demek olduğunu bilmiyordu.
Bir çok defa aile terapisine gittik ve şükür bir çok şeyi yoluna sokmayı başardık, fakat...
Bu süreçte hem ben, hem o, kısacası evliliğimiz çok yıprandı.
Defalarca onun hataları yüzünden ayrılık aşamasına geldik, kavgalar ettik. Inanın buraya yazamayacağım bir çok onur ve gurur kırıcı olay yaşadım ve psikolojik destek aldım. Son 2 senedir bir şans daha verip başka bir boyuta taşımaya çalıştık evliliği ama bu yıpranmışlıklar maalesef özelikle beni olumsuz etkiledi.
Son 1 aydır kendisinde bazı farklılıklar görmeye başladım, ufacık bir tartışma sonucu ayrılık kararı aldı ben sebebini anlamaya çalışırken yine madde kullandığını itiraf etti

Kendisiyle oturup sakince konuştum anlamaya çalıştım, tedavi alabileceğini vs söyledim ama kendisi bağımlı olmadığını söylüyor.
Bu evlilik süresince hep ben yapıcı olmaya çalıştım ve çok yorulduğumu hissediyorum.
Çünkü en ufak bir olayda ayrılıcam, yapamıyorum, olmuyor diyen kaçan giden bir eşim var.
Ciddi ciddi artık ayrılmayı düşünüyorum...
Ben bulunduğum ülkede dil kursuna gittim dilini öğrendim, diplomamı aldım, ehliyetimi aldım, pasaport sınavına girip pasaportumu aldım, bir dönem işe girip çalıştım kendi paramı kazandım.
Şuan Türklere yönelik bir kurumda gönüllü olarak (ücretsiz) birim yöneticiliği yapmaktayım.
Sosyal bir yaşantım var.
Fakat evliliğim hakkında çok gelgitler yaşıyorum ve sizden yardım istiyorum.
Sizden fikir istiyorum hanımlar siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?