allah yardımcınız olsun ,işiniz zor ama eşinizle konuşsanız en azından 1 ay kalsa deseniz,tatlı dille anlatsanız durumunuzu.
ayy vallahi böyle yılışık insanlara sinir olurum.
zaten bir insan başkasının evinde, bu oğlunun evi de olsa, kızının evi de olsa rahat edemez. sonuçta kendi düzenin değil ki. bütün eşyaların evindeyken, kendi evin varken, aylarca gelip kalmayı anlamış değilim hala... hani tamam dediğin gibi 1-2 hafta olsa ona da tamam. ama aylarca kalmak, bilmiyorum ama bana uygun değil. ben kendim de gittiğim yerde düzenim bozulduğundan 3-4 günden fazla kalmak istemyiorum hiçbirzaman. yani bir de araya az bi mesafe koysa kaynanan ne güzel gelsin kalsın dersin ama bıktırmış yani daha en başından.
bence eşine güzellikle söyle ama eminim o da annesi yani sonuçta,kadın böyle davranıyosa o ne yapsın ?... off çok sıkıntılı bir durummm
Açık açık konuşsanız eşinizle. Daha önceki sorunları unutamadığınızı, huzursuz olacağınızı, bunu eve yansıtmaktan korktuğunuzu söyleseniz...
yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun..mutlu,güzel,huzuurlu,sağlık dolu sıcacık bir yuvanız olsun uzun bir ömürle eş ve çocuklarınızla beraber.. elbetteki anlaşamıyor olmanız can sıkıcı,üzücü bir durum..belliki bu durum sizi çok yııprattmış..eğer eşiniz giyim kuşamınıza karşmıyorsa,birşey demiyorsa eşinizin annesi giyme dese bile eşinizin birşey demediğini ve sizinde giymeyi arzu ettiğinizi tatlı dille anlatın..biliyorum 2-3 ay uzun bir dönem ama ne yapabilirssiniz ki eşinizin annesi..bence bunca zaman birarada yaşamışsınız,2-3 ay daha yaşayabilirsiniz..Eşinizi çok sevdiğiniz belli üzülmesi sizide üzüyor ,anladığım kadarıylla eşinizde aynı şeyleri sizin için hissediyor..birbirinize destek olarak sabredin..Allah yardımcınız olsun..
Bende onu anlayamıyorum tamam gel gör torununu ama o kadar zaman kim çağırdıda gelysn dmi benmde oğlum var sonçta ben hayatta rahtsz etmek istemem onu geldğnde bi şeklde anlamalı istemedğmi ona bişey söylemek istemyrm çnkü lafmla bırkr beni ortada eşmin annesi bide eşim geldğnde değişen modellerden bu düşün bi yandan annesi bi yandan ben o napsın onu da düşnyrm hayatta ki en zor şey bu olmalı
Kayivaliden geldiginde mesafeli davran, sana karisirsada duymamazliktan gel, yada ben yetiskin bir insanin egriyi dogruyu bilecek yastayim de ve gec, yok devam ederse kayin validen sende ona karis canim. Bazi insanlar baskalarina yaptiklarinin yanlis oldugunu kabullenmezler taki ayni sey onlarada yapilana kadar.
canım seni gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki. benim babaannem böyleydi o yüzden inanıyorum her anlattığına. babaannem de biz babam yokken otururken başka davranırdı, babam gelince başka... onlara allah 2 rahmetten birini versin. başka bişey demiyorum. ne zevk alıyorlarsa insanları huzurunu kaçırmaktan, hiç anlam veremiyorum ...
zaten siz rahata ereceksiniz diye geliyor rahatsızlık vermek için eşinizle konuşun bir süre gelmesini istemediğinizi söylesin desin ki şuan durumumuz iyi değil anne geldiğinde rahat edemessin üzülürüm falan desin....yada bence konuşmaz eşiniz siz mutlaka yatak odanızı kilitlemeyi ve değerli birşey bırakmamayı unutmayın ayrıca şart mı çocuğunuza onun bakması biraz dengesiz gibi geldi birşey yapmasın:26:
ama artık anlayışsızlığın sınırlarına dayandırmış yanisizin yapabileceğiniz diyebileceğiniz hiçbişey yok.çünkü ağzınızdan çıt çıksa way efendim bizi gelin bunu bunu sçyledi kötü gelin olacak adınız..herşey eşinizin elinde..annecim bende seni ağırlamak istiyorum ama henüz düzenimizi oturtamadık.sende rhaat edemezsin bliyorum desin.baktınız olmuyor kadın illede görcem torunumu diyor;o zman torunu ona götürün hiç deilse siz bi kaç gün idare edip geri gelirsiniz..onların size gelip3 ay kalmasından çok çok çok daha iyidir iki gün dişinizi sıkmak..
Bilinen bir Çin hikâyesi vardır.
Kaynanasıyla geçinemeyen bir gelin onu öldürmeye karar verir. Otlardan ilaç yapan bir baharatçıya giderek, niyetini bildirir. “Bana öyle bir zehir yap ki, kayınvalidemi bu zehirle öldüreyim ama suçlu olduğum ortaya çıkmasın.” der.
Baharatçı bir karışım hazırlar. Sonra geline verir. “Bundan her gün bir çay kaşığı kayınvalidenin yemeğine katacaksın. Üç ay boyunca devam edeceksin. Sonunda maksadına erişeceksin. Fakat ona o kadar iyi davranacaksın ki ve güzel sözler söyleyeceksin ki senden asla şüphelenmemeli.” der. Gelin denilenleri yapar. O kayınvalidesine kadar iyi davranır, o kadar güzel söz söyler ki, bir ay içinde anne kız gibi yakınlaşırlar.
Gelin yaptıklarından pişmanlık duyarak hemen baharatçıya gider “Aslında kayın validesini çok sevdiğini, anne kız gibi iyi ilişkiler içinde olduğunu bu nedenle onu öldürmekten vazgeçtiğini” bildirir. Baharatçıdan kayın validesi için verilen zehirlerin etkisini kaldırmak için panzehir yapmasını ister. Baharatçı güler sonra “Sen rahat ol kızım. Sana verdiğim şey zehir değil vitamindi. Asıl zehir senin beyninde idi sürekli iyi davranarak ve güzel sözler söyleyerek sen beynindeki zehri ortadan kaldırdın.” der.
BEN BU ŞEKİLDE DAVRANMAYA KARAR VERDİM BU SENE
5 YILDIR EVLİYİM VE HER SENE KIŞ AYINI KAYINPEDERİM VE KAYINVALİDEM BENDE GEÇİRİR... MALESEF
SENDE DERİM BEN
Aslında haklısın mesafeli davranmalıyım peki ona hangi konularda karşblrm cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?