Ben de eşimin arada kalmasını istemiyorum ancak kadın söylediklerini inkar ediyor bu durumda ben eşimin annesine iftira atan bir insan konumuna düşüyorum.Doğal olarak bu beni çok rahatsız ediyor.O yaşta bir insanın söylediklerinin arkasında durmaması gerçekten onun adına utanılacak bir durum.Ben de eşimini taraf olmaya zorlamak istemem ama ortada yalan söyleyen biri varken eşimin doğrunun tarafında olması gerektiğine gerçeği görmesi gerektiğine inanıyorum.Yalnızken bana ağzını açıp gözünü yuman kadın eşimin yanında özellikle daha yumuşak davranıyor ki böyle durumlarda eşim onun bana bunları söylediğine inanmasın.Ben saçma ve gereksiz hesapların peşinde koşan, kafası böyle şeylere çalışan bir insan değilim ama aynı zamanda haksızlığa da asla gelemeyen biriyim.Hayatım boyunca haklıya hakkını veren biri olarak bana da hakkımın verildiğini görmek istiyorum.Ben eşimden annesine benim yanımda saydırmasını beklemiyorum yada istemiyorum ben yokken bana böyle davranmaması gerektiğini buna hakkı olmadığını söylemesini istiyorum.Belkide söylüyor bilmiyorum çünkü eşim bu konularda pek konuşmaz.Bence eşinizi bizi yüzleştir falan gibi konularda hiç zorlamayın. Eşinizi kimin haklı olduğu konusunda karar verecek bir hakem konumuna düşürmeyin. Önemli olan eşinizle ahenginizi bozmamak. Tamam, sinir bozucu bir kadın, ama ne derse desin. Karşısında sussanız da, cevap verseniz de bir şey değişmiyor, her durumda siniriniz bozuluyor. Onun için, görüşmeyi minimuma indirin (Bayram zamanı gibi). Eşinize de pek anlaşamıyoruz, böylesi daha iyi, pek sık görüşmeyelim, sen de arada kalma, üzülme gibi yumuşak bir takım şeyler söyleyin. İnanın arada kalmak da çok zor. Bir dönem benim annem ile eşim bir türlü anlaşamazlardı, sonunda ben noktayı koydum, tamam artık siz ikiniz görüşmüyorsunuz dedim. Bir zaman sonra biraz yumuşayıp, normal bir ilişki sürdürebilir oldular. Siz belki bu noktaya gelemeyebilirsiniz, ama görüştükçe sinirleriniz gerilecek, ister istemez eşinizle ilişkiniz zedelenecek. Siz eşinize ihtimam, güleryüz gösterdiğiniz sürece annesiyle fazla görüşmemenizi sorun etmez sanırım, zamanla da bu rutine alışır zaten.
Son düzenleme: