- 3 Haziran 2023
- 1.291
- 5.119
- 88
- 26
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aile kavramı bu değil.O zaman babasının evine gitsin çocuğuyla anneside çocuğa bakar KPSS ye daha iyi çalışır işe girincede milletin azarını yiyip köle gibi yine gitmek zorunda kalır… bu kadar basit… her kapının anahtarı farklıdır her anahtarla başka kapı açılmaz benim eşim benim çalışmamı istemez evde durup çocuklarıma bakmamı onunla ilgilenmemi ister aile kavra mıda bu değil mi zaten… siz ve sizin gibiler kendi parasını kazanıp istediği eşyayı masayı halıyı kendi alan takımsınız kocanızın aldığı şeyden hiç zevk almadığınız için sizede hak veriyorum…
Benim hitap şeklim böyle kusura bakmayınBayan değil kadın, cinsiyetimizin adını doğru söylerseniz sevinirim.
Genelde yaygın ya, en sevmediğim fetişKPSS fetişi nedir böyle acaba ya
Kimse kimseye köle olmuyor inanmazsınız. Emeğinizin karşılığında bir maaş alıyorsunuz. Beğenmezseniz iş değiştiriyorsunuz.Tabi size 4 bin lira az asgari ücret lazım boyun eymek için sizede hak veriyorum yıllarca parasını kendi kazanmış millete kölelik yaparak aldığınız paraylada sizede mutluluklar…
Kocam 6.30’da kalkıyor, kahvaltısını hazırlıyor, benimkini de hazırlıyor evden çıkıyor. Ben 8’de kalkıp hazır kahvaltıya oturup yiyorum, evden çıkıyorum. Temizliği ütüyü parasını veriyoruz gelip yardımcı kadın yapıyor. Kalan işleri de beraber yapıyoruz. Bulaşıkları bile sen elini suya sokma deyip kocam makinaya dizer genelde. En son ne zaman kavga ettiğimizi hatırlamıyorum, iki sene önce falan tatile gideceğimiz otel konusunda anlaşmazlığa düşmüştük. O da kavgaya dönmedi. İşte de kimse bana sesini yükseltmiyor çünkü niye yükseltsin? Genelde günü bolca hayır duasıyla kapatıyorum. Asgari ücret de dediğim gibi kremlerime serumlarıma yetmez.Aynen sabah kalkıp 7 de kocanın kahvaltısını hazırlayıp her sabah işe gitmek gibi değil mi özgürlük… hatta işte azar yiyip ağlaya sızlaya yarın bir daha gitmek ne için 20 bin tl için 4 bin tl ye krem alabilmek için. sonra ordan çıkıp eve gelip yemek ütü temizlik yapmak için belki bunları bile yapmıyorsunuz evdeki kavgaları anlaya biliyorum ama çalışarak özgürsünüz siz… sizi tebrik ediyorummm
O kadar kolay mı ya iş değiştirmek bu kadar işsiz insan niye hala iş bulamadı çok merak ediyorum … işte siz feministler kayınvalidenin evinde geçirilecek zamanı kölelik olarak görüyorsunuz bence evlenmeyin evlendiğiniz günün sonra ki günü baba evine gitmek zorunda kalırsınızKimse kimseye köle olmuyor inanmazsınız. Emeğinizin karşılığında bir maaş alıyorsunuz. Beğenmezseniz iş değiştiriyorsunuz.
Emin olun kimse kocasının kendisine lütfedip aldığı hediyeyi nerede/kimin yaninda kullanabileceğine de karar veremeyen, senenin 4te birini kayinvalide evinde geçirmek zorunda olan kadınlar kadar köle değil.
Yanlış anlaşılmasın bu zamanda geçim bu kadar zorlaşmışken 1 lira bile değerli ama her şeyin ateş pahası olduğu şu günlerde 4 bin lira para değil, 4 bin liranın ömrü 4 dakika![]()
Evlenmeden önce ailemden farklı bir şehirde oturuyordum tek başıma. Çünkü tayinim oraya çıkmıştı. Aynı şehre evlendim. Kendi evimden çıktım eşimle daha sonra aldığımız eve geçtim düğün öncesi. Öyle “kız alma” merasimi falan yapılmadı, şartlar uygun olsaydı da asla istemezdim çünkü nefret ederim bu merasimden. Boşanıyorum, yine kendi evimdeyim çocuklarımla. Baba evine dönmek gibi bir zorunluluğum yok, çünkü çalışıyorum, maaşım var ve kiramı, masraflarımı ödeyebiliyorum. Bu öyle güzel bir şey ki… Bizim taraf(feministlik tarafı) çok güzel, sen de gelseneO kadar kolay mı ya iş değiştirmek bu kadar işsiz insan niye hala iş bulamadı çok merak ediyorum … işte siz feministler kayınvalidenin evinde geçirilecek zamanı kölelik olarak görüyorsunuz bence evlenmeyin evlendiğiniz günün sonra ki günü baba evine gitmek zorunda kalırsınız
Şu tıynette bir insanla evlenirken veya sonrasında hiç mi farketmediniz de çocuk yaptınız işinizi elinize almadan. İğrenç biri gerçekten.Kızlar olay şu eşimle para konusunda bir türlü anlaşamıyoruz bana asla harçlık vermiyor kendime bi şeyler almak istiyorum kavga ediyoruz kabul edip veriyor sonra elimde o paranın olduğunu bildiği için diğer gün bi şey uydurup alıyor. Eşim memur düşük bir maaş almıyor ama yetmiyor diyip beni oturduğum daireden müstakil bi eve taşınmaya ikna etti evin her yeri küflü (tasindiktan sonra kış gelince küflendi) ve eşyalarımda küf oldu bu yüzden çıkmak istiyorum bu evden ama o yükseklisans yapmak istiyorum diyor başka bi şehirde yüksekllisansi kazandı ayda 6 bin sadece oraya gidip geliyor cocugum 3 yaşında onu kreşe göndermek istiyorum ama para yok diyip evde kavga çıkarıyor evlenirken eşya almadık o yüzden eşyalarımı tamamlamak istiyorum ona da yok diyor kendine gelince sınava giriyor her türlü parayı yatırıyor okula gidiyor para harcıyor benim elime 5 kuruş para vermiyor sadece onun parası gibi davraniyor güzel bi eve kiraya çıkalım dedim onuda kabul etmiyor her şeyi kendine göre ayarlamış ve öyle yaşıyor ben en ufak bi masa istemiştim hemen annemi arayıp beni şikayet ediyor evde terör estiriyor benim param yok beğenmiyorsan sen bilirsin diyor artık dayanamıyorum. Kpssye çalışıyorum kendi paramı kazanmak istiyorum ama atanamadım hala![]()
Bu arada, siz de kaynana evinde geçirilecek zamanı farklı görmüyorsunuz bizden, o yüzden yaza doğru işe başlayıp onlara gitmeme niyetindesiniz.O kadar kolay mı ya iş değiştirmek bu kadar işsiz insan niye hala iş bulamadı çok merak ediyorum … işte siz feministler kayınvalidenin evinde geçirilecek zamanı kölelik olarak görüyorsunuz bence evlenmeyin evlendiğiniz günün sonra ki günü baba evine gitmek zorunda kalırsınız
Neden boşanıyorsunuz merak ettiğim için soruyorum özel değilse söylermisinizEvlenmeden önce ailemden farklı bir şehirde oturuyordum tek başıma. Çünkü tayinim oraya çıkmıştı. Aynı şehre evlendim. Kendi evimden çıktım eşimle daha sonra aldığımız eve geçtim düğün öncesi. Öyle “kız alma” merasimi falan yapılmadı, şartlar uygun olsaydı da asla istemezdim çünkü nefret ederim bu merasimden. Boşanıyorum, yine kendi evimdeyim çocuklarımla. Baba evine dönmek gibi bir zorunluluğum yok, çünkü çalışıyorum, maaşım var ve kiramı, masraflarımı ödeyebiliyorum. Bu öyle güzel bir şey ki… Bizim taraf(feministlik tarafı) çok güzel, sen de gelsene![]()
Ben kimseye ahkam kesmiyorum yarın bir gün koca ona muhtaç olacak kadına akıl veriyorsunuz ama bagri düzgün akıl verin adam evi geçindirmek zorunda bu kadında çalışsa çocuğa kim bakacak yemeği kim yapacak hatta çalışıyor diye kocası bile maaşına çökecek siz ve sizin gibiler kendilerini kurnaz zannediyorlar asıl kölelik çalıştıktan sonra başlayacak size sadece gülüyorum![]()
Bunu yazarken bilinciniz yerinde miydi ?Sakın KPSS’ye girip atanacağım işe gireceğim filanda demeyin adama erkekler ona muhtaç olan kadınları sever. Sizi pek takmıyor artık siz kendinizi eşinizle kıyaslamayın yükseklisansta yapacaksa gurur duyun maaşımız artar daha iyi bir evde otururuz diyin ona muhtaç olduğunuzu belli ederseniz paranızıda verir sizinlede ilgilenir… ama erkek gibi ben çalışıp kendi para mı kazanacam sana ihtiyacım yok derseniz bu evlilik dahada çıkmaza girer bana ihtiyacın yoksa defol git der…
Biz uzun süre kalıyoruz ben uzun süre kalmak istemiyorum herkesin kendi evi var sonuçta bu yıl böyle yapmaya karar verdimBu arada, siz de kaynana evinde geçirilecek zamanı farklı görmüyorsunuz bizden, o yüzden yaza doğru işe başlayıp onlara gitmeme niyetindesiniz
Adam küflü eve kapatmış ve eve gelmeyen 5 kuruş vermeyen arkadaşa iyi teselli oldu bu yorumunuz tebriklerAz önce yemek yedik.
Ben işten geldiğimde eşim yemeği yapmaya başlamıştı. O yemek yaparken geçtim oturdum salonda, telefonda takıldım.
Şu anda da mutfağı toparlıyor.
Ben de birazdan çamaşır yıkayıp asacağım. Ama belki de asmam kim bilir
4 bin lira için muhtaç davranmayı düzgün akıl vermek sanıyorsunuz ya, dünya sizin gördüklerinizden ibaret değil.
Asıl kölelik sizin tavsiye ettiğiniz şey ama farkında bile değilsiniz.
İş değiştirmek konu sahibininki gibi kocalara el açmaktan kolay.O kadar kolay mı ya iş değiştirmek bu kadar işsiz insan niye hala iş bulamadı çok merak ediyorum … işte siz feministler kayınvalidenin evinde geçirilecek zamanı kölelik olarak görüyorsunuz bence evlenmeyin evlendiğiniz günün sonra ki günü baba evine gitmek zorunda kalırsınız