Yoruldum kizlar

Aynen öyle, öyle bir zamandayız ki eskiden zenginlik emaresi sayılan şeyler şimdi para etmiyor, iki memur ev alamıyor, kadınlar evlenirken bin kere düşünsün, şuan erkekler de kendisine muhtaç olmayacak kadın arayışında , eskisi gibi ben karımı çalıştırmam çalışır kazanırım evimi gecindiririm diyen erkek yok, evlendikten sonra kpss derdine düşeceksiniz evlenmeyin , bekarken iş güç durumlarını halledin, evleneceğiniz adama değil kendinize güvenin...

Ya zaten ister 4 bin olsun, ister 40 bin, böyle saçma ilişki mi olur?
Muhtaç görmezse defol git dermiş. Karısını muhtaç görmeden kendini erkek hissetmeyen adamla yaşanan hayattan ne hayır görüyorlar bilmiyorum.
Bazı kadınlarımız mevzuya çok dar pencerelerden bakıyor, çalışıp kendi paranı kazanmak sadece erkeğin eline bakmamak için de değil, ben bu örneği hep veriyorum vermeye de devam edeceğim, eşim 25 yıl evvel trafik kazası geçirdi, arabayı kullanan kendisi değildi ama en büyük hasarı eşim aldı, detaylara boğmayıp kısaca geçeyim öldü zannedilmiş o derece kötü bir kaza.

27 yaşındaydım, kızım da 4 yaşındaydı, annem babam boşanmış başka insanlarla evlenmiş, ikisine de gitsem aç açıkta kalmazdım ama evladınız dahi olsa insan eti ağırdır, anneniz bir şey demese evlendiği adam, babanız bir şey demese evlendiği kadın yüzünü devirse gücünüze gider.
Kayınvalide kayınpeder yanında oturacak biri de değildim, ki Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin🙏

Allah acısını göstermesin eşim ya ölseydi ya da bakıma muhtaç hale gelseydi ben ne yapacaktım? Birikim vardı ama hazıra da dağ dayanmıyor, işte o gün kafama dank etti.

Kadınlar yalnızca eşe muhtaç olmamak için değil, ki çalıştığı parayı eşinden köşe bucak saklayan erkeklerin sayısı artıyor, aile bile olsa başkalarına da muhtaç olmamak için çalışsınlar.

Babaları bile çocuklarına bir çorap alırken binbir dereden su getiriyor, anne baba evinizde içtiği su da göze batar, en azından çocuklarınızın geleceği için çalışın.

Aynen siz çok biliyorsunuz benim eşim çalışmamı istemiyor evde durmamı bizim maaşımızın ikimizede yeteceğini söylüyor çocuğunu alıp babasının evine gitsin o zaman orda KPSS daha iyi çalışır 😂😂😂
40 bin lira parayla 3 kişinin geçineceğini düşünmeniz bile daha ne kadar ekonomiden bir haber olduğunuzu gösteriyor. 🙄
Gerçi 4 bin lirayı para zannetmenizden anlamak lazımdı durumu.

O kadar kolay mı ya iş değiştirmek bu kadar işsiz insan niye hala iş bulamadı çok merak ediyorum … işte siz feministler kayınvalidenin evinde geçirilecek zamanı kölelik olarak görüyorsunuz bence evlenmeyin evlendiğiniz günün sonra ki günü baba evine gitmek zorunda kalırsınız
Ben kimseyi engellemem diyordum ama ilk oldun ya

Neden boşanıyorsunuz merak ettiğim için soruyorum özel değilse söylermisiniz
Evliliğimin son yıllarında şiddetin her türlüsünü gördüğüm için. Yani bizde şöyle oldu: 2. çocuk olduktan sonra 9 aylık olana kadar çalışmayıp ben baktım. Sonra eşim o yıl iş değişikliği yapacaktı. Bir yıl erteleyip o yıl evde çocukla ilgilendi. Fakat o yıl sapıtmaya başladı. 2 çocuk olunca gidemem sandı herhâlde. Ben de “Acaba evde, çalışmıyor, bunaldığı için mi böyle manyadı?” diye düşündüm. İşe başladı bir yıl sonra, bir müddet iyiydi, sonra tekrar manyadı. Yanılmışım yani, meğer adam benim bırakıp gidemeyeceğimi sanmış ve o yüzden gerçek kişiliğini koymuş ortaya. Sonraki yıllar hep ayrılma girişimlerimle geçti. Anlatırsam çok uzun olacak olaylar neticesinde yıllarca ayrılamadım. Zaten boşanmaya kalktığınızda o iş öyle göründüğü kadar kolay olmuyor. Ataerkil sistemin iliklerine kadar işlediği toplumumuz, devlet kurumları, aileler vb. hep erkeğin yanında, sizi o evlilik cehennemine çekmek için var güçleriyle savaşıyorlar. Usulsüz işlemler yapan, sümenaltı eden, görmezden gelen, yanlış bilgi verip oyalayan vb. polisinden hâkimine davalar bile açtım bu süreçte. O kadar bilgi sahibi oldum ki pratikteki işleyişle ilgili. Sonunda uzun süreli bir planlama (yaklaşık iki yıl) ile uzaklaştırma çıkarıp boşanma davası açtım. Milimi milimine planlama yapmadan boşanamadım ben, eşim öyle biri çünkü.
Feminist deyip de erkek düşmanı gibi görüyorsunuz ya bizi, öyle değil işte, sadece eşitlik bizim derdimiz. Düşman olup da hiçbir erkek yüzünden negatif enerji yüklenemem valla, işim olmaz.

Adam küflü eve kapatmış ve eve gelmeyen 5 kuruş vermeyen arkadaşa iyi teselli oldu bu yorumunuz tebrikler

Verecek cevabınız olmayınca konu sahibinin üzerinden yürümeye karar verdiniz herhalde.

Konudaki herkes işe gir, çalış, bu adamı çekme derken, "muhtaç görün, acısın para versin. Ben 2 kap yemek yapıp 4 bini kapıyorum. Adamı yücelt, yoksa kovar. Tatlı yaparsan 500 daha sıkar" diye saçma sapan akıllar veren sizsiniz. Konu sahibini düşünesiniz mi tuttu şimdi?

O kpssden atanır ya da bi gün canına tak eder, girer bir işe çalışır, kendini kurtarır.
Ama siz bu kafayla pek de parlak bir hayat yaşayamayacaksınız, orası belli.

40 bin lira parayla 3 kişinin geçineceğini düşünmeniz bile daha ne kadar ekonomiden bir haber olduğunuzu gösteriyor. 🙄
Gerçi 4 bin lirayı para zannetmenizden anlamak lazımdı durumu.
4 bin tl kreme vermediğim gibi iktisat ve kanaat ve bereketle yaşıyoruz aldığımız para bize yetiyor ve artıyor bile ama sizin gibiler çalıştığı sürece o evde ne bereket olur nede para birikir….

4 bin tl kreme vermediğim gibi iktisat ve kanaat ve bereketle yaşıyoruz aldığımız para bize yetiyor ve artıyor bile ama sizin gibiler çalıştığı sürece o evde ne bereket olur nede para birikir….
4 bin lira artık para olmadığı için neye verdiğin çokta önemli değil güzelim.
Söylediklerine dikkat et sen kimsin de kimin evinde bereket olup olmadığına karar veriyorsun ?
Tüm tatilini pısırık kocasının ailesinin yanında geçiren ve harçlık almayı gururuna yediren eziğin tekisin mesela biz diyor muyuz sana bunları ? 😂
Kocan ailesinden pısıyor sen de ondan. Çok uyumlusunuz bence açıkçası. 😂

Verecek cevabınız olmayınca konu sahibinin üzerinden yürümeye karar verdiniz herhalde.

Konudaki herkes işe gir, çalış, bu adamı çekme derken, "muhtaç görün, acısın para versin. Ben 2 kap yemek yapıp 4 bini kapıyorum. Adamı yücelt, yoksa kovar. Tatlı yaparsan 500 daha sıkar" diye saçma sapan akıllar veren sizsiniz. Konu sahibini düşünesiniz mi tuttu şimdi?

O kpssden atanır ya da bi gün canına tak eder, girer bir işe çalışır, kendini kurtarır.
Ama siz bu kafayla pek de parlak bir hayat yaşayamayacaksınız, orası belli.
Benim herşeye cevabım var ama ben önce cevap vereceğim kişiye bakarım adam mı diye… sizde çalışıp evdeki faturaları ödüyorsunuz. gururlusunuz ya ben size bir şey diyormuyum parlak hayattan kastınız işe girmekse evet haklısınız

Benim herşeye cevabım var ama ben önce cevap vereceğim kişiye bakarım adam mı diye… sizde çalışıp evdeki faturaları ödüyorsunuz. gururlusunuz ya ben size bir şey diyormuyum parlak hayattan kastınız işe girmekse evet haklısınız
Çalışan bir kadın size fena bir şey mi yaptı? Nedir çalışan kadınlara olan kininizin sebebi?

Azla bereket olmuyor canım ya, yarın iki çocuğunuz olsun, ikisi de gelsin ortaokul lise çağına, o zaman görürüm az maaşla bereketi. Geliriniz çok olursa 4000 tl göze görünmez. Ama aylık 40 binse maaşınız onun 10’da biri ettiği için gözünüze görünür. İktisat, kanaat, bereket vb. laflar insanlığın her döneminde muktedirlerin, fakirler isyan edip de onların mallarına çökmesin diye uydurduğu mavallardır.

Eşiniz cimri değil siz çalışmıyorsunuz. Tek problem oturduğunuz ev gibi görünüyor çünkü sağlıksız.
Tam olarak işi ne maaşı ne bilmiyorum ama bir ev taşımanın sadece nakliyat bedeli neredeyse bir memur maaşı kadar. Ben de memurum, kiradayım. Eşimin düzenli geliri yok. Memur maaşı deyince 40-50 bin liralardan bahsedince rakam büyük görünüyor ama 4 kişilik bir ailenin tek öğünlük ana yemeği 300-400 liradan aşağı değil. Bir kadın rahatça para harcayabilmek, ihtiyaçlarını gidermek için kimseye el açmak istemiyorsa çalışmak zorunda. Artık öyle rahatça "e ben de evde çalışıyorum, evin yükünü üstleniyorum" diyebileceğimiz ekonomik koşullarda değil dünya.
3 yaşındaki çocuk da annesi ev hanımıysa, zorunluluk yoksa okula gitmemeli. O yaştaki çocuğun annesine ihtiyacı var

Saçma sapan konuşmayın kimseye kinim yok benim yeri gelir bende çalışırım olayları başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz
Yoo , sen çalışan kadınlar hakkında düşüncelerini gayet net belli ettin.
Bu sitede çalışmayan bir sürü kadın vardır. Tepki çalışmamaya değil senin zihniyetine.

Öğretmen eşi tüm yazı ailesinin yaninda geçiriyor cani öyle istediği için. Kübra da ona eşlik etmek zorunda. 4 bin alınca yönetiyorum sanıyor olmasi komik olmuş cidden.
Ay yazık bi tatil yüzü görememiş, 4 bin tl ile iyi avutuyor adam. 4 bini sadece ıvır zıvıra veriyorum ben. Hava parası.

Back
X