Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet, neden arttığı gayet açık. Mesela ben Ortaçağ’da yaşasaydım elmecbur çekecektim eş kişisini. Çünkü herkesin zihniyeti sizinki gibi olacaktı, zaten maddi gelirim de olmayacağından ölene ya da öldürülene kadar çekecektim. Hâlâ bu zihniyette olan Ortadoğu ülkeleri var, şükür ki biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz ve ne kadar tersine çevirmeye çalışsalar da yüzümüz aydınlığa, özgürlüğe dönük.Ortaçağ dediğiniz dönemdeki boşanma oranlarına bakın bence şimdi daha iyi anlıyorum boşanmaların neden arttığını
Kardeşimin eşi bir firmada yıllardır çalışıyor, lise mezunu. Maaşı benimki kadar. Aylık primleri var. Her ay motivasyon için iki-üç gün bazen ailece bazen tek farklı illere götürüyorlar, tatil gibi. Ticket var, yemek var, çay kahve vb. tamamen şirketten, yol parası veriyorlar ciddi bir rakam. Ayrıca servis de var. Ailece özel sağlık sigortaları var. Aylık koli yardımı var ama koli değil koliler şeklinde. Çalışma saatleri de 9-5 ama ayda en az 4-5 gün işe gitmeyip evden idare ediyor işlerini. İstediği zaman işten çıkıp çocuğu okuldan falan alıyor. Kendi sektörüyle ilgili gelen proje teklifleri oluyor, akşamları da oturup onları yaparak aylık bir maaş daha kazanıyor ortalamada. Ama herkesin gözü memur maaşında nereye baksan. Ne yol verirler ne ticket ne koli ne yemek ne lojman ne de extra herhangi bir şey. Çayımızın parasını bile biz ödüyoruz. Kuru maaş. Milletin gözü kaldığı için onun da herhangi bir bereketi olmuyor zaten.
Kadınlar çalışıyor diye mi yani? Anlamadım...Ortaçağ dediğiniz dönemdeki boşanma oranlarına bakın bence şimdi daha iyi anlıyorum boşanmaların neden arttığını
Ortaçağ dediğiniz dönemdeki boşanma oranlarına bakın bence şimdi daha iyi anlıyorum boşanmaların neden arttığını
Nasıl tiplerle karşı karşıyasınız yazık üzüldüm cidden. Bi lokma bi hırka sana ne eksik ne fazla diyecek üstüne babamdan gelene laf edecek ha yontarım adamı.Siz çalıştığınız için kocanız size 1 tl bile vermeyecek bence evlenmeyin adamın yanındada istekleriniz olmayınca babama söylerim alır derseniz adam sizi geldiğiniz yere geri gönderir![]()
Aynen sabah kalkıp 7 de kocanın kahvaltısını hazırlayıp her sabah işe gitmek gibi değil mi özgürlük… hatta işte azar yiyip ağlaya sızlaya yarın bir daha gitmek ne için 20 bin tl için 4 bin tl ye krem alabilmek için. sonra ordan çıkıp eve gelip yemek ütü temizlik yapmak için belki bunları bile yapmıyorsunuz evdeki kavgaları anlaya biliyorum ama çalışarak özgürsünüz siz… sizi tebrik ediyorummm
Aman haa sakın sakın kimse boşanmasın. Cimri kocasının eline koyacağı üç kuruşu beklesin, aldatılınca sineye çeksin, eş ailesine paspas olsun ama sesi çıkmasın. Sabretsin, dayansın, çok kıymetli 'yuvasını' korusun.Ortaçağ dediğiniz dönemdeki boşanma oranlarına bakın bence şimdi daha iyi anlıyorum boşanmaların neden arttığını
Çünkü kendi yazları mecburi kaynana dizinde geçiriyor. 2 hafta bu arada benim kaynana ile geçinme rekorum.Neden calisan kadinlari mutsuz zannediyosunuz ki
Benim herşeye cevabım var ama ben önce cevap vereceğim kişiye bakarım adam mı diye… sizde çalışıp evdeki faturaları ödüyorsunuz. gururlusunuz ya ben size bir şey diyormuyum parlak hayattan kastınız işe girmekse evet haklısınız
Çünkü kendi yazları mecburi kaynana dizinde geçiriyor. 2 hafta bu arada benim kaynana ile geçinme rekorum.![]()
Babam tüm çalıştığını son kuruşuna kadar anneme vermiştir hep. Yıllarca hayvan besledi sattı tek kuruşun hesabını vermedi. Dedem belli bir arazi ve nakit para da verdi onun da hesabını hiç sormadı. Bu kadın standart ev hanımı Anadolu kadını. Bizim köyde çoğu kadın böyledir. Bırak çalışan maaş alan kadınları. Söz konusu hanım nasıl bir kafa yapısında bilmiyorum. Dışarıdan yemek söylemek, kadının bunu dile getirip gerekirse eşiyle tartışması çok ayıp bir şey ona göreNasıl tiplerle karşı karşıyasınız yazık üzüldüm cidden. Bi lokma bi hırka sana ne eksik ne fazla diyecek üstüne babamdan gelene laf edecek ha yontarım adamı.
Şimdikiler istediği telefon alınmadı diye boşanma derdinde… bana laf söyleyemez küflü evde oturmak istemiyorum boşanıyorum diyenlerle dolu etraf mesleğim var sana ihtiyacım yok bi halı istedim almadın kendim gider alırım boşanıyoruz diyen mesleğini adama karşı güç gösterisi olarak kullanan sırf etraf okumuş memur olmuş diye yetiştirilen çocuklar var artık etrafımda sosyal medyaya kocasıyla yediği yemeği atmadı diye ayrılmak isteyen… Eskiler yine sabrederdi onların daha zor şartları olduğu halde peki ya şimdikiler bunlar gerçekten zor şartlar mı sizden soruyorum…Ben 30 yıldır evliyim, konuya yorum yazanlar arasında yaşı da evlilik süresi de en fazla olan benim, eskiden kadınlar boşanmak istese de boşanamıyordu çünkü kadınları babaları bu evden gelinlikle çıktın kefenle geri dönersin diye gönderiyordu koca evine, dayak da yese, aldatılsa da anneleri ben de babandan çektim her kadın çekiyor sabret, yaşı kemale erince düzelir diyordu.
Aileler kızları evi terk edip baba evine sığındığında konu komşuya akrabalara ne deriz deyip koca evine gönderiyordu, kadınlara hep sabret, dayan, idareci ol dediler, kadın kocası tarafından öldüresiye dövülürken bile sabretmek zorunda kalıyordu, aldatıldığında kadınlık yapsaydın dendiği için utanıp kimseye diyemiyorlardı.
Şimdi birçok kadın çok şükür ki bu halde değil, aldatmaya dayağa boyun eğmek zorunda kalmıyor.
Ay soylemeden edemicem. Para zaten gücü beraberinde getiriyor. Bakin kadinin parasi yok, küflü evde oturmak zorunda. Parasi olsaydi gücü de olurdu, cocugunu alir temiz bir eve cikardi.Şimdikiler istediği telefon alınmadı diye boşanma derdinde… bana laf söyleyemez küflü evde oturmak istemiyorum boşanıyorum diyenlerle dolu etraf mesleğim var sana ihtiyacım yok bi halı istedim almadın kendim gider alırım boşanıyoruz diyen mesleğini adama karşı güç gösterisi olarak kullanan sırf etraf okumuş memur olmuş diye yetiştirilen çocuklar var artık etrafımda sosyal medyaya kocasıyla yediği yemeği atmadı diye ayrılmak isteyen… Eskiler yine sabrederdi onların daha zor şartları olduğu halde peki ya şimdikiler bunlar gerçekten zor şartlar mı sizden soruyorum…
Eşimin aynı evde değilken süresi 3 ay. 3 ayda bir rutin kavgaları var.2 Hafta hergun hic ara vermeden gorustuysen, ayni evde kaldiysaniz bence bu bir basari![]()
Kadına para verilmemesi boşanma sebebemidir?Ay soylemeden edemicem. Para zaten gücü beraberinde getiriyor. Bakin kadinin parasi yok, küflü evde oturmak zorunda. Parasi olsaydi gücü de olurdu, cocugunu alir temiz bir eve cikardi.
Erkeklerde parayla kadinlari terbiye ediyor. Vermiyorlar, harcamiyorlar, ekonomik siddet uyguluyorlar. Erkeklerin zorbaliklari hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Kayınvalidenizde uzun süre kalmak istemediğiniz için çalışmaya mi karar verdinizBiz uzun süre kalıyoruz ben uzun süre kalmak istemiyorum herkesin kendi evi var sonuçta bu yıl böyle yapmaya karar verdim
Nerden biliyorsun tatil yüzü görmediğimi müneccim misin sen sen ancak 4 bin tl ye ıvır zıvır al kocanın kartını al bakayım bir de onu görelim bayan bilmişAy yazık bi tatil yüzü görememiş, 4 bin tl ile iyi avutuyor adam. 4 bini sadece ıvır zıvıra veriyorum ben. Hava parası.
Kadına para verilmemesi boşanma sebebemidir?