• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoruldum

maalesef ücretsiz çalıştırıp sigorta yapabilecek kimse yok. sigortasız çalıştırmıyorlar dahi. gir çık yapmıyorlar.

Ne sigortası anlamadım?
Gönüllü olarak orada bulunacaksınız sadece.

Çalışma değil yani
Maaş da sigorta da istemeyeceksiniz.

2 ay da olsa tecrübe kazanınca bunu hemen özgeçmişinize ekleyeceksiniz. Görüşmelerde de süsleyip püsleyip söyleyeceksiniz.
Zaten iş tecrübesi olan kişi konuşurken bile fark ediliyor.

Ben de geçen yaz işe alımlarda görevliydim. Öğrenciyken şurada staj yaptım, şu dernekte gönüllü çalıştım diyenler direkt artı puanı alıyorlardı yani.

Ne sigortası anlamadım?
Gönüllü olarak orada bulunacaksınız sadece.

Çalışma değil yani
Maaş da sigorta da istemeyeceksiniz.

2 ay da olsa tecrübe kazanınca bunu hemen özgeçmişinize ekleyeceksiniz. Görüşmelerde de süsleyip püsleyip söyleyeceksiniz.
Zaten iş tecrübesi olan kişi konuşurken bile fark ediliyor.

Ben de geçen yaz işe alımlarda görevliydim. Öğrenciyken şurada staj yaptım, şu dernekte gönüllü çalıştım diyenler direkt artı puanı alıyorlardı yani.
öyle kabul etmiyorlar işte. sorun çıkıyor başına birşey geldiğinde bizim başımız yanıyor diye. küçük şehirlerde tamam da izmir gibi yerde kabul etmiyorlar. çnkü deneyim için çalışanları yanlarında iş yerine dışarı sürüyorlar vergi dairesi fatura yatırma vs dye öyle olunca da başına bir iş geldiği zaman iş veren sorumlu oluyor. kaçak işçi çalıştırmış durumuna düşüyor. stajda bile sigorta girişi yapılıyor

Acaba sekreterlik/yönetici asistanı arayanlarada baş vursanmı? Öyle bir şey olursa çalışmaya başlarsan hem iş yerinin bilgisi olur, yani ellerinin altında muhasebeci olur, hem deneyim manasında bir şeyler kaparsın, ayrıca bu arada başka işler bakabilirsin..

Acaba sekreterlik/yönetici asistanı arayanlarada baş vursanmı? Öyle bir şey olursa çalışmaya başlarsan hem iş yerinin bilgisi olur, yani ellerinin altında muhasebeci olur, hem deneyim manasında bir şeyler kaparsın, ayrıca bu arada başka işler bakabilirsin..
bakıcam artık br kaç ay daha hiç olmadı turkcelden aranmıştım dha önce müşteri temsilciliği için oraya başvurucam

öyle kabul etmiyorlar işte. sorun çıkıyor başına birşey geldiğinde bizim başımız yanıyor diye. küçük şehirlerde tamam da izmir gibi yerde kabul etmiyorlar. çnkü deneyim için çalışanları yanlarında iş yerine dışarı sürüyorlar vergi dairesi fatura yatırma vs dye öyle olunca da başına bir iş geldiği zaman iş veren sorumlu oluyor. kaçak işçi çalıştırmış durumuna düşüyor. stajda bile sigorta girişi yapılıyor

İyi de onlar sizin işvereniniz değil ki sorumlu olsunlar.

Size tek başınıza iş verecek de değiller. Oranın kendi personelinini peşine takacaklar sizi. Siz onu takip edip ne yapıyor, nasıl yapıyor onu GÖZLEMleyeceksiniz sadece. Sorumluluk alarak birşey yapmayacaksınız.

Dışarıda başınıza gelen bir olayda onlar nasıl sorumlu oluyor anlamadım. Farzedin ki o görevli sizin arkadaşınız, siz de onun yanında yürüyorsunuz. Başınıza birşey gelse onun işvereninin sizinle ne alakası var?

bakıcam artık br kaç ay daha hiç olmadı turkcelden aranmıştım dha önce müşteri temsilciliği için oraya başvurucam
İşin aslı sana çok şey kazandırır tecrübe anlamında sekreterlik.. Özel sektörde aslında işin çekirdeği oralar oralar olduğu için, ayrıca etraftan kendi işinle ilgili en çok bilgi alabileceğin, kendi işinle ilgili kendini gösterebileceğin alandır..

İyi de onlar sizin işvereniniz değil ki sorumlu olsunlar.

Size tek başınıza iş verecek de değiller. Oranın kendi personelinini peşine takacaklar sizi. Siz onu takip edip ne yapıyor, nasıl yapıyor onu GÖZLEMleyeceksiniz sadece. Sorumluluk alarak birşey yapmayacaksınız.

Dışarıda başınıza gelen bir olayda onlar nasıl sorumlu oluyor anlamadım. Farzedin ki o görevli sizin arkadaşınız, siz de onun yanında yürüyorsunuz. Başınıza birşey gelse onun işvereninin sizinle ne alakası var?
sanırım anlatamıyorum dediğiniz gibi kimse kabul etmiyor. ancak tanıdığın olacak öyle yanında işi öğrenmek için gidip geleceksin onun dışında tanımadıkları kişiyi bu şekilde almıyorlar. hayal dünyası biraz sizin anlattığınız şekil. muhasebe işi herkese güvenilecek bir iş değil. hiç tanımadıkları kişiye gel git demezler

Rahman hakkinda en hayirlisini nasip etsin canim :KK19: Uzulme , insh olur

amin cnm inşallah

İşin aslı sana çok şey kazandırır tecrübe anlamında sekreterlik.. Özel sektörde aslında işin çekirdeği oralar oralar olduğu için, ayrıca etraftan kendi işinle ilgili en çok bilgi alabileceğin, kendi işinle ilgili kendini gösterebileceğin alandır..

bakalım cnm bir çare onu denerim artık

sanırım anlatamıyorum dediğiniz gibi kimse kabul etmiyor. ancak tanıdığın olacak öyle yanında işi öğrenmek için gidip geleceksin onun dışında tanımadıkları kişiyi bu şekilde almıyorlar. hayal dünyası biraz sizin anlattığınız şekil. muhasebe işi herkese güvenilecek bir iş değil. hiç tanımadıkları kişiye gel git demezler

Allah Allah
Cidden bu gece kafam çalışmıyor benim.

Yeni mezun olan ve hiç tecrübe sahibi olmayan muhasebeciler hep tanıdıkları olduğu için mi iş sahibi olabildiler??? Önce onların yanında işi mi öğrendiler? Şu anda iş bulamayanlar hep tanıdığı olmayanlar mı?

Allah Allah
Cidden bu gece kafam çalışmıyor benim.

Yeni mezun olan ve hiç tecrübe sahibi olmayan muhasebeciler hep tanıdıkları olduğu için mi iş sahibi olabildiler??? Önce onların yanında işi mi öğrendiler? Şu anda iş bulamayanlar hep tanıdığı olmayanlar mı?

torpil her kapının anahtarı torpil artık iş yerine gittiğinde doldurttukları evrakta bile bu iş yerinde tanıdığınız var mı hangi bölümde çalışıyor diye ibareler var

torpil her kapının anahtarı torpil artık iş yerine gittiğinde doldurttukları evrakta bile bu iş yerinde tanıdığınız var mı hangi bölümde çalışıyor diye ibareler var

Siz bu kafayla biraz zor iş bulursunuz kusura bakmayın.

Geçen yaz işe alım komisyonundaydım dedim önceki mesajımda.
Toplam 100 kişi işe aldık. Bunların hiç biri torpille gelmemişti, çünkü yapacağımız iş aynı muhasebede olduğu gibi ciddi ve hata kabul etmez bir işti.

En çok artıyı alanlar aynı alanda daha önce en az 2-3 sene çalışmış olanlardı.

Bazıları henüz diploma bile almamışlardı, çıkış belgesi ile başvurmuşlardı. Ama geçen yaz şurada gönüllü çalıştım, bilmem ne çalışmamı bu konu üzerinde yaptım dediklerinde onlar da artı puan alıyorlardı.

Özgüveni olan kişi zaten kendini belli ediyor.
Sizde özgüven sezemedim.

Siz bu kafayla biraz zor iş bulursunuz kusura bakmayın.

Geçen yaz işe alım komisyonundaydım dedim önceki mesajımda.
Toplam 100 kişi işe aldık. Bunların hiç biri torpille gelmemişti, çünkü yapacağımız iş aynı muhasebede olduğu gibi ciddi ve hata kabul etmez bir işti.

En çok artıyı alanlar aynı alanda daha önce en az 2-3 sene çalışmış olanlardı.

Bazıları henüz diploma bile almamışlardı, çıkış belgesi ile başvurmuşlardı. Ama geçen yaz şurada gönüllü çalıştım, bilmem ne çalışmamı bu konu üzerinde yaptım dediklerinde onlar da artı puan alıyorlardı.

Özgüveni olan kişi zaten kendini belli ediyor.
Sizde özgüven sezemedim.
benm özgüvenim olup olmadığı sizi hiç ilgilendirmez. daha fazla yazmayın gözardı ediyorum sizi.

benm özgüvenim olup olmadığı sizi hiç ilgilendirmez. daha fazla yazmayın gözardı ediyorum sizi.

Haziran 2015'te konu açmışsınız, ne güzel yazmışsınız çok büyük bir yerde staja başladım diye. İşte o yaptığınız stajda mutlaka tecrübe sahibi olmuşsunuzdur. Onu biraz allayıp pullayıp kendinizi satacaksınız işte.

Tab aşk-meşk meselerine dalıp hiç bir şey öğrenemeden staj bittiyse o başka...

Bugün çok büyük bir yerde staja başladım. Staja başladığım yerde biri var. benden 4-5 yaş büyük o kadar sevimli geldi ki gözüme daha ilk günden. biliyorum ama hoşlantı desem değil hoşuma gitti. Onunla konuşurken heyecanlandım. Üstelik bayağı orda çalışan bir bey yanıma geldi konuşuyorduk baktım o da damladi. O direk kaçlısın falan dedi bana. Dosyaları ayarlıyorduk yanında olduğum bayanla o da geldi yanımıza daha ilk günden korkutup ka.ircan kızı dedi bende sorun yok diyip guldüm. evrakları ayikliyorum yanimda da uzun uzun baktı yüzümeutandım kafami kaldiramadim atilmayacak evrakları aldı bunları da ben duzenleyeyim dye masasına gitti . Biliyorum gelin güvey olunacak birşey yok ama uzun zaman sonra cidden dengim olan biri çok hoşuma gitti.
Belli edemem ilgimi ama onun ilgi duymasını nasıl sağlayabilirim hanımlar sizce.

Güncelleme: Bugün diğer abi ile sohbet ediyordum yan yana masada oturuyorduk abi ile. bu da kafasını kaldırdı baktı bizden tarafa sonra 2 dk falan geçti kalktı arka taraftan dolaştı arkamda durdu. sandalyenin arkasını tuttu salladı. sonra karşıma geçti . ne zaman bu abi yanıma gelse oda damlıyor hemen .

Haziran 2015'te konu açmışsınız, ne güzel yazmışsınız çok büyük bir yerde staja başladım diye. İşte o yaptığınız stajda mutlaka tecrübe sahibi olmuşsunuzdur. Onu biraz allayıp pullayıp kendinizi satacaksınız işte.

Tab aşk-meşk meselerine dalıp hiç bir şey öğrenemeden staj bittiyse o başka...
ben o staj yaptığım yerde yri geldi kendimden sonra gelen stajyerlere iş öğrettim. yeri geldi yanında olduğum bayan izne çıktığında işlerini ben yaptım br tek imza yetkim yoktu hanımefendi bilmeden konuşmayın. müdür gelip o bayanın işi ile ilgli şeyleri bana soruyordu

ben o staj yaptığım yerde yri geldi kendimden sonra gelen stajyerlere iş öğrettim. yeri geldi yanında olduğum bayan izne çıktığında işlerini ben yaptım br tek imza yetkim yoktu hanımefendi bilmeden konuşmayın. müdür gelip o bayanın işi ile ilgli şeyleri bana soruyordu

O zaman neden cv'nize deneyimsizim diye yazdınız ki
Bu yaşadığınız büyük bir deneyim işte.
Hem de çok büyük bir firma demişsiniz.

O zaman neden cv'nize deneyimsizim diye yazdınız ki
Bu yaşadığınız büyük bir deneyim işte.
Hem de çok büyük bir firma demişsiniz.
bayağı büyük bir firma. yarı özel yarı devlet. ben deneyimsizim diye yazmadım staj yaptığım yeri yazdım iş tecrübeniz var mı dediklerinde bunu da anlatıyorum.

Yoruldum artık sonucu olmayan iş görüşmelerinden. çağırıyorlar gidiyorum görüşüyoruz sonra arayacağız biz sizi diyorlar ama yok ne olumlu dönüş nede olumsuz dönüş var :KK43: zaten deneyimsiz olduğum cv'mde yazıyor neden çağırıyorsunuz o zaman.
bayağı büyük bir firma. yarı özel yarı devlet. ben deneyimsizim diye yazmadım staj yaptığım yeri yazdım iş tecrübeniz var mı dediklerinde bunu da anlatıyorum.

Ben ilk mesajınıza istinaden yazmıştım. Deneyimsizim diye yazdınız mı yazmadınız mı kafam karıştı???

Back
X