• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yorulmuyorum yorulamıyorum uyuyamıyorum

Merhabalar ben gün içinde ne kadar hareket edip kendimi yormaya .çalışsam da tüm gün aktif olsam da akşam yarım saat otursam dinlenmiş oluyorum ve uyku saati geldiğinde uykuya çok isteksiz gidiyorum ve uyumakta güçlük çekiyorum. Uykuya erken dalsam bu sefer sabah çok erken uyanıyorum bazen gece aniden uyanıp kendimi içgüdüsel olarak ayaklarımı sallarken buluyorum. Bünyem bir türlü uykuyu sevmiyor. Babamda hep böyle erkenden kalkar genelde 6 - 6.5 saat uyur genetik galiba. Zorladığımda 6 saat uyuyorum 24 yaşında aktif bir genç için yetersiz bir süre deniliyor ama eksikliğini hissetmiyorum 7'ye tamamlamak için uyku takviyesi vs kullanmalı mıyım sizce yoksa uyku kişisel midir 6 saatlik uykuyla fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorun yaşamadığım takdirde bu kadarıyla yetinmeli miyim?
Uzun zamandır hiçbişeyi bu kadar kıskanmamıştım :KK62::KK62::KK62:

Ah dışardan her şey güzel görünür gel bir de içerden bak :)
ben gece 2.30-3 gibi yatıp sabah 9.30da kalkıyorum.
6-7 saat uyumuş oluyorum.
bir dönem daha da azaltıp 5 saat falan yapmak istedim bünyem kaldırmadı.
ama her akşam fiks saat 12 gibi uykum gelir direnirim uyumam :KK70:
ertesi gün sersemlik ya da dikkat sorunu falan yaşamıyorsanız aynen böyle devam edin ne var ki bunda.
uyku iyi hoş ama aslında boşa geçen zaman bir açıdan bakınca.
haklısınız bunları okuduktan sonra bir rahatladım gerçekten
Acaba ikizler burcumusunuz 🤭
hayır aslan burcuyum :)
6 saat az değil ki, ben de gece 2yi görmeden uyuyamam,sabah da ise gittiğim için 8i geçerken kalkarım . Toplam 6 saat falan uyku saatim
Hiç de az uyuyorum demiyorum.
Bence gayet normal. Herkesin bünyesi farklıdır.
7-8 saat uyku ısrarcılarını dinleye dinleye evham yaptım demek ki boşu boşuna çünkü takıntılı olmak :) ama rahatlattınız teşekkür ederim
18 aylik oglum var bende yoruluyorum.cok yoruluyorum ama uyuyamiyorum o zaman 😀 izmirdeysen bize beklerim evde full oyun parkta 3 saat her gün yemek banyo vs yapimi da yaninda hediye . Yorulmazssn yüzüme tükür hahahah 😀
Haklısınız ama tüm gün yorulunca bir dk oturmayınca da böyle tabi çocuk hele ki küçük çocuk farklı tabi eminim çok yorucu oluyordur Allah sabır, sıhhat versin sizlere ve evladınıza
Geceleri aniden aysjalrını sallayarak uyanman, huzursuz ayak sendromu olabilirmi?
Yok her zaman olmuyor genelde enerjimi atamadığımda, uykuya doyup uyumaya çalışınca ya da aniden uykum kaçınca
superwomen yasam tarzini yaz belki bizede ise yarar… tiroid lerin iyi mi calisio acep
troidlere baktırmıştım bir ara normaldi aslında
Bacaklarinizi salliyorsaniz huzursuz bacak sendromunuz olabilir.
Birde kendinizi 6 saat uyuyorum diye sartlandirmayin.
Beyin kurulu saat gibidir.
huzursuz bacak sendromunu şöyle bir araştırdım da benim belirtilerle çok farklı ama haklısınız beyin kesinlikle kurulu bir saat zaten ne oluyorsa ondan oluyor :)
Şu an uykudan zor uyanan ve hep yorgun olan insanlar olarak üzerine çullanmak istediğimizi söylemek isterim. Git buradan.
Ah hiç memnun değilim ama bu durumdan ben de sizlere özeniyorum :)
Demek ki sizin bünyeniz için yeterli. Sorun teşkil etmesi için Gün içinde uykunuz gelmesi gerekiyormuş.

“Doç. Dr. Akkoyunlu, uyku kalitesi veya süresinin yetersizliğinin nasıl tespit edileceğini ise şöyle anlattı:
7 saat, sağlıklı en az uykudur. 6 saat ve daha az uyku ise sağlığınızı bozmaya yetecek kritik düzey aşılmış demektir. Gün içinde yani uyanık kalmanız gereken dönemde uykunuz geliyorsa uyku problemi vardır. Mesela araba yolculuğunda, öğle yemeğinden sonra sessiz sakin bir ortamda eğer uykunuz geliyorsa artık uyku açısından bir doktor ile görüşmek gerekir sinyali olarak alınmalıdır. Uyku süresi ve kalitesi gençliğinizi, algınızı, sağlığınızı ve hatta hayatınızın süresini belirleyen müdahale edebileceğiniz çok önemli bir parametredir.”
Mithat bereket vardı. Gazeteci, programcı. Sürmenaj diye bir hastalığa yakalandı, kas yorgunluğu. Yoğun çalışma temposu sonucunda günde 2 saat uyumuş ve uykusuzluktan dolayı bu hastalığa yakalanmış. Bu hastalık, uzun süreli yoğun tempo ve yetersiz uyku sonucu beyin ile bazı kaslar arasındaki iletişimin yavaşlamasına sebep oluyormuş. Düzeldi mi bilmiyorum. Yani fiziken zarar veren uyku günde 2-3 saatlik uykular.
Ne güzel bir yazı içime su serpti teşekkür ederim :)
Uzun zamandır hiçbişeyi bu kadar kıskanmamıştım :KK62::KK62::KK62:
Ben de uyuyanları kıskanıyorum ama hem de öyle bir kıskançlık ki 09:00'a 10:00'a kadar uyuyan yakınlarımı bezdiriyorum laflarımla :D

Her vucudun uyku ihtiyacı farklıdır.
Biz ailecek hiç uyumayız. Ona rağmen bir çok kişiden daha sağlıklı ve dinç olduğumuzu düşünüyorum.
Eşimin hiç 5 ten sonra uyuduğunu bilmem. Ben sabah 4 yatıp 8 de kalkarım. Kızımı hiç bir doktor ilaçla bile uyutmayı başaramadı.

Demek ki vucudumuzun ihtiyacı yok diye düşünüyorum ben. Hatta az uyuyan, az yiyenlerin beyni daha hızlı çalışıyor, daha çabuk öğreniyorlar bir çok şeyi.

Bence şanslısınız. Keyfini sürün.
4 te yatıp 8 de kalkmak mı? bir kurumda çalışıyor olsanız nasıl olucak bu?

Ya ne güzel bir özellik valla kıskandım. Ben yorgunluktan ölüyorum. Ne kadar uyursam uyayayım hep uyumak istiyorum 😅

• Komik
Reactions: Jou
Aslinda güzel bir sey arkadaslar da yazmislar ama siz yine de bir kan tahlili yaptirin ( yaptirmadiysaniz tabii) bazi hipertiroidi olanlar da duymustum bu vucut hareketliliguni,hizini,az uyumayi vs.

Merhabalar ben gün içinde ne kadar hareket edip kendimi yormaya .çalışsam da tüm gün aktif olsam da akşam yarım saat otursam dinlenmiş oluyorum ve uyku saati geldiğinde uykuya çok isteksiz gidiyorum ve uyumakta güçlük çekiyorum. Uykuya erken dalsam bu sefer sabah çok erken uyanıyorum bazen gece aniden uyanıp kendimi içgüdüsel olarak ayaklarımı sallarken buluyorum. Bünyem bir türlü uykuyu sevmiyor. Babamda hep böyle erkenden kalkar genelde 6 - 6.5 saat uyur genetik galiba. Zorladığımda 6 saat uyuyorum 24 yaşında aktif bir genç için yetersiz bir süre deniliyor ama eksikliğini hissetmiyorum 7'ye tamamlamak için uyku takviyesi vs kullanmalı mıyım sizce yoksa uyku kişisel midir 6 saatlik uykuyla fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorun yaşamadığım takdirde bu kadarıyla yetinmeli miyim?
O kadar bensiniz ki.. 37 yaşındayım değişmedim mutluyum halimden , az uyurum, saatim dolunca otomatim kalkarım. Aktif olmazsam boşa yaşamış sayarım, bence şanslıyız 🥰

Ne guzel bol bol temizlik yapar, kitap okurdum öyle olsaydım.

4 te yatıp 8 de kalkmak mı? bir kurumda çalışıyor olsanız nasıl olucak bu?
Çok uzun yıllardır çalışıyorum zaten. Uykusuzluk yüzünden performansımın düştüğünü, ertesi gün yorgunluk belirtisi gösterdiğimi hiç bilmem.
Hatta işim konusunda hiç mütevazi olmayayım , en iyilerinden biriyim.

Bı tane kitap var yalnız aptallar 8 saat uyur diye
Yetişkin bir bireyin 5 saat uyuması yeterli .Ama su kısmı ilginç bence kactığınız düşünmek istemediğiniz birşey var gibi geldi .Bence buna odaklanın .Bı düşünün bakalım

Lavanta çayı ya da yağı kullanmayı deneyebilirsiniz
Burada 4 saat uyuyanları görünce gaza geldim 6 saat yeterde artar bileymiş :))
Aslinda güzel bir sey arkadaslar da yazmislar ama siz yine de bir kan tahlili yaptirin ( yaptirmadiysaniz tabii) bazi hipertiroidi olanlar da duymustum bu vucut hareketliliguni,hizini,az uyumayi vs.
Hipertroidi olacak son insan olduğumu düşünüyorum aslında onca aktifliğe, sağlıklı beslenmeye rağmen hiçbir zaman deri kemik denecek zayıflıkta olmadım aktifliğimi ve beslenme tarzımı gören bu düzene göre deri kemik kalman lazımdı diyor 50 kiloyum. Son kan tahlili yaptığımda değerler normaldi ama en kısa zamanda tekrardan baktıracağım değerlere teşekkür ederim
O kadar bensiniz ki.. 37 yaşındayım değişmedim mutluyum halimden , az uyurum, saatim dolunca otomatim kalkarım. Aktif olmazsam boşa yaşamış sayarım, bence şanslıyız 🥰
Maalesef kitap gazete okumak dışında yaptığım faydalı bir aktivite yok :( arada dil öğrenmeye vakit ayırıyorum ama yeterli olmuyor
Ah nazar boncuklarını kendinize saklayın, ben almayayım kalsın :D Bol bol nazar değdirin istiyorum şöyle bir 10 saat falan uyuyayım falan :D

Ne guzel bol bol temizlik yapar, kitap okurdum öyle olsaydım.
Çok uyuyanda ziyadesiyle yapabilir aslında bunları :)
Bı tane kitap var yalnız aptallar 8 saat uyur diye
Yetişkin bir bireyin 5 saat uyuması yeterli .Ama su kısmı ilginç bence kactığınız düşünmek istemediğiniz birşey var gibi geldi .Bence buna odaklanın .Bı düşünün bakalım
Nokta atışı bu olsa gerek :) evet anksiyete. Bazen bu sorunumu ona bağlıyorum. Tanı almadım takıntı yaptıkça daha çok bastırıyor uykusuzluk ama diğer yandan da gün içinde hiç uykusuzluk çekmeyince uyanır uyanmaz enerjik olunca az uyuduğum günün akşamında bile hala yatağa isteksiz gidince hormonal de olabilir diye düşünüyorum

6 saat az değil ki. Mesela benim çocuğum olduktan sonra 6 saat lüks bile gelmeye başladı. Kesintisiz 4 5 saat uyuyorsan kurtarırsın

6 saat az değil ki. Mesela benim çocuğum olduktan sonra 6 saat lüks bile gelmeye başladı. Kesintisiz 4 5 saat uyuyorsan kurtarırsın
Allah bağışlasın, sağlıkla büyüsün inşallah. Biraz büyüdükten sonra uyku düzeni oluşturursunuz umarım.
Ne yiyor içiyorsanız bana da söyleyin. Kolum kalkmıyor yorgunluktan
İki haftada bir yaptığım cheat day günleri dışında şeker ilaveli ürünler, ekmek tüketmiyorum glüten çok az tüketiyorum oda bulgur gibi lifli yiyeceklerde. Meyveyi abartmıyorum, tahin, ceviz, badem, kabak çekirdeği gibi sağlıklı yağlar tüketiyorum tabiki ölçülü miktarlarda. En önemlisi şeker bence. Şekerli ürünlerin doz aşımı gerçekten yorgunluk yapabiliyor özellikle de günümüz sıcak yaz mevsimlerinde. Ama beslenme faktöründen ziyade spor ve yürüyüşün kesinlikle enerji verdiğine inanıyorum.

8 saat uyumazsam saf gibi geziyorum gündüz.
Ayrıca gündüz de bir yere uzansam hemen uyurum.
Gece de öyle.
Uyumadan önce birkaç sure okurum ama tamamlayamadan uyuyakalirim.
Gamsız mıyım neyim?
Güzel meziyet bence.
Ömür uykuda heba olmuyor. 🤗

9 aylık kızım da aynı sizin gibi 😁 çözüm bulursanız bana da söyler misiniz ?

Bu durum guzel bence, biyolojik saatleriniz oluşmuş bedeniniz uyum sağlamış, zorlayıp daha fazla uyumanın bir anlamı yok. Surekli uyku halinde olsaniz daha kötü bence. Kayinvalidem, abimin eşi hep yorgun ve uyumak isterler bıraksak 24 saat uyurlar, resmen bunalimdalar. Bebeğiniz falan oldugunda da bu yorulmaz halinizle kalirsaniz cok iyi olur. Ama büyük ihtimal bebek olunca bu haliniz geçecek 🤣

Back
X