• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoruma acık...

kk_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
152
1
46
Diğer
Bazı konulara değinmek istiyorum....
Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum...........

Evet büyüyoruz evlenme çağına geliyoruz.....anneler babalar aman kızımında bi yuvası olsun diyorlar..bı yandanda aman kendi ayaklarının üzerinde dur evlenip napıcaksında diyorlar..heleki simdiki boşanmalar okadar arttı ki..neden her bayan artık üniversite mezunu...kaynana kaynata görümce sendromlarına gelemiyorlar..ailelerde aman kızım ben çektim sen çekme diye destek veriyorlar...ee daha geçen evlen yuvan olsun diyordun noldu şimdi......
Erkekler...evet erkekler ise tabiri caizse eline erkek eli bile değmemiş kız arıyorlar.. Flört edip annelerinin buldukları kızla evleniyorlar yada her kızla ciddi düsünmüyorlar...vel hasıl evlenincede o saf masum kızdan yatakta on numara performans bekliyorlar...e be adam bu daha önce kimseyle sevgili bile olmamış dur bi hele...sonra kadın oluyor vajinusmus...neden? Cünkü hep öyle yetistirilmiş yada güdülenmiş....aman sımdı ben yakın davranırsam adım cok laçka kıza çıkar...yok be abi sonrasını napıcaksın..o koca neler neler istiyor senden................
Kadınlar...burda yakınıyoruz bazı hanımlar arkadaslarım hep evlendi bi ben kaldım napıcam diye...e o arkadaslarada sorsan evlenip napıcaksın kahır cekiceksin..erkekte evleniyim artık yuvam olsun diye kırk takla atar ama evlenince bin kusur arar seni begenmez gözü dısarı kayar....
Hayatın tezat yanları bunlar....olayı bi imzamı değistiriyor acaba?
Yada hayatı yasarken bazı kılıflarmı uyduruyoruz?
Yasam su gibi akıp giderken hıc takılmamak gerek neler dogru neler yanlıs
yoksa baska türlü hayat nasıl gecer........haksızmıyım bayanlar...

normal sartlar altinda beklentileri minimize edip karsindakini idare etme sanatina evlilik diyorum ben. burada anahtar deyim 'normal sartlar altinda'. kisilerden biri arizaysa iste o zaman kahir cekmeye baslar digeri. derin mevzu. niye actin simdi bunu bak bi icim karardi :))

normal sartlar altinda beklentileri minimize edip karsindakini idare etme sanatina evlilik diyorum ben. burada anahtar deyim 'normal sartlar altinda'. kisilerden biri arizaysa iste o zaman kahir cekmeye baslar digeri. derin mevzu. niye actin simdi bunu bak bi icim karardi :))

Yazdıklarınız çok doğru . Bir ilişkinin ya da evliliğin düzgün yürüyebilmesi için iki tarafın da düzgün insanlar olması gerekiyor yoksa taraflardan biri yamuksa o ilişkide evlilikte beklentileri karşılamıyor hatta bazen iki taraftan bile yamukluk çıkabiliyor.

yaralardan dolayı açtım bende konuyu:) dönme dolap gıbı bısebu evlılık..habıre dönüosun basının döndüğüyle kalıosun..kahır çekme konusundada daha henüz hıc rastlamadım ben kocamdan yada aılesınden hıc cekmedıım dıyenı..varsa berı gelsın yazsın mutlu etsın bızı:27:

yaralardan dolayı açtım bende konuyu:) dönme dolap gıbı bısebu evlılık..habıre dönüosun basının döndüğüyle kalıosun..kahır çekme konusundada daha henüz hıc rastlamadım ben kocamdan yada aılesınden hıc cekmedıım dıyenı..varsa berı gelsın yazsın mutlu etsın bızı:27:

Ben varım :D

Evlilik şans işi falan değil.
Flört ya da nişanlılık dönemi süresince yaşanan sorunlar,
üzeri kapatılan konular evlenince ayyuka çıkıyor.

Düzelir, her şey geçer, değişir diye başlanıp,
değişen evlilik çok nadirdir...

Aslında her iki taraf da en baştan olaylara yaklaşımını belli ediyor da,
kızlarımız nedense çoğu şeyi gözardı ediyor...

Bir de hep söylerim.
''Erkegin adam olduğu yerde, kadın her zaman hanımefendidir...''

Bazı konulara değinmek istiyorum....
Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum...........

Evet büyüyoruz evlenme çağına geliyoruz.....anneler babalar aman kızımında bi yuvası olsun diyorlar..bı yandanda aman kendi ayaklarının üzerinde dur evlenip napıcaksında diyorlar..heleki simdiki boşanmalar okadar arttı ki..neden her bayan artık üniversite mezunu...kaynana kaynata görümce sendromlarına gelemiyorlar..ailelerde aman kızım ben çektim sen çekme diye destek veriyorlar...ee daha geçen evlen yuvan olsun diyordun noldu şimdi......
Erkekler...evet erkekler ise tabiri caizse eline erkek eli bile değmemiş kız arıyorlar.. Flört edip annelerinin buldukları kızla evleniyorlar yada her kızla ciddi düsünmüyorlar...vel hasıl evlenincede o saf masum kızdan yatakta on numara performans bekliyorlar...e be adam bu daha önce kimseyle sevgili bile olmamış dur bi hele...sonra kadın oluyor vajinusmus...neden? Cünkü hep öyle yetistirilmiş yada güdülenmiş....aman sımdı ben yakın davranırsam adım cok laçka kıza çıkar...yok be abi sonrasını napıcaksın..o koca neler neler istiyor senden................
Kadınlar...burda yakınıyoruz bazı hanımlar arkadaslarım hep evlendi bi ben kaldım napıcam diye...e o arkadaslarada sorsan evlenip napıcaksın kahır cekiceksin..erkekte evleniyim artık yuvam olsun diye kırk takla atar ama evlenince bin kusur arar seni begenmez gözü dısarı kayar....
Hayatın tezat yanları bunlar....olayı bi imzamı değistiriyor acaba?
Yada hayatı yasarken bazı kılıflarmı uyduruyoruz?
Yasam su gibi akıp giderken hıc takılmamak gerek neler dogru neler yanlıs
yoksa baska türlü hayat nasıl gecer........haksızmıyım bayanlar...

kadınların üniversite mezunu olması çile çekmemeleri yanlış mı, kötü mü??
sen çekmek istersin çekersin kimileride çekemz okuyupta boşanmayıp çile çekende var okumanın nesi kötü

Bende varım...:16: Arkadaşın tam tersini düşünüyorum ve evlilik biraz da şansla alakalıdır diyorum. Evde ben arızalı tipimdir ama eşim beni idare etmesini bilir. Bir taraf sabırlıysa eğer arızalı olan taraf bir süre sonra düzeliyor. Yani ben düzeldim. :1: Evilikte sabır, fedakarlık, güven, sevgi, saygı bunlar olduğu sürece ömür boyu sürer ama inada inatla karşılık yıkar bütün duvarları. Rabbim şu mübarek günlerde herkesin evine huzur ve dirlik versin. Amin.

Son düzenleme:
Herkes bi issiz adam, Fastfood iliskiler, kotu deneyim faturalarını ödetmeler , ikiyüzlülük , açık yürekli olamama , samimiyetsizlikler. Bas nereye kuyruk oraya misali. Genel toplum yapısı böyle artık. İliskilerde pesinde.

evlilklerin büyük çoğunluğunun erkekler ve anneleri yüzünden bittğine inanıyorum malesef ki bizim ülkemizde en azından çevremde insanlar geline anneden çok kumaymış gibi davranıyo tabiki öz evladı gibi olsun demiyoruz ama bunca çekişme zorlukta çıkarmanın alemi yok
bayanlarda artık belli bi eğeitimin ve özgüvenin sonucu olarak çekmiyolar ki ben buna hak veriyorum bi bayan olarak biliyorum ki hassas canlılarız ilk elini tutuuğumuz öptüğümüz insanlardan bile ki çoğunluk eşlerimiz vazgeçerken komalara giriyoruz haklı bile olsak en özel şeyleri yaşayıp çocuk sahibi olduğumuz çevre ve aile faktörüne rAĞmen vezgeçtiğimiz eşlerimiz varsa bizleri baya bunaltmışlar demektir hiçbi kadın kolay kolay boşanmaz yuvasından düzeninden vazgeçmez bu ülkede anneler ne zaman oğlullarına sen erkeksin paşasın hayda bre değilde normal insan egosu verirse evlilikler o zaman düzene girer

Bir de hep söylerim.

Cok sevdiğim bir ablamla konuşuruz bazen. Evlen bir daha diyor . Ya diyorum adam mı var arıza istasyonu gibiyim . Ornekler de hep kotu. İyi orneklere bak diyor. Oyle yapmak lazım :)

Bende varım...:16: Arkadaşın tam tersini düşünüyorum ve evlilik biraz da şansla alakalıdır diyorum. Evde ben arızalı tipimdir ama eşim beni idare etmesini bilir. Bir taraf sabırlıysa eğer arızalı olan taraf bir süre sonra düzeliyor. Yani ben düzeldim. :1: Evilikte sabır, fedakarlık, güven, sevgi, saygı bunlar olduğu sürece ömür boyu sürer ama inada inatla karşılık yıkar bütün duvarları. Rabbim şu mübarek günlerde herkesin evine huzur ve dirlik versin. Amin.

Aynı ben..Garibim kocam :9:

konunun devamını okumadım ama ben varım çok uzun bir evliliğim yok ama genelde nasıl başlarsan öyle devam eder derler
eşim ve eşimin ailesi ile hiç bir problemim olmadı
şimdiye kadar hep şuna inandım
nikahta keramet var deyip sorunların üstü örtüldü ben buna karşıyım
hiç bişeyin üstü örtülmeyecek herkes eteğinde ne kadar taş varsa dökecek ki kimin ne olduğu anlaşılsın
bi de şu var bizim kızlarımız sanıyoki sadece adamla evleniliyo yok öyle güzellik
tamam tek bi kişi ile evleniyosun ama iki ailenin birden sorumluluğunu alıyosun yeri geliyo köprü oluyosun
bi de şu var vay benim kocama babası abisi nasıl böyle davranır
sanane arkadaş abisi babası nasıl davranırsa davransın onların kendi aralarındaki mesele
ha sana tutup kötü davarnır o zaman kocan araya girecek bu kez o köprü olacak

evlilik bilinç ister bence her iki tarafı da iyi tanımak gerek kimin ne olduğunu nasıl davrandığını bilmek gerek
bir elti lafçımı o zaman ağzına laf verme sende lafını etme
görümce kıskançmı o kıskançlığını yapsın sen aldırma
kaynana fenamı Allaha havale daha adil bir mahkeme yok zaten

Bir de hep söylerim.

Cudana abla sen nezaman böyle bi'şey yazsan erkenden evlenesin geliyo:9::9:
Maşallah size, Allah hiç ağzınızın tadını bozmasın inşallah.

İki arkadaşım da evlenince geçer, dipdibeyken böyle olmaz ki diye diye evlendiler. Biri hala deli gibi kavga eder, diğerinin eşi hala adam yerine koymaz ve feci ilgisiz pek değişen bi'şey olmadı:26:

Cudana abla sen nezaman böyle bi'şey yazsan erkenden evlenesin geliyo:9::9:
Maşallah size, Allah hiç ağzınızın tadını bozmasın inşallah.

İki arkadaşım da evlenince geçer, dipdibeyken böyle olmaz ki diye diye evlendiler. Biri hala deli gibi kavga eder, diğerinin eşi hala adam yerine koymaz ve feci ilgisiz pek değişen bi'şey olmadı:26:

Tesekkurler canim :)
Amin

Balik bastan kokar diye bosuna dememisler...

Son düzenleme:
arkadasım o kadar guzel acıklamıssınkı yanı cok ıyı ... evet dedıgın gıbı erkekler ımzadan sonra eskısı gıbı olmuyor ne yazıkkı galıba dıyorlar ımza atıldı nasıl olsa bısey yapamaaz benım artık. ama yanılıyorlar ben erkeklerı hıcbı zaman anlamadım bu zamana dek ve hıcbır erkegede guvenmıyorum kesınlıkle en ıyısıne bıle... onun ıcın hanımlar hıcbır erkege guvenıp hayatını mahvetmesın cunku degmez

evlenince düzelir denen sorunlar imzadan sonra 5 katı olarak gözüküyor gözümüze haliyle her gün birliktesin va daha gözüne batıyor

imza işin büyüsünü bozmuyor aslında ortada büyü falan yok,

gerçeklikten uzak hayaller var , fazla girilen beklentiler var sorumsuz eşler var (iki taraf içinde)

hele bir de ana-baba evinde kopamayan eşde olursa tadından yenmiyor tabi

bence hiç bi zaman o olmazsa yaşayamam moduna girmemek lazım hele bide hissettirdinmi karşı tarafa yandınnn :52:

bence toplum olarak görüşlerimizin tümden değişmesi gerekıyor ama malasef buda çok zor

mesela herkes evlenmek zorunda değil bıkere bunu anlamak lazım aman yaşım geçiyor deyip hatalı evlilik yapanların sayısı hiçte az değil

evlenenlerın uzerınden aileler bı ellerını çekmeli hala yanına gelin alanlar alamazsa aman bizim eve yakın olsun dıyenler neden istıyor bunu çokmu ıyı nıyetlı surekli dıdıklesın dıye gelin evlenınce dırek baştan aşağıya kaşından gözüne sınava tutuluyor neredeyse bu sınav 5 yıl sürüyor okadar dayanabılırsen yavaş yavaş oturuyor evlilikler herşeyı annesıne anlatan erkek ve kız tiplerınınde evlilikleri pek sağlam olmuyor

kimse mükemmel değildir :50:iki insan arasında mutlaka uyuşmazlık tartışma fikir ayrılığı olur çiftlerin hatalı davranışları olabilir önemli olan hatayı kabullenip özür dilemeyi bilmek kendini düzeltmeye çalışmaktır biraz da uzlaşmacı olmak gerekir ben böyleyim işine gelirse dersen o evliik yürümez karşındakini dinlemeyi anlamayı bilmek gerekir.ayrıca kızlarımız okusun kendi ayakları üstünde dursun anlaşamıyorlarsa bir ömür dert çekeceklerine boşansınlar daha iyi ben bunu yanlış bulmuyorum:31:

ben de varım :) şükür ki eşimle de eşimin ailesiylede bi sorunum hç olmadı.:)

Biz de imzayı attık nerdeyse 2 sene önce ama aramızdaki ilişki daha da güçlenerek devam ediyor. Aileleri işimize karıştırmadığımız sürece mükemmel bir evliliğimiz var. Ben çoğu sorunun aileleri memnun etmeye çalışırken çıktığını düşünüyorum. Ve bir taraf ailesinin etkisi altında kalınca evliliği 2 kişilik olmaktan çıkıyor.

Back
X