• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yorumlarınıza çok ihtiyacım var

Olabilir . Zaten o uygulamadan fake bir hesap actim kendime . Belki onunla onun gibi biriymiş konuşarak yaşadıklarını öğrenebilirim.
çok sorgulama ilk başta hatta biraz araştırma yap bu konularda inandırıcı olsun. onu anladığını söyle. iyi bir arkadaş olun. o da sana yeterince her şeyini anlatmaya başlarsa yavaş yavaş çaktırmadan onu psikatriste ya da psikoloğa yonlendir. geçmişte olumsuz bir şey yaşamış olabilir lütfen en derine inin ve öğrenin

çok sorgulama ilk başta hatta biraz araştırma yap bu konularda inandırıcı olsun. onu anladığını söyle. iyi bir arkadaş olun. o da sana yeterince her şeyini anlatmaya başlarsa yavaş yavaş çaktırmadan onu psikatriste ya da psikoloğa yonlendir. geçmişte olumsuz bir şey yaşamış olabilir lütfen en derine inin ve öğrenin

Evet bunu amaçlıyorum ınsallah yapabilirim . Onu psikologa goturebilmeyi cok isterdim.

Uzaktayız dediniz
Lgbt bir bireyin, (ünlü olur, rastgele biri olur farketmez) bir konuşmasını ona whatsapptan gönderip,
Hayran kaldım, ne kadar güzel konuşuyor, çoğu insan önyargılı yaklaşır ama o kendi istediği hayatı korkmadan yaşayabilecek kadar cesur ve aklı başında biri. Ne kadar güzel /anlatmış/kendini ifade etmiş/mantıklı konuşmuş değil mi? Gibi bir yaklaşımda bulunabilirsiniz bence.

Benim iki abim var ikiside gay olsa benim için değişen birşey olmazdı yetişkin insan olarak karar kendinin diye düşünüyorum sizde fazla müdahale olmadan yanında olduğunuzu hissettirin ;)

Uzaktayız dediniz
Lgbt bir bireyin, (ünlü olur, rastgele biri olur farketmez) bir konuşmasını ona whatsapptan gönderip,
Hayran kaldım, ne kadar güzel konuşuyor, çoğu insan önyargılı yaklaşır ama o kendi istediği hayatı korkmadan yaşayabilecek kadar cesur ve aklı başında biri. Ne kadar güzel /anlatmış/kendini ifade etmiş/mantıklı konuşmuş değil mi? Gibi bir yaklaşımda bulunabilirsiniz bence.

Aslında çok doğru söylüyorsunuz fakat bunu yaparsam şüphelenebilir . Çünkü biz normalde sadece nasilsin bir sıkıntın var mı ihtiyacın var mı gibi konusuruz . Ben ilişkilerimi falan anlatirim ama onda hep bir duvar sanki . Ama böyle bir fırsat bulursam hemen değerlendireceğim .

Öncelikle abinizin tercihine derman olma durumunuz es geçilemez, kutluyorum.
Öncelikle toplumun cinsel tercihe karşı olduğu yorumları yapılmış, evet doğrudur. " cinsel tercih" sizin de dediğiniz gibi, olayda oturmuş cinsel kimlik göremiyorum ben. Kaldı ki abinin kız arkadaşı da olmuş, cinsel tercihi bu yönde olan bireyin yapabileceği tutum değildir bu, lütfen normalleştirmeyelim.
Abinizin kendi tercihi ve kararı, bildiğinizi bilmemeli bence..

Benim iki abim var ikiside gay olsa benim için değişen birşey olmazdı yetişkin insan olarak karar kendinin diye düşünüyorum sizde fazla müdahale olmadan yanında olduğunuzu hissettirin :KK66:

Kesinlikle değişen bir şey yok . Sadece bu zamana kadar bu ailenin en güçlüsü ben oldum . Gerçekten oldukça sorunlu bir hayat yaşadık ve abim bunlari bile kaldıramadı . Takdir edersiniz ki bu konuda sağlam bir psikoloji gerektiriyor boyle bir toplumda . Buna yenik düşmesinden korkuyorum . Bu hayatta beni en çok yıkabilecek tek şey onun yokluğu.

Öncelikle abinizin tercihine derman olma durumunuz es geçilemez, kutluyorum.
Öncelikle toplumun cinsel tercihe karşı olduğu yorumları yapılmış, evet doğrudur. " cinsel tercih" sizin de dediğiniz gibi, olayda oturmuş cinsel kimlik göremiyorum ben. Kaldı ki abinin kız arkadaşı da olmuş, cinsel tercihi bu yönde olan bireyin yapabileceği tutum değildir bu, lütfen normalleştirmeyelim.
Abinizin kendi tercihi ve kararı, bildiğinizi bilmemeli bence..

Yorumunuz icin teşekkür ediyorum . Ama biseksüel de olabilir . Bundan dolayı kız arkadaşı da olmuş olabilir . Yani tercihini coktan yapmış da olabilir ve bunu kesin bilemeyip çaresiz kalmak beni kahretti.

bence evet uzaklasır daha da ıcıne kapanabılır. benım demeek ıstedgım belkı bu gecıcı bır donemdır bır karmasa ıcındedır ve ılerde tercıhlerı degısırse ve gelecekte mutlu bır evlılıgı aıle hayatı olabılır ve bu donemlerını hafızasından sılmek ısteyebılır. ve sımdı sız onunla knusursanız belkıde gecıcı olan bu donem butun hayatı boyunca sızden utanmasına sebeb olabılır ınsallah anlatabılmısımdır :) bazen ıfade ozurlu olyorm

Aslında çok doğru söylüyorsunuz fakat bunu yaparsam şüphelenebilir . Çünkü biz normalde sadece nasilsin bir sıkıntın var mı ihtiyacın var mı gibi konusuruz . Ben ilişkilerimi falan anlatirim ama onda hep bir duvar sanki . Ama böyle bir fırsat bulursam hemen değerlendireceğim .
Çevrenizden veya aileden bir kaç kişiye daha gönderip, şüphesini kırabilirsiniz. Hatta inandırıcı olsun diye, bugünden beri kaç kişi yolladı fenomen galiba, izledim/okudum gerçekten hoşuma gitti. Diyebilirsiniz.

bence evet uzaklasır daha da ıcıne kapanabılır. benım demeek ıstedgım belkı bu gecıcı bır donemdır bır karmasa ıcındedır ve ılerde tercıhlerı degısırse ve gelecekte mutlu bır evlılıgı aıle hayatı olabılır ve bu donemlerını hafızasından sılmek ısteyebılır. ve sımdı sız onunla knusursanız belkıde gecıcı olan bu donem butun hayatı boyunca sızden utanmasına sebeb olabılır ınsallah anlatabılmısımdır :) bazen ıfade ozurlu olyorm

Cok net anladim cok teşekkür ederim.

Bunun için ikinci üyelik almana gerek yoktu. Çünkü senin bu tavrın gurur duyulacak bir tavır. Böyle güzel abla olan kişinin kim olduğunu bilmek isterdim.
Her neyse... Bu konuda emin misin? Okuduklarin kesin kes bu kapıya çıkıyor yani dimi? O zaman arkadaşlar söylemiş önce misilleme yap, sonra baş basayken bir erkek arkasının cinsel tercihini örnek ver (varmış gibi) ve aslında normal olduğundan söz et.ama asla imada bulunma. Bir süreç bu ve bubu ara ara yap. Ünlüden veya arkadaştan. Sezdirme ama bunu ona. Senin düşüncelerinden emin olduktan sonra bu konuyu sana acabilir.

Öncelikle sizi bu olgun tavrınızdan dolayı kutluyorum. Ne güzel bir kardeşsiniz siz. Eğer öyle bir durum varsa bunu kabullenmek gerekiyor öncelikle. Yine de acaba sorusu akla gelebilir. Belki de araştırmak ve öğrenmek amaçlı girmiş olabilir. Öyle bir durum var ise ona zaman vermelisiniz. Belki kendisini hazır hissettiğinde bir açıklama yapabilir. Sadece sakin kalıp, olayları gözlemledikten sonra sağlıklı bir adım atabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bence içine kapanık, bilgisayar odaklı olması çok büyük bir problem.

İlişkisi bile internetten tanıştığı kız diyorsunuz baksanıza.

Bence kızı bıraksın. Bilgisayardan genel olarak uzaklaşsın, hayata daha çok karışsın. Dışarda bir hayat var onu görsün.

Arkadaşı yoksa siz kardeş kardeşe dışarı çıkın, beraber sosyalleşebileceğiniz yerlere gidin, kendi arkadaşlarınızla dışarı çıkarken onu da çağırın. Kabuğunu kırmasında yardımcı olun yani.

İşe girince zaten açılır. Bence biraz zaman verin. Bu dönem geçici gibi geldi bana, biraz bekleyip durumu gözleyin derim.

Yaşadıklarınız hiç taşıması kolay şeyler değil. Terapiye gitme şansınız var mı?

Bunun için ikinci üyelik almana gerek yoktu. Çünkü senin bu tavrın gurur duyulacak bir tavır. Böyle güzel abla olan kişinin kim olduğunu bilmek isterdim.
Her neyse... Bu konuda emin misin? Okuduklarin kesin kes bu kapıya çıkıyor yani dimi? O zaman arkadaşlar söylemiş önce misilleme yap, sonra baş basayken bir erkek arkasının cinsel tercihini örnek ver (varmış gibi) ve aslında normal olduğundan söz et.ama asla imada bulunma. Bir süreç bu ve bubu ara ara yap. Ünlüden veya arkadaştan. Sezdirme ama bunu ona. Senin düşüncelerinden emin olduktan sonra bu konuyu sana acabilir.

Öncelikle teşekkür ediyorum yorumunuz icin . Normal hayatimdan burdaki hesabımı bilenler olduğu için abimi korumak adına ikinci üyelik aldim . Önerilerinizi dikkate alicam cok sagolun .

Bence içine kapanık, bilgisayar odaklı olması çok büyük bir problem.

İlişkisi bile internetten tanıştığı kız diyorsunuz baksanıza.

Bence kızı bıraksın. Bilgisayardan genel olarak uzaklaşsın, hayata daha çok karışsın. Dışarda bir hayat var onu görsün.

Arkadaşı yoksa siz kardeş kardeşe dışarı çıkın, beraber sosyalleşebileceğiniz yerlere gidin, kendi arkadaşlarınızla dışarı çıkarken onu da çağırın. Kabuğunu kırmasında yardımcı olun yani.

İşe girince zaten açılır. Bence biraz zaman verin. Bu dönem geçici gibi geldi bana, biraz bekleyip durumu gözleyin derim.

Yaşadıklarınız hiç taşıması kolay şeyler değil. Terapiye gitme şansınız var mı?

Bilgisayar odaklı olmasını ben de doğru bulmuyorum . Fakat yıllardır aşamıyorum bu durumu . Sürekli dışarı çağırıyorum etkinliklere davet ediyorum ama yok gelmiyor ısrar edince de agresiflesip bağırıyor . Yani kendisi kapalı olduğu için cok bir şey yapamıyorum ama tabi ki vazgeçmeyeceğim . Aslında terapiye gitsem benim için cok ıyi olacak yoksa ben de kendimi kaybedeceğim . Maddi olarak su an zor görünüyor ama ayarlamaya çalışacağım . Yorumunuz icin cok teşekkür ederim

Bilgisayar odaklı olmasını ben de doğru bulmuyorum . Fakat yıllardır aşamıyorum bu durumu . Sürekli dışarı çağırıyorum etkinliklere davet ediyorum ama yok gelmiyor ısrar edince de agresiflesip bağırıyor . Yani kendisi kapalı olduğu için cok bir şey yapamıyorum ama tabi ki vazgeçmeyeceğim . Aslında terapiye gitsem benim için cok ıyi olacak yoksa ben de kendimi kaybedeceğim . Maddi olarak su an zor görünüyor ama ayarlamaya çalışacağım . Yorumunuz icin cok teşekkür ederim

Terapiyi aslında abi için söylediydim :) Önerseniz olmaz diceğini de hissettiğim için şöyle bir önerim var:

Abi ben terapiye gitmek istiyorum, ama desteğe ihtiyacım var. Destek olmak için benimle gelir misin?

derseniz, terapist de ikinizi aynı anda alırsa valla bu iş olur gibime geldi.

Sadece tercihinin kendisine ait olduğunu ve sevginizin değişmeyeceğini hissettirin örnekler üzerinden. Direkt sormanız ya da ima etmeniz uzaklastira bilir. Belki kendiisi bile emin değildir. Güveni ve sevginizi verin emin olduğunda hazır hissettiğinde ilk konusabileceği insan olun sadece :)) Müdahale etmeden..

Back
X