Yorumlarınıza ihtiyacım var. Kocam hakkında.

Hallimce

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
122
69
18
38
Bir bebeğim var. Yaşına az kaldı. Çok hareketli ve çok erken uyanıyor. Salı günü 5.30 da kalktı yine. Eşim dedi ki hadi siz gidin de ben az daha uyuyum. Her sabah aynı şeyi yapıyoruz zaten. Ben salonda oynatıyorum eşim uyuyor bir iki saat daha. Bencilsin dedim şakayla karışık. Çıktım uyudu. İki saat sonra geldi yanımıza. Bi on dk bak çocuğa da makineyi boşaltacağım dedim. Kalktı giyinmeye gitti. İşe gitti. Normalde uzaktan çalışıyorlar. Aylardır işe gitmiyor yani. Bu hafta salıdan beri hep bi bahaneyle işe gitti. Arkadaşlarıyla sohbet ediyorlar yaptığı bu. Dün çok kötü kavga ettik. Barıştık sonra. Bu sabah yine kalktı gitti işe. Bişey alıp gelcem dedi. Öğlen oldu aradım. Arkadaşlarla oturuyoruz birazdan gelirim dedi. Bir saat sonra kardeşim aradı size uğrayacağım diye. Eşime haber vermek için aradım açmadı. Mesaj attım dönmedi. Defalarca aradım sonra merak ettim çünkü ama yok. Çıktı geldi eve telefonlarıma dönmeden. Taciz ediyormuşum onu arayıp o yüzden açmamış. Şimdi de surat yapıyor bana. Siz söyleyin ne bu ne yapacağım ben. Öfkeden kuduruyorum şu an. Başka birisi yok konu o değil eminim onu da söyleyim. Adam birden kişilik değiştirdi resmen. Geçen hafta sizi çok seviyorum diye dolaşıyordu evde.

Önceki konularında eşinden boşanmak istediğini yazmıştin.
Aynı şekilde eşime ne oldu adı altında açtığın konuda bununla hemen hemen aynı.
Eşinin ailesiyle zaten problemliymissin.
Çocuk doğduğundan beri de eşin kademeli olarak uzaklaşiyormus senden.Kendin söylemişsin bunuda.
Eşime ne oldu isimli konunu tekrar gözden geçir bence.
Hepimiz çok ayrıntılı bir biçimde yazmışız sana.

İkiniz içinde zor. Ne uykunuz kalmış ne yediğiniz yemek ne de huzur. Çocuk sebebi ile insani ihtiyaçları gidermek bile zor.. her iki tarafta haklı

Eşinin telefonlara bakmamasi olmamış seninde sürekli araman

Erkekler vurduymaz oluyorlar aynen bencil oluyorlar vede haklıymış gibi iste çıkıyorlar

Boşver arama oda seni ararsa bakma
Sürat ediyorsa sende et sürekli altan almakta şımartir
Kavga edeceksen et biraz kendisini toplasın sonra tavrini koy

Çok zor bir durum ama bence siz eşiniz için önemli olduğunuzu ona kavga tartışma çıkarmadan hissettirin. Yani benden uzaklaşıyor değişiyor gibi şeyleri kafanızda kurup belki de olmayan birşeyin kehanetini gerçekleştirmeyin. Bir de anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz şuan, eşiniz uzaktan da olsa çalışıyor. Bir tarafın çalışması durumunda onun dinlenmeye ve kendine vakit ayırmaya daha çok ihtiyacı oluyor. Tabi bu demek değil ki çocukla çalışmayan ilgilenmek zorunda. Bir de tavsiyem, erkekler bizler gibi sürekli evde olmak evde vakit geçirmek istemiyor. Onlar erkek muhabbetine ihtiyaç duyuyor. Ben mesela iş bitse de eve gitsem derdin olurum ama eşim haftada bir iki kere iş bitse de arkadaşlarla bişeyler içsem iki saat kafamı dağıtsam der. Yani çok normal işe gidip arkadaşlarıyla sosyalleşmek istemesi, uzaktan da çalışsa arada gidip kafasını dağıtmak istiyor. Bunda bence değişti ilgisi azaldı diye düşünecek bişey yok. Onların yapısı bizden farklı. Bunu aklınızda bulundurun sürekli aramanın bir anlamı olmaz, bırakın gitsin sohbet etsin. Bir de böyle gerekli gereksiz ararsanız yukarda yazan bir arkadaş da demiş acil birşey olsa ne olacaktı diye, çok doğru. Bırakın. Emin olun kendisini özgür hisseden erkek eşine daha bağlı daha düşünceli oluyor. Sıkılmış bunalmış hissetmesi uzun vadede sizin için daha kötü

Bu çocuğu tomurcukla bölünerek tek başıma yaptım da benim mi haberim yok diyin. Ne sorumsuz adam ya. Delirmelik.

konu sahibi yani anladığım kadarıyla daha önce de yorum yazılmış size. Ama bir faydası olmamış.

şimdi kızanlar olur ama bence boşanın. Yok yani adam umursamıyor çünkü ısrarla.

neden ayrılmayı düşünmüyorsunuz? Maddi olarak yetersiz mi görüyorsunuz kendinizi?

ha bir de mutlaka korunun. Aman 2. Çocuğa gebe kalmayın bu adamdan.

Evde bir bebek var,evin en güzel zamanları değil mi? Neden bu günleri insanlar zehir eder ki birbirine.. Benim kızım gece hiç uyumazdı desem yeridir.. Nöbetleşe bakardık eşimle,ne ben uykusuz kalırdım ne o.. tabi bebekle nekadar uyunursa okadar işte,bebeksiz gibi değil.. ama mutsuz olmazdık çünkü bunları kabullenerek anne baba olduk.. sabah kalkıp günümüze devam ederdik.. beni ev işi,bebek bakımı konusunda rahatlatan etkenlerim vardı belki ondan gergin değildim ama olmadığı zamanlardada aynı şekilde devam ettik.. şimdi kızım 5 yaşında ve o günleri inan özlüyoruz,bidaha doğurma şansım olsa asla düşünmem diyorum hep.. En büyük sorunumuz sorumluluklarını kabullenmeden evlenmek ve anne baba olmak.. bu sorunların temel sebebi bu.

Çocuğu ona bırakıp çıkın gidin. Bu çocuk sadece size ait değil ya.

Bende olsam deli olurdum.. Tamam anne oluyorsunuz ama bu adamlar da sadece çocuğu yapma aşamasında mı işlevi var anlamadım

Sonuçta bi Meryem Ana değiliz hepimizin çocuğunun babası var.. Başta siz çok taviz vermişsiniz bence.. Ara sıra eşinize de sorumluluk verin ki hem sizi biraz daha iyi anlasın hem de baba olduğunun farkına varsın..

Yani işe gıdecekse nırmal uyumak ıstemedı .Bende uykuduz çok kotu oluyorum

Eliniz de olsa siz de biraz da olsa uzaklaşmaya çalışırsınız, lütfen bunu itiraf edin kendinize.. İmkan onda olduğu için onu suçlamayın. Eşinize olan bu tavrınız onu daha da uzaklaştırır, çünkü baba ile anne bir olmuyor Malesef.,Bebeğin size daha fazla ihtiyacı olduğu için. Tavrınızı değiştirin sizin ona eskisinden daha çok ihtiyacı olduğunu ılımlı bir dil ve tavırla belli edin.

Evden çalışabildiği halde sırf bekar gibi arkadaşlarıyla takılmaya mı gidiyor gerçekten eşiniz? Ne kadar itici. Eş olduğunu, hele ki bir de baba olduğunu daha kavrayamamış.

Yerinizde olsam eve geldiği anda bebeği ona bırakıp dışarı çıkarım. Sadece bebeğimin karnını doyurur kendime kadar yemek yapar yerim. Eşimin de hiçbir çamaşırını yıkamam, ütüsünü yapmam, ona yemek hazırlamam. O eve ve bana karşı sorumluluklarını yerine getirmiyorsa ben de getirmem. Bir şeyleri yapmamı istediğinde, neden yapmadığımı sorduğunda açık açık söylerim “sen madem bekar gibi sorumsuz olmak istiyorsun, ben de evli değilmişiz gibi hiçbir sorumluluğu yerine getirmiyorum” derim.

Sizi çok sevse de olması gereken bu değil.

Yani işe gıdecekse nırmal uyumak ıstemedı .Bende uykuduz çok kotu oluyorum
İşe arkadaşlarıyla takılmak için gidiyormuş. “Normalde uzaktan çalışıyorlar. Aylardır işe gitmiyor yani. Bu hafta salıdan beri hep bi bahaneyle işe gitti. Arkadaşlarıyla sohbet ediyorlar yaptığı bu.” demiş konu sahibi.

Benim elimde olsa ben de arkadaşlarımla goygoy yapmaya biraz kendime vakit ayırmaya çalışırdım ama tabi dozunda. Birbirinize alan açmanız lazım, eşinizin nefes aldığı kadar sizin de nefes almaya bir değişiklik yapmaya ihtiyacınız var. Her gün çocuğu sabah siz alıp gitmeyin mesela salona. Benim oğlum 2.5 yaşında doğdu doğalı dönüşümlü yaparız, ilk doğduğu zamanlarda geceleri paslaşırdık eşimle, biraz o uyurdu biraz ben. Şimdilerde de oğlum geceleri kalkar sürekli ama sadece beni istediği için mecbur ben kalkıyorum eşim uyuyor, sabahları da eşim rahat uyumam için yatak odamızın kapısını kapatır oğlumla salonda takılır.
Sadece biz anne olmuyoruz eşlerimiz da baba oluyor ve bunun getirdiği bazı sorumluluklar var, üstlenmeleri gerekiyor. Ufacık bir tavsiye vericem haddim olmayarak ama; sorunları trip atarak dile getirdiğimiz zaman inanın ters tepiyor kendilerini düzeltme istekleri varsa da geri kaçıyor. O yüzden surat asıp oturmak yerine ya da yapılan her işi sinirli sinirli ses çıkara çıkara yapmak yerine (hepsini de yaptım ) kendini sessize alıp beklemek en güzeli oluyor, sonrasında zaten eş kişisi neyin var noldu neden böylesin diye diye pervane oluyor etrafında. Konuşup halletmek en güzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…